נגישות
נגישות

לא חייבים לקנות: איך מכינים תערובת גרנולה ביתית?

חמוציות, אגוזים, או צימוקים מתוקים? לכבוד ט"ו בשבט שחל השבוע, משלבים את הפירות היבשים שאתם אוהבים בתערובת גרנולה טעימה ובריאה שמכינים בבית

מגזין REST המלצות קולינריות מתכונים
מערכת  zap rest

מערכת zap rest

תאריך פרסום: 20/01/2019, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

 מנה של בריאות מתוקה. גרנולה ביתית ופירות (צילום: באדיבות המותג Teka)

בין אם מדובר בארוחת בוקר עם היוגורט או נשנוש ביניים קליל לקראת ערב – גרנולה היא מעדן מפנק ובריא שמלווה את התפריט היומי של רבים מאתנו. לכבוד ט"ו בשבט שחל השבוע החלטנו להראות לכם עד כמה קל להכין לבד תערובת טעימה ובריאה, שניתן לאכסן וליהנות ממנה למשך תקופה ארוכה בלי שום צורך לרוץ למכולת או לסופר. לאחר שהתערובת מוכנה ניתן להוסיף לה חמוציות, צימוקים, פירות יבשים חתוכים וכמובן פירות טריים שישדרגו את כל הסיפור צעד למעלה. טיפ - ניתן להכפיל כמויות ולהכין כמות גדולה שתספיק לאורך זמן. אז פנו לעצמכם כמה דקות ומלאו צנצנת של בריאות משביעה. בתיאבון.

ארוחות בוקר מומלצות בירושלים
13 ארוחות בוקר מומלצות בתל אביב

גרנולה ביתית עם יוגורט ופירות
באדיבות מחלקת התזונה של המותג Teka

מצרכים
150 גרם של שיבולת שועל
50 גרם של שקדים (או כל אגוז אחר)
1 כפית קינמון
2 כפות דבש
2 כפות שמן קוקוס

הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות
2. ממיסים בקערה את הדבש ושמן הקוקוס במיקרוגל למשך 1-2 דקות.
3. מוסיפים לקערה המחוממת את פתיתי שיבולת השועל ואת שאר המרכיבים.
4. מערבבים היטב כך שכל התערובת מקבלת ציפוי של השמן המחומם עם הדבש.
5. מניחים נייר אפייה על מגש ומורחים את התערובת שנוצרה בגובה אחיד.
6. מכניסים לתנור ואופים את התערובת למשך 20 דקות ב- 180 מעלות.
7. ממתינים שהמגש יתקרר ומפוררים את התערובת המתקתקה.
8. מכניסים לצנצנת אטומה ומאכסנים. ניתן ליהנות מהתערובת למשך מספר שבועות
9. ניתן לשלב את הגרנולה עם יוגורט, אוכמניות, פטל, שזיפים ופירות נוספים. בתיאבון!

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
בראנץ' במסעדת טאיזו (צילום: יפית שמחה)
אוזני המן של לולה וקובה (צילום: עלמה הראל)
פסטיבל יצרני ממתקים בשוק הנמל (צילום: אנטולי מיכאלו)
עוגת פרג של ביסקוטי (צילום: בועז לביא)
פורים ברשת מוזס (צילום: חיים יוסף)
ניבה בנטו בזכרון יעקב (צילום: תהילה אור שלו)
מסעדת דלידה בשוק לוינסקי (תמונה: באדיבות המקום)
שולחן במסעדת רוסטיקו בזל (צילום: באדיבות המקום)

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי