נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

הבטחתי לעצמי שלא עוד. אחרי מאות כתבות על מסעדות ו- 15 קילוגרמים עודפים תליתי את המקלדת ואמרתי די. החלטתי להיגמל מהתחביב הקולינארי שלי. הקילוגרמים כמובן עתידים היו  להיעלם, ככל שתיעלם מחיי רשימת המסעדות השבועית בה סעדתי. כמעט שלוש שנים חלפו מאז וכמובן שהתכנית התגלתה כהצלחה מסחררת. עליתי במשקל מאז רק עוד 7 קילו, תכיפות הביקורים שלי במסעדות גדלה ל- 4 פעמים בשבוע ובביקורות על כל מנה שאכלתי הייתי מלאה את הסובבים אותי, במקום לתרום לכם. אף אחד לא באמת הרוויח מהסידור הזה ולפיכך, אנחנו נפגשים כאן שוב.

ושוב נצאה אל הדרך
הג'ינג'ית שלי ואני יצאנו לבנדיקט בידיעה שעם יעד שכזה יש סיכון אפסי שחגיגת הקאמבק שלי תהפוך למפלה. שישי בערב ואנחנו מתמקמים בשולחן פינתי נעים בחלל הממוזג והומה הסועדים של סניף בן יהודה. נדמה שרק במעוז החילוניות התל אביבי אפשר למצוא עשרות זוגות שבוחרים לקבל את השבת עם ארוחת בוקר של ביצים עלומות ובייקון. למי שלא היה מחובר לעולם בשנים האחרונות אני מחויב לעדכן - בבנדיקט לא תמצאו דבר פרט לארוחות בוקר. מגוונות מאד, איכותיות מאד, משביעות מאד, בכל שעה ביממה, 7 ימים בשבוע, אבל ארוחות בוקר וארוחות בוקר בלבד. אם מישהו מכם הוא סבתא שלי, מוטב לו שיחפש יעד אחר.

כל הביצים בסלסלה אחת
למנה ראשונה לקחנו שנינו מנת סלמון מעושן עם צלפים ובצל סגול (18 ₪) שלווה בחמאה ולחמניות טריות. החמאה הייתה חמאה, אבל הלחמניות היו חגיגה של טריות, גיוון, ואפיה מדויקת. כמות הסלמון הייתה מכובדת וככל שהפתיח הזה סולידי ולא מתוחכם, כך הוא משיג את מטרתו ופותח לנו את התיאבון לקראת הבאות.

לעיקרית התלבטתי ארוכות בין האג בולס (61 ₪) שתוארו בציוריות על ידי המלצרית ככדורי חביתה עם שום כרישה זוקיני ופרמז'ן לבין אומלט עם כרובית (57 ₪) , תפוחי אדמה שיפקה ובולגרית. השיפקה הכריעה את הכף לטובת החריפות והמנה המוגשת במסגרת ארוחת הבוקר הישראלית מצאה עצמה על שולחני, בליווי סלט קטן וכוס של קפה קר מצוין. אומלט הכרובית בלחמנייה רנדומאלית מהסלסלה עם שכבה מכובדת של גבינת שמנת התגלה כשילוב מופלא. הג'ינג'ית הגיעה החלטית יותר ובחרה בסלט קיסר (52 ₪) שהתגלה כמעולה עם המון חסה טרייה, ביצה מגורדת, קרוטונים ורוטב קיסר מצוין. על אופציית תוספת הבייקון בסלט (9 ₪) היא החליטה לוותר לקול מחאתי הנחרצת אך גם בלעדיו מדובר בסלט שאין דומה לו. עם המנות הזמנו שתי כוסות מימוזה (28 ₪ האחת) - קוקטייל המורכב מקאווה ותפוזים שהיו מרעננות וקיציות והוסיפו טאץ' אלכוהולי מחויך לכל מנה שהוגשה לצדן.

ערב מתוק
בשונה מהארוחה הלא מאד קונבנציונאלית דווקא החלטנו על קינוח מלב המיינסטרים - פנקייק שוקולד (38 ₪) מעוטר מייפל ואבקת סוכר לצד סלט פירות. הפנקייק המדובר הוא למעשה מגדל ענק המורכב משלישיית פנקייקים מכובדת, שלא אפשרו לנו לאכול יותר מחצי, על אף השוקולדיות הממכרת.

חשבון בבקשה
חווית הבוקר הלילית שלנו הסתכמה בעלות של 221 ₪. לא זול ביחס לבוקר אך גם לא יקר ביחס לארוחת ערב משביעה ואיכותית.

 

*כתבה פרסומית

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
כמו בחו"ל: המעדנייה של גולדשטיין
ארוחה קונספטואלית מארץ האגדות
מרגישים בבית בדג על הנחל
מירנצ'ו תסחף אתכם למרכז אמריקה
נוסעים לנס ציונה
יודעת את העבודה
כשזה תופס אותך
ברוב פאר והדר
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר