נגישות
נגישות

מלאים בעצמם: מרקים שהם ארוחה בפני עצמה

מרק שורשים לבנים מיוחד, מרק קובה של פעם, מרק עם דגים ושעועית אדומה שלא תוכלו להפסיק לאכול או מרק טום יאם פיקנטי. ארבעה מתכונים למרקים שווים במיוחד

מגזין REST המלצות קולינריות מתכונים
יוליה פריליק ניב

יוליה פריליק ניב

תאריך פרסום: 30/12/2019, 18:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

מרק שורשים לבנים של אמש (צילום: אורטל רוזנברג)מרק שורשים לבנים של אמש (צילום: אורטל רוזנברג)

מרק יכול להיות מנה ראשונה ועיקרית (ואפילו תוספות) באותה קערה ולספק לנו גם את כל אבות המזון לצד תחושת שובע חמימה. הנה ארבעה מתכונים למרקים שהם ארוחה שלמה בפני עצמה והכל בקערה אחת.

חורף קל: ארבעה מתכוני ירקות מנצחים
עולם ומלואו: הסודות של המרקים

מרק שורשים לבנים - אמש

מתכון מרק שורשים לבנים של השפית אורטל רוזנברג ממסעדת אמש מבית NOX קטיפתי, קרמי, חורפי ועשיר.

מצרכים לכ-8 מנות (דרגת קושי: קל, משך הכנה: כ-45 דקות):
1.5 ק"ג ארטישוק ירושלמי
350 גרם כרישה
200 גרם בצלי שאלוט
500 גרם קולורבי
150 גרם גבעול סלרי
60 גרם שום
2 ליטר חלב
1 ליטר שמנת מתוקה
מלח לפי הטעם

הוראות הכנה:
1. מבשלים את השורשים עד לריכוך מלא אך שלא יתפרקו.
2. מסננים את הירקות ושומרים את הנוזל.
3. טוחנים את הירקות ומוסיפים מעט מהנוזל עד לסמיכות הרצויה.
4. מוסיפים מלח לפי הטעם.
5. מסננים האת המרק למרקם חלק ואחיד.

מרק כתום עם דגים ושעועית אדומה - מסעדת אדום

מרק עשיר עם דגים וירקות עונתיים באדיבות מסעדת אדום ואפרת ליכטנשטט. מקורו של המרק בסנטה פה בקליפורניה.

מצרכים ל-6 מנות (דרגת קושי: בינונית, משך ההכנה: כשעה):
3 יחידות דלורית, מקולפות וחתוכות גס
5 קלחי תירס מקולפים
2 יחידות בטטה בינונית, מקולפת וחתוכה גס
2 יחידות כרישה פרוסות גס
כפית כורכום
3 שיני שום
4 גבעולי סלרי קצוצים
2 עלי מרווה
100 מ"ל שמנת מתוקה
כף מלח
שליש כפית אגוז מוסקט
2 כפות דבש
חצי כפית פלפל שחור גרוס
500 גרם פילה דג לבן ללא עצמות ועור (מוסר \ דניס \ קוד) חתוך לקוביות גדולות
200 גרם שעועית אדומה מבושלת
50 גרם חמאה
כף שמן זית
1 כוס יין לבן
מים
כוסברה טרייה (אופציונלי)

הוראות הכנה:
1. לחמם סיר עם 50 גרם חמאה וכף שמן זית ולאדות כ-10 דקות על אש נמוכה את כל הירקות עם התבלינים והמרווה.
2. להוסיף כוס יין לבן ומים עד כיסוי ולהביא לרתיחה, לבשל על אש בינונית כ-40 דקות.
3. להוסיף את השמנת ולטחון גס את המרק בבלנדר מוט.
4. להוסיף את הדג והשעועית ולבשל עוד כ-10 דקות.
5. אפשר להגיש עם כוסברה טרייה מעל.

מרק דגים של אדום (צילום: אפרת ליכטנשטט)מרק דגים של אדום (צילום: אפרת ליכטנשטט)

 

מרק קובה של פארוק בשוק

מרק קובה משביע עם ירקות, קובה ממולא בבשר ועשבי תיבול, באדיבות מסעדת פארוק בשוק.

מצרכים ל-10 מנות (דרגת קושי: בינונית-קשה משך הכנה: כשעה):
1/2 ק"ג סולת
1/4 ק"ג בשר טחון
3 תפוחי אדמה
3 גזרים
6 שיני שום פרוסים
תערובת עשבי תבלין של צרור נענע, צרור פטרוזיליה וצרור כוסברה
מלח ופלפל לבן
1/4 כוס מיץ לימון
6 ליטר ציר ירקות / מים

הוראות הכנה:
1. להכנת הקובה: מניחים בקערה חצי ק"ג סולת עם מעט מלח ופלפל לבן.
2. תוך כדי ערבוב מוסיף מים פושרים עד לקבלת מרקם בצק רך.
3. יוצרים על כף היד משטח דק של הבצק בעובי כחצי סנטימטר, מניחים במרכז מעט בשר טחון (בצורה של קציצה קטנה) ועוטפים עם הבצק מסביב לקציצות בשר. צריכה להתקבל צורה של כדור חלק ועגול. 
4. להכנת המרק: מאדים בסיר את הגזרים, תפוחי האדמה, שום ותערובת עשבי תיבול. מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון.  
5. מוסיפים ציר ירקות / מים.
6. לאחר הרתיחה מוסיפים את הקובה בעדינות ומבשלים על אש בינונית נמוכה כ-20 דקות.
7. מומלץ להגיש עם חצי לימון טרי בצד.

מרק קובה של פארוק בשוק (צילום: גל איצקוביץ)מרק קובה של פארוק בשוק (צילום: גל איצקוביץ)

מרק טום יאם תאילנדי, Frame

אין כמו מרקים אסייתיים כדי לגלם ארוחה שלמה בקערה אחת עם מנעד מרקמים וטעמים. הנה מתכון למרק טום יאם, באדיבות מסעדת FRAME CHEF & SUSHI BAR.

מצרכים ל-6 מנות (דרגת קושי: קל-בינוני, משך הכנה: כ-40 דקות):
4 כרעיים של עוף מחולקים לחתיכות קטנות
2 בצלים לבנים פרוסים דק
250 גרם פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
150 גרם פטריות שיטאקי טריות, בלי רגל חתוכות לרבעים
2 עגבניות בינוניות מגורדות בפומפייה
4 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק
זר כוסברה קטן קצוץ דק
150 גרם ג'ינג'ר חתוך לרצועות דקות
30 עלי קפיר ליים
6 גבעולי למון גראס טרי ללא עלים
4 שיני שום
6 פלפל צ'ילי חתוכים לרצועות דקות
10-8 כפות רוטב רוטב דגים איכותי (טיפארוס)
מיץ משני לימונים סחוטים
מלח לפי הטעם
2.5 ליטר מים

הוראות הכנה:
1. מרתיחים מים עם השורשים (ג'ינג'ר, למון גראס וקפיר ליים).
2. אחרי 5 דקות של רתיחה מוסיפים את העוף ומבשלים על רתיחה למשך עוד 15 דקות.
3. כותשים את הצ'ילי והשום יחד ומוסיפים. מבשלים ל-5 דקות נוספות.
4. מוסיפים את רוטב הדגים והעגבניות.
5. ממליחים מעט יותר מהמקובל ואז מוסיפים את הלימון (אם רוצים מוסיפים גם חתיכות מהלימון עצמו) לאיזון הטעם.
6. לאחר כ-3 דקות נוספות בודקים שהעוף מוכן אך לא רך מאוד.
7. מוסיפים את הבצל והפטריות ל-4 דקות נוספות.
8. מאזנים טעם באמצעות המלחה עדינה. מכבים את האש.
9. מגישים בעיטור מעט כוסברה קצוצה (אפשר גם בצל ירוק קצוץ). מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

מרק טום יאם של פריים (צילום: באדיבות המקום)מרק טום יאם של פריים (צילום: באדיבות המקום)

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
אדום בירושלים
053-4275330
פארוק בשוק בתל אביב
053-9367445
פריים סושי בר בתל אביב
053-9368746
Frame פריים ראשל"צ בראשון לציון
053-9375232
אמש בתל אביב
053-6113580

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
לכבוד ראש השנה: מתכונים עם סימני החג
המלצות חג: מטיילים ואוכלים בגליל
עולים לעיר הבירה: מסעדות מומלצות בירושלים
מנות לחג של deli צבע וטעם (צילום: איתיאל ציון)
לכבוד שבת: 3 מתכונים קלילים לארוחת שבת
מה חדש בעיר?  מסעדות מומלצות בגבעתיים
נוף במסעדת ביאנקיני (צילום: איתמר גרינברג)
מסעדות מומלצות באילת