תגידו מה שתגידו על עיר הבירה שלנו, אבל דבר אחד לא תוכלו לקחת ממנה, ואנחנו לא מתכוונים לשלג שיורד לו לאיטו מדי חורף. הכוונה היא לכך שנכון להיום, פועלות בה כמה מהמסעדות המסקרנות ביותר בישראל. האם קרוב היום שבו בירת ישראל תהפוך גם לבירה הקולינרית שלנו? ימים יגידו. בינתיים, נזמין אתכם לבקר בעשר מסעדות נהדרות בירושלים.   

לוצ'אנה
לוצ'אנה היא מסעדה כשרה למהדרין (בהשגחת הרבנות ירושלים), הממוקמת במבנה שהוקם לפני יותר מ-110 שנים. מתיחת הפנים הרצינית שעבר המקום, לכבוד פתיחתה של לוצ'אנה במיקום החדש (בעבר פעלה בעמק רפאים), כללה שתילה של שדרת עצים לאורך המסעדה, מיקום של מזרקה אותנטית המעניקה לחלל ההסעדה תחושה של פיאצה איטלקית, וחשיפה של הקשתות המקוריות. תנור האבן הגדול שבלב המטבח יובא למקום בייבוא אישי מאיטליה, ואת ההשקעה בפרטים הקטנים והגדולים כאחד ניתן לטעום בכל מנה.

טעימות מהתפריט: פטוצ'יני אולי אוליו (פסטו, עגבניות שרי ושום – 60 שקלים), סלט פטה איטלקי (חסה, מלפפון ירוק, עגבניות, בצל סגול, טפנד זיתים שחורים וגבינת פטה איטלקית בשמן זית ולימון – 67 שקלים), פפרדלה ארטישוק (בשמנת לימונית – 69 שקלים), ניוקי תפוחי אדמה עבודת יד (עגבניות שרי, בזיליקום ושמן זית כתית – 69 שקלים).
לוצ'אנה, ממילא 8 (מתחם ממילא), ירושלים. 053-9419222
לוצ'אנה
ג'וי
מסעדת ג'וי ממוקמת ברובע אלרוב ממילא הירושלמי, מול הנוף המרשים של חומות העיר העתיקה. מדובר במסעדת גריל האוס כשרה, המציעה לצד המנות הבשריות האיכותיות גם מגוון של מנות ראשונות, המבורגרים, מנות סושי ועוד. עוד נציין כי יש בתפריט מענה מצוין וטעים גם לציבור הצמחוניים בדמות מנות כמו ריזוטו יער. 

טעימות מהתפריט: פנקו רול (סלמון, אספרגוס, בטטה, עירית ואבוקדו – 46 שקלים), קבב טלה (על חציל קלוי וטחינה בתוספת תפוח אדמה אפוי – 88 שקלים), חזה עוף בריאות (על קרם כתומים בתוספת ירקות צלויים – 80 שקלים).
ג'וי, ממילא 13, ירושלים. 053-9344961
 ג'וי
רוזה 
מסעדת רוזה היא ככל הנראה המסעדה היחידה בישראל שמצליחה לשלב בין שני מטבחים כל כך שונים: המטבח האיטלקי והמטבח המקסיקני. השילובים שלא מפסיקים להפתיע, טעימים ומדליקים, ואין זה פלא שלמסעדה יש כבר לקוחות נאמנים רבים, שלא מוכנים לאכול בשום מקום אחר בעיר. 

טעימות מהתפריט: באו אסאדו (שתי לחמניות מאודות עם שווארמה פרגית, בצל, טחינה וסומק – 46 שקלים), סלט ירוקים (ירק העונה, חמוציות, אגוזי מלך וטחינה גולמית – 38 שקלים), נקניקיות טלה ביתיות (נקניקיות מרגז פיקנטיות בליווי ירקות מוחמצים וחרדל - 49 שקלים). 
רוזה בר מסעדה, רחל אמנו 2, ירושלים. 053-9367482

מדיטה
אמרתם "מנות ים תיכוניות עם טוויסט מפתיע ומעניין" - אמרתם מסעדת מדיטה. במקום תוכלו ליהנות ממנות ייחודיות ונדירות, שאין שום סיכוי שתפגשו באף תפריט אחר, כמו פוקאצ'ה עם עמבה ולימון כבוש, פיצה מרגז (או בשמה המלא: "פיצה מרגז כי התחשק לנו!") וכל זה בהשגחת הרבנות המקומית. 

טעימות מהתפריט: פוקאצ'ה שקדי עגל (עם עגבניות, לימון כבוש ועמבה – 76 שקלים), שקדי עגל (קרם שורשים עם עגבניות, בצל וסוכריות שום -74 שקלים), תבשיל קדירת בקר (עם ירקות שורש על פירה – 92 שקלים).
מדיטה, דרך חברון 101, ירושלים.053-7933470
מדיטה
החצר
החצר היא מסעדה המאופיינת באווירה ביתית, חמה ומזמינה. המטבח של החצר שופע יצירתיות ומבוסס על מנות ים תיכוניות קלאסיות המוכנות בגישה מודרנית ועכשווית. גאוות התפריט היא על מבחר הבשרים על הגריל, אך בנוסף תמצאו בו גם מנות דגים משובחות ותבשילי קדירה מצוינים. על התפריט חתום השף היצירתי מוטי אוחנה, המוכר לתושבי העיר ממסעדת "אצל פיני בחצר", אותה הקים עם השף פיני לוי.  

טעימות מהתפריט: טריו סביצ'ה (טונה אדומה, סלמון ודניס, פירות העונה, כוסברה, צ'ילי, צנונית ובצל ירוק – 64 שקלים), סלט ירושלמי (עגבניות, בצל וכוסברה עם או בלי חריף – 38 שקלים), לחי בקר צלויה (שש שעות ביין אדום וציר בקר עם פטריות פורצ'יני וירקות שורש – 104 שקלים).
החצר, דרך בית לחם 7, ירושלים. 053-9443390

צ'רצ'יל 1
צ'רצ'יל 1 הוא מרכז אירועים וכנסים הממוקם במרכז הספורט לרנר, בהר הצופים. הוא מתאים כמו כפפה ליד לאירועים עסקיים ופרטיים מכל הסוגים, בהיקף של עד 120 מוזמנים. לצד התפריט הרגיל, מגישים במקום תפריט בריאות מיוחד, הכולל למשל מבחר גדול של שייקים, מגוון רחב של מיצים סחוטים ואפילו חטיפי חלבון איכותיים. 

טעימות מהתפריט: כריך חביתה (שמנת, חסה, עגבנייה, מלפפון וחביתה – 25 שקלים), סלט יווני (מלפפון, עגבנייה, בצל סגול, זיתים שחורים ובולגרית מגורדת ברוטב לימון ושמן זית – 25 שקלים), פילה מושט (מוגש לצד סלט טרי עם עשבי תיבול, שום ולימון – 30 שקלים).
קפה צ'רצ'יל 1, שד' צ'רצ'יל 1, ירושלים. 053-4245811
צ'רצ'יל 1
שאנטי
שאנטי היא מסעדת שף שהוקמה בשנת 1992. היא ממוקמת בשכונה הראשונה בירושלים שנבנתה מחוץ לחומות העיר העתיקה (נחלת שבעה כמובן), ופועלת בבית אבן ירושלמי קלאסי. המבנה מאופיין בקשתות מרשימות, ואת המראה משלימים השטיחים המרהיבים שהגיעו למקום מתקופה אחרת. האווירה במקום אינטימית מאוד, ולמרות ששם המסעדה הוא שאנטי, השירות וההגשה מוקפדים במיוחד וניכרת השקעה ורמת מקצועיות גבוהה בכל פרט ופרט בחוויה.  

טעימות מהתפריט: סביצ'ה טונה (טונה אדומה, עגבניות, כוסברה, בצל ירוק, שמן זית ולימון – 52 שקלים), חציל על הגריל (חציל קלוי עם טחינה, עגבניות, שמן זית ולימון – 39 שקלים), סלט עדינה (ירקות טריים עם נתחי אנטריקוט – 69 שקלים).
שאנטי, סמטת נחלת שבעה 4, ירושלים. 053-9429662

מחניודה
האם את מחניודה צריך באמת להציג? המסעדה שהמציאה את המונח "מסעדת שוק", ושמזוהה יותר מכל עם השף הפופולארי אסף גרניט, היא כל מה שצריך כדי ליהנות מארוחה ירושלמית כהלכתה, המשלבת בין מנעדים קולינריים שונים, בין מזרח למערב ובין המסורת לקדמה. כל זה באווירה צבעונית, צוהלת ושמחה, כמו שרק החברה של מחניודה יודעים לייצר. 
טעימות מהתפריט: ושבו דגים לגבולם (מוסר עם ירקות שוק ומנגולד הפכפך – 136 שקלים), סלופי ג'ון לא חוקי (קורנביף, איולי צ'יפוטלה, בצל סטקיות ובצל סומק – 65 שקלים), טרטר בקר שער שכם (שקד ירוק, אשכולית, לימון כבוש, עשבים ויוגורט – 53 שקלים).
מחניודה, בית יעקב 10, ירושלים. 053-9381555
מחניודה
פאפאגאיו
רשת פאפאגאיו היא בין הוותיקות ביותר בישראל, כשאת הסניף הראשון שלה פתחה אי שם לפני יותר משני עשורים, בשנת 1996. הסניף הירושלמי מגיש תפריט כשר למהדרין, ובכך מאפשר גם לציבור שומרי הכשרות לערוך היכרות עם כל טוב המטבח הברזיאלי.. לצד התפריט הרגיל, מאפשרים במקום לסועדים לבחור בארוחה הנקראת "השולחן הברזילאי" ובארוחות "ג'ונטוס" לחלוקה.  
טעימות מהתפריט: צ'וריסוס (נקניקיות צ'וריסוס ברזילאיות בלווי חרדל וחמוצים – 49 שקלים), סאלדה דה קאזה (מבחר של 6 סלטים ולחם הבית לפתיחת התיאבון – 46 שקלים), קבב הבית על חציל קלוי (קבבוני בשר בקר בגריל, טחינה ופטרוזיליה – 74 שקלים), המבורגר 300 גרם (100% בשר בקר מובחר, חסה, עגבנייה, בצל ומלפפון חמוץ עם גוואקמולי על לחמנייה – 75 שקלים).
פאפאגאיו, יד חרוצים 3, ירושלים. 053-9442971
פאפאגאיו ירושלים
מודרן
מודרן היא מסעדה ירושלמית בכל רמ"ח איבריה, הממוקמת במוזיאון ישראל. התפריט מבוסס על מנות ירושלמיות למהדרין, שפורקו והורכבו מחדש, בטכניקות מודרניות ובגישה עכשווית. התפריט משתנה עם עונות השנה ובהתאם למצאי הזמין בשוק. השירות הניתן במקום תמיד אדיב, מקצועי וסבלני. מודרן ידועה כמקום יפהפה ומושלם לאירועים. 

טעימות מהתפריט: מגש טאפאס ירושלמי לזוג (110 שקלים), עלי גפן ממולאים שמכינים פה (25 שקלים),  טאבולה עדשים, בורגול ועשבי תבלינים ירוקים (20 שקלים), קבב משמש (קבב בקר ומשמש בתיבול ראס אל חנות, על סלט טאבולה עדשים וטחינה - 75 שקלים), סלמון עם קוביות משחק מסלק (סלק, סלמון טרי, שמיר, בזיליקום, איולי ליים, נקודות ג'ינג'ר ופולי סויה – 55 שקלים)
מודרן, דרך רופין 11 (מוזיאון ישראל), ירושלים. 053-9444091