נגישות
נגישות

7 סופגניות מנצחות שחייבים לטעום בחנוכה הקרוב

קולקציה בהשראת עוגות ויטרינה, מילויים בטעמי חטיפי ילדות או דונאטס בסטייל אמריקאי מטורף? בחנוכה הקרוב לא לוקחים סיכונים, ובוחרים סופגניות מעולות שעושות את זה הכי טוב שאפשר. הכתבה החשובה ביותר לחג הקרוב יוצאת לדרך

מגזין REST חגים חדשות מהצלחת
חן בן יוסף

חן בן יוסף

תאריך פרסום: 27/11/2018, 0:00
תאריך עדכון: 10/12/2018, 13:28
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

 ים אפשרויות. סופגניות של קונדיטוריית מתוקה (צילום: בני גם זו לטובה)

החגיגה השנתית בעיצומה: הקונדיטוריות והמאפיות ברחבי הארץ כבר מלאות ניחוח מתוק, וקשה להמתין בתורים מבלי להיתקל במגש מבריק של ציפויים צבעוניים ומלחמות שבוחנות כמה כוח הרצון שלנו חזק (נכנסנו רק בשביל לחם סובין מלא, נשבעים). בגלל שאנחנו מבינים לליבכם, החלטנו גם הפעם לקחת על עצמנו את המשימה הקשה ולהקריב את צריכת הקלוריות היומית שלנו כדי שתבחרו נכון ותציינו את חנוכה הקרוב עם הסופגניות הטובות ביותר. אז מי עשתה את זה בזכות הבצק? ומי שיחקה אותה עם מילוי משגע שטרם פגשנו? כל הסופגניות השוות ביותר לחנוכה 2018 בכתבה שלפניכם.

אלחנן תרבות לחם
מה בקולקציה? דונאטס מצופים בשוקולד מריר, שוקולד חלב, וניל ויוגורט; ודיפים מגוונים של אגוזים, פטיסייר וניל, פרלינה פיסטוק, ריבת תות, ריבת פטל וריבת חלב.
שורה תחתונה: בסדר, בסדר, אז ברור שלא מדובר בסופניות הקלאסיות שהיו מחלקים לנו במתנ"ס אחרי החוג, אבל את הכתבה המכובדת שלנו לא יכולנו שלא לפתוח עם הדונאטס המעולים של מאפיית אלחנן מקיבוץ משמרות. מעבר לעובדה שמדובר באחת הפחמימות המתוקות הטובות שטעמנו, יש כאן שיחוק ענק בעיקר במינונים המדויקים שיוצרים פינוק מענג ולא פחות מזה – אלגנט. האופה והבעלים אלדד שמואלי רוקח בעבודה יד רגישה מגוון מהודק של דונאטס עדינים ונימוחים, מצופים בטופינגס ללא צבעי מאכל, וללא תוספות מיותרות שזורות מלח נוסף על רגשות האשם. נסו את הציפוי המאוזן של השוקולד המריר, ואפילו את הגרסה הקלאסית שמוכיחה שבצק טוב לא צריך יותר מדי רעש ותחפושות. לצד כל אלה מציעים באלחנן גם דיפים משלימים שנמכרים בנפרד, כך שתוכלו לרכוש את הקרם המועדף עליכם וליהנות מכל העולמות. שאפו.
כמה: 9-11 שקלים לדונאסט, 2-4 שקלים לדיפים חביבים שנמכרים בנפרד.
אלחנן – תרבות לחם - בכניסה לקיבוץ משמרות,  053-4277410
 
עבודת יד עדינה. דונאטס באלחנן (צילום: נוי שעיה)

נומילי
מה בקולקציה? קרם פרלינה אגוזי-לוז וציפוי ברס; גנאש שוקולד בלגי ושטרוייזל קקאו; טופי קרמל מלוח בעיטור שקדים מקורמלים; קרם פטיסייר מ-100% וניל אמיתי בעיטור שטרוייזל וניל; וקונפיטורת תות.
שורה תחתונה: המגש של הבצקים התפוחים והמרשימים שהגיע אלינו מנומילי, מוכיח את מה שמתגאים בו (ובצדק) בקונדיטוריה היציבה - כל הסופגניות עשויות מחמצת טבעית שמטפחים במקום כבר שנים ו-100% חמאה. התוצאה שהתקבלה היא נהדרת, שכן הבצק לא שומני מדי, שומר על כל הכיף שבטעמי החג ובעיקר מותיר את האפשרות והחשק לחטוא עם עוד אחת. המילויים המנצחים מופיעים בכל יחידה בנדיבות, ובשילוב הטקסטורות מעל יוצרים ליין יפהפה שמגרה את העין ויהיה חביב על ילדים ומבוגרים כאחד. בלי הרבה משחקים ועם הרבה מחשבה, מדובר ביופי של פינוק לחג שלא יאכזב ויגנוב את ההצגה לאחרים. אה, ויש גם אופציה טבעונית במילוי קונפיטורה או גנאש שוקולד.
כמה:9-10 שקלים ליחידה.
נומילי פטיסרי – סוקולוב 3 פינת ויצמן, כפר-סבא / הבנים 14, הוד-השרון, 053-9376567 / התדהר 15, מגדל אליהו יצחקי רעננה, 053-9368682

 בלי משחקים ועם הרבה מחשבה. נומילי (צילום: דניאל לילה)

ביסקוטי
מה בקולקציה? טירמיסו במילוי קרם מסקרפונה וזיגוג אספרסו; סופגניית היער השחור עם קרם דובדבני אמרנה וזיגוג שוקולד מריר; רד וולווט במילוי קרם וניל ועוגת פטל; קונקורד במילוי גנאש שוקולד בלגי ושבבי מרנג וסופגניית פריז ברסט עם קרם פררו רושה, ציפוי נוגש וקראבל אגוזי לוז.
שורה תחתונה: אם אתם בכל זאת חייבים את הפינוק השנתי שלכם עם כמה שיותר שואו, ביסקוטי תראה לכולם איך עושים זה בסטייל. הקונדיטוריה השיקה השנה ליין שופע הפתעות, שלוקח השראה מעוגות ויטרינה על זמניות, מבלי להיסחף וללכת לאיבוד. כמות המילוי נוכחת ולא מכבידה, והבצק אוורירי וקליל ונושא את כל התוספות בגאון וביציבות. מוצלחת במיוחד הייתה סופגניית הרד וולווט , אולי כי הגענו סקפטים ומצאנו עצמנו רבים על הביס האחרון, וגם מילוי היער השחור שהזכיר נשכחות והפציץ עם טעם פירותי, קטיפתי ומיוחד. אם בכל זאת צריך לשמור על צניעות - ביסקוטי מציעה כמובן גם סופגניות בסיסיות וקלילות יותר במילוי ריבת תות, ריבת חלב, קרם פטיסייר ושוקולד.
כמה: 6-10 שקלים ליחידה.
ביסקוטי - הירקון 67 א.ת. בני ברק / העצמאות 104 נווה עוז, 03-5704015/8
 
פינוק עם שואו. סופגניות בביסקוטי (צילום: בועז לביא)

טאטי
מה בקולקציה? סופגנית סינבון במילוי פטיסייר קינמון וציפוי גבינת שמנת; מילוי קרם פטיסייר קפה ואגוזים; גאנש שוקולד לבן ופסיפלורה; פטיסייר רום וצימוקים; גנאש שוקולד בציפוי סוכריות; וסופגנייה קלאסית במילוי קונפיטורת תות.
שורה תחתונה: גם בפטיסרי של טאטי שלפו את כל התותחים הכבדים, ויצרו קולקציה ממוקדת של סופגניות מעוצבות שקורצות לעולמות הקינוח. ההשקעה בשילובי הטעמים של הקרמים בולטת ומורגשת, ולמרות העושר והסמיכות שבמילויים חייבים להודות שטאטי הצליחה הפעם דווקא בתחום הבצק המצטיין. אולי זאת הסיבה שמצאנו עצמנו מתענגים בעיקר על הסופגנייה הקלאסית שבחבילה, עם קונפיטורה רכה ונעימה של תות וכמות נדיבה של אבקת סוכר כמו בפרסומות. הוכחה נהדרת שלפעמים הסוד טמון במקורות.
כמה: 6.5-8.5 שקלים ליחידה.
טאטי - דרך השלום 53 גבעתיים, 053-9366102 / אברהם גירון 3 א.ת. יהוד, 053-9381335 / קניון גינדי החשמונאים 96, תל אביב יפו
 
קולקציה מושקעת במיוחד. סופגניות בטאטי (צילום: דניאל לילה)

מתוקה
מה בקולקציה? סופגנייה במילוי קרם פסק זמן; מקופלת לבנה במילוי גאנש לבן וציפוי שוקולד לבן; ספלנדיד מריר קפה ממולאת גאנש שוקולד ואייריש קרים; צ'אנקי עם שילוב בננה, אגוזים ושוקולד; בראוני שוקולד עם גנאש וסופגניית פחזניות קרמל.
שורה תחתונה: קונדיטורית מתוקה אף פעם לא עוצרת בתמרורים, וכמו כל סיבה למסיבה גם הפעם השיקה ליין צבעוני, מושחת ומתוק במיוחד של סופגניות בטעמים. במתוקה החליטו השנה לשתף פעולה עם עילית מקבוצת שטראוס, וכך נולדה לה קולקציה ססגונית ושוקולדית, שנושאת עימה טעמי ילדות וריח כיפי במיוחד של בצק מטוגן כהלכה. מי מכם שאוהב את הסופגנייה שלו עשירה ומקושטת יתחבר וודאי לכל הסיפור, אם כי קשה לומר שאפשר להמשיך לטעימה נוספת אחרי זלילה של סופגנייה אחת. מומלצת במיוחד סופגניית הספלנדיד המריר (כן, אנחנו סולידים) שהצליחה לספק יופי של שילוב חגיגי בין בצק יציב, כמות מילוי שמלכלכת בדיוק במידה וסיומת מעניינת של אייריש קרים למפונפנים שבנינו. אם אתם מתארחים ורוצים להרשים עם מגש שישמח - מתוקה היא בהחלט הכתובת.
כמה: 12 שקלים ליחידה.
מתוקה - הרצל 18 תל אביב / טאגור 30 רמת אביב / הברזל 20, אסותא רמת החייל תל אביב, 053-9373248
 
חגיגה מתוקה של שוקולד. סופגניות במתוקה (צילום: בני גם זו לטובה)

גרג
מה בקולקציה: ריבה קלאסית, ריבת חלב ושוקולד.
שורה תחתונה: זוכרים את הסופגניות שחילקו לנו במתנ"ס מהפסקה הראשונה? אז בבקשה: בגרג לא יצרו קבוצות מיקוד שהשקיעו בפטנטים והמצאות, והלכו על הגרסאות הנוסטלגיות של הסופגנייה כפי שהן מופיעות בחוויות הילדות של כולנו. נכון, צריך כמה ביסים הגונים של בצק נטו בשביל לפגוש את המילוי הנכסף, אך להתחשב בגודל הנדיב ובבחירה נטולת היומרות מדובר כאן באופציה חביבה בהחלט.
כמה: 7 שקלים ליחידה.
גרג – לכל הסניפים
 
גרסאות נוסטלגיות לחווית הילדות. סופגניות בגרג (צילום: אסף לוי)

ביגה
מה בקולקציה? ריבת חלב ושוקולד לבן, לוטוס בציפוי סוכר וקינמון וריבת קלאסית.
שורה תחתונה: ברשת ביגה ניסו לתת טאץ' לגרסאות המוכרות מבלי להמציא את הגלגל מחדש. את ריבת החלב הקפיצו עם קצת שוקולד לבן, ואת גרסת הריבה הקפידו להשאיר בלי התחכמויות. על כן אין ספק שמילוי הלוטוס עם נגיעת הקינמון גנב את תשומת הלב משאר האחיות למגש, ואם אתם נמנים ממכורי הביסקוויט שהשתלט על העולם זה בדיוק מה שהחג שלכם צריך. גם כאן הלכו על גודל שמנמן במיוחד ולא חסכו במילוי שמבאס את הביס. בנוסף כדאי לדעת שביגה תציע לאורך החג מבצע משתלם במסגרתו תוכלו להצטייד ב-8 יחידות ולשלם על 6 בלבד.
כמה: 7-9 שקלים ליחידה.
ביגה – לכל הסניפים
 
בלי להמציא את הגלגל. סופגניות ריבה בביגה (צילום: אסף לוי)

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
סופגניות אשל (צילום: באדיבות נעה עינת)
לביבות חצילים וטופו של המעדנייה משוק צפון (צילום: באדיבות המקום)
גראנש בלאן יקב ויתקין (צילום: באדיבות המקום)
סלט ים וון סן תאילנדי של טייגר לילי (צילום: דניאל לילה)
סופגניות אפויות (צילום באדיבות יח"צ חברת כרם טבע)
איפה אוכלים בחנוכה? סופגניות של דודו אוטמזגין (צילום: איתי וכסמן)
מרגריטה תות בזיליקום של מסעדת FRAME (צילום: דניאל לילה)
ההברקה שלכם בארוחה: קרפ טבעוני עם מלא דברים טובים

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי