נגישות
נגישות

פרויקט מיוחד: 31 המנות שיעשו לכם את הקיץ

סשימי של דג לבן עם ג'ינג'ר ויוזו, גספצ'ו סגול, סלט אסיאתי טבעוני, בוראטה ועגבניות צלויות או קינוח מושלג מקוריאה - אם הטמפרטורות בחוץ עולות, צריך מנות שיעשו לכם קצת קריר בפה. הכינו את המזלגות

מגזין REST המלצות קולינריות
יוליה פריליק ניב

יוליה פריליק ניב

08/07/2018
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

קיץ היא העונה הכי חמה שיש ללוח השנה הישראלי להציע, והיא דורשת היערכות קולינרית אחרת. המנות קלילות יותר, צבעוניות יותר, רעננות יותר וגם מעוצבות יותר כי פחות צריך להתנחם ואפשר יותר להתענג. בחרנו 31 מנות לוהטות (או מצננות), שיככבו ברשימת החשקים של כולנו בקיץ 2018 הלוהט.

העסקיות הכי שוות של תל אביב
ממחניודה עד המוציא: המוסדות הקולינרים של ירושלים
13 מסעדות דגים מומלצות ברחבי הארץ
בהרכב מלא: מסעדות מומלצות לארוחה עם הילדים

קרודו של טונה בחוות צוק-המעדנייה

למה: מנה צבעונית ואסתטית להפליא של קרודו מטונה אלבקור וסלסה סגולה, עם בצל ירוק, שמן זית של חוות צוק בעמק האלה וזיתי טאסוס.  מנה קיצית של השף אסף שנער המוגשת במסעדת חוות צוק המעדנייה. כל הרעננות הזאת תלווה יופי גביע יין מהמבחר המדהים שיש במקום או קוקטייל מרענן שירקחו לכם לפי טעמכם.
כמה: 68 שקלים
איפה: חוות צוק-המעדנייה, משה פרלוק 5, תל אביב

קרודו טונה של חוות צוק -  המעדניה (צילום: עלמה ורטה)מנה צבעונית ואסתטית. קרודו טונה של חוות צוק -  המעדניה (צילום: עלמה ורטה)

קרפצ'יו שורשים בפארו

למה: פארו היא מסעדה חדשה בסגנון איטלקי מודרני שיש לה מיקום מהמם – בקומה השנייה מול חוף בית ינאי, עם חלונות-זכוכית לים, ואין כמו הים כדי לפתוח את התיאבון. אחת המנות הרעננות והצבעוניות (והבריאות) בתפריט היא קרפצ'יו שורשים עם גילוחי גזר, סלרי, צנונית, ארטישוק, פטה מפוררת, קשיו ופרי עונתי משתנה. זה כמו לאכול סלט אבל בגרסה סקסית, אסתטית וחתיכית. כדי בכל זאת לאזן מומלץ להזמין גם פוקצ'ה אלוהית ולנגב את הרוטב שנותר בצלחת.
כמה: 44 שקלים
איפה: פארו, M הדרך (כביש החוף), בית ינאי. 053-9383490

קרפצ'יו שורשים של פארו (צילום: אנטולי מיכאלו)סלט סקסי? יש דבר כזה. קרפצ'יו שורשים של פארו (צילום: אנטולי מיכאלו)

סביצ'ה דג פירותי באדוארד בר

למה: אדוארד בר הוא טברנה מחוספסת בפאתי שוק הכרמל והוא מציע אווירה טובה, שלל משקאות מקוריים ומנות ייחודיות בהשראת והשפעת המטבח הערבי-טורקי-מצרי-לבנוני, שמבוססות על חומרי גלם טריים מהשוק הצמוד. אחת המנות היותר קיציות שהולכות מעולה עם שוט עראק (יש כאן תפריט עשיר של עארקים בוטיקיים) היא סביצ'ה דג טרי, אינטיאס או מוסר ים, בטעמים חמצמצים ומתקתקים, בזכות פרי עונתי טרי שמשודך לדג הנימוח.
כמה: 28 שקלים
איפה: אדוארד בר, הכרמל 12, תל אביב. 053-9418645

סביצ'ה של אדוארד בר (צילום: ארגמן רוזפק)שילוב נהדר בין דגים לפירות קיץ. סביצ'ה של אדוארד בר (צילום: ארגמן רוזפק)

אוסוזוקורי בדיינינגס, מלון נורמן

למה: הקיץ הוא הזדמנות לפנטז על מחוזות רחוקים, ומה רחוק יותר מכל מה שקורה פה מאשר יפן? המנה היפנית אוסוזוקורי, שפירוש השם הוא "דג שנפרס דק", היא מנת סשימי ייחודית. ביפן מתבססת המנה על דג הפוגו (המפורסם בקטלניות שלו עד כי הכנה לא מדויקת עשויה להיות מסוכנת), אך בגרסה הישראלית מדובר בדג ים עונתי, מקומי וטרי בעל בשר לבן שכן המנה מבוססת על מראה שקפקף ודקיק. הדג הנא נפרס דק-דק ומתובל בשאלוט מוחמץ, סויה, ג'ינג'ר ויוזו, ומעוטרת בפרחי מאכל. גם קטלני, אבל באופן אחר לגמרי.
כמה: 72 שקלים
איפה: דיינינגס במלון נורמן, נחמני 25, תל אביב. 053-9369215

אוסוזוקורי  של דייניגס (צילום: אנטולי מיכאלו)דג דק. אוסוזוקורי  של דייניגס (צילום: אנטולי מיכאלו)

מטיאס ואיקרה בבית קנדינוף

למה: אין כמו דגים כבושים ומלוחים כדי ללוות כוסית אוזו, עראק או קוקטייל קיצי מרענן. המנה הצבעונית של המטיאס והאיקרה לצד מלפפון בכבישה ביתית, צנוניות, בצל ירוק וחלה קלויה במבנה מקומר ומקושת (מלשון קשת) של בית קנדינוף ביפו העתיקה זה בדיוק מה שצריך בקיץ.
כמה: 34 שקלים
איפה: בית קנדינוף, הצורפים 14, יפו. 053-5495336

דגים כבושים ומעושנים של בית קנדינוף (צילום: אנטולי מיכאלו)רק להוסיף עראק. דגים כבושים ומעושנים של בית קנדינוף (צילום: אנטולי מיכאלו)

סביצ'ה דג על אבטיח במאריס

למה: כמה פעמים יצא לכם לאכול דג עם אבטיח? כנראה שאפס. מנה של סביצ'ה טונה, סלמון ואינטיאס הנחים על פיסות אבטיח עם נגיעות של יוגורט יוזו במסעדת השוק מאריס במתחם שוק צפון היא לגמרי מנה מרעננת ומקורית שלא רואים בכל מקום ולא בכל עונה.
כמה: 58 שקלים
איפה: מאריס SEA BAR, ראול ולנברג 20, שוק צפון, תל אביב. 053-5495098

סביצ'ה טונה סלמון ואינטיאס על אבטיח ויוגורט של מאריס (צילום: נתי נייזוב)מנה מרעננת ומקורית. סביצ'ה טונה סלמון ואינטיאס על אבטיח ויוגורט של מאריס (צילום: נתי נייזוב)

קינוח טרופי במסה

למה: במסעדת MESSA יש קינוח חדש בול לקיץ והוא מתהדר בטייטל קינוח טרופי. אם גם לכם כבד לנשנש את כל הקינוחים הכבדים, תכירו את השילוב החמצמץ שרקח אביב משה: גאנאש של שוקולד לבן, יוזו ולמון גראס, סורבה אננס, קרמו אננס ויוזו, ג'ל פסיפלורה, עלי בזיליקום, מאצ'ה וספוג מיוגורט. כדי להגביר את האווירה הטרופית הוא מוגש עם צ'ייסר בטעם אננס ועשבי תבלין תאילנדיים טרופיים (למון גראס, כפיר ליים ובזיליקום).
כמה: 58 שקלים
איפה: מסה, הארבעה 19, תל אביב. 053-9418828

קינוח טרופי של מסעדת מסה (צילום: איליה מלניקוב)קינוח קליל ומלא פירות. הקינוח הטרופי של מסה (צילום: איליה מלניקוב)

קרפצ'יו שייטל בקוואטרו

למה: קומה אחת מעל מסה אפשר לרענן את החך במנה איטלקית מודרנית של קרפצ'יו שייטל פרוס דק בליווי סורבה חרדל פיקנטי ומרענן, זרעי עגבניות, רוקט ופרמז'ן. אין כמו קולינריה איטלקית שמבינה לליבנו בלבנט בכל הנוגע לבשר בקיץ.
כמה: 54 שקלים.
איפה: Quattro, הארבעה 21, תל אביב. 03-9191555

קרפצ'יו שייטל, סורבה חרדל של קוואטרו (צילום: איליה מלניקוב)מבינים את לב הלבנט. קרפצ'יו שייטל של קוואטרו (צילום: איליה מלניקוב)

אספרגוס צלוי בהרברט סמואל

למה: אספרגוס צלוי עם זוקיני ועדשי פנינה, ויניגרט גאראם מסאלה, צ'טני עשבים וליים היא המנה הקיצית של הרברט סמואל, מסעדת השף הכשרה והאיכותית במלון ריץ קרלטון במרינה בהרצליה. המנה הירוקה עם נגיעות צהוב וסגול נראית כמו ציור בצלחת מול הכחול הגדול הנשקף מכל החלונות במסעדה. מנה יפה, מקום יפה, נוף יפה – זה המוטו שלנו לקיץ הקרוב. 
כמה: 42 שקלים
איפה: הרברט סמואל, השונית 2, מלון ריץ קרלטון, הרצליה. 053-9370831 
להזמנת שולחן בהרברט סמואל

אספרגוס צלוי בהרברט סמואל (צילום: באדיבות המסעדה)כמו ציור בצלחת. אספרגוס צלוי של הרברט סמואל (צילום: באדיבות המסעדה)

בריוש עין בייקון בגרציא

למה: אווירה כפרית מחייבת מנה במראה כפרי, כזו שגם תהיה משביעה וגם מספיק קלילה כדי להמשיך את היום. המנה שעונה בול להגדרה היא לחם בריוש מתקתק הנאפה בעבודת יד בגרציא, עם ארטישוק, גבינת עיזים ומנגולד ועליו מונחות שתי ביצי עין וערמת בייקון צלוי קריספי. המנה מוגשת לצד עגבניות שרי שיוסיפו מימד רענן.
כמה: 51 שקלים
איפה: גרציא - קפה ותוצרת, קיבוץ העוגן. 053-8093569 
להזמנת שולחן בגרציא

בריוש עין ובייקון של גרציא (צילום: יעל האן)שילוב טעמים מושלם. בריוש עין ובייקון של גרציא (צילום: יעל האן)

גספצ'ו סגול בבראסרי עין כרם

למה: אחת המנות היפות שראינו הקיץ – מרק גספצ'ו בסגול עז, שצבעו נובע מכרוב סגול. במרק הקר והמרענן יש גם חציל, גבינה כחולה ואגוזי מלך. את המנה אפשר לקבל גם כאופציה טבעונית. מנה רומנטית וציורית באחד המקומות הכי ציוריים בארץ, זה מה שאנחנו מכנים site specific.
כמה: 42 שקלים
איפה: בראסרי עין כרם, המעין 15, עין כרם, ירושלים. 053-5495116

גספאצ'ו סגול של בראסרי עין כרם (צילום: אפיק גבאי)מנה רומנטית וציורית. גספאצ'ו סגול של בראסרי עין כרם (צילום: אפיק גבאי)

סלט עוף במסעדת רונן

למה: אביב, או ליתר דיוק פרימוורה, זה בדיוק מה במתחשק כשחום בחוץ גובר והטמפרטורה מטפסת. מסעדת רונן בנצרת היא מסעדה איטלקית אותנטית, שחומרי הגלם בה מיובאים רובם ככולם הישר מאיטליה. המנה הקלילה של סלט רצועות דקות של חזה עוף בפסטו, מונחות על פסטה פוזילי, עגבניות שרי ופלפלים ברוטב לימון שום וגוואקומלי היא בדיוק מה שהדוטורה רשם למי שסובל מחום.
כמה: 40 שקלים
איפה: מסעדת רונן, הגליל 21, נצרת. 053-5495294

סלט עוף של מסעדת רונן (צילום: אפיק גבאי)מלא בכל טוב. סלט עוף של מסעדת רונן (צילום: אפיק גבאי)

פנקייק כוסמת באורבן שמאן

למה: אם גם אתם החלטתם שהקיץ אוכלים בריא, מכניסים לגוף פרודוקטים מזינים וטבעיים ובגדול מקפידים על בריאות וחיוניות, הכירו את מנת Buckwheat Pancakes של אורבן שמאן – מעוז בריאות תל אביבי. מדובר בערמת פנקייקים סימטרית מקמח כוסמת וקינואה עם סוכר קוקוס, חלב שקדים, קינמון, סירופ מייפל וקשיו מעל. מבט אחד מוכיח שבריא יכול להיות סופר שיקי וסקסי.
כמה: 46 שקלים
איפה: Urban Shaman, דיזנגוף 210, תל אביב

פנקייק כוסמת של אורבן שמאן (צילום: אור דנון)ההוכחה שבריא יכול להיות גם טעים. פנקייק כוסמת של אורבן שמאן (צילום: אור דנון)

סלט אסיאתי טבעוני באלגריה

למה: לא היינו בטוחים שזה יחזיק אבל העובדות בשטח מוכיחות אחרת - הטרנד הטבעוני לא נמס גם בימי הקיץ הלוהטים. בחסות החיבה לירקות נולד במסעדת אלגריה הטבעונית סלט אסיאתי קיצי, שהוא אפילו נטול גלוטן. יש בו שפע של מרכיבים, בהם אטריות שעועית, אצות, פטריות צלויות, כרוב לבן וסגול, מלפפונים, טופו קדיתא, כוסברה, בזיליקום, בוטנים, צ'ילי, שומשום שחור ורוטב מיסו-טחינה.
כמה: 48 שקלים
איפה: אלגריה, אבן גבירול 165, תל אביב

סלט אסייתי של מסעדת אלגריה (צילום: באדיבות המקום)טבעוני ונטול גלוטן, אבל לא נטול טעם. סלט אסייתי של מסעדת אלגריה (צילום: באדיבות המקום)

קינוח מושלג ב- so bing

למה: אוכל קוריאני הוא משהו לא ממש מוכר במחוזותינו, כך שמרגש לשמוע שקינוח חדש עושה עלייה ארצה בימים אלו. קינוח סו-בינג מבוסס על פתיתי קרח נימוחים ומתקתקים, שעליהם מונחים סוגים שונים של תוספות כמו שוקולד, מנגו, תותים, עוגת גבינה, שברי מרנג ופירות יער, תה ירוק, חלבה ועוד. מעין ברד משודרג ומרענן. כדי להישאר בגזרת המרעננים, בחרנו בסו-בינג מנגו ועוגת גבינה, הכולל סורבה מנגו, שקדים פרוסים וסירופ מנגו. איך אומרים טעים בקוריאנית?
כמה: 29 שקלים
איפה: So-Bing, בוגרשוב 106, תל אביב; בקרוב ייפתחו סניפים נוספים

מנגו ועוגת גבינה של so-bing (צילום: דיויד צאן)לשבור את הקרח. קינוח מושלג עם מנגו ועוגת גבינה של so-bing (צילום: דיויד צאן)

טרטר דגי ים ביא-פאן

למה: מנה יפה, הרמונית ואסתטית להפליא, שמזכירה קן של ציפורים, היא אחת מהמנות שרקח השף יובל בן-נריה במסעדת יא-פאן כדי שילוו את תפריט הסאקה החדש בייבוא אישי. לאחר שליקטו סוגי סאקה ייחודיים במזקקות בוטיק קטנות ביפן, החליטו לפתח עבור כל סאקה מנות ייעודיות. מנת טרטר דגי ים, המורכבת מפורי, פונזו מתוק, חלמון ועירית, נבחרה להיות שידוך הולם לסאקה אקישיקה, כך שהם נועדו להעצים זה את זו וזו את זה.
מחיר: 18 שקלים ליחידת טרטר, כ-30 שקלים לכוס סאקה
איפה: YA-PAN, נחמני 26, תל אביב. 053-9427671

טרטר דגי ים של יא פאן (צילום: יפית שמחה)כל מנה והסאקה שלה. טרטר דגי ים של יא פאן (צילום: יפית שמחה)

אספרגוסים עם חזה אווז בכרמן

למה: מסעדה חדשה וכשרה היא לא עניין של מה בכך, בייחוד לא בתל אביב. כרמן החדשה מציעה מפגש קולינרי בין דרום צרפת לבין חבל אנדלוסיה בספרד, ומה שטוב להם בקיץ – טוב גם לנו. הבעלים, עולים מטולוז, רקחו מנה של אספרגוסים צרובים, רומנסקו, חזה אווז כבוש וחלמונים שלמים שנראים כמו שמש חייכנית זה בדיוק מה שיאיר לנו את הקיץ.
כמה: 56 שקלים
איפה: כרמן, לילינבלום 24, תל אביב. 053-9385984

אספרגוס צרוב עם חזה אווז כבוש של כרמן (צילום: יהונתן בן חיים)מפגש קולינרי אירופאי. אספרגוס צרוב עם חזה אווז כבוש של כרמן (צילום: יהונתן בן חיים)

טאקוס ממולא טרטר אינטיאס בקופי בר

למה: אי אפשר להכין כתבת אוכל מפתיע, מרענן ונחשק מבלי לכלול מנה אחת לפחות מהשפע שיש לקבוצת המסעדות של R2M להציע. המסעדנים-יזמים שעומדים מאחורי בתי האוכל הוותיקים והנחשקים בעיר יודעים איך לשמח אותנו בכל עונה, תפריט או מסעדה שלהם. אחת המנות השמחות בקופי בר האהוב היא מנה מכילה, היא מורכבת משני טאקוס ממולאים בטרטר אינטיאס עם קרם אבוקדו ושיסו. תמהיל מוצלח לעונה מנצחת.
כמה: 59 שקלים
איפה: קופי בר, יד חרוצים 13, תל אביב. 053-9380639

טאקוס מלא בטרטר אנטיאסישל קופי בר (צילום: עידית בן עוליאל)מנה שמחה ליום חם. טאקוס מלא בטרטר אנטיאס של קופי בר (צילום: עידית בן עוליאל)

בוראטה ועגבניות צלויות בג'ק-לין

למה: בוראטה - הגבינה הממולאת בשמנת כפרית קרמית - היא מעדן שאימצנו בחום בשנה-שנתיים האחרונות. בר מסעדה חדש בסגנון ביסטרו-פיוז'ן בקריית חיים מביא חוויית בילוי רעננה ומציע בתפריט מנת בוראטה עם עגבניות צלויות ובלסמי והיא מוגשת בתפריט מפתיע המבוסס על חומרי גלם טריים וקוקטיילים מרעננים. ללא ספק בשורה בקריות.
כמה: 58 שקלים
איפה: ג'ק-לין, אח"י אילת 61, קריית חיים. 053-9427751

בוראטה ועגבניות צלויות של ג'קלין (צילום: ישראל אלפסה)בר חדש עם בשורה קולינרית. בוראטה ועגבניות צלויות של ג'ק-לין (צילום: ישראל אלפסה)

מנת דורם מעורב באברהם הוסטל

למה: הקיץ היא עונה של טיולים, מסעות ובילויים עם חברים. ומה יותר חברי מאשר לחלוק אוכל? כן, Sharing is caring. באכסניית אברהם הוסטל חנכו תפריט בר חדש המוגש בלאונג' המושקע שלהם ובמתחם הבילוי על הגג הכיפי בעיר. בין המנות היותר חבריות מצאנו את "דורם 4 מעורב" הכוללת צי'פס רגיל וצ'יפס בטטה עם נאצ'וס ושניצלונים, והיא מתאימה לשלושה עד חמישה חברים וחברות. המקום, שמיועד גם לטיילים עצמאיים צעירים מחו"ל, מציג תפריט המשקף את הרוח הישראלית וללא ספק פלטת טוגנים לצד בירה צוננת זה הכי ישראלי שיש.
כמה: 99 שקלים למנה ענקית
איפה: אברהם בר, אברהם הוסטל, לבונטין 21, תל אביב. 050-5666451

מנת דורם 4 מעורב של אברהם הוסטל (צילום: באדיבות המקום)תביאו את החבר'ה. מנת דורם 4 מעורב של אברהם הוסטל (צילום: באדיבות המקום)

דג לבן מעושן באקליפטוס

למה: מסעדת האקליפטוס בירושלים היא מוסד קולינרי ותיק וכשר, שיודע איך לטפל בחומרי גלם, כן, גם בדגים שלא נתפסים כל כך ירושלמיים במהותם. מנה של דג לבן מעושן קלות על קרם סלק, עדשים קריספי, שמן סירפדים ורשאד היא תמהיל של חומרי גלם משובחים ושורשיים שאפשר לאכול במסעדה הצופה לחומות העיר העתיקה.
כמה: 64 שקלים
איפה: האקליפטוס, חטיבת ירושלים 14, ירושלים. 053-9374536

דג מעושן בקרם סלק של מסעדת האקליפטוס (צילום: באדיבות המסעדה)דג ירושלמי. דג מעושן בקרם סלק של מסעדת האקליפטוס (צילום: באדיבות המסעדה)

קוקי סן ז'אק בבר הקיץ של אמריקן קולוני

למה: הכי חו"ל בארץ זה לבלות במלון אמריקן קולוני בירושלים. ולפני כמה שבועות נפתח בר הקיץ של המלון, כולל השקה של מנות קיציות ורעננות עם ניחוח בינלאומי קוסמופוליטי. אחת מהן היא מנה של קוקי סן ז'אק צרוב עם מחית אפונה ירוקה וקציפה וברוטב עשבי תבלין. יופי של מנה לאכול בגינת המלון, לצד קוקטיילים אקזוטיים, בירות מקומיות ומיובאות ויינות.
כמה: 75 שקלים
איפה: מלון אמריקן קולוני, לואי ונסן 1, ירושלים

בר הקיץ של מלון אמריקן קולוני ירושלים (צילום: יחצ)להרגיש כמו חו"ל בארץ. קוקי סן ז'אק של בר הקיץ במלון אמריקן קולוני (צילום: יח"צ)

תירס צלוי ברוברטה וינצ'י

למה: אין כמו קלחי תירס בשלמותם כדי לבשר את הקיץ. זה מזכיר את הילדות הישראלית עבור רוב האנשים שגדלו פה וכרסמו תירסים כחטיף קיצי. מנת התירס של המסעדה האיטלקית רוברטה וינצ'י היא כמעט בסגנון של "לא נגענו". התירסים צלויים ומשוחים באיולי לימוני, פפריקה מעושנת ומעל קצת פרמז'ן.
כמה: 42 שקלים
איפה: רוברטה וינצ'י, אחוזה 43 , פרדס חנה-כרכור. 053-9385124 
להזמנת שולחן ברוברטה וינצ'י

תירס צלוי של רוברטה וינצ'י (צילום: דניה וינר)בים בם בם. תירס צלוי של רוברטה וינצ'י (צילום: דניה וינר)

רול וייטנאמי באברטו

למה: רול וייטנאמי, בניגוד למקבילו הסיני המטוגן לעומקו ולרוחבו, הוא הכי fresh שיש. הרול הווייטנאמי של מסעדת אברטו בגדרה הוא קיץ מגולגל בדפי אורז במילוי סלט פפאיה, קולי ג'ינג'ר, פאף אורז בר, בוטנים, ויניגרט סום טאם ואבקת נורי. הרול מגיע בשתי גרסאות: עם דלעת או עם סלמון.
כמה: דלעת - 49 שקלים, סלמון - 61 שקלים
איפה: אברטו, שכביץ 5, גדרה. 053-9374768

רול ויאטנמי של אברטו (צילום: אפיק גבאי)קיץ בצלחת. רול ויאטנמי של אברטו (צילום: אפיק גבאי)

אספרגוס צלוי בלולה וקובה

למה: אספרגוס שלם נתפס ובצדק כירק נחשק ומרענן, כזה שיכול להחזיק על גבו הגבעולי את התפקיד של המרכיב המרכזי במנה. בביסטרו לולה וקובה שידכו לו ביצה רכה, גילוחי פרמז'ן, שמן זית ומלח אטלנטי והכל מוגש כיצירת אמנות מדויקת בגוונים קיציים.
כמה: 42 שקלים
איפה: לולה וקובה, מבוא קדם 5, הוד השרון. 053-9426802

מנת אספרגוס של לולה וקובה (צילום: דניאל לילה)הכי נחשק בקיץ. מנת אספרגוס של לולה וקובה (צילום: דניאל לילה)

סלט ארטישוק בקלמטה

למה: אוכל יווני וקיץ הן כמעט מילים נרדפות, וזה בדיוק התמהיל שיש במסעדת קלמטה ביפו העתיקה, הצופה לנמל יפו ולים. בין המנות המשלבות בצלחת אחת כמה מאפיינים ממטבחי יוון יחד עם נגיעות ערביות וים תיכוניות אפשר למצוא מנה מרעננת וקלילה של ארטישוק צלוי בפלנצ'ה על מצע צזיקי ועם זוקיני, סלסלת עגבניות ופיסטוק קלוי.
כמה: 42 שקלים
איפה: קלמטה, כיכר קדומים 10, יפו העתיקה. 053-9426824

סלט ארטישוק בקלמטה (צילום:דניאל לילה)מנה מרעננת וקלילה. סלט ארטישוק בקלמטה (צילום:דניאל לילה)

סלט קלמרי קר בטאיה

למה: בביסטרו האסיאתי המוביל בשרון, טאיה, מגישים בקיץ הלוהט שלנו סלט מרענן וקליל של קלמרי קר, המבוסס על טבעות קלמרי מבושלות קלות, בצל מקורמל, כוסברה, צ'ילי, בוטנים, מקלונים קראנצ'יים ועל הכל רוטב איולי הוי סין ושבבי צ'ילי. היא חריפה במידה, וכידוע ביעדים חמים ולחים בעולם אוכלים חריף ופיקנטי כדי לקרר את הגוף ולצלוח את הלחות.
כמה: 36 שקלים
איפה: Taya, האופה 1, קדימה. 053-6130912 
להזמנת שולחן בטאיה

סלט קלאמרי קר של טאיה (צילום: גליה אבירם)החריפות תעזור לכם להתקרר. סלט קלאמרי קר של טאיה (צילום: גליה אבירם)

סגאנקי מטוגנת בפאראקאלו

למה: עוד דוגמה מוצלחת לכמה שאוכל יווני הולך פה יד ביד עם הקיץ הישראלי, ממש כמו אוזו ומאזטים. מסעדת פאראקאלו הנושקת לים בתפר שבין יפו לתל אביב מציעה מנות יווניות באווירת חופש ובין מבחר המאזות מגישים כאן מנה שקשה למצוא במקומות אחרים ותספוג יופי את האלכוהול שזורם בדם - מאזה חמה סגאנקי, מנת קבע בשולחן המזטים היווני, הכוללת גבינה יוונית מטוגנת המוגשת עם עלי טימין ונגיעות דבש.
כמה: 39 שקלים
איפה: פאראקאלו, נחום גולדמן 6, תל אביב. 053-9414920

גבינה יוונית מטוגנת של פאראקאלו (צילום: מיטל סולומון)יאסו. סגאנקי (גבינה יוונית) מטוגנת של פאראקאלו (צילום: מיטל סולומון)

סלקים וקולורבי צלויים בביגה

למה: בסניף החדש של ביגה במתחם SOHO החדש בפולג מוגשת מנת סלקים וקולורבי, היוצרת מעין ציור ססגוני בצלחת ובה סלק וקולורבי צלויים בתנור אבן, המוגשים על לאבנה יוגורט, פלפל חריף, סלסת עגבניות, צנונית, נגיעות טחינה ושמן זית. כמה צבע, ככה קיץ.
כמה: 35 שקלים
איפה: ביגה בקומת הקולינריה, מתחם סוהו, מפי 5, נתניה. 053-9386110

סלט סלקים וקולורבי של ביגה מתחם סוהו (צילום: דן פרץ)צבעוני ומרענן. סלקים וקולורבי צלויים של ביגה מתחם סוהו (צילום: דן פרץ)

ביניים: לנגוס כהוגן

אם אתם נמנים על מי שכמה פיסות דג מעוטרות בפרחי מאכל ועלעלים לא ממש מזיזים להם, יש מנות קיציות שהם יותר, איך נאמר, מושחתות. הנה שתיים שאהבנו:

המבורגר תאילנדי ביומנגס

למה: כי לפעמים צריך משהו עם בשר, הרבה בשר, כדי לנעוץ בו שיניים ולהרגיש Alive. לקראת הקיץ השיקה רשת ההמבורגרים המוגזמים יומנגס את ההמבורגר התאילנדי שלה, שנחשב ואנחנו מצטטות "המבורגר מרענן וקיצי שמביא לשולחן את הטעמים של המטבח התאילנדי". יש בו בשר בקר טחון עם שומן אווז, קשיו קלוי, ג'ינג'יר, כוסברה, נענע ובצל, טופינג של אננס, צ'ילי ואטריות אורז מטוגנות והוא מוגש בלחמנייה עם רוטב איולי-וואסאבי ורוטב חמאת בוטנים וקרם קוקוס. מוגזם אך גם מרענן ומעורר חושים, תודו.
כמה: מ-63 שקלים ל-220 גרם
איפה: סניפי יומנגס בנשר, צומת רופין, כפר סבא וגבעת ברנר

ההמבורגר התאילנדי של יומנגס (צילום: יח"צ)המבורגר בגרסה קלילה. ההמבורגר התאילנדי של יומנגס (צילום: יח"צ)

המבורגר קריביאן במוזס

למה: רשת moses מתחדשת בתפריט קיצי ומחזירה את סדרת ההמבורגרים חובקי עולם. בין ההמבורגרים שיחזרו לככב בתפריט מככב המבורגר קאריביאן, המוגש עם רוטב הולי מוזס, אננס צרוב, בצל סגול וצ'ילי אדום. ביקיני, קוקטייל עם שמשיית נייר מופרכת ואתם חיים את החלום.
כמה: 72-65 שקלים
איפה: בסניפי רשת מוזס ברחבי הארץ

המבורגרים במוזס (צילום: חיים יוסף)מסביב לעולם בהמבורגר אחד. חובקי עולם של מוזס (צילום: חיים יוסף)

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
פארו בבית ינאי
053-9383490
מסעדת Dinings בתל אביב
053-9369215
מסה בתל אביב
053-9418828
הרברט סמואל בהרצליה
הזמנת שולחן
053-9370831
רונן בנצרת
053-5495294
בראסרי  בירושלים
053-5495116
יא פאן בתל אביב
053-9427671
ג'ק-לין בחיפה
053-9427751
רוברטה וינצ'י בפרדס חנה-כרכור
הזמנת שולחן
053-9385124
טאיה בקדימה
הזמנת שולחן
053-6130912
פאראקאלו בתל אביב
הזמנת שולחן
053-9414920

שקשוקה במסעדת בנדיקט (צילום: שרית גופן)
ארינג'י פטריות של מסעדת OPA (צילום: באדיבות יח"צ)
ג'קו מאכלי ים (צילום: אנטולי מיכאלו)
פאנקי סיסיליה (צילום: יהונתן בן חיים)
פלפלים חריפים של מסעדת ליבירה (צילום: אנטולי קרימניצקי)
מנה במסעדת משק ברזילי (צילום: בן יוסטר)
פיצה של מסעדת אוליברי (צילום: באדיבות המקום)
מרק חרצ'ו של טש וטשה (צילום: בר איילון)

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי