מסעדות איטלקיות מעולות בתל אביב? קל! אספנו רשימה מכובדת של איטלקיות משובחות באזורים שונים בעיר הגדולה. 

פרונטו
המסעדה האיטלקית הותיקה של רפי אדר ודייוויד פרנקל, שממוקמת ברחוב אחד העם, כבר הפכה מזמן למוסד קולינארי תל אביבי. העיצוב, האווירה, השירות והתפריט שכולו על טהרת המטבח האיטלקי הקלאסי והמודרני, הופכים את הישיבה בה לחוויה מנתקת ואותנטית.

הצצה לתפריט: פסטה אניילוטי גורגונזולה - קרם וישסואז, קרמבל פרושוטו ושמן פיסטוק; קפלטי זנב שור - פטריות יער צלויות ובצלים; ריזוטו מח עצם - ירקות עונתיים, שקדי טלה וקרם שום שחור; אספרגוס ורביולי תירס - חמאת לימון ושמן זיתים שחורים; תמנון BBQ - גזרים צבעוניים, אחו בלאנקו, עיולי גרגר נחלים; מוסר ים בגריל - תפוחי אדמה, מנגולד ושמנת חמוצה.
פרונטו, הרצל 4, תל אביב, 053-9429656
פרונטו

אמורה מיו
המסעדה של בני הזוג סוזאנה ושלומי סלומון, שהביאו איתם מאיטליה את סודות המטבח האיטלקי ומפליאים להכין מנות איטלקיות אותנטיות ומשובחות, כמו בכל טרטוריה איטלקית ראויה לשמה. התפריט מגוון ומציע שפע של מנות מהמטבח האיטלקי האותנטי, כולל מאפים איטלקיים מעוררי תיאבון.

הצצה לתפריט: אנטיפסטי קטן - חצילים בפרמזן, בטטה עם טימין, שעועית ירוקה, פטריות, ארטישוק, פטה ופלפל קלוי עם בצל (37 שקלים); ציו טופולינו - מוצרלה, רוטב עגבניות, זיתים ירוקים ו/או קלמטה (57 שקלים); פיצה המקומטת Rughe - מוצרלה, רוטב עגבניות, עיטורי פרמזן, עגבניות ורוקט (60 שקלים); ציו לופטו - ניוקי, קוביות פילה בקר, ברוקולי, בצל, פטריות, עגבניות מיובשות, שמן זית, ברנדי וטבסקו חריף (72 שקלים); כבד שיכור - כבדי עוף ברוטב של יין אדום, ורמוט אדום, ברנדי, חמאה ובצל, מוגש עם קוביות תפוחי אדמה וסלט ירוק (79 שקלים).
אמורה מיו, אבן גבירול 100, תל אביב, 03-5244040
 

פורטו
בית אוכל איטלקי בנמל תל אביב, ששומר אמונים למטבח האיטלקי הקלאסי ולתהליך הכנת כל מרכיבי המנות באופן עצמאי. על המטבח אמון השף אילן חפץ, שבנה תפריט המושתת על יסודות מטבח הטרטוריה האיטלקי - מטבח שעובד עם חומרי גלם עונתיים טריים ומדבר אל הסועדים בגובה העיניים.

הצצה לתפריט: פפרדלה בולונז - תבשיל בקר בבישול ארוך, רוטב עגבניות ופטרוזיליה (62 שקלים); טליאטלה פירות ים - שרימפס, קלאמרי, שום פרנו, טרגון וצ'ילי אדום (78 שקלים); ריזוטו פונני - פטריות פורצ'יני, פורטבלו, שמפיניון, יין לבן, פרמזן ועלי תרד (64 שקלים); נתח אנטריקוט - עגבנייה צלויה, עלי תרד, סלסה ורודה ושום קונפי (139 שקלים).
פורטו, האנגר 21, נמל תל-אביב, 053-9367323
פורטו

ארנסטו
המסעדה האיטלקית הותיקה של השף אנג'לו דה לה ריצ'ה, שממוקמת ברחוב בן יהודה בתל אביב ומעוצבת בסגנון ביתי רומנטי עם מרפסת גדולה מעץ. במשך חמש שנים ברציפות נבחרה המסעדה להופיע במדריך המסעדות האיטלקיות האותנטיות ביותר בעולם.

הצצה לתפריט: ברזאולה ורוגאטה - בשר בקר מיובש מוגש על מצע עלי רוקט, שמן זית ולימון (59 שקלים); מלאנזנה אללה פרמיג'נה - חצילים אפויים עם מוצרלה, רוטב עגבניות ובזיליקום (59 שקלים); ספגטי פוטנסקה - טונה, אנשובי, שום, זיתים שחורים, צלפים, רוטב עגבניות, חריף (59 שקלים); ספגטי שמן שום וארטישוק - שמן זית, שום, ארטישוק, חריף (59 שקלים); שרימפס מונייר - שרימפס בקמח, חמאה, שום לימון ויין לבן (69 שקלים); פיצאיולה - פרוסות חזה עוף ברוטב עגבניות, צלפים, זיתים, אורגנו, חריף (69 שקלים).
ארנסטו, בן יהודה 90, תל אביב, 03-5273394
 

ג'מה
באחת הפינות הקסומות של יפו, בתוך בניין עתיק ומעוצב, שוכנת מסעדת ג׳מה (באיטלקית: אבן-חן, פנינה). על התפריט המגוון של המסעדה אחראי השף רמי אמינוב, שאותו תכנן בסגנון יומן מסע. הפסטות שמוגשות במסעדה טריות ומיוצרות מידי יום בעבודת-יד, הפיצות בסגנון נאפוליטני נאפות בטאבון מיוחד שיובא מאיטליה.

הצצה לתפריט: קרפצ'יו סינטה צרובה - עגבניה סחוטה, בצל שרוף, שמן זיתים שחורים, איולי אורוגולה וצנוברים קלויים (54 שקלים); רדיאטורי סינטה - נתחי סינטה, בצל מקורמל בבלסמי, עגבניות מיובשות, בזיליקום, ברוטב ציר בקר (69 שקלים); ניוקי דלורית ומרווה ברוטב חמאה, ערמונים, יין לבן ובזיליקום (58 שקלים); פיצה ירוקה - רוטב קרם מסקרפונה ותרד, בייבי זוקיני, זיתי קלמטה, שרי צלוי, גבינת עיזים, פרמז‘ן ואורוגולה (58 שקלים).
ג'מה, תרצה 14, יפו, 053-9365706
ג'מה

אוליברי
ביסטרו סיציליאני אמיתי ברחוב אבן גבירול ששמה את הפיצה במרכז, בזכות מתכון סודי שאותו הביא השף רמי אמינוב מכפר סיציליאני קטן. הטאבון ממוקם בלב המסעדה ועטוף בבר עשוי מעץ טיק והתפריט כולל, מלבד הפיצה, גם לא מעט מנות אחרות  על טהרת המטבח האיטלקי.

הצצה לתפריט: ארטישוק על הפלנצ'ה - מוגש על יוגורט עזים, בצלצלי שאלוט, פסטו אורוגולה וגילופי פרמז'ן (49 שקלים); פולנטה פטריות - מקמח תירס, צרובה בטאבון ברוטב פטריות, גילופי פרמזן ושמן כמהין (48 שקלים); ניוקי תפו"א וכמהין - ניוקי תפו"א וכמהין ברוטב ערמונים, בזיליקום, גילופי פרמז׳ן, נגיעת שמנת ויין לבן (67 שקלים); לזניה בקר בבישול ארוך עם ירקות שורש, גבינת פרמז'ן, מוצרלה ורוטב פומודורו (68 שקלים); פוסילונה עגבניות מיובשות - פסטה מסולסלת, עגבניות חצי מיובשות, תרד, גבינת עיזים, שום ויין לבן (58 שקלים).
אוליברי, אבן גבירול 137, תל אביב, 053-9426855
אוליברי

בליני
מסעדה איטלקית ותיקה השוכנת במרכז סוזן דלל שבלב שכונת נווה צדק. העיצוב הכפרי משרה אווירה של טיול בכפר בטוסקנה שבאיטליה, והישיבה במרפסת הרחבה מאפשרת להשקיף על רחבת מרכז סוזן דלל. לצד התפריט, שכולל מבחר אנטיפסטי ומנות ראשונות איטלקיות קלאסיות, פסטות, בשרים דגים ופירות ים, תמצאו גם תפריט יין עשיר ומגוון המשלב יינות איטלקיים מובילים לצד יקבים ישראליים מוכרים ומגוון יקבי בוטיק.

הצצה לתפריט: קרצ'ופו טרוף - ארטישוק רומאי ושמן כמהין בליווי פטריות יער צלויות על מצע גבינת חלומי צלויה (48 שקלים); ריזוטו פירות ים - שרימפס, קלמארי, וונגולי ברוטב יין לבן, ציר דגים, לימון, שמנת ופרמז'ן (58/94 שקלים); ניוקי קוואטרו פורמאג'י ברוטב שמנת, ארבע גבינות, ציר עגבניות וטימין (74 שקלים); פפרדלה א-לה קצי'טורה ברוטב ציידים, ציר בקר, פטריות שמפיניון ופורטובלו, חרדל ומלפפון חמוץ עם נתחי פילה בקר ופרמז'ן (89 שקלים); אמיליה פיסקדה - פילה מוסר ים בליווי ירקות צלויים עשוי בטאבון איטלקי (118 שקלים); סלטינבוקה- אסקלופ עגל מגולגל עם פרושוטו וגבינת מוצרלה ברוטב גראפה, חומץ בלסמי ודבש (119 שקלים). 
בליני, יחיאלי 6, נווה צדק, תל אביב, 053-9439619

אלורה
בית איטלקי חם ותוסס במרכז שדרות רוטשילד, שמתהדר בטאבון לבנים שיובא ישירות מאיטליה ובעיקר בפיצות ובפוקצ'ות שמגיחות ממנו. בתפריט גם מגוון עשיר של מנות בהשראת המטבח הטוסקני, עם נגיעה ים-תיכונית של דגים ופירות ים.

הצצה לתפריט: מולים ברוטב רוזה אניס (42 שקלים); סקלופס ושרימפס על קרם כרובית (54 שקלים); פטה כבד וריבת שרי (34 שקלים); קרוסלה מיקס פטריות בשמנת כמהין ויין לבן (64 שקלים); רביולי ריקוטה כמהין, אספרגוס, ארטישוק, שרי מנומרת, יין לבן ומחית כמהין (71 שקלים); פיצה בייקון, ביצה, פרמג'אנו ואורוגולה (64 שקלים).
אלורה, שד' רוטשילד 60, תל אביב, 053-9443080

פרונטו קיוסקו
האחות הצעירה והשובבה של מסעדת פרונטו, שממוקמת בלב שוק הצפון השוקק ברמת החייל. בתפריט מבחר פסטות ופיצות טריות בנוסח דרום איטליה, פרי יצירתו של השף דיוויד פרנקל.

הצצה לתפריט: טאליוליני טרטופו - חמאה לבנה, פטריות כמהין, שמפיניון ופרמז’אנו; מפלדינו עוף אליו אוליו בשמן זית, עוף צלוי בטאבון, עגבניות, שום, צ’ילי ופטרוזיליה; טורטליני טלה - כיסונים במילוי בשר טלה, רוטב נפוליטנה, קייל, חצילים וצ’ילי; טאליוליני טרטופו, חמאה לבנה, פטריות כמהין, שמפיניון ופרמז’אנו; מפלדינו עוף אליו אוליו בשמן זית, עוף צלוי בטאבון, עגבניות, שום, צ’ילי ופטרוזיליה; פיצה אנשובי - רוטב נפוליטנה, פרמז’אנו, אנשובי, ארטישוק, זיתי קלמטה, צלפים וכוסברה.
פרונטו קיוסקו, ראול וולנברג 20, רמת החייל, תל אביב, 053-9387840
פרונטו קיוסקו

ג'ויה
מסעדה איטלקית בסינמטק תל אביב, המגישה אוכל איטלקי, אוכל צמחוני, בשרים, דגים ופיצה. האווירה נעימה והסמיכות לסינמטק מוסיפה לאווירה הקסומה של המקום. 

הצצה לתפריט: ארנצ'יני - כדורי אורז מוצרלה ופרמג’אנו ברוטב עגבניות ואורוגולה (15 שקלים); פילה בורי - רוטב עגבניות פיקנטי, פטוצ'יני, ארטישוק, עגבניות, תרד ופטרוזיליה (78 שקלים); פרגית בגריל - סלסה ורודה, תפו"א מדורה, תרד, עגבניות וזיתי קלמטה (78 שקלים); לינגוויני קרבונרה - חמאה, בייקון, שמנת, חלמון ביצה, אפונה ופרמג’אנו (59 שקלים); פיצה קלבריה - רוטב עגבניות, מוצרלה, סלמי פיקנטי, צ'ילי, זיתים ואורגנו (66 שקלים). 
ג'ויה, הארבעה 5, תל אביב, 053-9426862
ג'ויה

גוסטו
אחת המסעדות המשפיעות ביותר על סצנת האוכל האיטלקי בעיר, שמציעה מנות המשלבות בין המטבח האיטלקי המסורתי לבין המטבח המודרני והיצירתי, תוך שמירה על הפשטות האיטלקית ועל הטעמים המוכרים. הפיצה דקה, הפסטה טרייה ומיוצרת במקום, ומדי יום מוגשים ספיישלים מפתיעים וחדשניים. 

הצצה לתפריט: סמולינה - ריבועי סולת אפויים ברוטב חמאה, פטרוזיליה, יין לבן, עגבניות שרי ואגוזים (49 שקלים); אינבוֹלטיני חצילים במילוי גבינת עיזים ושום קונפי, ברוטב עגבניות, בזיליקום ופרמזן (42 שקלים); ספגטי קונטדינו - שמן זית, שום, צ'ילי, עוף, פטריות פורטבלו ועגבניות מיובשות (62 / 54 שקלים); לזניה בוֹלוֹנז ותרד - תבשיל בשר בקר טחון, תערובת גבינות, בשמל ותרד ברוטב רוזה (69 שקלים9; פיצה צ׳וריסו - צ׳וריסו עגל, בצל סגול, גמבה וצ׳ילי טרי (62 / 82 שקלים). 
גוסטו, שד' ח"ן 59, תל אביב, 053-9367725