נגישות
נגישות

איפה אוכלים בחנוכה 2018?

המבורגר בבצק סופגנייה, פסטיבל שכולו לביבות ופונדו מתוק עם בצק מטוגן ושוקולד – שלל המסעדות ברחבי הארץ מכינים לכם הצעות טעימות והפתעות לכל המפשחה לשמונת ימי החג. לפניכם כל הדילים והארוחות לחנוכה 2018 שיעזרו לכם לתכנן את חופשת החג כמו שצריך

מגזין REST המלצות קולינריות חדשות מהצלחת
מערכת  zap rest

מערכת zap rest

תאריך פרסום: 18/11/2018, 0:00
תאריך עדכון: 02/12/2018, 15:17
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

 חנוכה בטעמים. סופגניית אסאדו במוזס (צילום: חיים יוסף)

לא משנה אם אתם אנשי לביבות או סופגניות, אם אתם בתורים לטירוף הפסטיגל השנתי או גג לג'ימבורי שבקניון השכונתי, מה שבטוח זה שחייבים לאכול משהו בין לבין, לפנק את הילדים ולחגוג עם מאכלי החג המסורתיים. בימים שלפני החג וגם במהלכו, משקיעות המסעדות והקונדיטוריות את מיטב זמנן במחשבה איך להפוך את החג הזה להצלחה טעימה ולספק את ההרגשה שחג האורות אינו פוסח גם על תחום האוכל והדילים המשתלמים למשפחות. אז איפה אוכלים בחנוכה הקרוב? אל תתנו לשאריות אבקת הסוכר על הפה לעצור אתכם, לפניכם כל הארוחות והמנות המפתיעות לחנוכה 2018.

תל אביב ומרכז

מוזס
רשת המבורגרים האהובה מוכיחה גם הפעם שסופגנייה ממש, אבל ממש לא חייבת להיות רק מתוקה - לכבוד חג החנוכה המתקרב יציעו במוזס מנה מושחתת במיוחד של סופגניית אסאדו - המנה כוללת בשר אסאדו משובח בבישול ארוך וריבת בצל בתוך לחמניית בריוש עם שקדים טחונים ומעט קטשופ (שתופס את תפקיד הריבה מלמעלה). המנה תוגש בכל סניפי הרשת לצד התפריט הקבוע, ולאורך ימי החג בלבד.
איפה: מוזס - בכל סניפי הרשת
מתי: לאורך החג
כמה: 2 יחידות - 46 שקלים

סנדר
מסעדת סנדר חוזרת גם השנה עם פסטיבל הפסטילעטקס המסורתי לחנוכה, במהלכו היא מציעה חמישה סוגים שונים של הלביבה המסורתית המפורסמת. בלביבות השונות תמצאו לעטקס מוכר וטוב מתפוח אדמה ובצל, לעטקס בטטה, לעטקס תפוח אדמה וגזר, לעטקס קישואים ולעטקס קישואים ותפוח אדמה. חוץ מפסטיבל הלביבות החגיגי תמשיך סנדר ותגיש גם את התפריט הקבוע והמנחם שלה, עם מנות כמו: קישקע ממולא, קרעפלך מטוגן, כבד קצוץ, טחול ממולא, רגל קרושה ועוד מגוון מטעמים. תענוג יהודי במיטבו.
איפה: סנדר - לוינסקי 54, תל אביב, 053-8093384
מתי: לאורך החג
כמה: צלחת של שלוש יחידות - 20 שקלים
 תענוג ייהודי במיטבו. לביבות בסנדר (צילום: גיא הכט)

מקס ברנר
ברשת מקס ברנר המתוקה והשוקולדית יציעו לאורך החג מנה כיפית במיוחד של פונדו סופגניות - קינוח המבוסס על מנת פונדו השוקולד המפורסמת של הרשת. המנה כוללת מיני סופגניות קטנות וממכרות המוגשות עם שני מקלות לטבילה, ודיפ חם לבחירה (שוקולד חלב, לבן או מריר). בנוסף, עבור אלה מכם שמחפשים הפתעה מתוקה ומקורית לאירוח ולהדלקת נרות - ניתן לרכוש גם כמארז של 10 יחידות של מיני סופגניות הכולל מזרק שוקולד חלב, לבן או מריר.
איפה: מקס ברנר - בכל סניפי הרשת
מתי: לאורך החג
כמה: ספיישל פונדו סופגניות בישיבה במקום - 49 שקלים; מארז של 10 יחידות - 39 שקלים.
 שוקולד והרבה ממנו. פונדו סופגניות במקס ברנר (צילום: PINKME)

דודו אוטמזגין
אמן הפטיסרי דודו אוטמזגין, מגיש לכם בחנוכה הקרוב את סופגניית הוולקאנו הראשונה בישראל (ויתכן שגם היקרה מבין כולן). אוטמזגין שאב השראה מהר געש "והתפוצצות" טעמים, ויצר סופגנית טראפלס אישית ויוקרתית במיוחד – מדובר בבצק חמאה בסגנון בריוש - אותו ממלאים בשלל מילויים עשירים בטעמים ייחודיים שמחמיאים לחורף, כמו מנגו טפיוקה, ערמונים, פירות יער, קוקוס, פיסטוק ועוד. הסופגניות מצופות בשוקולדים צבעוניים בגוון של המילוי, מה שיוצר קולקציה צבעונית ומפתה במיוחד שמוצעת בכל סניפי הרשת.
איפה: דודו אוטמזגין - בכל סניפי הרשת
מתי: זמין בימים אלה ובמהלך החג
כמה: 45 שקלים ליחידה

 סופגנייה בהשראת הר געש. דודו אוטמזגין (צילום: איתן וקסמן)

vong וונג
מסעדת וונג הויאנטמית משדרות רוטשילד בתל אביב, מצדיעה לחג האורות עם פיוז'ן שטרם פגשתם: לצד תפריט אסיאתי בועט וכיפי במיוחד, וונג תגיש לאורך החג סופ-באניה – שילוב מתקתק של לחמניית באן אווירירית עם סופגניה. את המנה תוכלו לפגוש בשלב הקינוח כשהיא מוגשת עם פרוסט ורדרד לצד כדור גלידה.
איפה: וונג – שדרות רוטשילד 15, תל אביב 053-7102105
מתי: לאורך החג
כמה: 32 שקלים לקינוח סופ-באניה

סופגניה מבצק באן של מסעדת וונג (צילום: בועז לביא) חג של פיוז'ן. סופ-באניה בוונג (צילום: בועז לביא)

שוק צפון
אם תגיעו לביקור בשוק צפון תוכלו לפגוש כמה הפתעות שכיף לזלול ברוח החג: במעדנייה-שוק צפון יציעו חגיגה שלמה של לביבות צמחוניות וטבעוניות בשלל טעמים, כמו לביבות עדשים שחורות ופיטריות; לביבות בטטה וג'ינג'ר על בסיס טופו וקמח חומוס; תרד בצל מקורמל ופלפל קלוי, ועוד רבות (6.9 שקלים ל-100 גרם). ברוטיסרי צ'קן קלאב המתמחים בעופות צלויים בתנור מיוחד, יגישו לביבות תפוחי אדמה גדולות שעוברות טיגון קצר במחבת, ולאחר מכן מועברות לתחתית תנור הרוטיסרי שם הן סופגות את טעמי הרטבים והעסיסיות של העוף (25 שקלים ל-2 יחידות).
איפה: שוק צפון - ראול ולנברג 20 רמת החייל, תל אביב 053-4273322
מתי: לאורך החג
כמה: משתנה לפי מנות

לביבות חנוכה ברוטיסרי של שוק צפון (צילום: אורן שלו) הגרסה העסיסית של החג. לביבות ברוטיסרי של שוק צפון (צילום: אורן שלו)

אינדירה
גם באינדירה ההודית לא מפספסים הזדמנות לפרגן ללקוחות, ויחגגו את חנוכה עם ספיישלים הודים מטוגנים לכל המשפחה. בתפריט יציעו מבחר פאקורות - ירקות מצופים בקמח עדשים ומטוגנים בשמן עמוק (29 שקלים), סמוסה במילוי ירקות או סמוסה במילוי בשר (29-33 שקלים), ומונגדאל פאקורי- כדורי ירקות מצופים בקמח חומוס, שומשום ותבלינים (29 שקלים). בנוסף משפחות שיגיעו ליהנות במסעדה בחג ויזמינו מעל 280 שקלים, יוכלו ליהנות מקינוח מתנה לילדים וכוס קאווה מבעבעת להורים.
איפה: אינדירה – שדרות שאול המלך 4 תל אביב 053-9441101
מתי: לאורך החג, לא כולל שעות עסקיות וסוף שבוע
כמה: משתנה לפי מנות

טייגר לילי
חנוכה חוגגים גם בתאילנדית! המסעדות של טייגר לילי, הממוקמות בשרונה מרקט וברמת החייל, יציעו לאורחים לאורך החג הטבה משתלמת וטעימה: סועד שיזמין 'טוד מאן קונג' (4 לביבות שרימפס תאילנדיות) ייהנה מ1+1 על מנת הלביבות הטעימות. המנה תוגש לצד רוטב צ'ילי ופלפלים אדומים. כיף גדול.
איפה: טייגר לילי שרונה מרקט - אלוף קלמן מגן 3, תל אביב, 053-9380556 / טייגר לילי רמת החייל - הברזל 32, תל אביב 053-8096525 
מתי: לאורך החג
כמה: משתנה לפי מנות
 חנוכה תאילנדית. לביבות תאילנדיות בטייגר לילי (צילום: אור בין ימין)

צפון

מרינדו
מסעדת מרינדו שהחלה את דרכה משיווק של בשר איכותי הישר מרמת הגולן למסעדות וקייטרינג ברחבי הארץ, מנצלת את החג ומשיקה את הגרסה שלה לשילוב מסקרן בין סופגנייה ובשר - מרינדו תגיש לאורך החנוכה סופגניית המבורגר מבשר עגל עם לביבת תפוח אדמה בליווי חסה, עגבנייה ,בצל סגול, חמוצים וריבת עגבניות שרי. המנה תוגש לאורך התפריט הקבוע של המקום.
איפה: מרינדו - בכל סניפי הרשת. להזמנת שולחן במרינדו עין גב / להזמנת שולחן במרינדו יקנעם
מתי: בין התאריכים 2-11 לדצמבר 2018 
כמה: סופגניית המבורגר עגל (מוגש ללא תוספת) - 69 שקלים


 ישירות לתוך ההמבורגר. סופגניית המבורגר במרינדו (צילום: באדיבות המקום)

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
תפוח אדמה מוקרם (אילוסטרציה מתוך unsplash)
נתח בשר ב- EVE (צילום: באדיבות המקום)
פרויקט ותפריט קדרות במסעדת רוטנברג (צילום: אפיק גבאי)
מרק ראמן של מסעדות פריים (צילום: דניאל לילה)
חמין של מסעדת קיטון (צילום: רונית רומנו)
סביח בחומוס שוק בכפר סבא (צילום: באדיבות המקום)
נתח בשר במעשנה (צילום: באדיבות המקום)
סלט ירקות ובשר ברוזה (צילום: באדיבות המקום)

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי