נגישות
נגישות

ארוחות בוקר ובראנצ'ים מומלצים בבתי מלון בתל אביב

החל מהאווירה היוקרתית באלנה, דרך הבופה המגוון במשייה ועד התפריט המנצח של הוטל מונטיורי - מלונות רבים בתל אביב מציעים ארוחות בוקר מלאות כל טוב ובראנצ'ים עשירים במנות מיוחדות וחומרי גלם

מגזין REST ארוחות בוקר חדשות מהצלחת
יערית טרבלסי

יערית טרבלסי

תאריך פרסום: 17/07/2018, 12:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

אם היינו צריכים לבחור משהו אחד שמאפיין את תושבי תל אביב, זו היתה וודאי העובדה שהתל אביביים חיים ומסתובבים בעירם כתיירים, גם אם הם ישנים בדירת 20 מטר. ומה חביב עלינו יותר כתיירים מאשר ארוחת בוקר טובה או בראנץ' מפנק? גם השפים ובעלי המלונות בתל אביב הבינו את זה ולצד התעשייה הקולינארית המשגשגת - החלה לפרוח בעיר תעשייה שלמה של מסעדות בתי מלון שפותחות את שעריהן גם לקהל הרחב ומציעות ארוחות בוקר ובראנצ'ים שלא יביישו את השאנז אליזה. בכתבה הבאה ריכזנו את מסעדות בתי המלון שמגישות את ארוחות הבוקר והבראנצ'ים הטובים בתל אביב – מסעדות שף, מסעדות שבהן תוכלו לסעוד באווירה יוקרתית, באווירה צרפתית, או מול הים ברומנטיות.

המסעדות הכשרות הטובות בתל אביב
בראנצ'ים מומלצים במיוחד בתל אביב
המדריך לארוחות בוקר הטובות בתל אביב

מסעדת אלנה (Alena) במלון נורמן

מלון הבוטיק נורמן שברחוב נחמני בתל אביב, הוא אחד מסמלי הסטטוס היוקרתיים המובהקים של העיר והמסעדה ממוקמת בקומה הראשונה של המלון. לוותיקים שתוהים לאן נעלמה מסעדת 'דה נורמן' של השף ברק אהרוני נספר שהיא לא באמת נעלמה, אלא פשוט שינתה את פניה ואת שמה במטרה להתנתק קצת מהתדמית הבריטית הרשמית משהו שהייתה למסעדה ולתת לה אופי קליל ונגיש יותר. העיצוב והאווירה של המקום כמעט ולא השתנו, אך התפריט שעליו עדיין מנצח השף אהרוני המוכשר צנוע למראה וכולל מנות בהשראה אירופית עם השפעות ים תיכוניות. ארוחת הבוקר באלנה היא חגיגת שפע אמיתית באווירה יוקרתית, שכוללת בופה עשיר לצד ביצים במגוון צורות ומנות בעלות אופי ישראלי כמו שקשוקה ואומלט - במחיר פיקס של 125 שקלים לאדם.
הצצה לתפריט: בר בופה שכולל סלמון מעושן, מטיאס הולנדי, מאפי בוקר טריים, לחמי מחמצת, קיש גבינות, מאפי בורקס מלוחים, סלטים, גבינות, פירות, יוגורט בקר וצ'יה פודינג; ביצים נוסח בנדיקט - ביצים עלומות, בייקון והאם על מאפין ביתי ורוטב הולנדייז.
מתי: ארוחת הבוקר מוגשת בימים ראשון עד חמישי מהשעה 7:00 ועד 11:00, ובימים שישי ושבת מהשעה 7:00 ועד 14:30.
אלנה, מלון נורמן, נחמני 25-23, תל אביב, 053-9380353

ארוחת בוקר באלנה (צילום: נמרוד סונדרס)בר בופה באווירה יוקרתית. ארוחת בוקר באלנה (צילום: נמרוד סונדרס)

מסעדת הוטל מונטיפיורי

מלון מונטיפיורי אולי ממוקם בלב הרחוב המשתנה והמתחדש, אבל נדמה שכל השינויים שבחוץ לא חלחלו פנימה ופגמו במסעדה שכבר שנים מדורגת בראש מצעד מסעדות החובה בעיר ולא בכדי. הסיבה לכך היא כנראה השילוב הקלאסי והעדין בין המטבח הצרפתי למטבח הווייטנאמי, הפרשנות המקורית שניתנת למנות הקלאסיות, השירות המוקפד, העיצוב היוקרתי והעובדה שבכל שעה של היום תוכלו לפגוש שם ידוענים ואנשי עסקים. הבראנץ׳ המפורסם לא בדיוק עונה על ההגדרה של ארוחת בוקר קז'ואלית, אלא יותר כארוחת בוקר מפנקת שתיתן לכם תחושה אירופאית ותנתק אתכם קצת מהעומס התל אביבי.
הצצה לתפריט: בוקר מונטיפיורי – ביצים לבחירה, סלט עגבניות שרי, יוגורט, גבינת עיזים, גבינת שמנת, סלסלת לחמניות, חמאה, קונפיטורת פירות טריים, מיץ תפוזים סחוט במקום וקפה (79 שקלים); אומלט פריזאי עם שמנת וגאודה (42 שקלים); ביצים טוניסאיות עם פלפלים ועגבניות (48 שקלים).
מתי: ארוחת הבוקר מוגשת בימים ראשון עד חמישי מהשעה 7:00 ועד 12:00, בשישי מהשעה 7:00 ועד 17:00 ובשבת מהשעה 7:00 ועד 13:00
הוטל מונטיפיורי, מונטיפיורי 36, תל אביב, 053-9379613

הוטל מונטיפיורי (צילום: באדיבות המקום)הארוחה שתנתק אתכם מהחום הישראלי. הוטל מונטיפיורי (צילום: באדיבות המקום)

חדר האוכל במלון שרתון

גם אם אתם לא אורחי המלון, תוכלו להצטרף לארוחת הבוקר המצוינת, העשירה והמתגמלת שמוגשת בחדר האוכל. השולחנות ממוקמים סמוך לחלונות הגדולים שמשקיפים אל הים, רוב הסועדים הם תיירים או אנשי עסקים, האוכל מגוון וטעים והאווירה נעימה. מדובר ללא ספק בארוחת בוקר שתבטיח לכם פתיחה מושלמת של היום.
הצצה לתפריט: כיאה לבית מלון ישראלי, ארוחת הבוקר מוגשת במזנון חופשי וכוללת מגוון רב של מנות - מאפים מלוחים ומתוקים, דגים בדרגות עישון וכבישה שונות, גבינות קשות ורכות, ביצים שמוכנות במקום לפי בקשה, פרנץ' טוסט, פשטידות, סלטים, ירקות, דגנים, עוגות ועוד – 130 שקלים לאדם.
מתי: ארוחת הבוקר מוגשת בכל ימות השבוע, מהשעה 06:30 ועד 11:00.
מלון שרתון, הירקון 115, תל אביב, 03-5211111

שרתון (צילום: באדיבות המקום)מזנון חופשי שמתאים לכולם. חדר האוכל בשרתון (צילום: באדיבות המקום)

מסעדת הדרים במלון הרודס

במסעדת הדרים שבמלון היוקרה הרודס שבלב הטיילת, תוכלו ליהנות מארוחת בוקר עשירה ורגועה מול הים. בדומה לקונספט של המלון, מעוצבת גם המסעדה באווירת שנות ה-30 של תל אביב הקטנה. השילוב בין התקרה המעוטרת, הרהיטים הנוסטלגיים, עצי הפיקוס שמוצבים בה, הים המשתקף מהחלונות והמנות המקוריות של השף מיקי ניר, הופכים את הארוחה לחוויה שתנתק אתכם מתלאות היומיום.
הצצה לתפריט: ארוחת הבוקר כוללת בר סלטים, שתייה חמה וקרה, מאפי בוקר, פירות, יוגורטים, גבינות, לחמים, דגני בוקר, מגוון מנות חמות כגון חביתה או ביצה קשה, שקשוקה, ביצה עלומה על צנים עם רוטב הולנדייז, ירקות מוקפצים, תפוח אדמה מוקרם, בלינצ'ס במגוון מילויים, וופל בלגי שמוכן במקום ועוד – 120 שקלים לאדם.
מתי: ארוחת הבוקר מוגשת בימים ראשון עד שישי מהשעה 06:30 ועד 10:30, ובימי שבת מהשעה 6:30 ועד 11:00.
מלון הרודס, הירקון 155 תל אביב, 03-5216666

ארוחת בוקר בהרודס (צילום: באדיבות המקום)קחו הפסקה מהיום. ארוחת בוקר בהרודס (צילום: באדיבות המקום)

מסעדת בלו סקיי (Blue Sky) במלון קרלטון

המסעדה הכשרה של השף מאיר אדוני נפתחה אחרי כתית היוקרתית והמזללה העממית יותר, ומציעה קונספט שהוא איפשהו באמצע בין יוקרה לנגישות. המסעדה ממוקמת על גג מלון קרלטון שצמוד למרינה ולכיכר אתרים. היא אמנם לא פונה אל הים, אבל העיצוב הנקי שלה, הנוף האורבני וגגות תל אביב שנפרשים למטה מהווים תפאורה מושלמת. בימי שישי בבוקר מוגש בראנץ' ים תיכוני שכולל סלסלת לחמים, מטבלים, טאפסים ומגוון מנות מושקעות ומתוחכמות במידה הנכונה שניתן להרגיש בהן את הטאץ' הבלתי מעורער של אדוני. דרך מושלמת לפתוח את הסופ"ש – 135 שקלים לאדם.
הצצה לתפריט: קרם חצילים וגבינת עיזים בויניגרט אגוזים; קרפצ'יו קולורבי, קרם טונה ויוזו, אנשובי וצלפים; רחובות יפו - תבשיל עגבניות, ביצים, חצילים, צ'יפוטלה מעושן, אריסה, שום קונפי, כוסברה, גרגירי חומוס ולימונים כבושים; סופלקי ים - נתחי דג צלויים בתערובת תבלינים, קרם גרגרי חומוס הדס, סלסת ירקות שרופים וביצה עלומה.
מתי: ימי שישי מהשעה 10:00 ועד 13:00.
בלו סקיי - קומה 15, מלון קרלטון , רחוב אליעזר פרי, תל אביב. 053-7104483

ארוחות בוקר בבלו סקיי (צילום: באדיבות המקום)אווירה ים תיכונית מתוחכמת. ארוחת בוקר בבלו סקיי (צילום: באדיבות המקום)

קפה 65 במלון 65

בין כל מלונות הבוטיק שנפתחו בתל אביב בשנים האחרונות, בולט לו בייחודיותו מלון 65 המכונה גם "מלון גליל הזכוכית", שממוקם בקרן הרחובות רוטשילד ונחמני. בית הקפה ממוקם בלובי המלון שעוצב על ידי אריק בן-שמחון ולאה מלר בסגנון המשלב דימויים פוסט קולוניאליים מראשית המאה ה-21 ונגיעות מקומיות. את מרפסת בית הקפה המשקיפה אל שדרת רוטשילד, גודשים עצים גדולים שעל ענפיהם זרויים גופי תאורה ועציצים הפזורים על רצפת טרצו ממוסגרת בפסי שיש שחורים ועליה כורסאות מרושתות שחורות עם שולחנות משיש קררה, לצד קריצות של כסאות צבעוניים. בתוך הקסם המסתורי, החמקמק וההרפתקני הזה תוכלו להתפנק עם ארוחת בוקר אורבנית עשירה, טרייה, צבעונית ומוקפדת. על התפריט מנצח השף הצעיר והמוכשר לוטן חייק יחד עם השף אוראל קמחי ששמו בטח מוכר לכם ממסעדת פופינה היוקרתית – 105 שקלים לאדם.
הצצה לתפריט: ארוחת הבוקר כוללת מזנון חופשי ומנה חמה אישית לבחירה. המזנון כולל מגוון רחב של סלטים טריים, גבינות משובחות, דגים טריים וכבושים, עמדת סביח, פינת בריאות, לחמים ולחמניות, מאפי בוקר מלוחים ומתוקים, עוגות שמרים ומיצים טריים. כמנה אישית תוכלו לבחור אומלט או חביתה לבחירה; שקשוקה ירוקה - מנגולד, תרד ויוגורט עיזים; טוסט קרואסון גאודה עם חמאת שקדים, תרד וביצת עין; פרנץ' טוסט- בריוש, קונפיטורת פירות יער, אגס ביין ושמנת מוקצפת ועוד.
מתי: ארוחת הבוקר- בראנץ' מוגשת בימים ראשון עד חמישי מהשעה 6:30 עד 13:00, ובשישי ושבת מהשעה 7:00 עד 14:00.
קפה 65, רוטשילד 65, תל אביב, 053-9385830

מזנון בוקר בקפה 65 (צילום: אפיק גבאי)קסם מסתורי ומפנק. מזנון בוקר בקפה 65 (צילום: אפיק גבאי)

מסעדת משיה במלון מנדלי

מסעדת משיה שנפתחה ב-2015 מתחת למלון מנדלי היא מעין סוד (כבר לא כל כך) שמור, שמציע אינטרפרטציה מושלמת של תל אביב. המסעדה מעוצבת ברוח המלון שהוקם על בסיס בניין ישן ששופץ בסגנון מינימליסטי מודרני, עם תקרת זכוכית, שילוב של עץ וצמחייה ואווירת שוק שמחלחלת פנימה. על התפריט אמון השף המוכשר יוסי שטרית חי שלקח את התבלינים המקומיים, הפירות והירקות, הדגים והמרכיבים האחרים, יצק פנימה את היצירתיות והניסיון העשיר שלו, הן מבחינת הטעמים והן מבחינת הקומפוזיציות המקוריות של צילחות המנות והפך את המנות ללא שגרתיות.
הצצה לתפריט: ארוחת הבוקר כוללת מנה עיקרית לבחירה ומזנון חופשי ועשיר, שכלול במחיר המנה העיקרית. המזנון כולל מאפים כגון פוקאצ'ה, לחמי שאור, באגטים, חלות, עוגת שיש וקרואסונים; בופה סלטים מיוחדים ושווים במיוחד כמו פלפלים קלויים, כרובית בטחינה, חצילים בטחינה וסלט עגבניות פנצנלה; בופה גבינות עשיר; דגים מלוחים; ממרחים ועמדת יוגורט, גרנולה ופירות. למנה עיקרית תוכלו לבחור לדוגמה טוסט שחיתות - גבינת אמנטל, גבינת פטה, כרישה, ביצה רכה וחמאה חומה (98 שקלים); משיה בנדיקט - קרואסון, תרד טרי, סלמון כבוש, ביצה רכה ורוטב הולנדז (98 שקלים); שקשוקה לבנה - שמנת, בצל סגול, ביצים ומנגולד (98 שקלים) ועוד.
מתי: ארוחות הבוקר מוגשות בימים ראשון עד חמישי מהשעה 7:00 ועד 11:00, וביום שישי מהשעה 11:00 ועד 14:30.
משיה, מנדלי מוכר ספרים 5, תל אביב, 053-9379051
להזמנת שולחן במשיה

ארוחת בוקר של משיה (צילום: באדיבות המקום)קומפוזיציות מקוריות וטעמים מקומיים. ארוחת בוקר של משיה (צילום: באדיבות המקום)

מלון דן

החזית הצבעונית המרהיבה של דן תל אביב, הוותיק מבין מלונות היוקרה בעיר הפכה לאחד מסימני ההיכר הבולטים ביותר של קו החוף. במלון מוצעת ארוחת בוקר אל מול נוף הים המרהיב, שתאפשר לכם להתחכך בדיפלומטים זרים, אמנים בינלאומיים ואנשי עסקים שמתארחים במלון על בסיס קבוע.
הצצה לתפריט: ארוחת הבוקר מוגשת בבופה שכולל מגוון רחב של גבינות בוטיק ודגים מלוחים, שלל ירקות ופירות, עמדת מאפים מלוחים, מתוקים, קישים, פנקייקים ובלינצ'סים שמכינים במקום. אוכל חם כגון שקשוקה ועגבניות חמות, פינת מתוקים המורכבת מעוגות ועוגיות הנאפות במקום (כולל עוגות המתחשבות ברגישויות ללא גלוטן \ ללא סוכר\ ללא לקטוז), עמדת קורנפלקס, גרנולה ופירות יבשים. בנוסף, בשולחנות מוצב תפריט עם סוגי ביצים לפי בקשה (כולל בנדיקט מיוחד) המוגשות לשולחן וכמובן הגשה של כל סוגי השתייה כמו מיצים סחוטים במקום של תפוזים וגזר, קפה ושתייה חמה נוספת. הארוחה תעלה לכם 120 שקלים למבוגר ו-90 שקלים לילד (12-3) בימים ראשון-שישי, 150 שקלים למבוגר ו-112.5 שקלים לילד בשבת.
מתי: ארוחת הבוקר מוגשת בימים ראשון עד שישי מהשעה 6.30 עד 10.30, וביום שבת מהשעה 7:00 עד 11:00.
מלון דן, הירקון 99, תל אביב, 03-5202424

מלון דן (צילום: יורם אשהיים)מגוון רחב של גבינות בוטיק. מלון דן (צילום: יורם אשהיים)

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה

סושי לנשים בהריון של ניני האצ'י (צילום: באדיבות המקום)
סושי של TYO (צילום: באדיבות המקום)
מנה רומנטית של מסעדת כרמים (צילום: נועם פריסמן)
מרגריטה תות בזיליקום של מסעדת FRAME (צילום: דניאל לילה)
סלטים בלולה וקובה (צילום: אורטל הראל)
בראנץ' במסעדת הולה (צילום: ספיר קוסא)
ארוחת בוקר בקפה קפה (צילום: באדיבות המקום)
שקשוקה במסעדת בנדיקט (צילום: שרית גופן)

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי