לבריאות! מגנום שוקולד של פוקצ'ה בר (צילום: יוסף בן אבו)
לא שאנחנו מחפשים תירוץ כדי לחשוב ולדבר ולחלום על שוקולד, כן? בעצם כן, אנחנו מחפשים ויש לנו תירוץ מעולה. יום השוקולד הבינלאומי מגיע במלוא הדרו והדרך הטובה ביותר לחגוג אותו היא לצרוך כמות נאה שלא לומר מושחתת של, ובכן, שוקולד.
יום השוקולד נחגג בכל שנה ב-7.7 אז הפשילו שרוולים כי בא לנו לשתף אתכם בכמה מתכונים שווים מאוד של שוקולד בשלל צורות ומרקמים מאת קונדיטורים נבחרים ברחבי הארץ. אין מה לחכות, תבדקו שיש לכם את כל המצרכים ובתיאבון.
לכבוד יום האניס: מתכון לוהט עם אוזו
איך מכינים פאלודה בבית? כל הטיפים למשקה המרענן
מתכון לטארט שוקולד קרמל ואגוזי לוז
באדיבות שחר סניור, שף קונדיטור של מסעדת פופינה, תל אביב
טארט שוקולד קרמל ואגוזי לוז (צילום: שחר סניור)
מצרכים לבצק:
150 גר' קמח
100 גר' חמאה
50 גר' סוכר
אגוזי לוז קצוצים
מצרכים לגנאש שוקולד:
100 גר' סוכר
25 מ"ל מים
250 מ"ל שמנת מתוקה
300 שוקולד חלב איכותי
הוראות הכנה:
1. מערבלים בקערת המיקסר עם וו גיטרה קמח, סוכר, מלח וחמאה עד לקבלת פירורים דקים
2. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד לקבלת בצק
3. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה (2-3 מ"מ) ומקררים
4. מחממים תנור ל-175 מעלות
5. מסדרים את הבצק בתוך הרינג, מהדקים היטב מהצדדים ומורידים שאריות בצק
6. מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומכניסים להקפאה של 15-20 דק'
7. אופים ב-175 מעלות כ-15-20 דק' עד להזהבה ומצננים
להכנת המלית:
1. שוקלים את השוקולד והמלח במד ליטר ומניחים בצד
2. שוקלים את הסוכר והמים בסיר רחב ומתחילים בקרמל. במקביל מחממים את השמנת המתוקה
3. אחרי שהקרמל מקבל גוון זהוב - מוסיפים בזהירות (!!!!) את השמנת המחוממת ומערבבים בעזרת כף עץ
4. שופכים את הקרמל על השוקולד, ממתינים כדקה וטוחנים בעזרת בלנדר מוט
5. מרכיבים - שופכים מחצית ממלית הקרמל לתוך קלתית הבצק פריך שהכנו, מפזרים אגוזי לוז קצוצים (אפשר להוסיף גם קצת מלח ים) ומוסיפים את שאר המלית
6. מקררים כ-3 שעות עד להתייצבות
מתכון לעוגיות מטורפות בהשראת עוגיות של מאפיית Levain בניו יורק
באדיבות הקונדיטורית דנה ברזק
עוגיות levain (צילום: דנה ברזק)
מצרכים:
230 גרם חמאה קרה
3/4 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום (בהיר/כהה)
2 ביצים
כף תמצית וניל
3 כוסות קמח לבן (ההמלצה היא על קמח עוגות או קמח לחם, הלבן עובד מצוין)
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה
350 גרם שוקולד צ׳יפס שאוהבים (אפשר לשלב מריר, חלב ולבן)
ממרח נוטלה
הוראות הכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה מניחים את החמאה הקרה חתוכה לריבועים עם הסוכר הלבן והחום
2. מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה 1-2 ומעבדים במשך חמש דקות עד שהחמאה רכה
3. מוסיפים את הביצים ואת הווניל ומעבדים לעוד דקה
4. בקערה מנפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומוסיפים למיקסר עד שכל תערובת הקמח נטמעת לחלוטין ומתקבל בצק
5. מוסיפים את השוקולד צ׳יפס ומעבדים לעוד דקה
6. שוקלים את הבצק לכדורים של 100 גרם. משטחים את הבצק ושמים חצי כפית נוטלה באמצע וסוגרים לכדור (אפשר לוותר על זה, זה רק עוד שדרוג למילוי מפנק בתוך העוגיה)
7. מניחים במרווחים גדולים את כדורי הבצק על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה. סביר להניח שתצטרכו כמה תבניות. אל תצופפו אותן!
8. מקפיאים את התבנית למשך 30 דקות ומחממים תנור ל-180 מעלות
9. אופים במשך 15 דקות (אפשר לשמור את הכדורים בהקפאה לכמה ימים ואז להכין)
מתכון למגנום שוקולד
באדיבות יוסף בן אבו, קונדיטור פוקצ'ה בר, ירושלים
מגנום שוקולד של פוקצ'ה בר (צילום: יוסף בן אבו)
לגלידה:
600 גר' שמנת להקצפה
200 גר' שוקולד מריר 53%
200 גר' שמנת מתוקה
לגנאש:
300 גר' שוקולד 53%
200 גר' שמנת מתוקה
לזילוף:
100 גר' שוקולד חלב.
הוראות הכנה:
1. מרתיחים את השמנת ושופכים על השוקולד ומניחים בצד להתקרר
2. בינתיים מקציפים שמנת למרקם עדין וחלק ומקפלים בעדינות פנימה את גנאש השוקולד
3. מעבירים לשקיות זילוף או משפך, יוצקים לתבניות ומכניסים למקפיא לפחות ללילה.
לגאנש:
1. מרתיחים שמנת, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק
2. מעבירים לכוס או לכלי עמוק, מחלצים את הגלידות שהשארנו לילה במקרר, טובלים בגנאש ומניחים על נייר אפיה או רשת
3. ממיסים על בן מרי את שוקולד החלב (שימו לב לא לשרוף), מזלפים על הגלידות ומחזירים למקפיא לעוד שעה.
פוקצ'ה בר - רבי עקיבא 4, ירושלים, 053-9443123
שיהיה בתיאבון וקיץ מרענן ומתוק!
תגובות0
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת