נגישות
נגישות

הפתעות (גם) טבעוניות במי קאסה

הביסטרו המקסים בהרצליה מציע מנות מגוונות, וחלק נכבד מהן טבעוניות. הפולנטה הוכתרה כמנצח, וגם הקלמארי הטבעוני טרף את הקלפים

מגזין REST מסעדות במרכז המסעדות של rest
מור אריאל אמסילי

מור אריאל אמסילי

תאריך פרסום: 14/03/2018, 10:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

אני יודעת שטרנד הטבעונות התפשט במחוזותינו וכבש לבבות רבים. אני יודעת שזה בריא וחשוב וחברתי ובעיקר טרנדי לא לאכול מזון  מהחי. ומילא בשר, יודעים מה. בלעדיו אני יכולה להסתדר נניח. בלי חלב? בלי שמנת? בלי חמאה אהובת נפשי? לא חושבת שאשרוד בעולם הזה. נפשית הכוונה. פיזית בטוח שכן.

בשל כל הנ"ל, התפריט של מסעדת מי קאסה עורר את חשדי כבר מן ההתחלה. השף ניר שניטמן מנצח על המטבח בקפה-מסעדה הנעים הזה בהרצליה, ומדובר בשף שהפך לטבעוני. 
אני מודה שיש לי, או לפחות היה לי עד השבוע, קיבעון לא ברור בנושא הטבעונות. אני מדירה את קיבתי ממאכלים טבעוניים ככלל, אפילו לא בודקת או מנסה לראות אם יערבו לחיכי. אולי בגלל אהבתי היתרה למאכלי חלב, ואולי סתם בגלל אנטי לא ברור שפיתחתי לנושא. אבל השבוע נפל דבר.
הפולנטה של מי קאסה
לא הצלחתי להתאפק. תיאור המנות במי קאסה (לא כולן צמחוניות/טבעוניות) בתפריט היה כה מזמין, והמלצרית החמודה נשבעה שגם המנות הטבעוניות נפלאות, שהחלטתי לצאת מהקופסא הדמיונית שנכנסתי אליה ללא סיבה אמיתית, והזמנתי מנות שנראות לי שוות, ללא קשר להיותן טבעוניות או לא. נכונה לי, וגם לכם, הפתעה לא קטנה.

קלמארי מהאדמה
התחלנו באגף ה"קטנות". דגמנו ארטישוק על הפלאנצ'ה, שהונח על לאבנה והוגש לצד עגבניות שרי ושקדים קלויים. ה"קטנה" הבאה היתה קלמארי טבעוני. מדובר בפטריות מלך ויער המצופות באבקת ים. המלצרית נשבעה שזה מרגיש כמו קלמארי אמיתי. כמובן שגיחכתי, אך הסכמתי לנסות. נותרתי המומה. המרקם זהה בדיוק לקלאמרי, ואפילו הטעם מזכיר. באמת שלא יכולתי לנחש שהיו אלו פטריות. בן הזוג אפילו ביקש לוודא שוב שלא מדובר בקלמארי אמיתי, כיוון שהוא שומר כשרות. צחקתי ממש.

אחר כך הגיעה כוכבת הערב, עדיין באגף ה"קטנות" (שאינן כה קטנות, אגב): פולנטת תירס, עם שמן כמהין לבן ופטריות. האלופה הזו מגיעה בצנצנת והיא פשוט הפילה אותי מהכיסא. לא חלמתי שבמסעדה בהרצליה מסתתרת לה פולנטת החלומות. זאת של השף שניטמן נכנסה אצלי לרשימת שלוש השוות בארץ, תאמינו או לא. שלא לדבר על המחיר השווה גם הוא. הפולנטה קרמית, עם טעמי תירס כמו שצריך, וטעם שמן הכמהין האלוהי. חוויה.
מרק צ'ילי קוקוס במי קאסה. צילום: מור אריאל אמסילי
על קצה הפפרדלה
מאגף ה"בינוניות" בחרנו בקדירת צ'ילי קוקוס, בשילוב חמאת בוטנים וכוסברה. ניתן לבחור האם לשלב בקדירה עוף או טופו. הקדירה היתה טעימה ומתקתקה להפליא. כשלעצמי הייתי מוסיפה גם שלל ירקות לתוכה, מלבד העוף/טופו, כי כשהללו נסתיימו, נותרנו רק עם המון רוטב.

את העיקרית בחרנו מאגף שכותרתו "איטליה". מאוד התלבטנו, כיוון שהמנה המפתה ביותר, כך התברר, הינה טבעונית. פסטה טבעונית זה כבר הארד  קור: ללא שמנת או חמאה, אנה אנו באים? החלטנו לחיות על הקצה והזמנו בכל זאת את ה""פפרדלה חברותית" של מי קאסה: פסטה עם זוקיני, פורטבלו, ערמונים, שמן כמהין ופרמז'ן קשיו. איזה מתח. האם אצליח לאהוב פסטה טבעונית? באמת שכבר חיכיתי לטעום.

אכלתי את הכובע, מודה ומתוודה. לא היתה חסרה לי כאן לא חמאה ולא שמנת. פסטה מעולה, רוטב נפלא ועשיר, אפילו את הפרמז'ן קשיו אהבתי. 

היינו כה מלאים עד שויתרנו על הקינוחים. עשינו זאת בלב שלם, כי ידענו שבטוח נחזור לכאן. הפולנטה בצנצנת מחכה לנו, וגם הפפרדלה הטבעונית. מעתה אני מנסה מנות טבעוניות ויהי מה. לא עוד קבעון. מי קאסה עוד עשויה להפוך להיות מסעדת הבית שלי.

חשבון בבקשה:
3 מנות קטנות לבחירה (ארטישוק על הפלאנצ'ה, פולנטה, קלמארי טבעוני): 85 ₪
קדירת צ'ילי קוקוס: 57 ₪
פפרדלה חברותית: 58 ₪
סה"כ: 200 ₪ לשני אנשים

מי קאסה, משכית 22, הרצליה פיתוח. 053-9375854

* תוכן שיווקי

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה

פריים ריב של מסעדת שיפודי אילת (צילום: באדיבות המקום)
הכרם אירועים בנתניה (צילום: באדיבות המקום)
פוקאצה במסעדה פיצונקה (צילום: באדיבות המקום)
נתח במסעדת קרנווין (צילום: באדיבות המקום)
לחם ארז הרצליה (צילום: באדיבות המקום)
בשרים באירוע של אנגוס נס ציונה (צילום: מירי משה)
מנת בשר בבאשי-גריל בשרים (צילום: באדיבות המקום)
המבורגר במסעדת פאפא בשוהם (צילום: באדיבות המקום)

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי