נגישות
נגישות

Top 10 תל אביב – המסעדות הכי טובות בתל אביב ב-2016

תל אביב מהווה כבר שנים כר פורה לשגשוג של מסעדות גורמה, מסעדות קונספט וקולינריה מכל העולם. מתוך כל השפע הזה, גולשי רסט הצביעו ודירגו את עשר המסעדות הכי טובות בתל אביב, והנה הן לפניכן, כאשר המקום הראשון ייחשף בהמשך

מגזין REST מסעדות TOP 10 חדשות מהצלחת
יערית טרבלסי

יערית טרבלסי

תאריך פרסום: 17/01/2017, 12:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

גולשי רסט הצביעו במשך השנה, כתבו חוות דעת ודירגו את המסעדות הכי טובות בתל אביב, אז קבלו את עשר המסעדות הטובות ביותר במחיאות כפיים.

במקום הראשון: ראצ'ה 
המסעדה הגרוזינית של לילי בן שלום ומשפחתה, הממוקמת במרכז הבוהמי של העיר. עשתה עלייה לא מזמן מירושלים אל העיר הגדולה. בחבל ארץ הראצ'ה שבגרוזיה, ממנו מגיעה המשפחה, סעודה היא בראש ובראשונה חגיגת אירוח נדיבה שנמשכת שעות, מלאה בשתייה כיד המלך, מוזיקה של מחולות והרבה מאוד צחוק, וזה בדיוק מה שמחכה לכם במסעדה.

הצצה לתפריט: גלילות חצילים - במילוי מחית אגוזים (28 שקלים); פטריגאני - שכבות חציל ממולאות בתערובת אגוזים, עשבי תיבול ורימונים (30 שקלים); ח׳ליאה - קדירת עגל ברוטב רימונים ובצל (88 שקלים); פרקילוביו - תבשיל שעועית ירוקה עם נתחי בשר טלה (92 שקלים); קופטי - נקניקיות הבית בתיבול מסורתי פיקנטי (88 שקלים).
ראצ'ה, אחד העם 1, תל אביב, 053-9387707
ראצ'ה

בוצ'רי דה ברילוצ'ה
מסעדה ארגנטינאית שמטבחה מתבסס על המטבח האותנטי של העיירה הארגנטינאית ברילוצ'ה, שכלכלתה מבוססת על בשר, יין, שוקולד וגלידות.
החוויה מתחילה עם בלוקים של שוקולדים ארגנטינאיים שיקדמו את פניכם בכניסה, כוסות יין אדום שמתמלאות ללא הרף וממשיכה זמן קצר לאחר מכן בקצבייה, שם בוחרים את נתחי הבשר מהם תורכב הארוחה.

הצצה לתפריט: חציל חרוך עם טחינה, פטרוזיליה, לימון ושמן זית (34 שקלים); ניוקי עם שקדי עגל- ניוקי טריים בחמאה, ציר בקר, שמנת וטימין, מוגש עם מח עצם אפוי (56 שקלים); קציצות טלה; פריים ריב; פורטר האוס
בוצ'רי דה ברילוצ'ה, הברזל 4, תל אביב, 053-9443212
 בוצ'רי דה ברילוצ'ה
שגב אקספרס 
מסעדת השף שגב אקספרס ברמת החייל היא האחות הקטנה של מסעדת "שגב" בהרצליה. התפריט מותאם לאורח החיים המודרני והמהיר, וכולל בין היתר מגוון פסטות, פיצות ומנות עוף שמוכנות בטאבון.

הצצה לתפריט: פוקאצ'ה אפויה בתנור לבנים לוהט מוגשת לצד חמאה צהובה, בלסמי מצומצם ושמן זית (15 שקלים); סביצ'ה סלמון וצזיקי כבוש בלימון, מוגש עם צזיקי צמחי תבלין, קרעי פוקאצ'ה, סלסת עגבניות וזיתים; סלט קיסר ועוף - חסה פריכה עם רוטב קיסר, קוביות עוף מהגריל, פרמז'ן וקרוטונים פיקנטיים; פומודורו טוסקנה מלנזנה - פסטה חצילים קלויים עם זיתים ירוקים ושחורים, שום, צ'ילי, יין ועגבניות; המבורגר של שגב - המבורגר מבשר בקר טרי צלוי על הגריל מוגש בלחמנייה, רוטב איולי טבסקו, חלפיניו לצד תפוחי אדמה אפויים; אטריות בסגנון ויאטנמי - אטריות ביצים מוקפצות עם תבשיל בשר ויאטנמי, בוטנים, צ'ילי, בצל ירוק ועלי כוסברה; כבדים ואגסים- כבדי עוף טריים צלויים במחבת עם אגסים, יין אדום, סוכר חום ועלי טימין.
שגב אקספרס, הברזל 38, תל אביב, 053-9443115

אמורה מיו
מסעדה איטלקית ותיקה ואותנטית, בניצוחם של בני הזוג סוזאנה ושלומי סלומון, שהביאו את בשורת המאפים האיטלקיים היישר מארץ המגף, בה למדו את רזי האוכל האיטלקי. המקום הרומנטי האולטימטיבי לאוהבים.

הצצה לתפריט: סלט אמורה Insalata Amore - 3 סוגי חסות, תערובת עלים צעירים, קרוטונים, אגוזי מלך, פלפלים קלויים ועיטורי פרמז'ן ברוטב ויניגרט בזיליקום (49 שקלים); פיצה ציה דניאלה Zia Daniela - מוצרלה, פטה, קוביות עגבניות טריות, בזיליקום ותרד (62 שקלים); ציו דווידה Zio Davide - מוצרלה, רוטב עגבניות, קרם חצילים וגבינת מסקרפונה, פירורי קרוטונים ובזיליקום (62 שקלים); ציה ג'ודיטה Zia Giuditta - פטוצ'ינה ברוטב עגבניות, תרד וגבינת מסקרפונה (59 שקלים); ציו לופטו Zio Lupetto - ניוקי, קוביות פילה בקר, ברוקולי, בצל, פטריות, עגבניות מיובשות, שמן זית, ברנדי וטבסקו (72 שקלים); ציו ג'וזפה Zio Giuseppe - ריזוטו גבינות עם רוטב עגבניות, בצל, שום ובזיליקום (64 שקלים). 
אמורה מיו, אבן גבירול 100, אבן גבירול, תל אביב, 03-5244040
אמורה מיו

ננוצ'קה  
המסעדה הגרוזינית הטבעונית הראשונה בתל אביב ובעולם בכלל. המטבח מבוסס על מיטב מטעמי המטבח הגרוזיני ומציע לצד האוכל המשובח גם אלכוהול בשפע והכל באווירה שמחה, וכמיטב המסורת הגרוזינית המפנקת ומכניסת האורחים.

הצצה לתפריט: לבש - לחם גרוזיני, מוגש עם מטבל שמן זית, בלסמי וטחינה (16 שקלים); חינקאלי דלעת וערמונים - חמישה כיסונים מבושלים במילוי דלעת, ערמונים, דלורית ובצל (55 שקלים); אמרולי חצ׳אפורי - מאפה בצק שמרים חלומי במילוי עלי תרד טריים וגבינת סויה, מוגש עם צלחת מטבלים (59 שקלים); קאבצ׳קי - קישואים במילוי בורגול, חמוציות ושקדים קלופים. מוגש על קרם סלק ורוטב ג׳ינג׳י (54 שקלים); פילאף - תבשיל אורז בבישול ארוך עם עדשים, ירקות שורש, שום, פטריות ושעועית ירוקה (59 שקלים).
ננוצ'קה, לילינבלום 30, תל אביב, 053-9439514
ננוצ'קה

לאנטריקוט
מסעדה כשרה על טהרת המטבח הצרפתי, הממוקמת בעיר הלבנה בשדרות רוטשילד בתל אביב. אווירת הבראסרי משתלבת בהרמוניה עם התפריט העשיר, שמבוסס על מנות בשריות מובחרות, מנות פתיחה, דגים טריים ומנות צמחוניות.

הצצה לתפריט: קרפצ’יו בקר - בשמן זית ובלסמי, סלט סלק, גזר ועלי אורוגולה (44 שקלים); סאטה פרגית - מיני שיפודי פרגית בסויה בליווי סלט נבטים, גזר, רצועות מלפפון בחמאת בוטנים (36 שקלים); פילה בקר 250 גר’ - ברוטב יין אדום על מצע ניוקי תפו”א מושחמים בשמן זית ואורגנו (134 שקלים); צלעות טלה בגריל - על מצע של ניוקי תפו״א מושחמים בשמן זית עם עגבניות שרי, שום ועשבי תיבול (134 שקלים); פילה דניס צלוי בתנור בשמן זית וטימין בליווי רוטב פלפלים ובלסמי (90 שקלים).
לאנטריקוט, אחד העם 28, תל אביב, 053-4294427
לאנטריקוט

קוואטרו Quattro
מסעדה איטלקית מודרנית, מקבוצת מסה בהובלתו הקולינרית של השף שותף אביב משה. הפרשנות המודרנית למטבח האיטלקי, בשילוב העיצוב בלתי שגרתי של המעצב הבינלאומי אלכס מייטליס, מעניקים חוויה חושית יוצאת דופן.

הצצה לתפריט: פסטה פלפל - לינגוויני חלמונים, פלפל שחור, עגבנייה סחוטה, חלמון כבוש וענן פרמז'ן (56 שקלים); טורטליני כמהין - דוקסל פטריות, גבינת פרפוזולה וקרם עגבניות מעושנות (58 שקלים); טרטר דג ים - קרם חומוס עדין, אבקת שומר, קונקסה עגבניות חם ולימון כבוש (62 שקלים); ים יבשה - קלמרי צרוב, קרם כרובית, ברזאולה טלה וקונפי תפו"א (66 שקלים); שקדי עגל - שקדים צרובים בחמאה ומרווה, קרם שורשים, רביולי שאלוט וציר פטריות מורל (76 שקלים).
קוואטרו, הארבעה 21, תל אביב, 03-9191555

מסה MESSA
מסעדתו המפורסמת והוותיקה של השף אביב משה, המתבססת על המטבח העילי וטכניקות הבישול של אזור פרובנס. המנות מרגשות ומורכבות, וכוללות נגיעות מבית אמא. על העיצוב אחראי אלכס מיטליס, שהצליח לשלב במקום צורות ישיבה שונות ועיצוב חלל שונה וייחודי שמשלים את החוויה.

הצצה לתפריט: ניוקי סרטנים, קרם גבינה כחולה, ביסק וחלמון שליו (76 שקלים); כבד אווז "ולרונה" לימון, וופל בלגי מוגש עם שוט של שוקולד חצוף (96 שקלים); דגת היום קוסמוי סטייל - רוטב שבעת המרכיבים, פיצוחים, כוסברה, נענע, ריחן ולמון גראס (154 שקלים); נתח הקצבים, ציר מרלו, בצלים מקורמלים, קרם תפו"א, חזה אווז מעושן ודוקסל פטריות (148 שקלים).
מסה, הארבעה 19, תל אביב, 053-9418828

MESSA

רק בשר
הסניף התל אביבי של הרשת שמתמחה ב...ניחשתם נכון - בשר. טרי, מיושן במקום ומוצג באטליז המרשים שיש במקום. התפריט כולל מגוון בשרים עצום. קצב מקצועי יסייע לכם בבחירת סוג הבשר, משקל הנתח ורמת העשייה שלו. היין הנהדר נמכר במחיר משתלם במיוחד, ללא הגבלה. 
הצצה לתפריט: אנטריקוט ברילוצ׳ה (48/144 שקלים); כבד אווז (68/204 שקלים); סינטה (39/117 שקלים); פילה ארגנטינאי (45/ 135 שקלים); סלט ירקות גינה, עשבי תיבול וגבינת פטה כבשים בויניגרט שמן זית ומיץ לימון (34 שקלים); קרפצ'יו בקר בתפרחת עלים ופרמז'ן רג'אנו (36 שקלים); סלט "רק בשר" - סינטה צרובה על הגריל, על מצע פלפלים קלויים ועלי בייבי (42 שקלים). 
רק בשר, ראול ולנברג 14, תל אביב, 053-9424614
רק בשר
בליני
מסעדה איטלקית כפרית בסגנון חבל טוסקנה הקסום, הממוקמת במרכז סוזן דלל שבלב שכונת נווה צדק. בתפריט מבחר אנטיפסטי ומנות ראשונות איטלקיות קלאסיות, פסטות, בשרים דגים ופירות ים. בחורף ניתן ליהנות מהאח הדולק כמו באיזה סרט קלאסי, ובקיץ אפשר פשוט לשבת במרפסת וליהנות מהאווירה הפסטורלית והייחודית של מרכז סוזן דלל, כשכל העת רוחשים להם בחך טעמי איטליה המופלאים.

הצצה לתפריט: קרצ'ופו טרוף - ארטישוק רומאי ושמן כמהין בליווי פטריות יער צלויות על מצע גבינת חלומי צלויה (48 שקלים); איטלו סיציליאני - רצועות סינטה בתיבול רוזמרין, חרדל ופלפל שחור על מצע רוטב עגבניות, גרגרי חומוס, בצל, שום, עגבניות, לימון וצ'ילי (58 שקלים); ריזוטו אנטריקוט - פטריות פורטובלו, נתחי אנטריקוט, יין מרסלה, ציר בקר, שמנת ופרמז'ן (54/94 שקלים); ניוקי ערמונים - ניוקי תפוח אדמה ברוטב שמנת, ציר ירקות, ערמונים, פטריות, מחית פטריות פורונצ'יני ומרווה (78 שקלים); שרימפס פלורנזה - שרימפס קלופים ומטוגנים ברוטב שמנת, יין לבן ולימון עם תרד, עגבניות קצוצות ומחית עגבניות מיובשות מוגש על מצע של לינגוויני (96 שקלים); סלטינבוקה - אסקלופ עגל עם פרושוטו וגבינת מוצרלה ברוטב גראפה, חומץ בלסמי ודבש (119 שקלים). 
בליני, יחיאלי 6, תל אביב, 053-9439619

>> לכל סיכומי TOP10 לשנת 2016

"החברה מבקשת להבהיר כי כל המסעדות הזוכות נבחרו על ידי הגולשים במנותק משיקולים מסחריים; בחירה זו נעשתה על פי פרמטרים שנקבעו מראש ע"י החברה באמצעות אלגוריתם אוטומטי ובפיקוחו של עו"ד על תהליך הבחירה".
בליני

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
סושי לנשים בהריון של ניני האצ'י (צילום: באדיבות המקום)
סושי של TYO (צילום: באדיבות המקום)
מנה רומנטית של מסעדת כרמים (צילום: נועם פריסמן)
מרגריטה תות בזיליקום של מסעדת FRAME (צילום: דניאל לילה)
ערביקה (צילום: באדיבות המקום)
שלושת הקצבים (צילום: באדיבות המקום)
שורי בורי (צילום: באדיבות המקום)
בוצ'רי דה ברילוצ'ה (צילום: באדיבות המקום)

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי