נגישות
נגישות

מאזנים עניינים : אורז בר עם לוקוס ואצות ווקאמה

מלך הים בטריו עם ירוקים ואורז בר - אחרי חגיגת החלב והפחמימות שצרכנו בעונג רב, הגיע הזמן לנחם את הגוף והנפש עם מנה מזינה, עשירה וקלילה להכנה

המלצות קולינריות מתכונים
חן בן יוסף
תאריך פרסום: 04/06/2019, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

אורז בר ולוקוס עם אצות וואקמה 206 דגים (צילום: אסף גולן) מקלילים את התזונה. אורז בר עם לוקוס וירקות ב-206 דגים (צילום: אסף גולן)

כמה עוגות גבינה זללתם בחג? פסטות? קישים? לא שאנחנו מכוונים לייסורי מצפון חלילה, רק כאן בשביל לעזור לכם לאזן את התפריט עם אוכל מעולה מבלי להתפשר על הטעם. השף איציק בראל ממסעדת 206 דגים סיפק לנו מתכון סופר קליל למנה בריאה ומזינה על בסיס דג טרי, אורז בר וירקות פריכים שעושים טוב לגוף. חוץ מהצעת ההגשה במתכון, תוכלו לגוון את המנה עם קצת קטניות שאתם אוהבים (שבושלו מראש), ברוקולי, שעועית ירוקה חלוטה וכדומה. אפשר ליהנות מהצלחת הצבעונית כארוחה קטנה בפני עצמה, או להוסיף לשולחן לצד מנות אחרות, כך או כך יהיה כיף וטעים. קפצו לחנות הדגים, שימו כמה ירקות בעגלה, חממו מחבת ואתם מסודרים.

אורז בר עם ירקות, לוקוס ואצות וואקמה
באדיבות איציק בראל, מסעדת 206 דגים / להזמנת שולחן ב-206 דגים

מצרכים (ל-2 מנות, ניתן להכפיל לפי הצורך)
1 כוס אורז בר
1 זוקיני
1 תחתית ארטישוק
3 אספרגוסים
400 גרם לוקוס נקי מעור ועצמות
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
100 גרם אצות וואקמה גרוסות עבה
חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה
1. מפזרים את האצות הגרוסות בצלחת שטוחה. לוקחים את הלוקוס, מניחים על האצות ועוטפים את הנתח היטב כך שיתכסה מכל הצדדים.
2. מחממים מחבת עם מעט שמן זית וצורבים את הדג קלות מכל צדדיו. מניחים בצד שיתקרר.
3. מבשלים את האורז במים לפי הוראות היצרן, בטכניקה שדומה לבישול פסטה (כ-6 כוסות מים על כוס אורז). לאחר כ-40 דקות (כשהאורז מתחיל להיפתח מעט בקצותיו) מורידים מהאש ומסננים.
4. חותכים את הירקות שבחרנו לקוביות קטנות ומקפיצים במחבת עם מעט שמן זית (ללא הפטרוזיליה). אין צורך שיתרככו לגמרי, מומלץ להשאירם מעט נאים ופריכים.
5. מוסיפים למחבת הירקות את האורז שסיננו ומקפיצים יחדיו.
6. מתבלים בעדינות עם מעט פלפל ומלח וניתן להוסיף גם חופן של פטרוזיליה קצוצה.
7. מעבירים את האורז לצלחות הגשה, פורסים את נתח הלוקוס לפרוסות יפות, מניחים מעל האורז ומגישים. בתיאבון.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
המבורגרים במסעדת כרמא ירושלים (צילום: גיל אבירם)
צלחת אנטיפסטי באנדלוסיה ירושלים (צילום: דניאל לילה)
סלט מתוך תפריט האביב של משק ברזילי (צילום: שי בן אפרים)
מרק ריבולטה של בראסרי עין כרם (צילום: אפיק גבאי)
קראמבל תפוחים של הקונדיטורית דיה שטיינגרטן (צילום: באדיבות יח"צ)
סופגניות אשל (צילום: באדיבות נעה עינת)
לביבות חצילים וטופו של המעדנייה משוק צפון (צילום: באדיבות המקום)
גראנש בלאן יקב ויתקין (צילום: באדיבות המקום)
מסעדת השף M37 - המסעדה שלא תרצו לפספס
פורטו – מטבח ים תיכוני: אווירה נעימה ואוכל משובח
סוהו: אסיאתית אמיתית ראשון לציון
חדש ומלוח: אנין  המסעדה החמה של ים המלח נפתחה