נגישות
נגישות

רייז אנד שיין: ארוחות הבוקר הכי טובות בתל אביב

הבופה העשיר של משייה, הדיוק של הוטל מונטיפיורי, האווירה המנצחת בלורנץ ומינץ והקלאסיקות האמריקאיות של נולה - 13 אפשרויות מומלצות במיוחד לארוחות בוקר מושלמות בעיר ללא הפסקה

מגזין REST ארוחות בוקר חדשות מהצלחת
יאנה גימפלביץ'

יאנה גימפלביץ'

תאריך פרסום: 01/07/2018, 12:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

ארוחת הבוקר היא הארוחה הכי חשובה של היום, בוודאי כשהיא כוללת אגס בנדיקט וקוקטייל בצד. אספנו עבורכם את האופציות הכי שוות לבוקר של כיף בתל אביב, בין אם אתם רק צריכים לרדת למטה בכפכפים או שהתמזל מזלכם למצא חנייה ביום שישי.

פחמימות לנצח: מאפי הבוקר הטובים בתל אביב
שיא הפינוק: בראנצ'ים מומלצים בבתי מלון בתל אביב
איפה אוכלים במתחם התחנה בתל אביב?
ביקרתם בכולן? עשרת המסעדות הטובות ביותר בתל אביב

בנדיקט
המסעדה הראשונה בעולם שמגישה ארוחות בוקר מסביב לשעון נפתחה באוקטובר 2006 ברחוב בן יהודה, והפכה להצלחה מסחררת. כיום מונה הרשת 9 סניפים, מהם עוד שניים בתל אביב, בשדרות רוטשילד, ובשרונה מרקט, וכן במדינות אחרות, כמו הרצליה, כפר סבא, ביתן אהרון, ואפילו ברלין. בנדיקט נקראת על שם מנת הדגל שלה אגס בנדיקט, ביצים עלומות על חלת בריוש עם רוטב הולנדז, ותוספות כמו תרד, סלמון מעושן או בייקון. בנדיקט מגישה גם פרנץ' טוסט מפנק, קוקטיילים ומצטיינת בשירות הלקוחות שלה.
אסור לפספס: אגז בולס, ההוכחה שלביצים יכול להיות עוד מצב הגשה - כדורי ביצים עם תוספות מעניינות, למשל שרימפס עם קוביות עגבנייה, שום, חמאה ויין לבן.

בנדיקט - בן יהודה 171 (פינת ז'בוטינסקי) 03-6868657 / רוטשילד 29, 03-6056632 / שרונה מרקט - קלמן מגן 3, 03-5107507

בנדיקט אגס בולס (צילום: בועז לביא)פרשנות מעניינת למנת ביצים. אגז-בולס של בנדיקט (צילום: בועז לביא)

הוטל מונטיפיורי

העולם מתחלק לשניים, אנשים שרוצים להגיע לבראנץ' של הוטל מונטיפיורי, וכאלה שרוצים לחזור אליו. המסעדה היא חלק מקבוצת R2M,  לצד קופי בר, בראסרי, הרצל 16 ובייקרי התל אביביות. את הניסיון המקצועי והדיוק מיישמים גם כאן בהצלחה יתיר, החל מ"מיץ התפוזים שסחטנו עכשיו", דרך הקוקטיילים המעודנים של הבוקר, וכלה בביצוע מרגש למנות הביצים הקלאסיות. כאן הרכיבו את הפאזל של ארוחת הבוקר המושלמת ברמת מתקדמים. מה תקבלו ליד הביצים שלכם? גבינות מובחרות, סלמון מעושן, ז'מבון, קונפיטורת פירות טריים ופנקייק אוורירי ועדין. לבחירתכם - בוקר קונטינטלי, בוקר מונטיפיורי, והבוקר הזוגי. ארוחות מוגשות בימי חול בין השעות 7:00-12:00, ביום שישי ב-7:00-17:00 ובשת עד 17:00.
אסור לפספס:  ארוחת בוקר זוגית ומפנקת שכוללת את כל הדברים הטובים בחיים.

הוטל מונטיפיורי -  מונטיפיורי 36 תל אביב, 053-9379613

קפה 65

בקומת הכניסה של מלון 65, מלון בוטיק בלב שדרות רוטשילד - תמצאו כנראה את אחד ממזנוני ארוחת הבוקר הטובים בעיר. אין פה מבחר מסחרר וגם לא מנות שבחיים לא ראיתם, פשוט דיוק ומידה, שלפעמים הם הדבר הכי חשוב ביצירת אמנות. התפריט של 65 נבנה על ידי השף לוטן חייק בשיתוף עם אוראל קמחי ממסעדת פופינה, והוא כולל מנה חמה אישית וגישה למזנון העשיר. מנות הביצים כוללות שקשוקת מנגולד ותרד מצויינת עם גבינת עיזים, קרואסון עם חמאת שקדים, גאודה וביצת עין, פרנץ' טוסט בריוש או שקשוקת עגבניות. המזנון הפתוח מציע סלטים טריים, גבינות משובחות, דגים טריים וכבושים, עמדת סביח, פינת בריאות, מבחר מאפים, עוגות ומיצים. ארוחות הבוקר מוגשות מוגשת בשעות 06:30-11:30, ובשישי ושבת עד השעה 14:00.
אסור לפספס: אגס בנדיקט - קלאסיקה משגעת, מהטובות שתפגשו בעיר.

מלון 65 - רוטשילד 65, תל אביב 053-9385830

קפה 65 (צילום: אפיק גבאי)עיקריות מעולות ובופה בטוב טעם. קפה 65 (צילום: אפיק גבאי)

שיין
הבוקר שלכם יהיה באמת זורח עם ארוחת הבוקר של שיין, מסעדה ישראלית איטלקית, שתפסה לה פינה אסטרטגית בלב תל אביב, קרובה מספיק להמולת העיר ושקטה מספיק כדי שתצליחו להירגע ולתפוס רגע של שקט. ארוחות הבוקר מוגשות פה עד השעה 17:00, אז קחו את הזמן. תוכלו לבחור בין ביצים בצורות עשייה שונות, פריטטות (סוג של חביתה מפנקת עם הרבה תוספות), כריכים מעולים, וגם מאפים ומוזלי טרי.
אסור לפספס: מומלץ לפתוח את הבוקר עם פריטטת בייקון עם עגבניות שרי, בצל ופרמז'ן וכוס סנגרייה לבנה בצד

שיין - שלמה המלך 38, תל אביב,  053-9381400

דלאל

מסעדת דלאל שוכנת במבנה עתיק במתחם דלאל שבנווה צדק, ויכולה להיות התחנה הראשונה שלכם בטיול באזור. ארוחות הבוקר והבראנצ'ים מבית היוצר של השף גולן גורפינקל מוגשים בסופי שבוע, עם מבחר עשיר של מנות קלאסיות ומהודקות שקשה לטעות איתן, בהן בייגל בריוש וגבינת boursin עם אבוקדו וביצה קשה, ובנדיקט רויאל קרואסון עם ביצה עלומה, סלמון כבוש ותבשיל תרד בהולנדז הדרים. ברחוב הסמוך נמצאת הקונדיטוריה של דלאל, שם אפשר לשבת לקפה עם מאפה טרי שהרגע יצא מהתנור, ואם אתם באזור הצפוני יותר של תל אביב, תוכלו ליהנות מנפלאות המאפים וארוחות הבוקר גם בשלוחה של קפה דלאל - שם מציעים את הבראנצ'ים מדי יום חול על השעה 20:00.
אסור לפספס: בייגל בריוש וגבינת boursin עם אבוקדו וביצה קשה.

דלאל - שבזי 10,נווה צדק, דרום תל אביב טלפון: 053-9439499/ קפה דלאל - ז'בוטינסקי 108, תל אביב.

קפה דלאל (צילום: מאיר כהן)כל מה שצריך על הבוקר. בייגל בריוש של דלאל (צילום: מאיר כהן)

נולה

במקום שבו רשתות ענק אמריקאיות סגרו את הבר, נולה הצליחה להרגיל אותנו שאפשר לאכול ארוחת בוקר כמו באמריקה, עם האש בראון ובייקון, קפה בצד, ועוד להזמין בלוברי מאפין, בטעם ילדות של דמויות שראינו פעם בטלוויזיה. למי שכמויות הקלוריות שמגיעות עם האמריקניזציה קשות לעיכול, יש גם בוקר בריאות על בסיס חביתת חלבונים. ארוחות הבוקר מוגשות לאורך כל שעות הפעילות.
אסור לפספס: האוס ספיישל, האש בראון עם 2 ביצי עין, עם גבינות, פטריות ובצלים מקורמלים או בלאקסטון ביסקיט - עוגייה ענקית עם סלמון, בייקון, ביצה עלומה ועגבנייה צלויה על הגריל.

נולה -  דיזנגוף 197,תל אביב,  03-5230527

נולה (צילום: שרית גופן)מנות אמריקאיות שתמיד כיף לפגוש. בייגל בנולה (צילום: שרית גופן)

משייה

הבופה של משייה היה עד לא מזמן הסוד השמור של העיר, כשחדר האוכל של המלון ברחוב מנדלי הפך למסעדה. מאז אפשר למצוא שם את אחת ההצעות הבוקר הנדיבות בעיר, עם בופה עשיר של גבינות, דגים מלוחים, סלטים, וזיתים. בקונספט המזנון, בדומה למקומות אחרים, כל סועד בוחר לעצמו מנת ביצים מושקעת, פריטטה, שקשוקה לבנה או אדומה, פרנץ׳ טוסט מושחת או הנבחר שלנו - קרואסון בנדיקט עם סלמון מעושן ותרד . גם פה, כמו בכל ארוחות הבוקר המעודכנות, יציעו לכם קוקטייל בוקר מרענן. בופה הבוקר מוגש בימי חול החל מ-10:00 (כניסת לקוחות עד 11:00), ובימי שישי בין השעות 11:00-14:30.

אסור לפספס: פריטטה עם גבינות, חוביזה וכרובית, מנה שכנראה לא יצא לכם לאכול עד היום לארוחת בוקר.

משייה - מנדלי מוכר ספרים 5, תל אביב 053-9379051
להזמנת שולחן במשייה

קלארו

ארוחת הבוקר בקלארו של רן שמואלי במתחם שרונה, היא פשוט ארוחה טובה. כשתיכנסו למרפסת הפתוחה, כנראה גם תביאו מדוע: היא נעימה, מזמינה, וארוחת הבוקר היא כל מה שצריך להיות בארוחת בוקר, קלארו, ברור בספרדית, בלי התחכמויות מיותרות. האופציה הפופולרית בתפריט היא בראנץ' זוגי, הכולל ביצים כבקשתך, מוזלי, סלט ירוק, פרוסות פורל ורדרד, זיתים, לחמים טריים, מיץ קפה, עלי גפן במילוי בגבינת עזים, זיתים ואופציות שדרוג כמו הרינג או בייקון. אופציה נוספת היא להזמין בנפרד את מנות הביצים ולקבל למרכז שולחן הרינג כבד חצוץ עם חלה, או סלט השוק עם פטה, וחלה טרייה או סביח. תפריט הבראנץ' מוגש בימים שישי ושבת בלבד, בין השעות 9:00-12:30.
אסור לפספס: הטוסט הכי מושחת בעיר, עם גאודה שינקן וציפוי קורנפלקס, כי בכל זאת – בוקר.

קלארו - אלוף דוד אלעזר 30, תל אביב, מתחם שרונה, 053-9365741
להזמנת שולחן בקלארו

קלארו (צילום: איליה מלניקוב)ברור שהיא מצוינת. ארוחת בוקר בקלארו (צילום: איליה מלניקוב)

אנסטסיה

בוקר של חמלה: אנסטסיה מוכיחה שחביתת חומוס, שייק ירוק או שייק תפוז עם מאקה ג’ינג’ר וגוג'י ברי יכולים להיות חלופה טעימה לארוחת הבוקר הרגילה שלכם. מדובר בבית הקפה הטבעוני הראשון בתל אביב, מגישים כאן גם מנות טבעונאיות  (row food) מנות ללא גלוטן, וניתן לרכוש חלק מחומרי הגלם, סופר פודס, עשבי מרפא וכו כדי לנסות להכין בעצמכם בבית.
ארוחת הבוקר ״פותחים שולחן״ כוללת חביתת חומוס (או מקושקשת עם טופו), פלטות של זיתים, פלחי אבוקדו, ממרחים טבעוניים וסלסלת לחמים או קרקרים טבעונאיים. ניתן גם ללכת על השקשוקה הביתית, שמוגשת עם כדורי פולנטה מענגים  - תחליף ראוי ומוצלח לביצים המוכרות במנה. 
אסור לפספס: סיימו לאכול בנחת וקחו שייק מפנק ובריא לדרך.

אנסטסיה - פרישמן 54, תל אביב. טלפון: 053-7933720

אנסטסיה (צילום: חן בן יוסף)

בלו סקיי

מדובר בעוד מסעדה כשרה של השף מאיר אדוני במלון קרלטון, הממוקמת בקומה 15 ומתהדרת בנוף מושלם לים. הבראנץ הים תיכוני של בלו סקיי מציע מנות למרכז שולחן, הכוללות מנות חמות, סופלקי ים על בסיס דג עם ביצה עלומה, או ״רחובות יפו״ שהיא אחת השקשוקות היצירתיות בעיר או קבב לוקוס. בין המזאטים תמצאו מסבחה עם גרגרי חומוס, ריקוטה עם דבש, גרבלקס, קרם חצילים וגבינת עזים ועוד טאפאסים מעולים, כדי שלא יהיה לגם שום ספק שאתם בארוחת בוקר במסעדת יוקרה. הבראנץ' מוגש בימי שישי בלבד בשעות 10:00-15:00.
אסור לפספס: "רחובות יפו" כי בוקר זה ה-זמן לקצת יצירתיות.

בלו סקיי -  אליעזר פרי 10, תל אביב 053-7104483

לורנץ ומינץ

לורנץ ומינץ בניצוחה של הקונדיטורית נילי כהן מינץ, מבית פיין שבבית לחם הגלילית, הוא מקום נעים להפליא בנווה צדק, עם סטייל פריזאי, מרפסת גדולה וריח מאפים משכר הנישא באוויר. ארוחות הבוקר כוללות חמישה טאפאסים משתנים על בסיס חומרי הגלם הזמינים, וסלסלת לחם שנאפה במקום. לצד האופציות המוכרות יותר כמו חביתה או אגס בנדיקט, תוכלו לאתגר את בלוטות הטעם שלכם בקובנה על בסיס חמאה מזוקקת לצד מטבלים של קרם פרש, טחינה לבנה, חציל קלוי, סלט עגבניות חריף, ביצה קשה וזיתים תוצרת בית או שקשוקה ירוקה עשויה מנגולד ותרד עם ביצים, שמנת ופרמזן. המקום כשר וסגור בשבת.
אסור לפספס: קובנה ירוקה עם חילבה, תבשיל חובזה, ביצים רכות ויוגורט הדרים (זמין בעיקר בחורף).

לורנץ ומינץ -  סמטת אהרון שלוש 42, תל אביב  053-9366291

לורנץ ומינץ (צילום: אסף רונן) סטייל פריזאי וניחוח מאפים משכר. קובנה בלורנץ ומינץ (צילום: אסף רונן)

מנטה ריי

מנטה ריי היא מסעדת חופים אמיתית, מרחק צעדים מהים, והאוכל בה מפתיע, מהודק ועולה על הציפיות. ארוחות הבוקר כוללות מנות ביצים כמו פריטטת תפוח אדמה ובצל, אומלט כרישה, ושורה מאזטים מפנקים למרכז שולחן, למשל סביצ'ה בורי בלימון או פלפלים קלויים ופטה, וגם מבחר נאה של קוקטיילים ומיצים מצוינים. בריזה של ים וקוקטייל על הבוקר - לא צריך יותר מזה לבוקר נפלא.
אסור לפספס: בורקס גבינה וזיתים עם ביצה עלומה וסלט עגבניות פיקנטי.

מנטה ריי -  יחזקאל קויפמן 7, תל אביב, 053-4247717

דא דא ודא

דא דא ודא שוכנת על אחת הפינות החמות בעיר – שילוב מנצח של אווירת רוטשילד הצעירה, שמש חמימה ותפריט רחב שעשוי ביד יציבה. ארוחות הבוקר במקום נושאות ניחוח של שיק אירופאי, ואולי זאת הסיבה שגם בשעות המוקדמות תרגישו צורך ללכת על דרינק במקום כוס קפה נוספת. תמצאו כאן מנות כמו סטייק אנד אגס, ביצים עלומות וסלומון, ארוחת בוקר בריטית עם צ'יפס, שעועית ובייקון, או ביצים עלומות על מצע פולנטה עם פטריות ותרד מוקפצים. ארוחות הבוקר זמינות מדי יום בשעות 7:00-12:00.
אסור לפספס: ביצים עלומות על וופל בלגי כי כל מילה מיותרת.

דא דא ודא - רוטשילד 7 תל אביב, 03-551-1211


  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
הוטל מונטיפיורי בתל אביב
053-9379613
שיין בתל אביב
053-9381400
 דלאל בתל אביב
053--9384006
משיה בתל אביב
הזמנת שולחן
053-9379051
קלארו    בתל אביב
הזמנת שולחן
053-9365741
קפה אנסטסיה בתל אביב
053-7933720
מאנטה ריי בתל אביב
053-4247717

מנה במסעדת דוניאנא בעכו (צילום: באדיבות המקום)
טאלי של מא פאו (צילום: באדיבות המקום)
מנת פסטה במסעדת אמורה מיו (צילום: באדיבות המקום)
קוסקוס של מסעדת קאימאק (צילום: באדיבות המקום ונטע אשרי)
סלטים בלולה וקובה (צילום: אורטל הראל)
בראנץ' במסעדת הולה (צילום: ספיר קוסא)
ארוחת בוקר בקפה קפה (צילום: באדיבות המקום)
שקשוקה במסעדת בנדיקט (צילום: שרית גופן)

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי