נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

יוגורט כבשים ופירות יער בגלידריית משק יעקבס (צילום: הדס ניצן) יוגורט כבשים כבר טעמתם? גלידה עם פירות יער בגלידריית משק יעקבס (צילום: הדס ניצן)

הקיץ הוא הזמן של הגלידה. כשהיינו ילדים היה לנו שוקו-וניל או פונץ'-בננה ואילו היום השפע אדיר, יש שילובים מסעירים ומקוריים, הרבה יותר פרודוקטים טבעיים וטריים ופחות אבקות ומייצבים (שלא נדבר על צבעי מאכל זרחניים שכבר נעלמו כמעט לגמרי מהסיפור). העמסנו על הגביע כמה וכמה מקומות שחובה להכיר בקיץ הקרוב.

ALICE

גלידרייה טבעית חדשה נפתחה לאחרונה בתל אביב ומציעה גלידה מפירות אמיתיים וטריים ללא תחליפים, משפרי טעם או תמציות, בעלת אחוזי השומן וסוכר נמוכים משמעותית מגלידות אחרות. כך למשל, גלידת וניל מיוצרת ממקלות וניל ולא מתמצית וניל; גלידת נענע מיוצרת מעלי נענע טריים; וגלידת הפיסטוק מיוצרת ובכן מפיסטוקים, וכך הלאה.

כדי לחבר בין טרנד הבריאות לעולם הגלידה השיקו בגלידריית אליס טעמים חדשים של גלידת ספירולינה כחולה; סורבה לימון וג'ינג'ר סחוטים במקום; גלידת תה שחור ולימון; גלידת אסאי, בננה, תמר ונענע; גלידה טבעונית על בסיס חלב קוקוס; גלידה טבעונית משומשום מלא ודבש ענבים; ויש גם גלידת קרם עוגיות מעוגיות בהכנה ביתית. את כל הגלידות מייצרים במפעל עצמאי בתל אביב וחלק מהטעמים מתחלפים מידי חודש, בהתאם למה שגדל אצל החקלאים.

ALICE - אבן גבירול 151, תל אביב, 03-5280321 

גלידת ספירולינה ברשת אליס (צילום: ביאנה ויטקין) בריאות גם בקיץ. גלידת ספירולינה ברשת אליס (צילום: ביאנה ויטקין)

רשת ANITA

הרשת שהחלה ממטבח משפחתי קטן של אמא אניטה בנתניה צמחה לרשת גלידריות בתל אביב ובחו"ל (ורשת-בת בפריסה ארצית – גלידה גולדה) משיקה לקיץ טעמים חדשים המשלבים מליחות וקראנצ'יות. הגלידות הטריות של Anita נעשות בעבודת יד משלב חומרי הגלם ועד התוצאה הסופית. בין הטעמים החדשים: מסקרפונה מלוח עם קרמבל שוקולד, מוס קראנץ' אגוזים, פיסטוק עם שוקולד מריר וחלב. הטעמים החדשים יוגשו לצד טעמי הדגל של הרשת בהם קוקימן, שוקולד שקדים וקרמל, קרמל מלוח, לואקר, קמפארי אשכוליות, אגסים ביין אדום וקינמון, גויאבה, לימונצ'לו, היער השחור, קרם קטלן ועוד עשרות טעמים המשתנים מידי יום.

אניטה - פלורנטין 3, תל אביב, 03-6838730; שבזי 40, תל אביב, 03-6246383; מתחם שרונה, תל אביב, 03-6542544; שבזי 44, תל אביב 03-9585573

רשת גולדה

רשת גולדה, רשת הבת של אניטה בפריסה ארצית (כ-40 סניפים), משיקה לכבוד הקיץ טעמים חדשים המשלבים טעמים מתוקים ומלוחים ושילובים מפתיעים ומקוריים נוספים. הגלידות נעשות בעבודת יד מול הלקוחות ובין הטעמים לקיץ 2019 יככבו שוקולד בלונדי, בייגלה מלוח ושוקולד חלב וגלידת מסקרפונה עם גליליות.

רשת גלידריות גולדה - לכל הסניפים

גלידות ברשת גולדה (צילום: שרית גופן) כל הכוכבים של הקיץ. גלידות ברשת גולדה (צילום: שרית גופן)

גלידריית ג'ף

גלידה JEFF ביפו היא גלידריית שף איטלקית משפחתית שהקימו האחים ג'וני, ג'וזף וג'אק שמשום. האחים פתחו את המקום כדי לייצר בעצמם גלידות איכותיות ללא תמציות או משמרים, כל התהליך נעשה על ידם בעבודת יד והטעמים? שילובים ייחודיים עם טאץ' אישי. בקיץ הקרוב יגישו במקום את הטעמים שהמציא ג'וני: ג'וניס (קרמל ואגוזים), ג'וזפס (מזכיר את טעם פנטזיה), ג'אקי (פנקוטה וקשיו), ג'אקי טבעוני לצד כ-12 טעמים טבעוניים נוספים, חמישה סוגי סורבה מרעננים ועוד.

גלידת ג'ף - יפת 18, יפו, 03-9233513

שטפן

גלידרייה חדשה של השף שטפן מאכר נפתחה לאחרונה בתל אביב ובניגוד להתנייה הטבעית של גלידה = איטליה, בשטפן מציעים גלידה בניחוח אוסטרי עם מגוון טעמים מיוחדים כמו עוגות שטרודל, לינזר וזאכר המזוהות עם הטעמים האוסטריים שעל ברכיהם גדל השף. לצידם יש במקרר גלידות אלכוהוליות בטעמים של מוחיטו, קמפרי, סורבה ג'ין וגם טעמים מקוריים כמו קרם וניל כחול טבעי, גלידת קלמנטינה וסורבה תפוח וסלרי.

שטפן - טשרניחובסקי 21, תל אביב, 03-6799788

גלידת קרם וניל בגלידריית שטפן (צילום: קרן אלון) גלידות בניחוח אוסטרי. גלידת קרם וניל בגלידריית שטפן (צילום: קרן אלון)

רשת קרמלה

הזמר משה פרץ החליט למנף את הלהיט המתקתק שלו - קרמלה - והשיק רשת גלידריות בפריסה ארצית. הסניף הראשון נפתח לפני כמה חודשים בקניון עזריאלי ירושלים (מלחה), לאחרונה נפתחו סניפים בקניון גינדי TLV ובקניון עופר רחובות ובקרוב ייפתח גם סניף באשדוד.

ברשת מוכרים גלידה איטלקית טרייה בעלת מרקם חלק וקרמי במגוון טעמים ולקראת הקיץ השיקו טעמים מושחתים במיוחד כמו שוקולד לבן בלונדי, קרמל מלוח ופופקורן מתוק; גלידת קינדר; פררו רושה; לואקר; וכן גלידות שמנת על בסיס 8-6 אחוזי שומן בלבד, גלידות ללא סוכר וללא שומן, גלידות טבעוניות על בסיס חלב סויה וגלידות סורבה על בסיס פירות העונה.

בנוסף למבחר הגדול של הגלידות שיהיו מוצעות במקום, ניתן יהיה ליהנות ממבחר גדול של קינוחים ושייקים מתוקים בשילוב גלידות.

קרמלה - דרך אגודת ספורט בית"ר 1, ירושלים; קניון גינדי TLV, חשמונאים-קרליבך, תל אביב

אינדומלה, עכו

גלידריית הבוטיק מבית "אורי בורי" נמצאת על חוף הים בעכו, לא רחוק ממסעדת הדגל הוותיקה של אורי ירמיאס. באינדומלה מיישם אורי את חיבתו לפרודוקטים מקומיים ועונתיים, ואת הדגים ופירות הים הוא מחליף בפירות שעליהם מבוססות גלידות סורבה. בקיץ 2019 יככבו במקרר טעמים מרעננים וקלילים כמו נענע, הל ורדים ומנדרינה. הגלידות מיוצרות באינדומלה מחומרים טבעיים, ללא חומרים משמרים וללא  אבקות חלב.

אינדומלה - ההגנה 99, עכו, 04-9550481

כדורי גלידה בגלידריית אינדומלה (צילום: שרית גופן) טעמים מרעננים וקלילים. גלידה בגלידריית אינדומלה (צילום: שרית גופן)

רשת אלדו

רשת הגלידריות אלדו, המונה 36 סניפים ברחבי הארץ, משיקה מידי קיץ טעמים חדשים וטרנדיים. בטעמים של קיץ 2019 צפויים לככב לימון קוקוס מתוק וחמצמץ; מנדרינה; גלידת יוניקורן המשלבת קרם שמיים ומסטיק או קרם שמיים ושוקולד; ונוגט אגוזים בשוקולד לבן.

ברשת אלדו מכינים מדי יום את הגלידות בסניפים, מחומרי גלם איטלקיים טבעיים וללא חומרים משמרים. אחוזי השומן נעים סביב 6-8 אחוזים בגלידות הרגילות ו-0 אחוזי שומן בגלידות הקלות.

אלדו - לכל הסניפים

גלידת בוזה

רשת בוזה החלה את דרכה בחברות אמיצה של שני תושבי הגליל המערבי - עלאא סוויטאת, בעלי מסעדת אלומה, ואדם זיו מקיבוץ סאסא. מה שהחל בגליל התפרש בהדרגה למרכז הארץ (שישה סניפים פועלים כיום) כשהדגש הוא על גלידה טרייה המבוססת על חומרי גלם איכותיים, חלקם מהגליל, ואת תהליך ההכנה הסופי מכינים בכל סניף.

לקראת הקיץ השיקו ברשת בוזה טעמים חדשים, בהם טעמים טבעונים של קפוצ'ינו - קפה בחליטה קרה (קולד ברו) עם חלב שקדים בהכנה עצמית וגם יוגורט טבעוני; בגזרת גלידת השמנת הוסיפו במקררים פונץ' בננה של פעם - גלידת שמנת עם בננות ורוטב תות; מסטיקה עם רוטב רימונים - גלידה על בסיס השרף של אלת המסטיק עם רוטב ורוד של רימון; ושוקולד קרמי מומתק בדבש תמרים.

רשת בוזה - לכל הסניפים

כדורי גלידה ברשת בוזה (צילום: אורלי אלקלעי) טעמים חדשים לקיץ. גלידה ברשת בוזה (צילום: אורלי אלקלעי)

גלידריית משק יעקבֹס

בסמוך לחנות הגבינות של מחלבת יעקבֹס במושב כפר הרא"ה פועלת קצת יותר משנה גלידריית בוטיק עם גלידות טריות. אז בגלידרייה של יעקבס חיברו את החלב, השמנת והגבינות עם חומרי גלם משובחים וטריים ולצד טעמים קלאסיים כמו וניל, פיסטוק, שוקולד מריר, שוקולד בלגי, מוקה, אספרסו ושקדים בקרמל יש להם מידי עונה – לקראת הקיץ וסביב שבועות - גם טעמי פופ-אפ למשל גלידה על בסיס גבינת ריקוטה ותאנים; גלידת יוגורט כבשים ופירות יער; גלידת מסקרפונה ופירות; וגלידת עוגת גבינה. יש גם מיני סורבה מתחלפים בטעמי פירות העונה.

גלידריית משק יעקבס, כפר הרא"ה, עמק חפר, 04-6251266

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
גולדה הגלידה העברית הראשונה בראשון לציון
אינדומלה בעכו
אלדו  בבאר שבע
בוזה במעלות-תרשיחא

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
שולחן במסעדת ניטן תאי (צילום: נועה שביט)
קוקטיילים של מסעדת אוקינאווה (צילום: אמיר מנחם)
בשר בחוות צוק המעדניה (צילום: יתיאל ציון)
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
הביונד מיט של נוקטורנו (צילום: קובי שרביט)
קלצונה נוטלה של מסעדת קופינאס (צילום: גליה אבירם)
ארוחה בביגה רחובות (צילום: באדיבות המקום)
קינוח מוצ'י במסעדת אישימוטו אבן יהודה (צילום: באדיבות המקום)