נגישות
נגישות

לגזור ולשמור: נבחרת הבראנצ'ים המצטיינים בתל אביב

בראנץ' עם טעמים של ים תיכון בגרקו, שילוב אלכוהול מנצח בבל בוי וארוחה מול נוף עוצר נשימה בקלמטה - אספנו עבורכם את הבראנצ'ים הכי טובים ומפנקים בתל אביב

מגזין REST ארוחות בוקר חדשות מהצלחת
יוליה פריליק ניב

יוליה פריליק ניב

תאריך פרסום: 01/07/2018, 16:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

יש גבול דק אבל משמעותי בין ארוחת בוקר לבין בראנץ', וזה לא קשור רק לשעה ביום. ארוחת בראנץ' היא יותר משוחררת, יצירתית והגבולות מטשטשים כי הכל הולך – בשר, דגים, פירות ים, אלכוהול ושחיתות באופן כללי היא ערך עליון. ליקטנו עבורכם את הבראנצ'ים השווים בתל אביב כדי שביציאה הבאה תוכלו לגוון, להתפנק ולהפתיע את עצמכם עם חוויה חדשה.

ארוחות הבוקר הטובות בתל אביב
מאפי בוקר מומלצים בתל אביב
10 מסעדות מומלצות ברמת החייל
בראנצ'ים מומלצים בבתי מלון בתל אביב

בראנץ' קיץ איטלקי בבליני

במסעדת בליני הוותיקה בנווה צדק השיקו תפריט חדש ובו בראנצ'ים יצירתיים המושפעים מאזורים מגוונים באיטליה. תפריט הבראנץ' מוגש בימי שישי ושבת מציג אופציות יצירתיות המתאימות לשיירינג זוגי או יותר. בכל ארוחה תקבלו פלטת פתיחים משתנה המאופיינת בקו קולינרי איטלקי, סלט ירוק, פוקאצ'ה ולחם הבית, שתייה קרה/חמה וקוקטייל בליני. הבחירה היא בין בוקר קמפנייה - פריטטה פפרוני לצד ויטלו טונטו, דג מלוח, מוצרלה באפלו, זיתים וריקוטה פרסקה (75 שקלים); בוקר טוסקנה – שקשוקה עם גבינת פרמזן לצד פרושוטו ואורוגולה, ריקוטה כבשים, פסטו וקונפי שום, אנטיפסטי פטריות, פלפל קלוי וזיתים (75 שקלים); בוקר מילאנזי - פולנטה רכה עם כמהין, ביצים עלומות וברוקולי המוגשת לצד גבינת גורונזולה, ריקוטה, פטה כבד, ריבת שרי, חרדל, ארטישוק ופרמזן וזיתים (80 שקלים); למי שיותר שמרן בכל הנוגע לצלחת שלו, יש מסלול של בוקר איטלביבו הכולל שתי ביצים לבחירה לצד פתיחים כמו גבינת פטה עגבניות ושיפקה, ריקוטה, סלמון מעושן, פפרוני, יוגורט וגרנולה, זיתים (75 שקלים). מי שרעב בקטנה יכול ללכת על מסלול מצומצם של קיש ארטישוק או פטריות או פוקאצ'ה ביאנקו – תרד פטריות וביצים בטאבון או פוקאצ'ה סלמון עם צלפים אורוגולה וקרם פרש (52 שקלים לכל אפשרות, כולל סלט ירוק).
שעות הפעילות: שישי ושבת בשעות 13:00-9:00
בליני, יחיאלי 6, מרכז סוזן דלל, נווה צדק, תל אביב, 053-9439619
להזמנת שולחן בבליני

בראנץ' בבליני (צילום: אנטולי מיכאלו)בונג'ורנו איטליה. בראנץ' בבליני (צילום: אנטולי מיכאלו)

בראנץ' ב-Café 65

בקומת הכניסה של מלון הבוטיק 65 בשדרות רוטשילד פועל Café 65, כולל מרפסת הצופה על השדרה. הקונספט הוא מזנון בראנץ' אורבני עם סלטים טריים, גבינות, דגים טריים וכבושים, עמדת סביח, פינת בריאות, לחמים ולחמניות, מאפי בוקר מלוחים ומתוקים, עוגות שמרים ומיצים טריים. בנוסף בוחרים מנה חמה אישית ממבחר כמו שקשוקה רגילה או שקשוקה ירוקה על בסיס מנגולד, תרד ויוגורט עיזים; טוסט קרואסון גאודה עם חמאת שקדים, תרד וביצת עין; פרנץ' טוסט עשוי מבריוש, קונפיטורת פירות יער, אגס ביין ושמנת מוקצפת. 105 שקלים לסועד לכל הג'אז הזה.
שעות הפעילות: בימים ראשון-חמישי בשעות 11:30-6:30 ובשישי-שבת עד 14:00
קפה 65, שדרות רוטשילד 65, תל אביב, 053-9385830

בראנץ' קפה 65 (צילום: אפיק גבאי)רק לבחור ולאכול. בראנץ' בקפה 65 (צילום: אפיק גבאי)

בראנץ' בקלמטה

מסעדת קלמטה היפואית, שכנראה נמיעה את הנוף היפה ביותר בעיר, משיקה תפריט בראנץ' בסופי שבוע. התפריט החדש כולל מנות בקונספט של חגיגה יוונית עם מבחר מנות מאזטים לחלוקה ולחמים למרכז השולחן מגוונים (46 שקלים לסועד, מנות עיקריות בתוספת תשלום) ולבחירה מנה עיקרית מבין אומלט יווני עם תרד, פטה וקישואים; חביתת דייגים עם שרימפס, בצל ירוק לצד שמנת חמוצה ופלמידה כבושה, שקשוקה ירוקה או קלאסית; ספנקופיטה - מאפה יווני במילוי תרד, קישואים, פטה וצנוברים בליווי ביצה קשה וחמוצים; בנדיקטוס - ביצים עלומות, בריוש והולנדס בסגנון ים תיכוני; מוזלי על בסיס יוגורט כבשים; מנת סוכריות בצק יווניות בדבש לצד קרם פרש; עוגת גזר מלסבוס, עוגת גזר, מייפל ואגוזים.
שעות הפעילות: שישי ושבת בשעות 13:00-9:00
קלמטה, כיכר קדומים 10, יפו העתיקה, 053-9426824

בראנץ' קלמטה (צילום: תמוז רחמן)חגיגה יוונית. בראנץ' בקלמטה (צילום: תמוז רחמן)

בראנץ' בבראון

ביסטרו בראון של השפית מיכל לוי, המתמחה בסגנון farm to table בניחוח איטלקי, יצרה בעקבות חוויותיה תפריט בראנץ' בסופי שבוע המתבסס על לא מעט תוצרת עצמית בדמות מאפים, קונפיטורות, ממרחים, סלטים טריים ועוד. בין המנות המוגשות בבראנץ' של בראון אפשר למצוא סלט חסות אייסברג, עלי סלנובה וחסה קיסר עם בזיליקום, פטרוזיליה ונענע, קונפיטורת אגסים, גבינה כחולה ושקדים קלויים; קלמרי במחבת עם עגבניות קצוצות, שום, צ'ילי ופטרוזיליה, והכל מוגש על לאבנה; אנטיפסטי חצילים, פלפלים וזוקיני; פטה כבד עם ריבת בצל, קונפיטורת אגסים, בריוש קלוי וג'ל יין; שכבות של תפוחי אדמה, תפוח עץ, בזיליקום ופרמז'ן; בנדיקט סלמון עם פרוסות בריוש, סלמון כבוש, תרד חלוט ורוטב הולנדייז; סלט קינואה עם תפוחי עץ, מלפפונים, סלרי, אגוזי מלך ופטרוזיליה; מיני פיצות ופסטות טריות; קציצות דניס עם מנגולד ברוטב עגבניות; שרימפס עם תרד, שום, עגבניות שרי צלויות, חמאה ולימון על לחם קלוי ויוגורט; המבורגר לצד תפוחי אדמה אפויים, סלטון כרוב ורטבים; ועוד. 150 שקלים לבראנץ' הכולל שלוש מנות ראשונות ושתי עיקריות (לזוג) או 85 שקלים לשלוש מנות ראשונות ועיקרית אחת (ליחיד). יש גם ויטרינת מתוקים הנעשים במקום, שאותם אפשר לשדך לבראנץ' בתשלום נפרד.
שעות הפעילות: שישי ושבת בשעות 16:00-12:00
BROWN, ניסים אלוני 10, מתחם G, תל אביב, 053-9344955

בראנץ' בבראון (צילום: אנטולי מיכאלו)לפתוח את הסופ"ש כמו שצריך. בראנץ' בבראון (צילום: אנטולי מיכאלו)

בראנץ' בבל-בוי

בר הקוקטיילים האפלולי והטרנדי Bellboy בתוך מלון ברדיצ'בסקי השיק בראנץ' מושחת וצבעוני בסופי השבוע. הקונספט הוא פרשנות יצירתית לארוחת הבוקר המסורתית. הבראנץ' בנוי משלל מנות פתיחה שזורמות למרכז השולחן ללא הגבלה, בהן לחם בננה ושוקולד מריר; קרם חציל, איולי, סוכריות פטה כבד; מרק תפוח אדמה וכרישה חם עם קורנפלקס מעושן; קונפי טונה באיולי של הדרים; גרבדלקס, רוטב חרדל דבש ושמיר; גבינת שמנת, סלט עשבי תיבול, עגבניות ושקדים; כרובית צלויה ופלפלים בזעפרן; חציל פטה, צ'ילי בדבש. מנות הפתיחה מלווה בלחמניית שאור, בייגל, לחם חמניות ומיני בריוש. בהמשך, כל סועד בוחר מנה עיקרית אישית ממבחר ייחודי ומדויק כמו האש נורבגי עם סלמון מעושן, שמנת, קונפיטורת פלפל וקטשופ ווטשסטר; ביצים על בריוש עם בטן חזיר ורוטב הולנדייז בזיגוג בייקון; מגדל פנקייקס דלעת עם בננה, בייקון ודבש קינמון; ירך אווז עם ביצה רכה, בליווי ירוקים, עגבניות שרי ותפוחי אדמה צרובים בלימון וזיתים; קלאב סנדביץ' של עוף עם אננס, מיונז חזרת, שינקן וסלט תפוחים ירוקים; דג בקלה מאודה על חלת חלב, אספרגוס, ביצה עלומה, קרם תירס וקוויאר אדום; סינטה מיושנת עם תפוחי אדמה, מרשמלו, ברוקולי פלפל שחור ורוטב גבינה. החיר עומד על 120 שקלים לסועד (חלק מהעיקריות בתוספת תשלום) והוא כולל קוקטייל בוקר אלכוהולי מקורי שרוקחים במקום.
שעות הפעילות: שישי ושבת, בשעות 16:00-10:00
Bellboy במלון ברדיצ'בסקי, ברדיצ'בסקי 14, תל אביב, 053-7933431

בראנץ' בבל בוי (צילום: אנטולי מיכאלו)פרשנות יצירתית לקונספט. בראנץ' בבל בוי (צילום: אנטולי מיכאלו)

בראנץ' יווני בגרקו

צלוחיות עמוסות בממרחים, גבינות ודגים, מאפים פריכים וממולאים גבינות ותרד, סלטים רעננים, מתוקים וקנקני קוקטיילים על בסיס אוזו מרכיבים את תפריט הבראנץ' של מסעדת גרקו היוונית. בין המנות המוגשות בבראנץ' אפשר למצוא פלורינה סלטה - פלפלי שושקה קלויים בשמן זית, חומץ יין לבן, פטה ושום; ממרח סקורדיליה העשוי שום, שקדים ושמן זית; טירוקפטרי - ממרח פלפל קלוי פטה וגבינה כחולה; צזיקי; מאפה פילו וגבינות עם ביצה קשה מגורדת ויוגרט יווני; ביצה מקושקשת עם רוטב עגבניות, בצל, פטה, פטרוזיליה ולחם קלוי בגריל; קרם פאבה העשוי מאפונה צהובה מוגש בליווי ביצה חצי רכה, פלפל חריף, בצל סגול ופטה; ועוד. כל מנה מתומחרת בנפרד, מ-12 שקלים כך שכל אחד יכול להרכיב לעצמו את ארוחת הבראנץ' שלו.
שעות הפעילות: שישי ושבת בשעות 12:30-10:00
גרקו, אורי צבי גרינברג 25, אזורי ח"ן, תל אביב, 053-9367941
להזמנת שולחן בגרקו

בראנץ' בגרקו (צילום: אנטולי מיכאלו)יאסו! בראנץ' בגרקו (צילום: אנטולי מיכאלו)

בראנץ' בקלארו

המטבח של קלארו מבוסס על הקונספט של farm to table, מה שאומר שרוב המנות בבראנץ' מורכבות מתוצרת חקלאית טרייה, שברובה גדלה במיוחד לטובת קלארו. תפריט הבראנץ' מבוסס על המטבח הים תיכוני בהגדרתו הרחבה וכולל השפעות מספרד, צרפת, איטליה, טורקיה, יוון, לבנון וישראל. מנת הדגל היא מגש ארוחת בוקר זוגי והיא כוללת סלט ירקות שוק של ירקות העונה, סלסלת מאפים הנאפית במקום בעבודת יד ובה בריושים, מאפים מתוקים, לחמים ועוד, מיני ביצים, פרוסות של פורל כבוש (פורל מקומי, שנדגה בדן), גבינת עיזים עטופה בעלי גפן, שקשוקת פירות ים, טוסט שינקין וגאודה בציפוי קורנפלקס ועוד.
שעות הפעילות: שישי ושבת בשעות 13:00-10:00
קלארו, הארבעה 23 פינת דוד אלעזר, מתחם שרונה, תל אביב, 053-9365741
להזמנת שולחן בקלארו

בראנץ' בקלארו (צילום: איליה מלינקוב)היישר מהחווה. בראנץ' בקלארו (צילום: איליה מלינקוב)

בראנץ' טבעוני במסעדת זכאים

במסגרת תפריט הבראנץ' של מסעדת זכאים הטבעונית והוותיקה מקבלים למנה ראשונה חמישה סלטי פתיחה עשירים, בהם צ'יפס עם איולי מטבוחה ומיונז, פלאפל ירוק וסלט ישראלי. למנה עיקרית אפשר לבחור מנות כמו קוסקוס מרוקאי בעבודת יד; שיפוד פטריות יער צלויות על גחלים; מסאבחה טורקית - חצילים מטוגנים שמתבשלים עם עגבניות, שום, בצל, אריסה ופפריקה חריפה, מוגשים עם ברוסקטה על מסאבחה של פול; קלצונה לא סגור; צ'ילי סין קארנה - תבשיל שעועית אדומה עם חציל וגמבה אדומה קלויים, עגבניות ובצל, מונח על פירה באטר, יוגורט ופסטו כוסברה; ניוקי תפוחי אדמה ועוד. מחיר למנה ראשונה, עיקרית ושתייה מ-59 שקלים. מלבד מנות על טהרת המטבח הטבעוני יש כאן דגש על מנות בסגנון אוריינטלי בהשראת מטבחי דרך המשי, והרבה ירקות טריים המגיעים מדי יום ממגדלים מקומיים.
שעות הפעילות: שישי מ-11:00 (סגור בשבת, המסעדה כשרה)
זכאים, סמטת בית השואבה 20 (פינת אלנבי), תל אביב, 053-7102636
להזמנת שולחן בזכאים

בראנץ' בזכאים (צילום: באדיבות המקום)על דרך המשי. בראנץ' בזכאים (צילום: באדיבות המקום)

עוד שני בראנצ'ים בעיר ששווה להתעכב עליהם:

Bar a Vin בשישי ושבת בשעות 17:00-11:00 מגישים בבר א וין תפריט בראנץ' משגע עם מנות מקוריות ומושחתות כמו ביצים אפויות בקוקוט, שמנת פורציני ובריוש; אומלט גבינת בורסיין תרד בשמנת וביצי סלמון; בליני סלמון כבוש, ביצי סלמון, קרם פרש ועלי שומר; אויסטרים על קרח, לובסטר חלוט או צלוי; קרוק מאדאם וציר בקר; סינטה וצ'יפס ועוד דליקטסים. רוטשילד 7, תל אביב, 053-4274610.

האחים בשישי ושבת בשעות 12:30-9:00 מוגש במסעדת האחים בראנץ' במזנון פתוח בשירות עצמי (85 שקלים לסועד) הכולל מטעמים מקטגוריות מגוונות המשלימות זו את זו לחוויה קולינרית כוללת. מוגשים באחים מאפים, לחמים (כולל חלת ויז'ניץ ולחם נלסון של לחמנינה), מגוון גבינות, סלטים מקוריים ורעננים, ממרחים, מיני מנות ביצים, ירקות אפויים בתנור, מתוקים, שתייה ועוד. אבן גבירול 12, תל אביב, 053-9372497.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
בראון בתל אביב
053-9344955
גרקו בתל אביב
הזמנת שולחן
053-9367941
קלארו    בתל אביב
הזמנת שולחן
053-9365741
זכאים בתל אביב
053-7102636

פלטת בשרים של מסעדת רובינשטיין (צילום: באדיבות המקום)
שקשוקה במסעדת בנדיקט (צילום: שרית גופן)
ארינג'י פטריות של מסעדת OPA (צילום: באדיבות יח"צ)
ג'קו מאכלי ים (צילום: אנטולי מיכאלו)
סלטים בלולה וקובה (צילום: אורטל הראל)
בראנץ' במסעדת הולה (צילום: ספיר קוסא)
ארוחת בוקר בקפה קפה (צילום: באדיבות המקום)
בנדיקט של מסעדת מאתיאו (צילום: באדיבות המקום)

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי