נגישות
נגישות

מהים לצלחת: שצ'ופק חוגגת 24 שנים של אוכל טוב

מסעדת הדגים התל אביבית מנצלת את יום הולדתה ה-24, ומציעה חודש שלם של תפריט מגוון במחיר מיוחד של 24 שקלים למנה. רוצו לבקר

מגזין REST חדשות אוכל המסעדות של rest
יוליה פריליק ניב

יוליה פריליק ניב

תאריך פרסום: 07/02/2019, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

 כיף גדול לחובבי הדגים. שצ'ופק (צילום: אפיק גבאי)

24 שנות פעילות בעולם המסעדנות הישראלי זה לא עניין טריוויאלי, אלא הישג של ממש. מסעדת שצ'ופק חוגגת מידי שנה בחודש פברואר יום הולדת והשנה מציינים שם 24 שנים של דגים ופירות ים טריים, המוגשים לצד שלל סלטים וממרחים רעננים שמכינים במקום.

"לא פשוט להחזיק מסעדה כל כך הרבה שנים, במיוחד בתקופה האחרונה, אך אנו עושים זאת עם אהבה גדולה", אומר אמיר דוידוביץ, אחד משני הבעלים של מסעדת שצ'ופק, יחד עם חן וירקרמן, שהחל את דרכו כמלצר.

חגיגה מהים
אז איך חוגגים יום הולדת 24 למסעדה? במהלך כל חודש פברואר יגישו במקום תפריט חגיגי שמורכב ממנות ראשונות, יינות וקינוחים במחיר מיוחד של 24 שקלים בלבד. בין המנות הראשונות שיגישו החודש יככבו קלמרי סגול על הפלנצ'ה, קרפצ'ו דניס, קלמרי ושרימפס מטוגנים ועוד. בגזרת היינות יוגשו יינות ויוניה ושרדונה של גמלא השמורה, קברנה של יקב רמת הגולן ועוד. ולקינוח יוגשו הקינוחים המיתולוגיים של שצ'ופק - באווריה, קרם ברולה קומותיים, עוגת שוקולד חמה, עוגת גבינה אפויה ניו יורקית ביתית על מצע של עוגיות חמאה בציפוי קרם וניל.

דג טרי בשצופק (צילום: אפיק גבאי) אוכל טרי ואותנטי. דג טרי בשצ'ופק (צילום: אפיק גבאי)

שצ'ופק פועלת ברחוב בן יהודה, בקרבת נמל תל אביב, והיא מקום עלייה לרגל לחובבי דגים ופירות ים שלא מתפשרים על אוכל איכותי, טרי ואותנטי. כזה שמזכיר את הים בכל ביס. בשצ'ופק פותחים שולחן עם מנות כמו איקרה עסיסית, מטיאס כבוש, סלט טבולה, חצילים ועוד, לצד לחם שצ'ופק שנאפה ממש לפני ההגשה. הדגים של שצ'ופק מוגשים בכל צורות ההכנה: בתנור, על גריל או בטיגון.

חן שצופק בעלים של מסעדת שצופק (צילום: אפיק גבאי) קהל לקוחות נאמן וותיק. חן וירקרמן מבעלי המקום (צילום: אפיק גבאי)

איך מגיעים ל-24 שנות תקומה ועוד בעולם המסעדנות התל אביבי הקשוח והמשתנה ללא הרף? באהבה ובהתמדה. שצ'ופק הוקמה בידי גדי שפי בשנת 1995 ובשנת 2011 נקנתה על ידי חן וירקרמן ואמיר דוידוביץ. השניים מקפידים לשמור על הקונספט המקורי ועל האותנטיות של המקום, הם ממשיכים להגיש את מנות הדגל האהובות על הקהל המורכב ברובו מלקוחות קבועים ונאמנים. השניים לא מתפשרים על חומרי הגלם הטריים והעונתיים, בלי עיגולי פינות. השינויים הם במסביב – בדמות ערבי קונספט מגוונים ומרעננים. הקהל אקלקטי ומורכב ממשפחות עם ילדים, קבוצות חברים, זוגות ועוד. יש גם לא מעט לקוחות שהגיעו בתור ילדים וממשיכים להגיע כמבוגרים, לעיתים עם המשפחות שהקימו, כדי ליהנות מהחוויה ולהתענג על הטעמים שמככבים בזיכרונות הטובים.

הפורמט קבוע ומוכר – את הארוחה מתחילים בשלל סלטים משתנים ועונתיים המוגשים באופן חופשי לשולחן מיד עם ההגעה. בין ביס לניגוב, בוחרים את המנות העיקריות מהתפריט הרשום על הלוח על קירות המסעדה ובו מגוון דגים ופירות ים טריים המשתנים מדי יום בהתאם לשלל המגיע מהים.
שצ'ופק - בן יהודה 256, תל אביב, 053-9439313, פתוח בימים ראשון-שבת 23:00-12:00 

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
שצ'ופק  בתל אביב
053-9439313

לחם ארז הרצליה (צילום: באדיבות המקום)
בראנץ בקלארו (צילום: שני בריל)
מנה במסעדת יאקימונו (צילום: באדיבות המקום)
מנה במסעדת קורדרו החדשה (צילום: ולדי סולו)
פסטיבל מרקים במלון ענבל ירושלים (צילום: באדיבות יח"צ)
פסטיבל סיפורי מרק באשדוד. ניש סטודיו שף (צילום: דנה מאירסון)
אניילוטי בנומי של יורם ניצן (צילום: אפיק גבאי)
מסעדנים מרימים לחיים בטעמים בעמקים (צילום: באדיבות הפסטיבל)

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי