נגישות
נגישות

מסעדות רומנטיות מומלצות ברחבי הארץ

האווירה האינטימית של בית קנדינוף ביפו, הסטייל האירופאי של מונא בבית האמנים והנוף המרגיע של אחוזת שלומית בראש פינה - אספנו 12 המלצות למסעדות מעולות שידאגו לספק לכם רומנטיקה במיטבה

מגזין REST המלצות קולינריות
יערית טרבלסי

יערית טרבלסי

19/07/2018
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

"אין מדינה לאהבה" שר צביקה פיק והוא כנראה צודק. לא חייבים לטוס לחו"ל או לחכות למועד מסוים כדי להפגין אהבה, אבל אין ספק שחג האהבה העברי שחל בט"ו באב הוא הזדמנות מעולה להתנתק ולבלות יחד וכי שינוי אווירה וארוחה משובחת במקום רומנטי בהחלט ילבו את הזוגיות, ימוססו את החומות ויגרמו לכם להתאהב מחדש במי שמולכם. אז לכבוד החג ריכזנו כאן עבורכם רשימה של המסעדות הרומנטיות ביותר בכל רחבי הארץ, שבהן תוכלו ליהנות גם מהלוקיישן וכמובן מאוכל מעולה. אל תשכחו להזמין מקום.

איפה אוכלים בט"ו באב?
5 מסעדות שכיף לשבת בהן על הבר
ממחנה יהודה עד למוציא: מסעדות החובה של ירושלים
המוסדות הקולינריים של תל אביב

סושיאל קלאב – תל אביב

מסעדת סושיאל קלאב הוותיקה שממוקמת על פיאצה נסתרת בלב שדרות רוטשילד בת"א, מוכרת כבר שנים בזכות האווירה הסקסית ששוררת בה. הבר המרכזי עם הברמנים שמשקשקים את הקוקטיילים של המאסטר מיקסולוג מוש בודניק, והפס קול העדכני שנערך על ידי טובי עורכי המוזיקה, משרה על המקום אווירת מסיבה תמידית שמסירה מחסומים ותמיד עושה חשק לעוד דרינק. אם בא לכם להתבודד תוכלו לשבת בקומת הגלריה האינטימית או בפיאצה הנהדרת שאהובה במיוחד על זוגות מאוהבים. בקיצור, כל מה שדרוש לתחזוק זוגיות: אווירה סקסית, לוקיישן חבוי בתוך המולת העיר השוקקת, מוזיקה עדכנית, אלכוהול מעולה של מוש ואוכל ביסטרו משובח.
הצצה לתפריט: קלמרי מרענן על הפלנצ'ה עם סלט פול ירוק וטחינה (58 שקלים); רוסט סינטה מעושנת עם ירקות מהאש ואיולי שום אפוי (64 שקלים);וקונפי שוק אווז עם בטטות צלויות, בצלים ושום מהגריל (118 שקלים).
סושיאל קלאב - שד' רוטשילד 45 ואחד העם 54, תל-אביב. 053-9439453

קוקטייל בהאמה מאמא של סושיאל קלאב (צילום: דן פרץ)אווירה סקסית וקוקטיילים מעולים. קוקטייל בהאמה מאמא של סושיאל קלאב (צילום: דן פרץ)

אנה – ירושלים

את מסעדת אנה הירושלמית אפשר לתאר בכל כך הרבה מילים - מסעדה איטלקית, כשרה, עם אג'נדה חברתית המסייעת לבני נוער בסיכון, שממוקמת במוזיאון בית טיכו - לוקיישן שהוא לא פחות מקסום. על המטבח מנצח בגאון השף נמרוד (נימי) ואם אתם מחפשים מסעדה איטלקית שמגישה אוכל בסטנדרטים הגבוהים ביותר, אבל לא מסתפקת רק בזה, הגעתם למקום הנכון. 
הצצה לתפריט: פלפלים קלויים, גבינת צאן מלוחה משק דותן, אורגנו, שמן צ'ילי ובצל ירוק (42 שקלים); פסטה "אראביאטה" - מפלדיני, עגבניות חריפות ובזיליקום (62 שקלים); פילה בורי - עם ריזוטו לימוני וקרם סלק (88 שקלים); פיצה 2.0 ANNA - ארטישוק ירושלמי, מוצרלה, עשבי תיבול, אורוגולה וגרנה פדנה (64 שקלים).
אנה - הרב אג"ן 10, ירושלים. 053-4274618

מונא - ירושלים

מסעדת מונא הוותיקה הממוקמת בחלל בית האמנים בירושלים, היא אחת מהמסעדות הרומנטיות והיפות ביותר בישראל שמספקת קונספט ברור של גורמה עילית. לא מעט בזכות הקסם שגלום בחלל האבן הישן ומשרה אוירה רומנטית, המפות הלבנות ומנות הגורמה המעולות. הכי רומנטיקה ירושלמית.
הצצה לתפריט: רוסט פילה בקר – שמן עשבים וצ’אטני משמש (64 שקלים); אנילוטי תירס - סופריטו פלפלים, פרמז’ן ובייקון (78 שקלים); כתף טלה - דלעת ירוקה, קישוא בלדי וז’ו טלה (126 שקלים); לינגוויני – קלמרי, בוטרגו וצלפים (126 שקלים).
מונא - שמואל הנגיד 12, ירושלים. 053-9374871

צדפות של מונא (צילום: נועם פריסמן)רומנטיקה ירושלמית. צדפות של מונא (צילום: נועם פריסמן)

טאבולה – הרצליה

המסעדה האיטלקית הים תיכונית ממוקמת בלב הרצליה פיתוח, בסופה של שדרת עצים עתיקת יומין ומרהיבה. המסעדה מעוצבת בגוונים חמים של אדמה ויין, בכניסה למסעדה מוצבת מזרקת מים קטנה, בחלל מפוזרים גזעי עץ, המפות לבנות, האוכל משובח והיינות עשירים. כל אלה יבטיחו לכם ערב רומנטי בתחושה ביתית ועם טעם של מעבר לים.
הצצה לתפריט: קדירת פילֹה אמנון - ברוטב שמנת ופרמזן עלֹ עלֹי תרדִ, גזר ותפוחי אדִמה אפױים (89 שקלים); אנטריקֱוט 300 גרם לצד רוטב צ'ימיצ'ורי, קיאנטי פטריות, או שמנת פלפלת (125 שקלים); שרימפס בלֹימון - עם ײן לֹבן, חמאה ושום (93 שקלים); ורדִיאטורי טוסקנה - ברוטב שמנת סױה, תרד ובזיליקום (57 שקלים).
טאבולה - הנשיא יצחק בן צבי 75, הרצליה פיתוח. 052-9787258
להזמנת שולחן בטאבולה

קינוח של טאבולה (צילום: באדיבות המקום)ערב רומנטי עם תחושה ביתית. קינוח של טאבולה (צילום: באדיבות המקום)

אחוזת שולמית - ראש פינה

מסעדת אחוזת שולמית שבראש פינה התברכה ככל הנראה בנוף היפה ביותר של עמק החולה והחרמון, שנשקף ממבנה האבן העתיק והציורי. בתוך כל הקסם הזה תוכלו ליהנות גם מתפריט עשיר שכולל מגוון רחב של מנות ראשונות מיוחדות, מנות עיקריות קלאסיות, מנות בשרים ודגים מעושנים תוצרת בית וקינוחים מעוררי השראה שיעניקו לכם חוויה חושית בלתי נשכחת.
הצצה לתפריט: פטריית פורטבלו - על גריל פחמים ברוטב פלפלים, בצל סגול וחרדל (55 שקלים); חזה אווז מעושן -מלווה ברוטב חזרת בצד (130 שקלים); אומצת פילה בקר - 250 גרם, מוגש במידת רייר או מדיום, ברוטב יין אדום, שמנת פלפל, או צ'ימצ'ורי (145 שקלים); שרימפס - ברוטב חמאה, שמנת, שום ויין לבן, או ברוטב שמנת רוקפור (125 שקלים).
אחוזת שולמית - דוד שוב 34, ראש פינה, גליל עליון. 053-9345524

מיכאל ביסטרו – לימן

במבנה פסטורלי בלב בוסתן במושב לימן שבגליל המערבי, ממוקמת לה מסעדת מיכאל ביסטרו מקומי, שתעניק לכם חוויה של קולינריה ואירוח לבבי כמו שניתן למצוא אך ורק באזורים הכפריים של צרפת ואיטליה. המנות בתפריט של השף מיכאל גרטופסקי מתבססות על תוצרת מקומית בהתאם לעונות השנה ואין ספק כי יכולותיו ויצירותיו של השף, הפילוסופיה והלוקיישן הקסום הופכים את הבילוי לרומנטי וקסום.
הצצה לתפריט: מלפוף - כרוב בלאדי במילוי בשר טלה, אורז, עשבים ויוגורט; מפתול - קוסקוס ערבי עם פירות ים, זעפרן, תרד שחור, שום וצ'ילי; חריימה של דייגי עכו - עם שרימפס, קלמרי, נתח דג ים ולחם לרוטב; שקדי טלה מושחמים - קרם ארטישוק ירושלמי וגזרים בגחלים ועוד.
מיכאל ביסטרו - הגפן 43, לימן, גליל מערבי. 053-9443089

מיכאל ביסטרו (צילום: באדיבות המקום)קפיצה לכפר צרפתי. מיכאל ביסטרו (צילום: באדיבות המקום)

כרמים – סגולה

מסעדת כרמים של השף סהר רפאל, הוקמה לפני 15 שנה במושב סגולה ונחשבת מאז לאחת ממסעדות השף המובילות והרומנטיות בארץ. חלל המסעדה מעוצב בסגנון נקי ובשילוב של אלמנטים כפריים, תאורה נעימה ונוף עוצר נשימה. את האווירה השלווה משלימות מנות גורמה קלאסיות שנרקחו ביד יציבה, ותפריט עשיר שנבנה בהשראת מסעות השף בעולם ונגיעה מבית אמא.
הצצה לתפריט: בקלאווה טלה - עלה פילו במילוי בשר טלה קצוץ, מוגש על טחינה גולמית וסילאן בעיטורי שקדים קלויים (48 שקלים); ריזוטו סלק מקומי בליווי חמאה הולנדית, פיסטוקים וגבינת המאירי (47 שקלים);רבע קילוגרם של שרימפסים מוגשים במחבת לוהטת ברוטב לבחירה (93 שקלים); ונתח פורטר האוס מומלץ במיוחד - בשר פילה רך ונימוח מצד אחד וסינטה בשרנית ועסיסית מצד שני, מוגשים על העצם עם ארומה וטעמי צלייה נפלאים (43 שקלים ל-100 גרם).
כרמים - סגולה 106, סגולה. 053-9442804
להזמנת שולחן בכרמים

מנה רומנטית של כרמים (צילום: נועם פריסמן)שלווה מושלמת. קינוח רומנטי של כרמים (צילום: נועם פריסמן)

המחבוא של אדי - אילת

את מסעדת המחבוא של אדי הוותיקה באילת אסור לכם לפספס. המסעדה נוסדה בשנת 1979 על ידי אדי חץ שהתאהב בקסם של הים האדום והחליט לפתוח את המסעדה במקום קטן בשכונה לא כל כך סימפטית, מתוך אמונה שהאוכל יעשה את המקום ולא להיפך. וזה בדיוק מה שקרה. עד היום נחשבת המסעדה לסוד קולינרי נחשק עם תפריט שכולל 7 סוגי מנות שרימפס, 12 מנות דגים, 8 סוגי ספגטי, ערימות של סטייקים ולזניה אחת שנחשבת לטובה ביותר בישראל.
הצצה לתפריט: סלט כפר הדייגים - שלושה סוגי עגבניות ועלים, שרימפס וקלמרי צוננים בבלסמי לבן ולימון (59 שקלים); "ביף אנד ריף" - סטייק ושרימפס (140 שקלים); פילה בנוסח הוואי - אננס, רוטב תפוחים ועגבניות (120 שקלים); לזניה - פילה ואנטריקוט טחונים, בשמל, פרמז'ן ומוצרלה (68 שקלים) ועוד.
המחבוא של אדי - המסגר 2, אילת. 053-4293615

קנדינוף - יפו

מתחם "בית קנדינוף" השוכן בבניין עתיק במרכז יפו ומשמש כמתחם ליצירה, אמנות ותרבות, מתחדש בימים אלה בבר מסעדה המגיש מטבח יפואי-ים תיכוני לצד אלכוהול באווירה צעירה, קלילה ולא מחייבת. חלל המסעדה המיוחד ומלא ההשראה, בשילוב המנות היצירתיות, הופכים את המסעדה למקום מועדף על זוגות אוהבים שמחפשים אוכל טוב ומיקום מנצח.
הצצה לתפריט: קלמרי סקורדלייה צרובים בסומק על קרם שקדים, שום, דלעת ופיסטוקים קלויים (54 שקלים); בורגר הסמטה - עם פנצ'טה טלה, מטבוחה ביתית, בצל שרוף ופטרוזיליה בלחמניית בריוש (58 שקלים); ולילות ביירות - עוגת קרם סולת עם קצפת רכה וסירופ מסטיקא, זעפרן, מי זאהר עם אגוזי מלך, פיסטוק וקוקוס (38 שקלים).
בית קנדינוף - הצורפים 14, יפו. 053-5495336

שולחן בקנדינוף (צילום: אנטולי מיכאלו)קלילות לא מחייבת. שולחן בקנדינוף (צילום: אנטולי מיכאלו)

אלמרסא – עכו

מסעדת אלמרסא של השף עלאא מוסא ממוקמת בנמל עכו הציורי, בתוך מבנה אבן היסטורי שנבנה בשנת 1210 ושימש את המכס העות'מני. מעגן סירות הדייגים של עכו שנשקף מהמסעדה הוא מקור השראתו של השף שברזומה שלו כבר ניתן למצוא מסעדות עטורות כוכבי משלן בשוודיה, כמו גם במלונות מובילים ובמסעדות יוקרה בארץ. חתימת ידו האישית של עלאא ניכרת במנות, בהן הוא משלב בין טכניקות מסורתיות למודרניות, ובין המטבח הערבי למטבח הצרפתי המתקדם.
הצצה לתפריט: מנת בר ים בגריל עם פירה חציל, לובייה מוקפצת ושמן זית (132 שקלים); סלמון כבוש עם צלפים, שמן עירית ופלפל חריף (52 שקלים); וקינוח ט"ו באב מיוחד של שכבות מוס שוקולד ולורנה (42 שקלים).
מסעדת אלמרסא - נמל הדייגים 13, עכו העתיקה. 053-9438661
להזמנת שולחן באלמרסא

תל יצחק - קיבוץ תל יצחק

מסעדת תל יצחק היא הפסטורליה בהתגלמותה. המסעדה ממוקמת בכניסה לקיבוץ תל יצחק, בתוך בוסתן מלא עצים ומעוצבת כחלל גדול ופתוח עם חזית שקופה המעניקה תחושה של ישיבה בתוך גן שופע ירוק. בחלל המסעדה הפנימי, תוכלו להשקיף מהבר על המטבח הפתוח שבמרכזו טאבון אבן המשמש להכנת חלק גדול מהתפריט העשיר שהותאם במיוחד לרוח המקום עם חומרי גלם מקומיים והאווירה מלאת שמחת חיים.
הצצה לתפריט: סביצ׳ה דג ים קרם אבוקדו סלקים צבעוניים אשכולית אדומה צ׳ילי ופטרוזיליה (56 שקלים); שרימפס קלמארי קריספי איולי חציל שרוף ואיולי צ׳ילי (59 שקלים); פיצה ים מולים, וונגולי, פרמז'ן, קרם פרש, מוצרלה, עלי רוקט טריים ושמן צ׳ילי (72 שקלים); לברק שלם אפוי בטאבון, תפו"א, שעועית ירוקה וברוקולי (125 שקלים); סופלקי פרגיות על פוקצ'יטה עם טחינה וצזיקי רענן (84 שקלים); ועוד.
תל יצחק - קיבוץ תל יצחק. 053-9381377

תמונת אווירה - תל יצחק (צילום: באדיבות המקום)לאכול בלב הבוסתן. תל יצחק (צילום: באדיבות המקום)

עלמא – אשדוד

בטיילת היפה של אשדוד תמצאו את מסעדת עלמא. מסעדת פיוז'ן ייחודית המשלבת בין תפריט שף יצירתי, בר אינטימי והנוף הכחול והשלו של הים. בתפריט לא תמצאו חלוקה למנות ראשונות או עיקריות, אלא הרבה מנות בגודל בינוני שאפשר (וכדאי) לחלוק. הכי הצהרת זוגיות.
הצצה לתפריט: סלט וויאטנמי ירקות וירוקים בתיבול וויאטנמי ופקאן מסוכר (42 שקלים); קריספי ג‘ינג‘ר קרפצ‘יו דג ים, קרמל סויה, ירקות שורש, הדרים מושחמים ופקאנים (54 שקלים); גבינת קממבר צלוייה בתנור אבן, ריבת שרי ואגוזי מלך (54 שקלים); ניוקי עם פילה לברק, חמאת מרווה ועגבניות, ארטישוק ופרמז‘ן (88 שקלים).
עלמא - הטיילת 12, אשדוד. 053-9374517

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
 סושיאל קלאב בתל אביב
053-9439453
מונא בירושלים
053-9374871
טאבולה בהרצליה
הזמנת שולחן
052-9787258
אחוזת שולמית   בראש פינה
053-9345524
המחבוא של אדי באילת
08-6371137
אלמרסא בעכו
הזמנת שולחן
053-9438661
תל יצחק בתל יצחק
053-9381377
עלמא באשדוד
053-9374517

סושי לנשים בהריון של ניני האצ'י (צילום: באדיבות המקום)
סושי של TYO (צילום: באדיבות המקום)
מרגריטה תות בזיליקום של מסעדת FRAME (צילום: דניאל לילה)
ארוחת בוקר באלנה
צלחת סושי בג'קו מאכלי ים (צילום: באדיבות המקום)
פלטת בשרים של מסעדת רובינשטיין (צילום: באדיבות המקום)
סלטים בלולה וקובה (צילום: אורטל הראל)
שקשוקה במסעדת בנדיקט (צילום: שרית גופן)

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי