נגישות
נגישות

ההברקה שלכם בארוחה: קרפ טבעוני עם מלא דברים טובים

מי אמר שאין דבר כזה קינוח טבעוני מטריף? השגנו עבורכם את המתכון של קבוצת בנדיקט לקרפ מתוק עם גנאש שוקולד מריר ואוכמניות. תשדלו לא לריב על הביס האחרון

מגזין REST חגים מתכונים
מערכת  zap rest

מערכת zap rest

תאריך פרסום: 29/05/2019, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

שבועות מגיע והופקדתם על שלב הקינוח? אל תתנו לסטיגמות להגביל אתכם - אפשר ואף מומלץ לשלב בקינוחים גם אפשרות טבעונית, שלא מכילה חלב ולא מאכזבת אף אחד. נסו את המתכון של קבוצת בנדיקט ותעשו את זה כמו מומחים.

קרפ טבעוני
באדיבות מסעדות בנדיקט

קרפ של בנדיקט (צילום: נמרוד סונדרס)הולך נהדר עם כל ריבה שתרצו. קרפ טבעוני של בנדיקט (צילום: נמרוד סונדרס)

מצרכים לקרפ
1.75  כוסות קמח
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
כוס אבקת סוכר
400 מ"ל קרם קוקוס
400 מ"ל חלב סויה ממותק
כף וחצי שמן תירס
כפית תמצית וניל

מצרכים לגנאש
400  גרם שוקולד מריר פרווה
300  מ"ל חלב סויה ממותק (כוס ורבע)

מתחילים עם הקרפ

1. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ואבקת הסוכר בקערה.
2. מערבבים את שאר החומרים בכלי נפרד, ומוזגים את החומרים הנוזלים לאט לתוך היבשים תוך כדי ערבוב עם מטרפה עד לקבלת בלילה נוזלית וחלקה.
3. מניחים לבלילה להתקרר מעט במקרר ולנוח.
4. את הקרפים יש להכין על מחבת ייעודית ורצוי להצטייד בספריי שמן קנולה - 
מחממים מחבת עם מעט שמן על חום בינוני, מוזגים מעט בלילה במרכז ומטים את המחבת לצדדים לפיזור אחיד של הבלילה.
5. ברגע שהצד התחתון מזהיב הופכים את הקרפ למספר שניות נוספות.

בנדיקט (צילום: נמרוד סונדרס)כולם יבקשו מכם את המתכון. קרפ טבעוני של בנדיקט (צילום: נמרוד סונדרס)

הכנת הגנאש

1. מביאים את חלב הסויה לסף רתיחה ומורידים במהירות מהאש.
2. מכניסים פנימה את  השוקולד, ממתינים כחצי דקה וטורפים במטרפה עד לקבלת גנאש חלק.
4. בתום הערבוב יש להניח לגנאש להתקרר מעט.

מרכיבים את המנה
מורחים גנאש על חצי קרפ, מקפלים את החצי הריק על החצי המרוח ומקפלים את חצי העיגול לחצי נוסף לקבלת "רבע". מומלץ להגיש עם מעט אבקת סוכר, ריבת אוכמניות וסלט פירות.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
רביולי פטריות על קרם תירס בביף בהר (צילום: באדיבות המקום)
קלצונה נוטלה של מסעדת קופינאס (צילום: גליה אבירם)
פילה סלמון במסעדת טוקופיה (צלם: עידן גור)
פאייה מרינרה במסעדת אדלינה בגליל (צילום: באדיבות המקום)
קינוחים ב-TYO (צילום: דרור עינב)
בשר בחוות צוק המעדניה (צילום: יתיאל ציון)
פלטת בשר במסעדת מדיטה ירושלים (צילום: אסף קרלה)
פורים ברשת מוזס (צילום: חיים יוסף)