נגישות
נגישות

חורף קל: ארבעה מתכוני מרקי ירקות מנצחים

מרק עגבניות בגרסה הודית מלאה בתבלינים, מרק כתום עונתי וקלאסי, מרק ארטישוק ירושלמי חורפי ומחמם או מרק לחשו מרוקאי ומיוחד. ארבעה מתכונים שישפרו לכם את החורף

מגזין REST המלצות קולינריות מתכונים
יוליה פריליק ניב

יוליה פריליק ניב

תאריך פרסום: 14/12/2019, 12:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

מרק עגבניות וגזר של טנדורי (צילום: יפית בשבקין)

ירקות הם מלכי המרקים. כמעט מכל ירק אפשר להפיק מרק מצוין, משביע ובריא. כדאי להעדיף ירקות בעונתם כדי להפיק את מירב הוויטמינים והמינרלים שיש להם להציע כשהם בשיאם. הנה 4 מתכוני ירקות משובחים.

המרקים הכי שווים במסעדות
עולם ומלואו: הסודות של המרקים

מרק עגבניות וגזר

מרק עונתי מחמם ועז צבע וטעם, באדיבות השפית רינה פושקרנה מייסדת רשת מסעדות טנדורי

מצרכים ל-8-6 מנות (דרגת קושי: בינונית, משך הכנה: כשעתיים)
1 ק"ג עגבניות טריות מרוסקות
4 כפות שמן
2 כפות שום כתוש
4 גזרים מבושלים ומרוסקים
2 כפות רסק עגבניות
100 גרם קמח לבן
1 כף סוכר
2 כפות מלח
1 כפית פלפל לבן
2 ליטרים ציר ירקות (הוראות הכנה בהמשך)
2 כפות קרם פרש לקישוט
2 כפות כוסברה טרייה קצוצה

מצרכים לציר ירקות:
2 בצלים
2 מקלות סלרי
2 גזרים ולשים בצד
1 כף ג'ינג'ר טרי כתוש
8 גרגירי פלפל שחור
2 עלי דפנה
2 ליטר מים
לבשל לסנן את המים בלבד ללא יתר המרכיבים

אופן ההכנה:
1. לחמם שמן במחבת, להוסיף את השום ולהשחים, להוסיף קמח ולטגן היטב כ-2 דקות. יש לשים לב היטב שלא יווצרו גושים בקמח.
2. להוסיף את העגבניות ולטגן כ-5 דקות נוספות.
3. להוסיף את הגזר ולבשל כ-2 דקות ולאחר מכן להוסיף רסק עגבניות ו-2 ליטרים מציר הירקות ולבשל על לריכוך כל הירקות.
4. להוסיף מלח, פלפל לבן וסוכר ולבשל יחד כ-2 דקות נוספות.
5. להגיש מעוטר בכוסברה טרייה, קרם פרש וקרוטונים (אופציה).


מרק כתום

רשת קפה גרג משיקה בסניפיה מגוון מרקים מפתיעים לימים הקרים (רק ב-15 שקלים למנה במהלך דצמבר) ואי אפשר בלי מרק כתום עונתי, באדיבות השף הראשי אלעד אמסלם.

מצרכים לכ-6 מנות (דרגת קושי: קלה, משך הכנה: כשעה):
1 בצל חתוך דק
250 גרם דלעת מגורדת
250 גרם דלעת קוביות
50 גרם סלרי
200 גרם תפוחי אדמה מקולף ומגורד
1.5 ליטר מים
150 גרם רסק עגבניות
25 גרם מלח
קורט פלפל שחור טחון
10 גרם מיץ לימון
20 גרם סוכר
60 גרם שמן
50 גרם אבקת מרק עוף פרווה
אופציה לשדרוג - 3 יחידות קובה מוכנות ממולא פירה או פטריות (להשיג מוכן ברשתות המרקט).

הוראות הכנה:
1. מטגנים בסיר בצל וסלרי.
2. מוסיפים את קוביות הדלעת לטיגון של 2 דקות ולאחר מכן מוסיפים את רסק העגבניות ואז את כל המרכיבים.
3. מבשלים כ-45 דקות עד ריכוך הדלעת, טוחנים ומגישים (אפשר בתוספת קובה שבושלה שנפרד לפי הוראות היצרן).

מרק כתום של קפה גרג (צילום: דן פרץ)מרק כתום של קפה גרג (צילום: דן פרץ)


מרק ארטישוק ירושלמי

מתכון של השפית מיטל שיר בעלת "הבישולים של מיטל" במושב עידן, שמוכרת אוכל מוכן בכל מושבי הערבה התיכונה. לדבריה, "הקסבייה הוא ירק שורש נהדר שגדל בתקופת החורף כך שזה בדיוק הזמן למרק ממנו".

מצרכים ל-7-6 מנות (דרגת קושי: קלה-בינונית, משך הכנה: כשעתיים):
3 בצלים בינוניים
3 שיני שום
3 גזרים
850 גרם ארטישוק ירושלמי *ראו טיפ על קילוף בתחתית המתכון
2 תפוח אדמה בינוניים
2 גבעולי סלרי
¾ כף מלח
¼ כפית פלפל לבן
¼ כפית פלפל שחור
עירית קצוצה (לא חובה)
2 כפות שמן זית או קנולה

הוראות הכנה:
1. משמנים ומטגנים בסיר את הבצל והמלח בלבד. מומלץ לטגן כ-30 דקות עד שהבצל מזהיב כדי שהוא יגיר מתיקות טבעית.
2. בינתיים מקלפים וחותכים את שאר הירקות לקוביות. אין צורך בחיתוך קטן ומדויק מכיוון שבסוף טוחנים הכל בבלנדר מוט.
3. לאחר שהבצל זהוב יש להוסיף את הפלפל הלבן, השחור ואת שיני השום ולטגן חמש דקות.
4. לאחר מכן יש להוסיף את המרכיבים הנותרים ומים רתוחים בגובה של כשלושה ס"מ מעל הירקות ולבשל כ-45 דקות נוספות, עד שכל המרכיבים מתרככים.
5. דגים עם מלקחיים את הגזר והסלרי ומוציאים אותם החוצה. את היתר טוחנים בסיר בעזרת בלנדר מוט. להגיש עם עירית קצוצה מעל.
*טיפ לקילוף הקסבייה: לחתוך החוצה את כל "הזרועות" מהחלק המרכזי. את החלק המרכזי קולפים בקולפן ואת "הזרועות" קולפים בעזרת סכין טורנה.

מרק קסביה של מיטל שיר הערבה התיכונה (צילום: יח"צ)מרק קסביה של מיטל שיר הערבה התיכונה (צילום: יח"צ)


מרק לחשו מרוקאי

מתכון של דינה דגן, מסעדנית ושפית, המבשלת בביאנקיני - מסעדה מרוקאית אותנטית הפועלת בלב כפר הנופש ביאנקיני שבצפון ים המלח את המרק המרוקאי שהיא מכירה היטב מילדותה.

מצרכים לכ-6 מנות (דגרת קושי: קלה, משך הכנה: כ-40 דקות):
2 כוסות סולת
5 כוסות מים
שן שום כתוש
מעט שמן
פטרוזיליה או כוסברה לפי הטעם
מלח (או מלח מתובל)
כחצי כפית פפריקה מתוקה
אופציונלי: חצי כפית פפריקה חריפה

הוראות הכנה:
1. מבשלים בסיר את המים עם השום, השמן ושאר התבלינים, כאשר אלו בעצם המים של המרק.
2. כשהנוזל מגיע לרתיחה מוסיפים את הסולת בהדרגה תוך כדי ערבוב. חשוב לערבב כל הזמן למנוע גושים.
3. מבשלים כחצי שעה עד שהסולת רכה ומגישים.

מרק לחשו של מסעדת ביאנקיני (צילום: יח"צ)מרק לחשו של מסעדת ביאנקיני (צילום: יח"צ)

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
טנדורי  בתל אביב
טנדורי  בהרצליה

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
המעשנה בינוב (צילום: סיון רושיאנו)
פלפלים ממולאים של המעדניה בכביש 90 (צילום: באדיבות המקום)
מרק דגים של אדום (צילום: אפרת ליכטנשטט)
טרטר פלמידה לבנה במסעדת שיינע (צילום: אפיק גבאי)
סלט פפאיה של צ'אנג בה (צילום: באדיבות המקום)
שולחן במסעדת בלקן (צילום: אמיר מנחם)
הנמל 24 חיפה (צילום: באדיבות המקום)
מסעדנים מרימים לחיים בטעמים בעמקים (צילום: באדיבות הפסטיבל)