נגישות
נגישות

בצהרי היום: איפה תמצאו את העסקיות הטובות בתל אביב?

מי אמר שמותר לנו להתפנק רק בערב? מהאסיאתיות הכי מדוברות למסעדות השף הלוהטות - קבלו המלצה ל-11 עסקיות צהריים מומלצות במסעדות הכי שוות בתל אביב

מגזין REST עסקיות חדשות מהצלחת
יוליה פריליק ניב

יוליה פריליק ניב

תאריך פרסום: 14/01/2019, 12:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

סשימי במסעדת טאיזו (צילום: באדיבות המקום) מנות מוקפדות ושירות יוצא דופן. סשימי במסעדת טאיזו (צילום: באדיבות המקום)

ארוחת צהריים עסקית היא אחת הדרכים הכי משתלמות לאכול טוב, לעיתים במסעדות שף נחשקות, ובמחיר נגיש (יחסית) שמספק הזדמנות להיחשף לתפריטים המפתים. ליקטנו 11 דילים של עסקיות מומלצות במיוחד ברחבי תל אביב. העתיקו ושמרו.

8 עסקיות ערב שוות בתל אביב
הבראנצ'ים הכי טובים של תל אביב
10 המוסדות הקולינריים של תל אביב

טאיזו
מסע של השף יובל בן נריה והצוות שלו במדינות דרום מזרח אסיה הבשיל לפני כמה שנים לאחת המסעדות היציבות ועם זאת המפתיעות קולינרית שיש בשטח – טאיזו. גם התפריט בנוי כמסע קולינרי, המתחיל בטעמים רכים ועדינים ששולטים בהם יסודות כמו מים ועץ וממשיך בהדרגה עד לטעמים עמוקים ונועזים של אדמה, ברזל ואש. והכל בחלל מושקע תוך הקפדה על כל פרט ושירות יוצא דופן.
מה הדיל? ראשונה ועיקרית מ-66 עד 168 שקלים.
שעות: עסקית צהריים מוגשת בימים ראשון עד חמישי בשעות 15:30-12:00; אגב, יש גם עסקית בשבת, בשעות 15:00-12:00.
בין המנות הראשונות בתפריט הצהריים: סלט ירוק - חסות פריכות, אנדיב סגול, אפונת גינה, בוטנים ורוטב וינגרט תפוחים ג'ינג'ר; סלט דפי שעועית - בזיל סגול, הולי בזיל, קשיו מקורמלים, צנוניות, טופו מטוגן וטחינה סינית; ראמפ סטייק - למון גראס, צ'ילי ירוק חריף ועשבי תיבול ויאטנמיים; ירקות סיניים - פטריות אויסטר, פאק צ'וי, למון גראס, ברוקולי ורוטב פטריות. בין מנות העיקריות אפשר למנות את אחת ממנות הדגל של טאיזו: דאמפלינג שנחיניזי - לחי עגל, מרק בשר, פיסטוק מסאללה, ציר רימונים המוגש כביס על כף; וינדאלו - בשר אונטריב, שמנת חמוצה, עשבי תבלין ולחם פאראטה הודי; ובאטר צ'יקן עם עגבניות, חילבה, חמאה מזוקקת, עלי קארי ושמנת חמוצה.
טאיזו, מגדל לוינשטיין – הכניסה מרחוב מנחם בגין 23, תל אביב-יפו. טלפון: 053-7933705

דאמפלינג של טאיזו (צילום: באדיבות המקום) מטבח עילי לצהריים. דאמפלינג של טאיזו (צילום: איליה מלניקוב)

קוואטרו
במסעדת Quattro האיטלקית המודרנית של השף אביב משה ברחוב הארבעה (בקומה השנייה כך שיש גם מרפסת כייפית) כיף לשבת על הבר, בחלל המסעדה המעוצבת כמו עולמה של אליסה בארץ הפלאות או במרפסת עתירת הצמחייה הסבוכה. המנות מקוריות ועונתיות כך שיש תחלופה ורענון כמעט על בסיס יום-יומי, כיאה למסעדת שף עדכנית.
מה הדיל? מ-69 שקלים לדיל של ראשונה ועיקרית עד 109 שקלים.
שעות: העסקית מוצעת בימים ראשון עד שישי (כולל) בשעות 16:00-12:00; אגב, יש גם עסקית בשבת ב-129 שקלים לסועד.
בין המנות אפשר למצוא קרפצ'יו שייטל, סורבה חרדל, זרעי עגבניות, רוקט ופרמז'ן; לב חציל, פונדו גבינה, דוקסל פטריות וזרעי עגבניות; שרימפס שום, ארטישוק לימון ופרחי כרובית; פסטה פלפל - לינגוויני חלמונים, פלפל שחור, עגבנייה סחוטה וחלמון כבוש; פיצה; ספגטי בולונז - ראגו בשר, ירקות שורש ויין אדום, בזיליקום ושמן זית, ועוד.
קוואטרו - הארבעה 21, תל אביב, 03-9191555

פסטה פלפל בקוואטרו (צילום: אלון גרגו) איטלקי מודרני בחלל מעוצב. פסטה פלפל בקוואטרו (צילום: אלון גרגו)

מסה
בקומת הרחוב נמצאת מסעדת הדגל של השף אביב משה – Messa. מדובר במטבח עילי עם נגיעות מבית אמא של משה, שגדל על ברכי המטבח הכורדי. המסעדה מעוצבת לעילא וכל מנה מוגשת בדיוק רב עם מיטב חומרי הגלם ואלו, בין היתר, הסיבות שמדובר באחת העסקיות השוות בעיר.
מה הדיל? מ-95 שקלים למנה ראשונה ועיקרית, לחם מטבלים ומשקה חליטת השף עד 128 שקלים.
שעות: עסקית מוגשת בימים ראשון עד שישי בשעות 16:45-12:00.
בין המנות שמוגשות בעסקית: עגבניות שטח צלויות, פונדו גבינה, מוצרלה באפלו, בלסמי מתקתק וקרוטונים; "בקלאווה" עגל עם קרם קוקוס, בטטה ג'ינג'ר, קינמון, טחינה סילאן, פיסטוקים ואגוזים; פטה כבדים וריבת עגבניות שרי; טורטליני סלק אפוי וגבינת ריקוטה, קרם לימון, פקאן מסוכר, גבינת פרמזן ושברי קרוטונים; ריזוטו קארי ירוק; קבב דג ים, יוגורט עיזים וצ'ילי אדום, ועוד.
מסה - הארבעה 19, תל אביב, 03-6856859

בקלאווה עגל במסה (צילום: שרית גופן) נגיעות מבית אמא. בקלאווה עגל במסה (צילום: שרית גופן)

ניטן תאי
השף שחף שבתאי שעומד בראש המסעדה התאילנדית המהודרת ניטן תאי העמיק לנבחי המטבחים של המזרח הרחוק, מה שהוא עושה כבר לא מעט שנים, ויצר לקראת החורף תפריט חדש בניטן תאי בסימן spices & herbs. שבתאי מנסה לאזן בכל מנה את כל העקרונות – מים, אש, אוויר ואדמה.
מה הדיל? ראשונה ועיקרית במחיר המנה העיקרית – 78 שקלים, 98 שקלים ו-128 שקלים.
השעות: תפריט העסקית של ניטן תאי מוגש בימים ראשון עד חמישי 17:00-12:00.
בין המנות בעסקית הצהריים אפשר למצוא ראשונות כמו טאם פפאיה - סלט פפאיה ירוקה, מנגו, נענע, כפיר ליים, רוטב אקאיה צ'אם; מרק קוקי - אודון תאילנדי, ציר סאקה, סלמון, אצות וואקאמה, שימג'י, כוסברה, בצל ירוק; ומרק תירס קרפאו - חלב קוקוס, שרימפס, גלאס נודלס ,אגוזי קאמירי, מג'יק צ'ילי. במנות העיקריות יש סלט דג מושט צלוי; באנדרה קאי - עוף טנדורי ביוגורט, ניטן ליים, כוסברה, קשיו ולחם צ'אפטי; תאי רד קארי - נתחי עוף, קארי אדום, בזיליקום , שעועית תאילנדית, קוקוס; קארי ברווז; פפר ביף בווק; שרימפס ארגנטינאי; קדרת נתחי טלה ברוטב אגוזי מקדמיה; לובסטר סאקה כחול; נתח פילה בקר שבושל בציר לאורך הלילה, ועוד
ניטן תאי - הארבעה 21, תל אביב, 077-996909

מנה בניתן טאי (צילום: דרור עינב) תאילנדי בפרשנות מהודרת. ניטן תאי (צילום: דרור עינב)

משיה
השף יוסי שטרית הרכיב במסעדת משיה תפריט המגלם בתוכו את המטבח הבלאדי העדתי, זה שעליו גדל בביתו המרוקאי, תוך יישום בטכניקות בישול עכשוויות וחומרי גלם טריים, עונתיים ואיכותיים. המנות מאופיינות בתבלינים מקומיים, ירקות בעונתם, דגה ובשר טריים והכל מוגש בסגנון Fine Dining ועוד בקרבת הים.
מה הדיל? הדיל של משיה מאפשר לטעום מנעד של מנות וטעמים מבלי להתחייב רק לראשונה אחת ועיקרית אחת. הדיל כולל מגש מנות ראשונות מתחלף של משיה והוא כלול במחיר המנה העיקרית, הנע מ-88 שקלים עד 136 שקלים.
השעות: העסקית מוגשת בימים ראשון עד חמישי בשעות 16:00-12:30.
בין העיקריות יש ניוקי, פורצ'יני, שמפניון, אורוגלה, יין לבן ופרמז'ן (88 שקלים); מעורב ירושלמי עם עמבה, חצילים סגולים, טחינה ולימון כבוש (92 שקלים); כופתאות ריקוטה טרייה עם דלעת מהטאבון, מנגולד ושמנת חמוצה (98 שקלים); פיקניה פרוסה דק, ציר עשבים מקומיים, בצלים כבושים וחסה צלויה (108 שקלים); קציצות לוקוס, מנגולד, גרגירי חומוס ולימון כבוש (118 שקלים); מוסר פרא (128 שקלים) ועוד.
משיה - מנדלי מוכר ספרים 5, תל אביב, 053-9379051
להזמנת שולחן במשיה

נתח פיקניה במשיה (צילום: באדיבות המקום) פיין דיינינג במנעד טעמים מגוון. פיקיניה במשיה (צילום: באדיבות המקום)

Pomo
פומו היא מסעדה בסגנון בראסרי איטלקי, והשף שחר ברנע בנה בה תפריט בהשראה המטבחים של דרום איטלקית, מה שאומר מנות מתובלות, עשירות בשמן זית ועשבי תבלין טריים, פירות ים, דגים ובשר. במסעדה פועל טאבון ותנור פחמים והם משמשים להפקת רוב המנות.
מה הדיל? עסקית צהריים בפומו כוללת ארוחה מלאה במחיר המנה העיקרית, מ-69 שקלים ועד 156 שקלים. מקבלים מנה ראשונה, מנה עיקרית ופוקצ'ה.
השעות: העסקית בתוקף בימים ראשון עד חמישי בשעות 17:00-12:00.
מנות לבחירה בעסקית צהריים הן: בראשונות - סלק מסקרפונה, סלט ירוק עם גבינת פקורינו, חציל עם גבינת צאן, סלט עגבניות בלסמי, מרק היום או רוסטביף. בעיקריות - אפשר לבחור משלל הפסטות, למשל קרבונרה (74 שקלים); ראגו זנב שור (81 שקלים); פרוטי דה מרה – פטוצ'יני, שרימפס, קלמרי, מולים, עגבניות יין לבן וציר ים (96 שקלים); המבורגר על פולנטה עם פטריות ברוטב דמי גלאס (84 שקלים); דג ים ארביאטה (112 שקלים), לברק שלם ביין לבן וחמאה (132 שקלים); פולנטה שרימפס (112 שקלים) ועוד.
POMO - הברזל 11, רמת החייל, תל אביב, 053-9377113

פסטה במסעדת פומו (צילום: אנטולי מיכאלו) איטלקי ברמת החייל. ראגו זנב שור בפומומ (צילום: אנטולי מיכאלו)

Frame
במסעדת Frame Chef & Sushi Bar הענקית ברמת החייל מציעים עסקיות בניחוח אסיאתי בכמה מסלולים משתלמים וגם חושבים על הלקוחות בחורף ומציעים הסדרי חנייה בצמוד למסעדה בשעות הצהריים העמוסות ועד סוף היום.
מה הדיל? עסקית במחיר 59 שקלים הכוללת מנה עיקרית לבחירה, שתייה קלה, אלכוהול וקינוח לבחירה; עסקית במחיר 68 שקלים הכוללת מנה ראשונה, מנה עיקרית לבחירה, אלכוהול וקינוח לבחירה; עסקית במחיר 79 שקלים הכוללת מנה ראשונה, מנה עיקרית לבחירה, שתייה קלה, אלכוהול וקינוח לבחירה; או עסקית במחיר 98 שקלים הכוללת מנה ראשונה, מנה עיקרית לבחירה, שתייה קלה, אלכוהול וקינוח לבחירה.
השעות: תפריט העסקיות מוגש בימים ראשון עד חמישי בשעות 17:00-12:00. 
בין המנות למשל צונאמי רול טונה, האפגנית עם נתחי פרגית, פאד תאי פירות ים, צ'יפולו פנקו, קדירת פירות ים תאילנדית, בקר סצו'אן, שניצל בטמפורה יפנית ואורז ועוד.
פריים שף & סושי בר - ראול ולנברג 2, רמת החייל, תל אביב, 053-9368746

קומבינציה במסעדת פריים (צילום: דניאל לילה) אסיאתית מגוונת. קומבינציה בפריים (צילום: דניאל לילה)

הוטל מונטיפיורי
זו לא חוכמה להציע דיל שובר שוק לתקופה קצרה או סביב השקה, החוכמה היא להישאר אטרקטיביים לאורך שנים. זה מה שקורה במסעדות של קבוצת R2M ובמיוחד בהוטל מונטיפיורי המוקפדת ששומרת על יציבות קולינרית ושירותית כבר שנים ומציעה את אחת העסקיות הכי שוות בעיר.
מה הדיל? העסקית במונטיפיורי עובדת כך שבמחיר המנה העיקרית מקבלים גם ראשונה לבחירה מבין ארבע ראשונות מיוחדות ומתוק קטן, כל הטוב הזה החל מ-68 שקלים.
השעות: העסקית מוגשת בימים ראשון עד חמישי בשעות 17:00-12:00. 
בין המנות שמוגשות במסעדת המלון המושחזת אפשר למצוא לראשונות מרק טום יאם; אייסברג ורוקפור; כרובית צלויה ואבוקדו; או כבד קצוץ. בין המנות העיקריות יש רביולי בטטה, חמאת מרווה ובצל מקורמל (68 שקלים); לינגוויני שרימפס בשמפניה (78 שקלים); פילה סלמון, זוקיני, תרד תורכי ולימון כבוש (89 שקלים); צלע חזיר עם בייקון, מנצ'גו (118 שקלים); ספייריבס, דלעת ומרווה (119 שקלים) ועוד.
הוטל מונטיפיורי - מונטיפיורי 36, תל אביב, 053-9379613

ספייריבס בהוטל מונטיפיורי (צילום: שירן כרמל) תמיד רלוונטיים. ספייריבס בהוטל מונטיפיורי (צילום: שירן כרמל)

האחים
מסעדה קלילה, מגוונת ושוקקת בכל שעות היום שגם מציעה את אחת העסקיות הכי מעניינות בעיר הודות לכמה מסלולים מודולריים המתאימים לכל רמת רעב ולכל מצב רוח. האחים אמנם מתאימה יותר לכמה חברים או בני משפחה בשל עקרון החלוקה, אבל גם זוג או אפילו לבד תצליחו ליהנות מהמגוון הים תיכוני.
מה הדיל? עסקית של מנות קטנות מ-15 שקלים לצלחת קטנה (39 שקלים לשלוש צלחות, 59 שקלים לחמש צלחות) או מנה עיקרית בליווי שתי מנות קטנות מ-47 שקלים) או מנות גריל מ-49 שקלים לשיפוד כולל תוספת חמה ושתי מנות קטנות לבחירה ובנוסף יש מנות בעומדות בפני עצמן כמו צלחת חומוס (25 שקלים); ספאייח טלה (39 שקלים), ספאייח תרד תורכי (37 שקלים) וכדומה.
השעות: העסקיות מוגשות בימים ראשון עד חמישי בשעות 17:00-12:00.
בין המנות, בנוסף למה שהזכרנו למעלה, אפשר למצוא פילה פורל על יוגורט כבשים, סלט שעועית ירוקה עם ארטישוק מעושן, שרי תמר ובצל סגול מתובל בלימון כבוש(79 שקלים); המבורגר (59 שקלים); חומוס בשר (47 שקלים); סינייה ראגו עגל וטלה (67 שקלים) ועוד. בין המנות הקטנות יש טבולה, מסבחה חמה, סלט סלק, סלט ירקות, פלפל חריף על הגריל, טחינה, סלט קישואים עם משמש מיובש, חציל קלוי ועוד מיני מאזה.
האחים - אבן גבירול 12, תל אביב, 053-9372497

מלגו ומלבר
במסעדת השף הטרנדית מלגו ומלבר של השף מוטי טיטמן השיקו תפריט עסקיות חורף חדש ובו מנות חדשות בדגש עונתי. זוהי מסעדה מודרנית המציעה מנות בטכניקה ובצורת בישול בסגנון צרפתי ועם חוויה של מטבח פתוח ומרפסת מעל שדרות רוטשילד בקרבת הבימה והיכל התרבות.
מה הדיל? העסקית של מלגו ומלבר מוגשת בקונספט המוכר של לחם, מנה ראשונה ומנה עיקרית במחיר המנה העיקרית. טווח מחירים של הדיל הוא 69 שקלים עד 148 שקלים.
השעות: התפריט יוגש בימים ראשון עד חמישי בשעות 15:30-12:00.
בין המנות שרקחו לקראת החורף אפשר למצוא טרטר בקר סלרי, בצל וצלפים מיניאטורים, קרם עגבניות שרי צהובות וחרדל (68 שקלים); מרק דגים אדום סקאלופ, פסטה קונכיות שחורות וכוסברה (54 שקלים); טורטליני גבינת בושה פטריות יער ושימג'י, תרד וביצה רכה (95 שקלים); פילה לוקוס ארטישוק ירושלמי אפוי, זוקיני וחזרת לבנה על קרם ארטישוק ירושלמי וניל (148 שקלים); פסטה ראשי לוקוס בציר דגים כוסברה וצ'ילי חריף (115 שקלים), ועוד.
מלגו ומלבר - רוטשילד 142, תל אביב, 03-6314214

מנה במלגו ומלבר (צילום: אפיק גבאי) דגש על מנות עונתיות. טורטליני גבינת בושה במלגו ומלבר (צילום: אפיק גבאי)

שאלוט 
מסעדת שאלוט היא מסעדה חדשה וכשרה למהדרין בגוון מזרח אירופאי ובהידור הלקוח מאירופה הקלאסית. הבעלים והשף הוא משה אמאייב, שמגיע עם רזומה קולינרי עשיר במטבחים מזרח אירופאיים ובבעלותו מסעדות גורמה במוסקבה, בהן Village Kitchen.
מה הדיל? בשאלוט השיקו תפריט עסקיות של שלוש סוגי ארוחות שונות בשלוש קטגוריות מחיר – ארוחה גיאורגית, ארוחה רוסית וארוחת טעמים של אמא. כל ארוחה מתומחרת במחיר אחר, 79-59 שקלים בהתאם למסלול הקולינרי הנבחר. המחיר כולל שתייה קלה. 
השעות: ארוחות עסקיות בשלושת המסלולים מוגשות בימים ראשון עד חמישי בשעות 14:00-12:00. 
ארוחה גיאורגית (79 שקלים) כוללת מנות ראשונות אותנטיות כמו סלט ירקות גיאורגי ברוטב אגוזים; לוביו בנוסח גיאורגי עם שעועית אדומה חמה, שום, ירק, רימונים; בילאשי במילוי בשר - כיסוני בצק אפויים בתנור. למנה עיקרית מקבלים חליה אורז - קדירת בשר עגל בבישול ארוך ותבלינים ארומטיים וגם שתייה קלה לבחירה (לימונדה/סודה/ מים). ארוחת טעמים של אמא (69 שקלים) כוללת ביליני במילוי עגל או מרק היום לראשונה. למנה עיקרית מקבלים קציצת בקר ביתית עם פירה ושתייה קרה לבחירה (לימונדה /מים/סודה). ארוחת בסגנון רוסי (59 שקלים) כוללת למנה ראשונה בחירה בין סלט אוליבייה בסגנון רוסי לבין מרק היום. למנה עיקרית מציעה העסקית צ'יקן קייב - חזה עוף ממולא בדוקסל פטריות, במעטפת פריכה מטוגנת בליווי תפוחי אדמה בסגנון פושקין ושתייה קלה לבחירה (לימונדה/סודה/ מים).
שאלוט - הברזל 3, תל אביב, 053-9375639

מנה במסעדת שאלוט (צילום: אבי ששון) ארוחה לפי סגנון. מנה גיאורגית בשאלוט (צילום: אבי ששון)

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
טאיזו בתל אביב
053-7933705
ניטן תאי בתל אביב
077-9969093
מסה בתל אביב
053-9418828
קוואטרו בתל אביב
03-9191555
משיה בתל אביב
הזמנת שולחן
053-9379051
פומו בתל אביב
053-9377113
הוטל מונטיפיורי בתל אביב
053-9379613
פריים סושי בר בתל אביב
053-9368746
האחים בתל אביב
053-9372497

לחם ארז הרצליה (צילום: באדיבות המקום)
בראנץ בקלארו (צילום: שני בריל)
מנה במסעדת יאקימונו (צילום: באדיבות המקום)
מנה במסעדת קורדרו החדשה (צילום: ולדי סולו)
המבורגר בבורגר מרקט (צילום: באדיבות המקום)
מנה במסעדת טאיפיי (צילום: באדיבות במקום)
סלט פאפאייה של צ'יינה קלאס (צילום: באדיבות המקום)
מנה של משייה (צילום: באדיבות המקום)

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי