נגישות
נגישות

החורף כאן: מתכון לקרמבו אמיתי

עונת הקרמבו נפתחה רשמית עם הגשם הראשון וכולנו בעננים – מתכון לממתק של החורף עם בסיס משודרג וציפוי שוקולד משובח. חורף בריא ומתוק

מגזין REST המלצות קולינריות מתכונים
נעם פרל

נעם פרל

תאריך פרסום: 02/11/2020, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

 הקלאסיקה של החורף. קרמבו של השף גל גבריאל. צילום: פרטי

אמנם בצעדי תינוק ממש, אבל החורף מתקרב (או יותר נכון זוחל) לו לעברנו וטיפות ראשונות של גשם כבר מאחורינו. המזל הגדול הוא שכבר אפשר למצוא על המדפים את המאכל הכי חורפי שיש, הקרמבו. הממתק שכולם אוהבים (גם המבוגרים!) והשאלה הנצחית שתלווה אותנו כל החיים – מהביסקוויט או מהקרם?

השתעשעתם פעם במחשבה על איך זה יהיה להכין את המעדן הזה בעצמכם? ובכן, אנחנו כאן כדי להפוך חלום למציאות. לשם כך התגייס השף קונדיטור גל גבריאלי מהקונדיטוריה של גל בחיפה, וסיפק לנו מתכון מהסרטים של קרמבו חלבי שלא תמצאו בכל חנות עם ים קצפת, שוקולד ובסיס משודרג. הדבר היחיד שאתם צריכים להכין מראש הוא מד טמפרטורה. מוכנים? הנה כל המצרכים וארבעת השלבים לקבלת הקרמבו המושלם:

3 מתכונים מפוצצים בשוקולד
הטרנדים הקולינריים של שנת 2020

                רב אמן בזילוף. הקונדיטור גל גבריאל. צילום: פרטי

מתכון לקרמבו (כ-5 יחידות):

מצרכים:

700 מ''ל שמנת מתוקה
250 ג' שוקולד לבן
200 ג' שוקולד מריר
100 ג' שוקולד חלב
100 ג' קורנפלקס שאתם אוהבים
50 ג' אגוזים טחונים (רצוי קלויים היטב)

לציפוי
100 ג' שוקולד מריר או 200 ג' שוקולד לבן לבחירתכם
100 ג' חמאת קקאו או כף שמן קנולה

 טעים כמו שזה נראה. קרמבו של השף גל גבריאל. צילום: פרטי

הוראות הכנה:

1. להכנת הקרם
1. הרתיחו את השמנת המתוקה בסיר
2. כשהיא רותחת, הורידו מהסיר והוסיפו את השוקולד הלבן
3. ערבבו היטב עד שיורדת הטמפרטורה ל-40 מעלות
4. שמרו במקרר עד 48 שעות

2. להכנת הבסיס
1. המיסו את השוקולד המריר והחלב על אמבט מים (אפשר להרתיח סיר קטן עם מים ועליו להניח קערה עם השוקולדים ולערבב)
2. הורידו את הקערה מאמבט המים, הוסיפו את הקורנפלקס ואת האגוזים הקלויים לתערובת וקררו במקרר
3. קרצו עיגולים בקוטר של 5 ס''מ, או בגודל שתרצו שיתאים לגודל של קרמבו

3. להרכבה
1. הקציפו את הקרם ששמרתם במקרר עד ליציבות. היזהרו לא להקציף יותר מדי על מנת שהשמנת לא תישבר
2. הכניסו את הקרם לשקית זילוף וזלפו אותו על התחתיות שקרצתם. מומלץ להניח את התחתיות על רשת ולזלף מעליה
3. הקפיאו כ-12 שעות

4. לציפוי
1. המיסו שוקולד לבן או מריר לבחירתם עם מעט חמאת קקאו או כף שמן קנולה בקערה, וטבלו בה את הקרמבו הקפוא
2. החזירו לקירור קצר נוסף, והגישו.

טיפ חשוב ומשדרג: לא בא לכם להכין את תחתית הקרמבו? אתם לחלוטין מוזמנים להפוך עוגיית אוראו לבסיס שלכם ולקבל קרמבו ספיישל. יאמי!

הקונדיטוריה של גל - Gal's BaKery - שד' הנשיא 131, מרכז הכרמל, חיפה, 048382928

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
יום הפסטה 2020: איך מכינים פסטה מושלמת?
4 מתכונים לסעודת שבת מושלמת
לכבוד שבת: 3 מתכונים קלילים לארוחת שבת
מתכונים לארוחת הצום: מה אוכלים לפני יום כיפור?
סושי לנשים בהריון של ניני האצ'י (צילום: באדיבות המקום)
ירוק בחורף: מנות ומתכונים עם אבוקדו
בראנצ'ים בטייק אווי ברחבי הארץ
ארוחות בוקר מומלצות בטייק אווי