נגישות
נגישות

המסעדות הכשרות הטובות בתל אביב

"כשרות" היא לא בדיוק מילה נרדפת לקולינריה התל אביבית, אבל באופן מפתיע, בעיר ללא הפסקה לא חסרות מסעדות כשרות רבות שלא מוותרות על אוכל איכותי וחומרי גלם משובחים - איגדנו עבורכם את המסעדות הכשרות המפתיעות והמומלצות ביותר בתל אביב

מגזין REST מסעדות בתל אביב חדשות מהצלחת
עודד פשטצקי

עודד פשטצקי

תאריך פרסום: 01/07/2018, 13:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

הדור החדש של המסעדות הכשרות בתל אביב, מצליח לשבור מיתוסים ולנפץ סטיגמות שרווחו כאן שנים ובצדק. עדיין נמנעים מבשר מוכשר ולא מתקרבים לקינוחים כשרים במסעדות בשריות? הגיע הזמן שתתקדמו. הביקוש למסעדות כשרות שמגישות אוכל איכותי נענה בעשור האחרון ובגדול. טובי המסעדנים של ארצנו הקטנטונת נענו לאתגר והקימו מסעדות כשרות שכל קשר בינן לבין הסטיגמות הישנות, מקרי בהחלט. מחפשים מסעדת שף כשרה שתספק לכם חוויה מהודקת? ברשימה שלפניכם תמצאו את הכשרות הטובות ביותר הפועלות כיום בבירת הקולינריה של ישראל.

מדרום עד צפון: מסעדות כשרות מומלצות בכל הארץ
עולים לאכול: מסעדות כשרות מומלצות בירושלים

קלואליס הכשרה

בשנת 2015, אחרי 14 שנים של פעילות, פתחה מסעדת קלואליס שלוחה כשרה בעיר הלבנה. המסעדה נפתחה באמצע חודש יוני במלון הילטון (מלכת שבא) תל אביב, לאחר הצלחת מסעדת הפופ אפ הכשרה שהפעיל השף ויקטור גלוגר במלון במשך חודש בלבד. בקלואליס הכשרה מגיש גלוגר את כל המנות המפורסמות שלו, כשבין היתר מדובר על הטאג'ין המדהים של קלואליס המקורית, דג ים ממולא בדוקסל, צלע טלה בצלייה איטית וכמובן סלט החצילים הקלויים המשובח.
אסור לפספס: פילה דניס ברוטב הדרים עם ירקות העונה בצלייה בתנור היא מנה שמדגימה שגם מדניס אפשר להכין מנות מרגשות באמת.
קלואליס הכשרה, הירקון 205 (מלון הילטון תל אביב), תל אביב. 053-9444012
להזמנת שולחן בקלואליס הכשרה

קלואליס הכשרה (צילום: באדיבות המקום)מנות מפורסמות ופשוט טעימות. קלואליס הכשרה (צילום: באדיבות המקום)

ווסט סייד

מדי שנה עורכת האקדמיה של ברילה, המקדמת את תרבות האוכל האיטלקי והמטבח הים תיכוני, תחרות שפים שמטרתה לאתר את השף הצעיר המבטיח ביותר בעולם. בשנת 2017, תחת הכותרת "ממטבח מסורתי למטבח עילי", נבחרו שפיות ושפים מ-20 מדינות ובפעם הראשונה זכה שף ישראלי להתמודד בתחרות. הכוונה היא לעומרי כהן, השף של מסעדת ווסט סייד, שטס לעיר פארמה, הכין שתי מנות פסטה והגיע למקום השני המכובד, אותו חלק עם שף יפני. מסעדת ווסט סייד פועלת במלון רויאל ביץ' ועל העיצוב שלה הופקד הארלד קליין שאחראי בין היתר לעיצוב של המלון בו היא פועלת, לעיצוב של מלון צפון הירקון ועוד רבים אחרים. כמו כן את המנות המופלאות של עומרי, משלימה הקונדיטורית ענת אלון (קוואטרו, רפאל, קיטשן מרקט, יפו-תל אביב) עם מנות אחרונות מופלאות כמו "טירוף היער השחור" ו"פבלובה פראית".
אסור לפספס: לוקוס בקארי ים תיכון (זיתים סוריים, דף פסטה טרייה, גרגירי חומוס, זוקיני וכוסברה) היא מנה שמקרבת ברגישות ובהצלחה בין עולמות רחוקים.
ווסט סייד, הירקון 19,תל אביב. 053-7104537
להזמנת שולחן בווסט סייד

ווסט סייד (צילום: באדיבות המקום)עיצוב מושלם מהמקום עד למנות. ווסט סייד (צילום: באדיבות המקום)

יאקימונו הכשרה

את מסעדת יאקימונו הכשרה, שפועלת במלון הילטון תל אביב, פתח המסעדן אבי כהן ז"ל בשנת 1998, יחד עם אחיו אלי כהן (שיבדל"א). המסעדה הוותיקה נפתחה לאור ההצלחה של מסעדת יאקימונו שנפתחה ארבע שנים קודם לכם ברחוב הירקון ובשנים הבאות, הרשת המשיכה להתרחב עם פתיחתו של הסניף הירושלמי בהילטון מצודת דוד ב-1999, בהמשך עם פתיחת סניף הדגל ברחוב רוטשילד בשנת 2000 ולבסוף עם פתיחתו של הסניף האילתי ב-2002. אחרי כמעט שני עשורים של פעילות, עברה יאקימונו הכשרה מתיחת פנים עיצובית וקולינרית והפכה מאותו סושי בר וותיק וטוב, למסעדה יפנית מודרנית ועדכנית. היום ממשיכים את דרכו של האב, שלושת ילדיו ואחיו, שעושים הרבה כבוד למסורת שהנחיל המסעדן המיתולוגי. 
אסור לפספס: כדי להבין מה ההבדל בין יפנית אמיתית לסושי בר פשוט, לכו על מרק המיסו ועל מנה של גונקאן סלמון. אחרי שייפתח לכם התיאבון, הרגישו חופשיים להתפרע. 
יאקימונו, הירקון 205 (מלון הילטון תל אביב), תל אביב. 053-9439006

EWA SAFI

אווה ספי נפתחה בקיץ 2016 על ידי האחים שמעון ומיקו ברק (הקומפורט 13). צמד המסעדנים ואנשי חיי הלילה הנחו את השפים איגור רטמנסקי ורגב רחמני (ויקי כריסטינה) ליצור מחדש את הטעמים והניחוחות שעליהם גדלו בבית אימא, כשלצורך המשימה גויסה כמובן גם האימא של השניים, ללה סוליקה. המסעדה האותנטית פועלת במבנה לשימור שבו השקיעו האחים ארבע שנים בשיפוצים ועל העיצוב הייחודי של המקום אחראי המעצב היצירתי שחר וייס, שאחראי בין היתר לעיצוב של סושימוטו בשדרות, NOHO, קמאו לאונג' בר ומטבח לילה בתל אביב ומועדון ה-LOBBY בחיפה. החוויה האותנטית מושלמת בסיוע המוזיקה האלקטרו-אוריינטלית המושמעת ממערכת הסאונד האיכותית של אווה ספי, המזכירה לנו את הימים שבהם היו מארגנים האחים מסיבות טבע פרועות.
אסור לפספס: מנת טאג'ין של אוסובוקו טלה בבישול ארוך עם בצל, שזיפים מקורמלים וקינמון המוגש על קוסקוס ירקות וקנפי דלעת. כי מתוק הוא טעם החיים.
EWA SAFI, השחר 8, תל אביב. 053-6112129

ewa safi (צילום: באדיבות המקום)מרוקאית מעודכנת. Ewa safi (צילום: באדיבות המקום)

קינטו

ממרוקו נעבור ברשותכם לגיאורגיה ומנווה צדק לטיילת, שבה פועלת מסעדת קינטו של מוריס ג'נשוילי, אחד מהשמות היותר מוכרים בקהילה הגיאורגית בישראל. בקינטו מוכיח ג'נשוילי שהוא לא רק איש טלוויזיה בעל חזון, פרפורמר וזמר מצוין, אלא גם מסעדן מקצועי ומוכשר. בקינטו תוכלו להיזכר בטיול ההוא לגיאורגיה, בעזרת מטעמים מסורתיים כמו צ'קמארולי (עופיון בחרס לוהט), צ'יבורקי (בצק מטוגן ממולא בשר), צ'אקפולי (תבשיל כבש וירקות) ועוד שפע של מנות שכיף להגיד את השם שלהן. ולפני שתשאלו, נעדכן שבהחלט יש פלאמושי בתפריט הקינוחים.
אסור לפספס: אם גם לכם נמאס לאכול חצילים בטחינה, נמליץ לכם ללכת על מנה ייחודית של חצילים ממולאים בממרח אגוזים, העונה לשם המקסים, סאטני.
קינטו, יחזקאל קויפמן 6, תל אביב. 053-5495310

קינטו (צילום: באדיבות המקום)אל תפספסו את החצילים. קינטו (צילום: באדיבות המקום)

גשן

גשן היא המסעדה הראשונה שפתחו אורן שם טוב ודקל לוי, האחראים בנוסף גם למסעדת כנען המצליחה, שבאה לעולם כעשור לאחר אחותה הגדולה. בהיכל הבשרים מגישים צמד המסעדנים תפריט לא מתחכם ולא מתיימר, שמבוסס על בשר והרבה ממנו. או כפי שהגדיר זאת יפה לוי: "גשן היא מסעדת בשרים הארד קור". אז אם אתם שומרי כשרות ומתחשק לכם להכיר מקרוב איזה סטייק אנטריקוט במשקל חצי ק"ג או כתף טלה בצלייה ארוכה, גשן היא המקום המושלם עבורכם.
אסור לפספס: מנת כבד האווז שמוגש על ופל בלגי מקורמל בזיגוג סילאן וטחינה גולמית היא מנה שלא אכפת לנו להזמין לקינוח. ושכשחושבים על זה, באמת מדובר ביופי של דרך לסיים ארוחה קרניבורית כהלכתה.
גשן, נחלת בנימין 30, תל אביב. 053-4362840

גשן (צילום: באדיבות המקום)לחובבי בשר אמיתיים. גשן (צילום: באדיבות המקום)

אונו

את מאחורי הקלעים של מסעדת אונו האיטלקית, שנפתחה ב-2010, זכינו להכיר בחסות תכנית הדוקו-ריאליטי "פותחים מסעדה", שעקבה אחרי ההקמה שלה ושודרה ב-2011 בערוץ האוכל. העיצוב המרשים שעליו חתום האדריכל ירון טל (טייגר לילי, קפה אל נור, דרבי בר ועוד רבות אחרות), הפסטות של אונו שנכללות באופן קבוע ברשימות הפסטות הטובות בתל אביב והעסקיות המוגשות במקום שעושות נעים גם בכיס, הם רק חלק מהדברים שהופכים את המקום למוסד הפופולארי שהוא. הקונספט של אונו, כמו גם התפריט המקורי שהוגש בה, הם פרי חזונו של השף המפורסם ניצן רז (סושי סמבה, טוקו, השדרה פאן פוד), שבתחילת הדרך היה גם אחד השותפים. כיום ממשיך את דרכו השף בני אשכנזי (טורו, פפה), שהצליח להכניס לתפריט המקורי רוח חדשנית וצעירה, תוך שהוא משמר את רף האיכות הגבוה שהציב רז מיום הפתיחה.
אסור לפספס: פילה סלמון המוגש עם אורז אסור, בצל סגול, פטריות, תרד ושעועית ירוקה ברוטב קרמל שום, היא מנה שתגרום לכם להתאהב מחדש בסלמון. באחריות.
אונו, ויצמן 2, תל אביב. 053-9443877

בלו סקיי

ממלון הילטון נדלג בקלילות למלון קרלטון וליתר דיוק, לגג המלון המפואר, שם פועלת המסעדה החלבית הכשרה של מאיר אדוני, שעוצבה על ידי האדריכל גד הלפרין (הרברט סמואל הרצליה, צ'י צ'י). בלו סקיי נפתחה בקיץ של 2013 ותוך כשנה הצטרפה אליה אחותה הבשרית, הלא היא מסעדת לומינה של מאיר אדוני, הפועלת אף היא בקרלטון. בבלו סקיי, על רקע הנוף המרהיב של תל אביב (שנראית כל כך טוב מהקומה ה-15), מגיש אדוני פסיפס קולינרי מורכב, המזמין את הסועדים לצאת למסע קולינרי העובר בין היתר בגליל, במרוקו, בספרד, באתונה ובסיציליה.
אסור לפספס: עראיס נמל יפו היא מנה שמעניקה פרשנות חדשה לעראיס שכולנו מכירים ואוהבים, כשאת מקום הבשר, תופס לוקוס קצוץ.
בלו סקיי, אליעזר פרי 10 (מלון קרלטון תל אביב), תל אביב. 053-7104483

בלו סקיי (צילום: באדיבות המקום)לראות את תל אביב מגבוה. בלו סקיי (צילום: באדיבות המקום)

מלכה

את הרשימה המכובדת שלנו, בחרנו לסיים עם המסעדה הצעירה ביותר, שנפתחה בתחילת חודש מרץ השנה (2018). מסעדת מלכה, הבייבי החדשה של שחר סגל ואייל שני שלא נח לרגע, פועלת בבית אסיה, במקום שבו פעלה בעבר מסעדת ליליות. בדומה למסעדת ליליות, גם במלכה מועסקים בני נוער במצבי סיכון, המקבלים במקום הכשרה לעבודה בתחום המסעדנות, כחלק מפרויקט של עמותת על"מ. המסעדה נפתחה בשיתוף פעולה עם קרן דואליס, התומכת בעסקים חברתיים (כמו מסעדת אנה הירושלמית וליליות כמובן), כשמדי שנה יעברו במקום הכשרה בין שמונה לעשרה בני נוער, בליווי צמוד של צוות ייעודי הכולל עובדת סוציאלית. מלכה היא המסעדה הכשרה הראשונה של שני, המצליח לדלג על משוכת הכשרות בקלילות ראויה לציון.
אסור לפספס: "קבב טלה אחד ארוך מאוד, שמן ונוטף השוכן בפוקצ'ה זרועה בעשבים וירקות שדה", הוא אחד הקבבים הטעימים בעיר.
מלכה, דפנה 2, תל אביב. 053-9381244

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
ווסט סייד  בתל אביב
הזמנת שולחן
053-7104537
ewasafi בתל אביב
053-6112129

חמין של מסעדת קיטון (צילום: רונית רומנו)
סביח בחומוס שוק בכפר סבא (צילום: באדיבות המקום)
מסעדת הלנה בנמל (צילום: באדיבות המקום)
עוגת מרקיז דה סאד של קייקנט (צילום: באדיבות המקום)
ביסטרו מלון רוטשילד בתל אביב (צילום: באדיבות המקום)
תפריט חדש במסעדת קלמטה ביפו (צילום: אנטולי מיכאלו)
סלמון ומטיאס בג'ונסי גארדנר (צילום: באדיבות המקום)
ארוחת בוקר בקפה קפה (צילום: באדיבות המקום)

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי