נגישות
נגישות

הרבה יותר מתפוח אדמה: מנות הצ'יפס הכי שוות

זה נראה כמו דת, מרגיש כמו כת ואם יורדים לפרטים, אלו בסך הכול פיסות תפוחי אדמה - אבל התשוקה שלנו אליהם לוהטת ממש כמו השמן שממנו הם מגיעים. לכבוד יום הצ׳יפס אנחנו פה בשביל להזכיר איפה נמצאים המקלות הזהובים הטובים בארץ: אוהבי צ׳יפס, התפקדו!

מגזין REST המלצות קולינריות חדשות מהצלחת
נעם הופמן

נעם הופמן

תאריך פרסום: 09/07/2020, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

אחת מהתוצאות הלא נעימות של מגפת הקורונה התרחשה בבלגיה. כבר באפריל האחרון, הודיעה הממשלה הבלגית שהיא נתונה תחת ״משבר תפוחי אדמה חמור״. המדינה, שאחראית על כמות יצוא תפוחי האדמה מהגדולות בעולם, נתקעה עקב המשבר עם עודפים עצומים של תפוחי אדמה במחסנים ויצאה בבקשה יוצאת דופן אל התושבים, ומשם אל כל דרי הגלובוס: אנא מכם, איכלו צ׳יפס, וכמה שיותר.

המרענן הרשמי: מנות כיפיות עם פירות העונה
רעב של מאנ'צ? כל הטעמים במקום אחד

ובכן, מישהו קרא לנו? אנחנו הישראלים, למרות מספר חסרונות קלים באופי הלאומי, ידועים לא פחות בתכונה הנהדרת שלנו להירתם לעזרת הזולת במקרים קשים מבלי לשאול יותר מדי שאלות. אז לא רק בשריפות, ברעידות אדמה ובצונאמיז של אחרי דליפה גרעינית: בלגים, אתם לא בדיוק על המפה שלנו בדרך כלל, אבל עכשיו אנחנו כאן גם בשבילכם. משימת הצלה עם שניים צ׳יפס מוגדל בשבילנו, תודה.

                  הצ'יפס של דוויני פיתה בר בירושלים (צילום: באדיבות המקום)

מה הופך צ׳יפס לטוב? על הבסיס הרוב יסכימו: קודם כל, שיהיה קראנצ׳י, קריספי, פריך, ועוד כל המילים שבאות לתאר את התחושה הנכונה הזו כשנוגסים בחתיכה זהובה. שיהיה חם. מאד חם. שהוא בא טוב ליד מנות, אבל כשהוא מספיק משובח הוא יכול להפוך בעצמו למנה העיקרית. מכאן עוברים לפרטים, ופה מתחילות מחלוקות סובייקטיביות: אסור לשכוח מלח. עדיף בלי מלח. איפה הקטשופ? מה פתאום קטשופ, צ׳יפס טוב לא צריך קטשופ. שלא יעזו להגיש צ׳יפס שהגיע מהקפאה. צ׳יפס מהקפאה יוצא הכי טוב. מיונז. צ׳ילי. ברביקיו. וכן, יש כמה שמעדיפים אותו ״מושי״. לא שופטים חס ושלום, אבל, ברצינות? ההעדפות, מסתבר, רבות כמספר האנשים שנשאל לדעתם. אבל היות ומדובר במשימה לאומית, השתדלנו לאסוף למענכם ולמען בלגיה מספר בתי-צ׳יפס שהתקבלו בארץ כקונצנזוס:

אמסטרדם פרייז 

לא רק ציירים מפורסמים ולגליזציה. הולנד ובמיוחד אמסטרדם ידועות בצ׳יפס שלהן. אמנם השמים סגורים כרגע, אבל למזלנו שני הסניפים של ״אמסטרדם פרייז״ בפלורנטין וברחוב המלך ג'ורג' מגישים צ׳יפס הולנדי מקורי על כל האיכויות והטכניקות שמגיעות איתו. מגוון רטבים יוצא דופן כמו סאטה בוטנים הולנדי חם, איולי חלפיניו וצ׳דר חם מחכים שתבחרו בהם, ואין תשובות לא נכונות במקרה הזה.

מה תקבלו פה?
הצ׳יפס: מנת צ׳יפס הולנדי מדיום, 24 שקלים.
השדרוג: צ׳יפס עם שניצלונים מדיום, 37 שקלים.

אמסטרדם פרייז - המלך ג'ורג' 30, תל אביב, 053-9418690

 הולנד זה כאן. הצ'יפס של אמסטרדם פרייז (צילום: באדיבות המקום)

הצ׳יפסריה 

מאז שנפתחה ׳הצ׳יפסריה׳ בנתניה, אנשים לא מפסיקים לעמוד בתור. המקום ממצה מתפוח האדמה את כל הפוטנציאל שלו, ובדרכים שלא רגילים לראות: צי׳פסים כפולים באורכם מכל צ׳יפס שאי פעם ראיתם מוגשים עם מעטה גבינות מוקרמות, קונוסים של צ׳יפס בטטה וצ׳יפס תפוחי אדמה ברטבים מיוחדים, תפוחי אדמה אפויים נפתחים ומתמלאים בכל תוספת שתבחרו, צ׳יפס מסולסל על שיפוד ועוד.

מומלץ: צ׳יפס הבית עם גואקמולי למעלה, בא טוב עם בירה קרה.

מה תקבלו פה?
הצ׳יפס: מנת צ׳יפס בקונוס, 34 שקלים.
השדרוג: תפוח אדמה אפוי בתנור, 36 שקלים.

הצי'פסריה - שטמפפר יהושע 19, נתניה, 09-9781514

      צ'יפס טורנדו על מקל של הצ'יפסריה (צילום: יבגני)

דוויני פיתה-בר

הצ׳יפס של דוויני בר לא דומה לשום צ׳יפס אחר, והוא פשוט מושלם. שני, בעלת המקום והשפית, קוראת לו ״צ׳יפס שלושת השלבים״. הוא מורכב מטבעות בצל ותפוחי אדמה, איולי, פטרוזיליה, עגבניות, בצל ירוק, פלפל חריף ולימון כבוש. פריך להפליא, מרענן, פשוט טעים. שני, שיחקת אותה. זוכרים שאמרנו שכשצ׳יפס מספיק טוב, הוא מפסיק להיות מנת צד והופך להיות מרכז תשומת הלב? הנה. הצ׳יפס בדוויני אולי מגיע בצד, אבל הוא הדבר בעצמו.

מה תקבלו פה?
הצ׳יפס: מנת צ׳יפס הבית, 27 שקלים
השדרוג: עראק שקדים תוצרת בית של שני, צ׳ייסר ראשון על חשבון הבית, צ׳ייסר שני 10 שקלים

דוויני פיתה בר - Dwiny - בית יעקב 6, מחנה יהודה, ירושלים, 053-9369053

 ערק שקדים של דוויני פיתה בר. בא טוב עם הצ'יפס (צילום: באדיבות המקום)

בראסרי 

בראסרי בראסרי. המקום והאוכל. לא נדבר הפעם על כל הטוב שמוגש במקום, כי אנחנו ממוקדים היטב בתפוחי האדמה היקרים שלנו ובמשימת ההצלה הלאומית. זוכרים את זה, כן?

אין כאן רטבים מיוחדים. אין סיפור רקע. אין דרמה. הצ׳יפס של בראסרי הוא פשוט, ובכן, קלאסיקה. תפוחי אדמה חתוכים. צבע זהב. פריך. פריך. בפנים רך. מושלמים. למי שמחפש את הדבר האמיתי, בלי לשחק, זו המנה שלכם.

מה תקבלו פה?
הצ׳יפס: מנת צד, 18 שקלים
השדרוג: דניס בלימון פרסי, צ׳ילי ועשבי תיבול על הרגיל, 84 שקלים

בראסרי - אבן גבירול 70, תל אביב, 053-7104158

פטאט

אתם יודעים שבערבית בטטה שווה תפוח אדמה, נכון? אותה מילה, אבל לירק אחר. אנחנו אלה שהחלטנו שבטטה היא האחד הכתום המתוק יותר. ב׳פטאט׳ התל אביבית לא תמצאו את הבטטה מככבת, אבל כן תמצאו צ׳יפס עבה ועשוי היטב, עם רטבים לא פחות ממדהימים כמו שמנת אווז, פפרוני וכמהין. רוצו רוצו.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
כתבות נוספות של נעם הופמן
מה חדש בעיר?  מסעדות מומלצות בגבעתיים
טיול עם ארוחה: 5 מסעדות לאכול עם כל המשפחה
מסעדות מומלצות באילת
חם. לוהט. רותח. המנות החריפות ביותר בארץ!
סושי לנשים בהריון של ניני האצ'י (צילום: באדיבות המקום)
ירוק בחורף: מנות ומתכונים עם אבוקדו
החורף כאן: מתכון לקרמבו אמיתי
בראנצ'ים בטייק אווי ברחבי הארץ