נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

סופגניות שיכורות (צילום: פאלאס רעננה)סופגניות שיכורות של סבא חנה (צילום: פאלאס רעננה)

לקראת חנוכה, חנה הזה בת ה-88 - סבתא חנה, דיירת בדיור המוגן פאלאס רעננה, משתפת במתכון האלמותי שלה לסופגניות "שיכורות", אותו קיבלה בירושה מאימא שלה (מתכון שעובר במשפחה מזה עשרות שנים). מומלץ גם מתחת לגיל 18!

0

חומרים:
1 ק"ג קמח רגיל
50 גר' שמרים
כף שטוחה סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
3 חלמונים
קליפת לימון מגוררת
2 כפיות קוניאק/ רום
2 כוסות מים פושרים

סופגניות שיכורות של סבא חנה (צילום: פאלאס רעננה)רגע לפני הטיגון. סופגניות שיכורות של סבא חנה (צילום: פאלאס רעננה)

אופן ההכנה:
1. מערבבים את השמרים עם כף סוכר במעט מים פושרים (עד לכיסוי השמרים והסוכר).
2. לאחר תפיחת השמרים בכוס, מערבבים את כל החומרים במיקסר כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך, אך לא רך מידי (במידה והבצק רך מידי ניתן להוסיף כף אינסטנט פודינג וניל).
3. מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק עד שמכפיל את נפחו.
4. לאחר ההתפחה מרדדים את הבצק לעובי של 1.5 ס"מ, קורצים עיגולים ומכסים אותם במגבת להתפחה נוספת עד להכפלת הנפח.
5. עושים גומה עם האצבע במרכז העיגול ומטגנים בשמן עמוק וחם.
טיפ חשוב: כדאי להוסיף פלח עבה של תפו"א לשמן כדי שלא יישרף.

משך ההכנה: כ-3 שעות כולל כל שלבי התפיחה.
דרגת קושי: קלה עד בינונית.

חנה והסופגניות (צילום: פאלאס רעננה)סבתא חנה והסופגניות השיכורות (צילום: פאלאס רעננה)

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
פיצריות מושחתות ומסעדות המבורגר: מי צריך יותר?
שנת הדרקון: מצעד האסייתיות שעשו לנו את הקורונה
עולים לעיר הבירה: מסעדות מומלצות בירושלים
החומוס של השכונה: חומוס כספי בפתח תקווה
סיור שווקים: טייק אווי בשוק בין הדוכנים
ירוק בחורף: מנות ומתכונים עם אבוקדו
בוקר לאורך כל היום: המלצות טייק אווי
בראנצ'ים בטייק אווי ברחבי הארץ
מונא - ביסטרו ירושלמי אלגנטי
דוניס דגים ויין  - אוכל משובח ואירוח נפלא
מתי הפעם האחרונה אכלתם אוכל צרפתי אמיתי, ו... כשר?
סילבסטר 2024 – השנה אוכלים בבית