נגישות
נגישות

בצהרי היום: עסקיות מומלצות בתל אביב

מי אמר שמותר לנו להתפנק רק בערב? מהאסיאתיות הכי מדוברות למסעדות השף הלוהטות - קבלו המלצה ל-10 עסקיות צהריים מומלצות במסעדות הכי שוות בתל אביב

מגזין REST עסקיות חדשות מהצלחת
יאנה גימפלביץ'

יאנה גימפלביץ'

תאריך פרסום: 01/07/2018, 12:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

ארוחות עסקיות זו דרך מעולה לבקר במסעדות שף במחיר נגיש יחסית, וזה נהיה כמעט ספורט לאומי במדינת תל אביב, לדלג מאחת לשנייה, כדי לטעום את העיר. תל-אביבים אמיתיים אוכלים כמובן בפינות החמד הנסתרות שאף אחד לא מכיר, אבל ברשימה הזו תמצאו את האופציות הקולינריות הבדוקות, הטעימות והמשתלמות בעיר

8 עסקיות ערב שוות בתל אביב
הבראנצ'ים הכי טובים של תל אביב
10 המוסדות הקולינריים של תל אביב

טופולופומפו

טופולופומפו היא מסעדה ראוותנית ויוקרתית וכל מה ששמעתם עליה - נכון. יש קשר הדוק בין הקונספט העיצובי של המקום, לשמות המנות בתפריט, סביב אלמנטים של אש חמה או קרה, אבל אם נתמקד רק באוכל, התוצאה היא מנות מרהיבות ביופיין, ושילובי טעמים שיפתיעו גם חובבי הז'אנר שכבר ראו כמה דברים. חייבים להודות - השף אבי קונפורטי כנראה היה אמן בגלגול הקודם. הארוחה עצמה מעולה ונדיבה, בקונספט הקבוע של מנת פתיחה ועיקרית, כולל שתייה במחיר המנה העיקרית, וזה די והותר, משאיר מקום בדיוק לקינוח.
אל תפספסו: כלומר פשוט הזמינו כך - כרובית מושחרת וקארי ברווז אדום לסועד אחד, וגאדו עגבניות דבש לראשונה וג׳אקרטה ביף לשני. עוד בתפריט: מולים, דגים טריים, סושי וגם מנות טבעוניות מעולות כמו דלעת טאמילית (דאל עדשים). קחו אננס לוטי לקינוח.
טופולופומפו, הסוללים 14, תל אביב-יפו. טלפון: 053-9367707

היביסקוס סלמון סשימי של טופולופומפו (צילום: באדיבות המסעדה)היביסקוס סלמון סשימי של טופולופומפו (צילום: באדיבות המסעדה)

טאיזו

טאיזו נחשבת לאחת המסעדות הטובות בישראל, אם לא הטובה בהן. אם הגעתם לעסקית - בטח תחזרו מתישהו בערב, אם הגעתם בערב וחוויתם את תפריט הטעימות, בטוח שתרצו לחזור לעסקית. כך או כך - תמצאו כאן את הגרסה האישית של השף יובן בן נריה למאכלי רחוב מחמש מדינות בדרום מזרח אסיה: הודו, סין, תאילנד, וייטנאם וקמבודיה, שבהן טייל בשלב הרכבת התפריט. טאיזו היא חגיגה של טקסטורות, צבעים, תבלינים וטעמים, חוויה שמתחילה הרבה לפני האוכל, ואוכל שהוא חוויה.
אל תפספסו: את דאמפלינג שנחיניזי (המורכב מלחי עגל, מרק בשר, פיסטוק מסאללה וציר רימונים), לובסטר דאמפלינג עם עגבניות שרי תמר וצ'ילי תאילנדי עם פניני טפיוקה וברגמוט, סלט דפי שעועית ובאטר צ'יקן, שיעשה לכם טיול במחשבות לעבר העתיד, לערב הודי המתקיים מדי יום ראשון.
טאיזו, מגדל לוינשטיין – הכניסה מרחוב מנחם בגין 23, תל אביב-יפו. טלפון: 053-7933705

דאמפלינג של טאיזו (צילום: באדיבות המקום)אל תפספסו. דאמפלינג של טאיזו (צילום: באדיבות המקום)

בית תאילנדי

מדובר באחת האסייתיות הוותיקות בעיר, מסעדה שנאמנה למטבח התאילנדי, ממנות קלאסיות כמו פד תאי ומרק טום יאם למנות מיוחדות יותר כמו סאיי-קוק איסן (נקניקיה מבשר לבן כבוש באורז דביק) והג'אנגל קארי. העסקיות של הבית מושקעות ומתוכננות - יש מנה זוגית, יש מבחר מנות צמחוניות וטבעוניות, והמסלול הרגיל של מנה ראשונה ועיקרית במחיר העיקרית, ושתייה בצד.
אל תפספסו: את הזוגית עם צלעות בשר לבן, פילה לברק, מרק טום יאם, ולקינוח - ארטיק תאילנדי, כמו בשוק של צ'אנג מאי.
בית תאילנדי, בוגרשוב 88, תל אביב-יפו. טלפון: 053-9438959

אמורה מיו

נכון שנמאס לכם לשמוע על אוכל "מנחם"? אבל זה בדיוק מה שקורה שם באמורה מיו, כבר שנים על גבי שנים. המנות גדולות, התפריט שנבדק על אלפי לקוחות, השירות המצוין, והלוקיישן המרכזי עושים את שלהם. כשבא לכם פיצה או פסטה, ומקום ידידותי למשפחות ולכל הרכב למעשה, זה המקום עבורכם, וזו גם האיטלקית הכי טובה לפי בחירת גולשי zap Rest. מה אוכלים באמורה מיו: מנות אותנטיות שהביאו הבעלים סוזאנה ושלומי סלומון מאיטליה: מבחר אנטיפסטי, פיצות דקות דקות מסורתיות, עם תוספות ייחודיות כמו ארטישוק או מסקרפונה, פסטות ייחודיות וגם בשרים על האש.
אל תפספסו: ציו ג'ובאני - חונקי כמרים (סוג של פסטה מוארכת) ברוטב עגבניות, חזה אווז מעושן, סלמי, פסטו ופטרוזילי, קינוח
אמורה מיו, אבן גבירול 100, אבן גבירול, תל אביב-יפו. טלפון: 03-5244040

אמורה מיו (צילום: באדיבות המקום)פיצות משובחות, גדולות ומשביעות. אמורה מיו (צילום: באדיבות המקום)

מל ומישל

מסעדת "מל ומישל" בניצוחם של השפים ניר ויימן ויוגב ירוס, היא מסעדה רומנטית עם מפות לבנות ונרות מרצדים בשעות הערב, ואיטלקית ידידותית ומזמינה בשעות הצהריים. תפריט העסקיות חדש יחסית, ומורכב מהמנות המוכרות, מחומרי הגלם האיכותיים ביותר.
אל תפספסו: את מנת הפנה ראגו עגל בבישול ארוך עם ריקוטה פרסקה ושמן זית טוסקני או פסטה תוצרת בית בציר סרטנים עם שרימפס, מולים וקלמרי.
מל ומישל, רחוב בן יהודה 155, תל אביב-יפו. טלפון: 053-9439213

מל ומישל (צילום: יח"צ)איטלקית ידידותית ומזמינה בצהריים. מל ומישל (צילום: יח"צ)

יפו תל אביב

זוהי העסקית האולטימטיבית, שלא לומר ביזנס לאנץ' לקחת את האורחים מחו"ל. המסעדה של השף חיים כהן, נראית מעולה, כמו שמסעדה צריכה להיות, היא לא זולה, ולא הכי יקרה, יש לה מטבח פתוח ששובר את הקרח ומספק נושאים לשיחה. היא מגישה עסקיות בכל יום בשבוע, וכוללת מנות מחומרי גלם משובחים, המתאימים להגדרה של ים תיכונית ישראלית. מה בתפריט? זנב שור בבישול ארוך עם טורטליני בטטה וראגו עדשים, קציצות דג מוסר, תבשיל חומוס, מנגולד, טליאטלה ותרד, חזה עוף ברוטב פלפלת, עם בטטה צלויות בטאבון ועוד. כמו בבית, רק הרבה יותר טוב.
אל תפספסו: את השישיברק - כיסוני בצק עם לבנה,על מצע תרד טורקי
יפו תל אביב, יגאל אלון 98, תל אביב-יפו. טלפון: 053-9440250

יפו תל אביב (צילום: יח"צ)העסקית האולטימטיבית. יפו תל אביב (צילום: אסף רזון)

קופי בר

"אם צריך להגדיר את הקופי בר במילה אחת בלבד, כנראה ש'מסורתי' תהיה המילה המדויקת ביותר", כתוב באתר המסעדה, ולא יכולנו להסכים יותר. קופי בר היא הראשונה מתוך נבחרת המסעדות של רותי ומתי ברודו – הכוללת את הבראסרי, הוטל מונטיפיורי, הרצל 16 והבייקרי. קופי בר, אולי הביסטרו התל אביבי הראשון, נאמנה למה שהלקוחות אוהבים, יותר מאשר לטרנדים מתחלפים. בקופי בר ארוחות בוקר מפנקות, בראנצ'ים מיוחדים, תפריט שישי, תפריטי ערב ועסקיות מושקעים, גם משלוחים. מה אוכלים? האנטיפסטי - מגשים עמוסי ירקות קלויים, צרובים על הגריל ושקועים בשמן זית וחומץ בלסמי, הפכו לסימן ההיכר של המקום, ואנו ממליצים לנסות גם את ההמבורגר ביין אדום ואת פילה לברק.
אל תפספסו: תפריט צהריים שונה ובראנץ' מפנק בשישי
קופי בר, יד חרוצים 13, תל אביב-יפו. טלפון: 053-9380639

טאקו מלא טרטר אנטיאס קופי בר (צילום: עידית בן עוליאל)מפנקים בכל ארוחה מחדש. טאקו מלא טרטר אנטיאס קופי בר (צילום: עידית בן עוליאל)

פאסטל

פאסטל היא מסעדה מעוצבת ברמה בינלאומית, אנינת טעם, המושכת את באי מוזיאון תל אביב, הקאמרי והאופרה הישראלית. השף הלל תקוולי יוצר מנות ים תיכוניות שהן יצירות אמנות פני עצמן, מדויקות ויצירתיות, לגראנד פינאלה קולינארי של חווית הבילוי במתחם. העיקריות המעניינות בתפריט העסקיות הן: עוף supreme צלוי בתערובת טנדורי ויוגורט, ונתח Paleron פאלרון, כתף בקר בבישול ארוך, עם פטריות יער, בצל חום, גזר ופירה.
אל תפספסו: את הפאלרון - מנה בשרית מיוחדת במינה.
פאסטל, שד' שאול המלך 27, תל אביב-יפו. טלפון: 053-7103046

פאסטל (צילום: באדיבות המקום)עיצוב ברמה בינלאומית. פאסטל (צילום: באדיבות המקום)

לומינה

לומינה היא המסעדה הכשרה של השף מאיר אדוני, מקבוצת כתית, והתפריט מורכב ממטבח יהודי בפרשנות של אדוני, ומנות קלאסיות ומייצגות מ"המזללה" ומ"בראסרי". לומינה ממוקמת במלון קרלטון, נוף לים כלול במחיר. ראשונות מומלצות: קרפ הונגרי - ראגו זנב שור, תפוחי עץ בקרמל וניל, שזיפים מעושנים, פטריות שימאג'י בציר יין ואגוזי פקאן מתובלים או פיש אנד צ'יפס, עיקריות: מחבת מרקש - חזה עוף סוויד צלוי ב"ראס אל חנות" עם קוסקוס, משמש אוזבקי וחומוס אוזבקי, וגם פילה לברק על קרם חציל לבן עם תבשיל חיטה מעושנת.
לומינה, מלון קרלטון, אליעזר פרי 10 תל אביב-יפו. טלפון: 053-7933435

ראצ'ה

אחרונה וחביבה, הגיאורגית, שלא מתביישת להיות גרוזינית, מסעדת ראצ'ה בדרום תל אביב, שנבחרה למסעדה המומלצת בתל אביב על ידי גולשי Zap Rest. ראצ'ה, על שם חבל ארץ בגיאורגיה, ממוקמת בלב נווה צדק, במבנה עתיק מימי המנדט. הבעלים, לילי בן שלום אחראית על האווירה המיוחדת של ראצ'ה, ובני משפחה נוספים מועסקים במקום. תפריט המסעדה בשרי, כשר ועשיר וכולל גם יינות מקומיים ואלכוהול.
מומלץ בחום להביא מילון, או פשוט להתייעץ עם המלצרים, שישמחו לקצר תהליכים ולהציע את מה שהכי מתאים לכם. הארוחה העסקית כוללת לחם הבית, 3 סלטים לבחירה, עיקרית ושתייה.
אל תפספסו: שצ׳אמאדי - קדירת עגל ברכז שזיפים בתיבול גרוזיני ו"גרוזיני קטן", הכוללת חינקלי, בליני וציבוריאקי, כולם מאפים שונים ממולאים בדברים טובים.
ראצ'ה, אחד העם 1, תל אביב. טלפון: 053-9387707

ראצ'ה (צילום: באדיבות המקום)באהבה מגיאורגיה. ראצ'ה (צילום: באדיבות המקום)

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
אמורה מיו בתל אביב
03-5244040
טאיזו בתל אביב
053-7933705
  יפו תל-אביב בתל אביב
053-9440250
ראצ'ה בתל אביב
053-9387707

מנה במסעדת דוניאנא בעכו (צילום: באדיבות המקום)
טאלי של מא פאו (צילום: באדיבות המקום)
מנת פסטה במסעדת אמורה מיו (צילום: באדיבות המקום)
רייז אנד שיין: 13 ארוחות בוקר שוות במיוחד בתל אביב
ג'קו מאכלי ים (צילום: אנטולי מיכאלו)
ארוחת טאפאס של ויקי כריסטינה (צילום: שרית גופן)
מנה במסעדת טאיפיי (צילום: באדיבות במקום)
סלט פאפאייה של צ'יינה קלאס (צילום: באדיבות המקום)

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי