נגישות
נגישות

מבשלים לשבת: קדרה טבעונית של קוסקוס וירקות

תבשיל הינדו כתום מתוך התפריט של רשת קפה לואיז, מבוסס על קוסקוס מקמח מלא ושפע של ירקות מזינים ברוטב כתום ועשיר – ככה תצבעו את התפריט שלכם בסופ"ש

מגזין REST המלצות קולינריות מתכונים
מערכת  zap rest

מערכת zap rest

תאריך פרסום: 19/02/2019, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

הינדו כתום של קפה לואיז (צילום: אנטולי מיכאלו) קערת בריאות. הינדו כתום בקפה לואיז (צילום: אנטולי מיכאלו)

נמאס לכם מהתבשיל הקבוע שאתם מכינים? מתחשק לכם מנה קלילה יותר שגם תנחם וגם תהיה בריאה? הפשילו שרוולים כי המנה הבא היא בדיוק מה שהיה חסר לארסנל המתכונים המנצח שלכם. שף אוהד קורי, שעומד בראש המטבחים של רשת קפה לואיז, חידש לאחרונה את התפריט החורפי של הסניפים, וחלק אתנו מתכון לאחת מהמנות המוכרות ביותר שלהם – הינדו כתום שמורכב מקוסקוס מלא, ותבשיל ירקות עם בטטות, קטניות, גזר, וניחוח ביתי של כמון ושום. ההינדו הכתום ומגוון מנות אחרות מרכיבות בקפה לואיז תפריט עשיר בוויטמינים ומינראליים, ומנות צבעוניות שמבוססות בין היתר על מזונות סופר-פוד בריאים שמקבלים טוויסטים מפתיעים. אז עד הפעם הבאה שיצא לכם לבקר במקום, תכינו בעצמכם מנה משמחת שתעשה טוב לכל המשפחה. חשוב – יש לבשל מראש את השעועית (עד לריכוך בינוני), את גרגירי החומוס (ניתן להשתמש גם בחומוס קפוא), ולאפות את קוביות הבטטה.

מצרכים לכ-4 מנות

לבסיס הקוסקוס
200 גרם קוסקוס מקמח מלא
חצי כפית שמן זית
כחצי ליטר מים רותחים
קורט מלח

מצרכים לתבשיל
1.5-2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות
250 גרם שעועית מסוג אזוקי מבושלת לפי ההוראות שעל השקית לרמת אל דנטה (חשוב להקפיד שלא תהיה רכה מדי)
250 גרם חומוס גרגירים מבושל (אפשר גם חומוס קפוא)
3 שיני שום פרוסות
כחצי כוס שמן זית
כוס וחצי מים
2 עגבניות חתוכות לקוביות
2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות ואפויות
2 כוסות מיץ גזר
כפית מלח
כפית כמון

הצעת הגשה:
טחינה מוכנה
שמן מורינגה פטרוזיליה (ניתן לרכוש בחנויות טבע או לטחון בבית מעט שמן עם צרור פטרוזיליה)

אופן הכנה 
1. מכינים את הקוסקוס: יש לשים בקערה את הקוסקוס היבש, ולהוסיף שמן זית ומלח. מערבבים היטב את הקוסקוס עם היד ולאחר מכן מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים עם כף עץ ומכסים בנייר כסף למשך כרבע שעה. כשהקוסקוס מוכן יש להפריד עם היד ולפורר היטב שלא יהיו גושים.
2. להכנת התבשיל: מטגנים היטב כשני שליש מכמות הבצל בשמן זית עד להזהבה.
3. מוסיפים לבצל את את השום והכמון לטיגון קצר.
4. מוסיפים את הקטניות ואת המים ומבשלים יחדיו עד לריכוך הקטניות וקבלת המרקם הרצוי.
5. מוסיפים מלח ומתקנים תיבול לפי צורך (רק לאחר ריכוך סופי של הקיטניות).
6. במקביל במחבת רחבה ונוחה יש לשים מעט שמן זית ולהקפיץ את יתרת הבצל יחד עם העגבניות הטריות.
7. מוסיפים למחבת את תבשיל הקטניות, את קוביות הבטטה שאפינו מראש ואת מיץ הגזר. מבשלים הכל יחדיו ומצמצמים עד שנותר כחצי מכמות הנוזלים, אז התבשיל מוכן.
8. בצלחת הגשה יפה מניחים את הקוסקוס, יוצקים מעליו את התבשיל ומקשטים בטחינה לבנה ושמן מורינגה פטרוזיליה. בתיאבון.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
טרטר סלמון של מסעדת טאיה (צילום: באדיבות יח"צ)
לירן בלו שף המקדש (צלם: אסף אמברם)
נתח בשר במסעדת בישיקיו משמר איילון (צילום: עידן גור)
פירמידות שוקולד והפתעות (צילום: נועם בן שושן)
נוף במסעדת ביאנקיני (צילום: איתמר גרינברג)
פלטת בשר במסעדת מדיטה ירושלים (צילום: אסף קרלה)
המבורגר, מינוט סטייק ופלפלים חריפים בראיסה תל אביב (צלם: דניאל לחיאני)
שולחן במסעדת אוקינאווה תל אביב (צילום: אפיק גבאי)