נגישות
נגישות

אופים לסופ"ש: מתכון לעוגת קראמבל תפוחים

חמה, קרה, עם גלידה או סתם ככה מהתבנית - הקונדיטורית דיה שטיינגרטן עם כל המצרכים וההוראות שיעזרו לכם לאפות את הכוכבת השבועית: עוגה בחושה של קראמבל תפוחים עם קינמון, חמאה וכיף גדול. זהירות, זה ממכר

מגזין REST המלצות קולינריות מתכונים
חן בן יוסף

חן בן יוסף

תאריך פרסום: 19/12/2018, 0:00
תאריך עדכון: 07/01/2019, 15:06
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

קראמבל תפוחים של דיה שטיינגרטן (צילום: באדיבות יח"צ) מקפיצה את הקפה של הבוקר. עוגת קראמבל תפוחים (צילום: באדיבות יח"צ)

תודו שהשבת באופק היא רק תירוץ למשהו מתוק, שילווה את הקפה של הבוקר ויוסיף כיף לאווירה הרגועה בבית. אז במקום לקפוץ לקונדיטוריה השכונתית ולבחור שוב באותה העוגה הרגילה, נסו להכין בעצמכם פינוק פשוט וטעים לכל המשפחה – עוגה בחושה של קראמבל תפוחים, במתכון המנצח של הקונדיטורית דיה שטיינגרטן - הבעלים והמקימה של חנות האפיה BAKES בצומת הטייסים שבדרך השלום. בבייקס תמצאו מגוון מוצרים ופתרונות יצירתיים בתחום הקונדיטוריה, כולל גאדג'טים מדליקים, ציוד, מארזי קונספט, קישוטים לאירועים ועוד. בנוסף כדאי לדעת שתפתח בקרוב גם חנות וירטואלית, ומשלוחים מוצעים בחינם לאזור תל אביב והסביבה. אז בין אם אתם מקצוענים או אופים חובבנים לכו לבקר ולקבל השראה, וזכרו לשלוח לנו טעימה מהתוצאות.

מתכון לעוגה בחושה קראמבל תפוחים

לעוגה
תבנית אינגליש קייק (לתבנית עגולה יש להכפיל כמויות)
2 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לריבועים קטנים (עדיף מסוג גרני סמית)
2 ביצים
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית גדושה קינמון
1 כוס סוכר חום
חצי כוס שמן קנולה

לקראמבל
30 גרם קמח
30 גרם סוכר דמררה
35 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

אופן ההכנה
1. מחממים תנור מראש ל- 170 מעלות.
2. טורפים ביצים וסוכר (ידני עם מזלג או מטרפה).
3. מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף.
4. מוסיפים קמח,אבקת אפיה וקינמון וטורפים עד שהבלילה אחידה. מוסיפים את תפוחי העץ בערבוב קל עד שנטמעים בתערובת ומעבירים לתבנית משומנת קלות.
5. מכינים את הקראמבל: שמים בקערה את הקמח, הסוכר והחמאה הקרה ומעבדים עם הידיים עד לקבלת תערובת פירורים.
6. מפזרים באופן שווה את הפירורים מעל העוגה ומכניסים לאפיה למשך 25-30 דקות בחום של 170 מעלות.
7. לאחר 25 דקות בודקים את העוגה עם קיסם - העוגה מוכנה כשקיסם יוצא נקי או עם מעט פירורים לחים. העוגה טעימה חמה או קרה וכמובן עם גלידת וניל בצד. בתאבון!

BAKES - דרך השלום 101, מרכז שביט צומת הטייסים

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
מרק ריבולטה של בראסרי עין כרם (צילום: אפיק גבאי)
ארוחת סילבסטר במשק ברזילי (צילום: אנטולי מיכאלו)
סופגניות אשל (צילום: באדיבות נעה עינת)
קולקציית הסופגניות של מתוקה לחנוכה 2018 (צילום: בני גם זו לטובה)
מרתף היין העתיק בזכרון יעקב (צילום: באדיבות המקום)
יוגורט עם גרנולה ופירות (צילום: באדיבות מותג Teka)
מנה במסעדת בליקר במשגב (צילום: באדיבות המקום)
כתבת תקנון תחרות וולנטיינס 2019 ברסט (תמונה: shutterstock)

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי