נגישות
נגישות

חורף, טוב שבאת: 8 מרקים מעולים בתל אביב והסביבה

מרק ירוקים בחוות הצוק, דושפרה בחנן מרגילן, חרצ'ו גרוזיני בטש וטשה ומרק עוף קלאסי בקיטון הוותיקה - לכבוד העונה הקרה שבפתח אספנו 8 הצעות למרקים מנצחים במסעדות בתל אביב והסביבה

מגזין REST מסעדות בתל אביב חדשות מהצלחת
מערכת  zap rest

מערכת zap rest

תאריך פרסום: 25/10/2018, 14:00
תאריך עדכון: 11/11/2018, 13:28
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

מרק טוב יכול להוות עולם ומלואו של טעמים, מרקמים ואיכויות. הוא עשוי להשביע, לנחם או לעורר, תלוי בסוג המנה ותלוי באיזה mood אתם לוגמים אותו. תל אביב רבתי אמנם לא זוכה לעונת חורף ארוכה ואסרטיבית במיוחד, אך כשהגשם מגיע - הוא בהחלט עושה עבודה טובה, שעל הדרך גם מעוררת את החשקים שלנו למרק מהביל. אז איפה אוכלים את המרקים הטובים בתל אביב? ליקטנו 8 הצעות מבטיחות במיוחד שיחממו לכם את תקופת החורף ויעשו נעים בבטן.

המסעדות של רחוב בן יהודה בתל אביב

10 מסעדות החובה של תל אביב

מסעדות מומלצות במתחם התחנה בתל אביב

חוות צוק: ירוקים מהחווה עם סומק ולימון פרסי

במסעדה של חוות צוק בצפון תל אביב (השם המלא הוא חוות צוק המעדניה בזכות המעדניה הסמוכה למסעדה) אמנם מתמחים בבשר איכותי שהם מיישנים לבד במרתף המסעדה, אבל הרגל השנייה והיציבה היא שלל הירקות הטריים והעונתיים שזורמים דרך קבע למסעדה מחוות צוק שבעמק האלה. בימים אלה תמצאו במקום מרקים משתנים ומבטיחים שעושים הרבה כבוד לאותם ירקות, בהם מרק חמצמץ ומסקרן של ירוקים מהחווה, סומק ולימון פרסי על בסיס עצמות בקר; מרק עגבניות מהחווה עם עדשים כתומות, פפריקה מעושנת וכמון; מרק דלעת והדרים עם מעט קינמון ושמנת; ומרק בשר עשיר בירוקים, חומוס, מלוחיה ובמיה. לזה אנחנו קוראים תענוג.
חוות צוק - המעדניה, פרלוק 5, רמת אביב החדשה, תל אביב, 077-5155905

מרק ירוקי חווה ולימון פרסי של חוות הצוק (צילום: תמר לוי) קסמים מירקות. מרק ירוקים של חוות הצוק (צילום: תמר לוי)

חנן מרגילן: מרק דושפרה

את המסעדה הבוכרית שבדרום תל אביב אין פודיז שלא מכיר. ההגדרה "מסעדת פועלים" אולי דבקה במקום עם השנים, אבל מעבר לעיצוב הפשוט והאווירה המשפחתית - מדובר במסעדה מופלאה של ממש, שלא עושה מעצמה עניין ומגישה מנות יציבות ומדויקות. מיטב הקלאסיקות הבוכריות מתבשלות כאן מדי יום על ידי אם המשפחה, כשאחת מהן היא כמובן מרק הדושפרה הארומטי שמככב בתפריט כל השנה. מדובר במרק בשר עמוק, אך לא כבד, ובו כיסונים קטנים ועדינים ממולאים בבשר ובצל. על כל הטוב הזה מרעיפים כוסברה טרייה לפני ההגשה, והתוצאה היא מנה ביתית ועדינה שמרגיעה את הנפש ופותחת תיאבון לעוד.
חנן מרגילן – מסילת ישרים 15, תל אביב, 053-4872294

מרק דושפרה של חנן מרגילן (צילום: חן בן יוסף) טעים כל השנה. דושפרה של חנן מרגילן (צילום: חן בן יוסף)

טש וטשה: חרצ'ו

חרצ'ו הוא באמת ארוחה שלמה, מחממת בטן ולב, מנחמת ומשביעה. מרק החרצ'ו המוגש במסעדת טש וטשה הגאורגית ביפו הוא מרק מסורתי, המכונה בפי יהדות גאורגיה צ'צ'מנדי - מרק בצל בשרי הגדוש בבשר אונטריב, בצל, אורז והמון עשבי תבלין. נהוג לאכול אותו עם לבאש, הלחם הגאורגי הטעים. אגב, הגאורגים אומרים שהמרק הוא התוספת המושלמת ליד שוט של צ'ה צ'ה (הוודקה שלהם) והוא ידוע כתרופת מנע להנגאובר. רק אומרים.
טש וטשה - בית אשל 31, שוק הפשפשים, יפו, 053-4274825

חרצ'ו של טש וטשה (צילום: בר איילון) ארוחה שלמה בקערה אחת. חרצ'ו של טש וטשה (צילום: בר איילון)

קיטון: מרק עוף

אי אפשר לדבר על מרקים מבלי להזכיר את מרק העוף הקלאסי, הפניצילין היהודי. למסעדת האוכל היהודי הוותיקה קיטון יש מרק עוף עם קרפלך מצוינים והוא הדבר האמיתי, עשוי מעוף טרי וירקות שורש בלי אבקות ושאר תעלולים. המרק עובר סינון ומגיע בצורת מרק צח עם תוספת של שתי יחידות קרפלך / שתי יחידות קניידלך או אטריות לבחירתכם. 
קיטון - דיזינגוף 145, תל אביב, 053-9379307

מרק עוף של קיטון (צילום: מירי ביטון) קרפלך או קניידלך? מרק עוף של קיטון (צילום: מירי ביטון)

טעמאמא: מרק קובה

אם מרק הוא נחמה אז מרק קובה הוא האמא של הנחמות. בטעמאמא בגבעתיים שפתח איתמר מעוז כדי להגיש אוכל ביתי עיראקי אותנטי כפי שאכל בבית, מגישים בין היתר מרק קובה סלק עשיר וטעים (או קובה במיה נהדר לא פחות). הקובה מגולגל כמובן בעבודת יד עדינה ואפשר לאכול במקום או לקחת הביתה, עם או בלי אורז ליד.
טעמאמא - ויצמן 13, גבעתיים, 053-9379406

קובה סלק של טעמאמא (צילום: תומר בורמד) אם כל הנחמות. קובה סלק של טעמאמא (צילום: תומר בורמד)

מיץ מרק: מרקים צמחוניים

הרשת מיץ מרק מתמחה במרקים, רובם על בסיס ירקות וקטניות, מה שהופך אותם לעשירים, משביעים וסמיכים. המרק כאן הוא לא מנה עונתית ומגוון אפשרויות מוצעות לסועדים לאורך כל השנה – מדי יום מגישים במקום כשישה סוגי מרקים שונים המתחלפים מתוך מבחר של כ-30 מרקים ביתיים - כולם על טהרת הצומח. לצד המרק מוגשת פרוסת לחם מחמצת עם קמח מלא ודגנים. בין המרקים המבוססים על ירקות, קטניות, דגנים, עשבי תבלין וללא אבקות, מיצבים או משפרי טעם, אפשר למצוא מרק חרירה מרוקאי, מרק מוליגוטני (מרק עדשים הודי), מרק אפונה ובצקניות, מינסטרונה, מרק פרסי על בסיס תרד ועדשים, מרק חאמוד (מרק לבנוני חמצמץ מבית סבתא) ועוד. יש גם מרקים ללא גלוטן. מנה מגיעה בשלושה גדלים: נשנוש (300 מ"ל), אישי (500 מ"ל), או זוגי (ליטר).
מיץ מרק בתל אביב - ארלוזורוב 62, תל אביב, 053-9379586; מיץ מרק גבעתיים, כצנלסון 49, גבעתיים, 053-9370201

מרק של מיץ מרק (צילום: באדיבות המקום)כל יום מרק אחר. מרק של מיץ מרק (צילום: באדיבות המקום)

קאב קם: מרק יבש

קאב קם, האחות הצעירה של מסעדת בית תאילנדי הוותיקה, מגישה טוויסט בעלילה למנות המרק המוכרות והנפוצות גם במטבח האסיאתי - באמי הנג שהוא "מרק יבש".  המנה מוגשת בקערה ובה אטריות ביצים וחיטה דקות וטריות, שאותן מכינים יום יום במסעדה לפי מסורת תאילנדית בת מאות שנים. הן מוגשות בתוספת סויה שחורה מתקתקה, כיסונים פריכים וירוקים מחוות הגידול הייעודית של המסעדה. יש שלוש אופציות של מרק יבש באמי הנג – עם שרימפס קריסטל וקוקי סאן ז'אק; בטן חזיר קריספית; או עם פיסות עוף פריכות. עבור אלה מכם שחשים שהתחכמנו יתר על המידה, נמליץ גם על המרקים האולד-סקול שמוגשים במקום, בהם טום יאם חמצמץ וחריף במיוחד, עם ברוסט חזיר, פטריות ושורשים, או מרק טום גאי לימוני עם כרעי עוף ושימאג'י. 
קאב קם - לינקולן 11, תל אביב, 03-6889960

מרק יבש של קאב קם (צילום: בן יוסטר)מי צריך נוזלים? מרק יבש של קאב קם (צילום: בן יוסטר)

הסושייה: מרק טום יאם

בספר דברי הימים של הקולינריה הישראלית יהיה ללא ספק מקום של כבוד למרק טום יאם תאילנדי (אם הראמן לא ידיח אותו מהבכורה ויירש את מקומו). כמעט לכל רשת ומסעדה אסיאתית יש טום יאם בתפריט - חלקם מורכבים יותר ועמוסים בטעמים, וחלקם נגישים וקלים יותר לחך. לרשת הסושייה מנת טום יאם קלילה ומשתלמת, עם שרימפס, קלמארי, מולים, נבטים, עגבניות שרי, אטריות, בצל ירוק, פטריות שמפיניון, ג'ינג'ר, למון גראס וכפיר ליים. 
הסושייה - בן יהודה 77 ואהרון בקר 8 (מיקדו סנטר), תל אביב; דרך מנחם בגין 5, רמת גן, 9969*

מרק טום ים של הסושייה (צילום: דרור כץ) כל הטעמים בקערה אחת. מרק טום ים של הסושייה (צילום: דרור כץ)

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
טש וטשה בתל אביב
053-4274825
קיטון בתל אביב
053-9379307
  חנן מרגילן בתל אביב
053-4872294
חוות צוק בתל אביב
053-9367480

תפוח אדמה מוקרם (אילוסטרציה מתוך unsplash)
נתח בשר ב- EVE (צילום: באדיבות המקום)
פרויקט ותפריט קדרות במסעדת רוטנברג (צילום: אפיק גבאי)
מרק ראמן של מסעדות פריים (צילום: דניאל לילה)
חמין של מסעדת קיטון (צילום: רונית רומנו)
תפריט חדש במסעדת קלמטה ביפו (צילום: אנטולי מיכאלו)
סלמון ומטיאס בג'ונסי גארדנר (צילום: באדיבות המקום)
ארוחת בוקר בקפה קפה (צילום: באדיבות המקום)

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי