נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

פרי גני הנה הבאתי מלוא הטנא רב
פאר, ביכורים פה העלתי ולראשי
עטרתי זר. בעבר הייתי חוגגת את
החג, לובשת לבן, מביאה ביכורים
ורצה יחפה בין הממטרות בקיבוץ,
אכלנו עוגות גבינה ביתיות, ולמחרת
הלכנו לים אכלנו אבטיח או שחנכנו
את הבריכה. ערבי הגבינות והיין היו
קטע של מבוגרים. היום חג השבועות
הוא קמפיין משומן של ארגון צרכני
החלב מבט חטוף במקררי החלב
בסופר מוכיח שאנו צרכני גבינה
גדולים אוהבי מבחר ועדיין קונים
בעיקר מותגים כחול ולבן. לקראת
החג לקחו המשווקים את מושג
העצלנות הישראלית למקומות רחוקים,
לא עוד גבינה בגביעים גדולים. המוטו
השנה הוא ערבב הוסף, בחש והגש.

את לא צריכה את צפרי רות סירקיס
כדי להיות עקרת בית למופת, אתה
לא צריך מידה מופרזת של קריאטביות
כדי לארח בסטייל של ירקות חתוכים
ומטבל, רק לעבור במקרר ולחטוף
את האינסטנט הזה חד וחלק. אני רוצה
לחזור אל הימים ההם, שהסיבה לאכילת
החלב לא היתה המבצעים של תנובה
אלא מעמד הר סיני, שריחות הבלינצ'ס
המתוקים הבדילו בין חול למועד, שאפשר
היה לרוץ בין ממטרות ולא היתה הפרטה
מסיבית של שטחים ירוקים.

בינתיים עד שהאוטופיה הזו תתממש
אני אסתפק באירוח בלבן, בשתיית יינות
ישראלים, בשיחות על מהות הביכורים
במאה העשרים ואחת ובמחשבות עמוקות על
הדיאטה שעומדת בפתח לאחר האבסת
היתר בכל ארבעים ותשע ימי העומר.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
ברזיל בגמר
ברזיל בגמר
אירוע היסטורי
אירוע היסטורי
סמטת מזארין, פינת משכית
לא על הנוף לבדו
עשה עלייה
שתזכה לחיי מדף ארוכים
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר