נגישות
נגישות

לא חייבים לקנות: איך מכינים תערובת גרנולה ביתית?

חמוציות, אגוזים, או צימוקים מתוקים? לכבוד ט"ו בשבט שחל השבוע, משלבים את הפירות היבשים שאתם אוהבים בתערובת גרנולה טעימה ובריאה שמכינים בבית

המלצות קולינריות מתכונים
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 20/01/2019, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

 מנה של בריאות מתוקה. גרנולה ביתית ופירות (צילום: באדיבות המותג Teka)

בין אם מדובר בארוחת בוקר עם היוגורט או נשנוש ביניים קליל לקראת ערב – גרנולה היא מעדן מפנק ובריא שמלווה את התפריט היומי של רבים מאתנו. לכבוד ט"ו בשבט שחל השבוע החלטנו להראות לכם עד כמה קל להכין לבד תערובת טעימה ובריאה, שניתן לאכסן וליהנות ממנה למשך תקופה ארוכה בלי שום צורך לרוץ למכולת או לסופר. לאחר שהתערובת מוכנה ניתן להוסיף לה חמוציות, צימוקים, פירות יבשים חתוכים וכמובן פירות טריים שישדרגו את כל הסיפור צעד למעלה. טיפ - ניתן להכפיל כמויות ולהכין כמות גדולה שתספיק לאורך זמן. אז פנו לעצמכם כמה דקות ומלאו צנצנת של בריאות משביעה. בתיאבון.

ארוחות בוקר מומלצות בירושלים
13 ארוחות בוקר מומלצות בתל אביב

גרנולה ביתית עם יוגורט ופירות
באדיבות מחלקת התזונה של המותג Teka

מצרכים
150 גרם של שיבולת שועל
50 גרם של שקדים (או כל אגוז אחר)
1 כפית קינמון
2 כפות דבש
2 כפות שמן קוקוס

הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות
2. ממיסים בקערה את הדבש ושמן הקוקוס במיקרוגל למשך 1-2 דקות.
3. מוסיפים לקערה המחוממת את פתיתי שיבולת השועל ואת שאר המרכיבים.
4. מערבבים היטב כך שכל התערובת מקבלת ציפוי של השמן המחומם עם הדבש.
5. מניחים נייר אפייה על מגש ומורחים את התערובת שנוצרה בגובה אחיד.
6. מכניסים לתנור ואופים את התערובת למשך 20 דקות ב- 180 מעלות.
7. ממתינים שהמגש יתקרר ומפוררים את התערובת המתקתקה.
8. מכניסים לצנצנת אטומה ומאכסנים. ניתן ליהנות מהתערובת למשך מספר שבועות
9. ניתן לשלב את הגרנולה עם יוגורט, אוכמניות, פטל, שזיפים ופירות נוספים. בתיאבון!

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
ביסטרו 56: הנאה מאוכל, נוף קסום ואווירה קסומה
מסעדת השף M37 - המסעדה שלא תרצו לפספס
פורטו – מטבח ים תיכוני: אווירה נעימה ואוכל משובח
סוהו: אסיאתית אמיתית ראשון לציון
חדש ומלוח: אנין  המסעדה החמה של ים המלח נפתחה
מה נשים אוהבות לאכול? המסעדות המושלמות לערב נשים
קינוחי שוקולד מומלצים בעוטף ובצפון
מונא - ביסטרו ירושלמי אלגנטי
איפה אוכלים בחול המועד פסח 2024? מסעדות כשרות ומומלצות
מה לאכול בזמן מלחמה? 5 מאכלים שעוזרים להפחית מתח וחרדה
הצבא צועד על קיבתו: מצפון לדרום - העמותות שמאכילות
הצטיידות לשעת חירום: המזון הנכון בשעת חירום