נגישות
נגישות

לא חייבים לטגן: מתכון לסופגניות אפויות

מי אמר שסופגניות חנוכה משובחות חייבות לעבור טיגון בשמן עמוק? מתכון מפורט באדיבות חברת "כרם טבע" לסופגניות אפויות, טעימות וקלילות

מגזין REST חגים מתכונים
מערכת  zap rest

מערכת zap rest

תאריך פרסום: 21/11/2018, 0:00
תאריך עדכון: 11/12/2018, 14:17
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

סופגניות אפויות (צילום: באדיבות יח"צ חברת כרם טבע) לא דיאטטי, אך קצת בריא יותר. סופגניות אפויות (צילום: באדיבות יח"צ כרם טבע)

לא משנה אם אתם אנשים של מתוק, או כאלה שמעדיפים בורקס על רוגלך בכל ישיבה משרדית, חנוכה עוד רגע כאן ומעטים בני האדם שיכולים לעמוד בפני סופגנייה שמנמנה, רכה ומתוקה. אז נכון, לא מדובר במאכל הבריא ביותר מסורת היהודית (בלשון המעטה), אך אין זה אומר שאי אפשר למצוא תחליפים ראויים ודרכים להפחית את כמויות השמן המאפיינות כל הסיפור הטעים זה. כדי להוכיח לכם שאפשר גם אחרת, השגנו מחברת "כרם טבע" מתכון מפורט לסופגניות אפויות בתנור שלא עוברות טיגון. את הסופגניות ניתן למלא בשוקולד, ריבת חלב, ריבה רגילה או כל מילוי קרמי ויציב שאהוב עליכם. עברו על רשימת הקניות ביסודיות וקדימה לאפות!

איך מכינים סופגניות אפויות?

מצרכים

1.5 כוסות קמח קוסמין 70% (מומלץ להשתמש בקמח של המותג "כרם טבע")
2 כפיות אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
3/4 כוס סוכר קוקוס/ ניתן לשלב או להוסיף במקום רוטב מייפל
1 ביצה גדולה
1/4 כוס שמן צמחי/שמן קוקוס
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס רוויון / חלב וחמאה buttermilk / או שילוב של חלב שקדים+חלב אורז
2 כפות חמאה מומסת
1/2 כוס אבקת סוכר
2/3 כוס חמאת בוטנים / או חמאת אגוזי לוז
תבנית אפיה עם כוסות
מזרק פלסטיק קטן

מתכון להכנת סופגניות אפויות (צילום: באדיבות יח"צ חברת כרם טבע) לא להיבהל מצורה לא אחידה. סופגניות אפויות (צילום: באדיבות יח"צ חברת כרם טבע)

הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. משמנים תבנית אפייה עם כוסות (בעלת שקעים, כזו שמשמשת לאפיית מאפינס).
3. בקערה קטנה מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
4. מקציפים יחד בבלנדר את הסוכר והביצה עד לקבלת קצף בהיר. לאחר מכן מוסיפים את השמן ותמצית הוניל.
5. מערבבים במהירות איטית ומוסיפים את תערובת הקמח-מלח-אבקת אפייה בשלוש הוספות הדרגתיות, לסירוגין עם תוספת הרוויון, עד לקבלת בלילה אחידה.
6. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין הכוסות שבתבנית המשומנת. יש להקפיד למלא כל כוס עד ל-3/4 בלבד.
7. אופים במשך 9-11 דקות או עד בדיקה של נעיצת קיסם שיוצא נקי מהסופגנייה. במקביל, מכינים קערה קטנה עם מעט חמאה מומסת וקערה קטנה עם אבקת הסוכר.
8. כאשר הסופגניות נאפו, מוציאים אותן מהתבנית. טובלים את חלקן העליון בחמאה המומסת ומגלגלים בסוכר. ממקמים את הסופגניות על מגש קירור, כדי לתת לסוכר להתקבע.
9. לאחר שהסופגניות מתקררות -  באמצעות מזרק פלסטיק קטן מנקבים חור במרכז הסופגנייה ומחדירים כמות קטנה של ריבה / שוקולד / ריבת חלב. מגישים בהנאה ובתיאבון!

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
תפוח אדמה מוקרם (אילוסטרציה מתוך unsplash)
נתח בשר ב- EVE (צילום: באדיבות המקום)
פרויקט ותפריט קדרות במסעדת רוטנברג (צילום: אפיק גבאי)
מרק ראמן של מסעדות פריים (צילום: דניאל לילה)
סופגניות אשל (צילום: באדיבות נעה עינת)
קולקציית הסופגניות של מתוקה לחנוכה 2018 (צילום: בני גם זו לטובה)
לביבות חצילים וטופו של המעדנייה משוק צפון (צילום: באדיבות המקום)
מרגריטה תות בזיליקום של מסעדת FRAME (צילום: דניאל לילה)

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי