נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
יש הרבה מרק סמיך ושמיכה בחורף, מין משחק מילים שכזה אבל עם משמעות דומה, האחד גורם לחימום בחוץ, ושני מחמם מבפנים. כמו שיש כאלה שאוהבים פוך, ואחרים אלרגיים, כך גם בתחום המסכת מרקים יש כמה אסכולות.
שיטת הגרבר, מעבירה את כל רכיבי המרק לממחה (בלנדר) והופכת אותם לדייסה, סמיכות המרק תושפע מכמות הירקות ביחס למים, ומסוג הירקות. ירקות קמחיים (תפוחי אדמה,בטטות וכו') נותנים יותר "גוף" מקישואים.
שיטת השמנת היא שיטה משולבת, הבאה לא פעם כעידון לשיטת הגרבר, הוספת של מיכל שמנת לאחר הריסוק, נותן למרק "גוף" מלא קרמי וחלקלק, וגם לסועדים הוא מבטיח גוף דומה באם יתמידו.
יש את אלה היוצרים רביכה של קמח ושומן, ואתו מסמיכים מרק, יש כאלה שמוסיפים קטניות (אורז או גריסים) שעושים את העבודה, וזה הזמן לומר ששפיכת כמות גדולה של גבינה צהובה לא גורמת להסמכה אלא להקרמה (ראה תפריטים משנות השמונים של מבחר קרפים מוקרמים ופסטות מוקרמות).
בין אם תסמיכו או תמצאו מישהו בסמוך בפוך (או שניהם), שיהיה חם ונעים בפנים וגשם בחוץ.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
ברזיל בגמר
ברזיל בגמר
אירוע היסטורי
אירוע היסטורי
סמטת מזארין, פינת משכית
לא על הנוף לבדו
עשה עלייה
שתזכה לחיי מדף ארוכים
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר