נגישות
נגישות

מירנצ'ו תסחף אתכם למרכז אמריקה

רון רוזן הגיע לסגור מעגל עם הטיול שלא הצליח להשלים. מירנצ'ו לקחה אותו אל מחוזותיה של מרכז אמריקה, עם אוכל שמגיע לרמת אותנטיות מושלמת

מגזין REST מסעדות בתל אביב המסעדות של rest
רון  רוזן

רון רוזן

תאריך פרסום: 13/08/2015, 16:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

לא הייתי במקסיקו אף פעם, ודווקא ביקרתי בדרום אמריקה כמשוחרר טרי, ואפילו תכננתי לחרוש את ברזיל ולהצפין עד מקסיקו אבל לחיים היו תכניות אחרות. חזרתי לארץ מהר מהמתוכנן בעקבות אהבה, וכך נשארה בשבילי מקסיקו חידה. תמיד סיפרו לי כמה היא צבעונית ושמחה, כמה עושר ושפע של ריחות וטעמים חבויים בה, ואני נאלצתי להסתפק בגרסה המקסיקנית של הקולינריה המקומית. לא שזה רע, פשוט הקשר בין המנות שמקבלים בארץ למנות המקור כבר הוכח לא אחת כרופף - ראו ערך סושי, פאד תאי ודומיהם.

עד שהגעתי למירנצ'ו (ובתרגום חופשי: החווה שלי). לקחתי איתי את הג'ינג'ית בערב של אמצע שבוע קיצי במיוחד, ונסענו ליפו. כנראה שמעט טעינו בדרך כי לגמרי הגענו למקסיקו. ולא, אני לא מתבלבל. מירנצ'ו היא קולוניה מכסיקנית חדשה ביפו, ורק מי שביקר בה יוכל להבין אותי.

מירנצ'ו נפתחה לפני פחות מחודשיים, וכבר כשנכנסנו הבנו שמדובר בחוויה שונה מכל מה שהכרנו מביקורינו התכופים במסעדות תל אביב. העיצוב הנאמן למקור, המוזיקה האותנטית בעוצמה מדויקת, המלצרים שחלקם מדברים רק מילים בודדות בעברית. במירנצ'ו התמקדו בדבר אחד ובו בלבד- בלהביא את מקסיקו ליפו. ניכר שבזה ורק בזה השקיעו שם את כל האנרגיה. במבחן התוצאה זה הוכיח את עצמו כהימור מצוין. התפוסה המלאה לגמרי במסעדה למרות צעירותה מעידה על כך.


תנו לי בפאטאקון
פתחנו  בפאטאקון (22 ₪) שזה מצע מקסיקני דמוי לביבה העשוי מזן טרופי (ולא מתוק) של בננה, פרוס מעוך ומטוגן ועליו נקניקיית צ'וריסו בעבודת יד. בנוסף, הזמנו מנת פיקאדה זוגית (72 ₪) שלדברי ג'וני, השף ואחד הבעלים של מירנצ'ו, היא מנת הדגל והמייצגת טוב מכולן את תרבות אוכל הפועלים המקסיקנים.

הפיקאדה שהתגלתה כמעין מנת טעימות זוגית עשירה, כללה רצועת בטן של בשר לבן מטוגנת במרקם פריך, צ'וריסו, תבשיל בשר בקר, עוף, עוד פאטאקון ותבשיל תפוחי אדמה. בנקודה הזו בדיוק הבנו שסיימנו את הפרק שבו אנחנו לא נושמים משובע. המוזיקה התגברה, שתינו שני קוקטיילים מקסיקנים מוחיטו סטייל (42 ₪ האחד) ואמרנו לעצמנו שמספיק. ואז עברנו לעיקריות.
ההתלבטות הגדולה
לעיקרית אחת אם לדייק, כי גם לנו יש גבולות מסתבר. התלבטנו ארוכות בין טאמאל קולומביאני (69 ₪) שזו פולנטה במילוי עוף ובשר לבן בבישול ארוך, לבין מנת צלעות בשר לבן ברוטב ברביקיו קפה שמכינים במקום (76 ₪). אך לבסוף, ולמרות מבחר הבשרים העשיר המוצע בתפריט של מירנצ'ו בחרנו דווקא את הצ'וריסוס (72 ₪), ותסלחו לנו על הבנאליות. הן פשוט הרגישו לנו אותנטיות, הן נעשו בעבודת יד במקום והטעימה שקיבלנו מהן במסגרת מנת הפאטאקון בפתיחות עשתה לנו חשק עז לעוד.

קיבלנו שתי נקניקיות מרשימות בגודלן שלוו באורז, בתבשיל שעועית ובסלט קטן. לא הצלחנו לסיים את המנה הזו. חיסלנו את הנקניקיות אבל הצלחת לא התרוקנה לגמרי בשונה ממנהגנו. הכמויות במירנצ'ו הן, מסתבר, חלק מהחוויה האותנטית שהמקום המיוחד הזה אימץ.

"תישארו עוד קצת עד שיתחילו הריקודים" הציע המלצר בחיוך מזמין. איפה אנחנו ואיפה הריקודים, חשבנו ביחד. תנו לנו לישון ולחלום על חופים מקסיקניים ועל אוכל מרכז אמריקאי טעים, לפחות עד הביקור הבא שלנו במירנצ'ו שעומד כנראה להיות קרוב במיוחד.

חשבון בבקשה:
פאטאקון - 22 ₪
פיקאדה זוגית – 72 ₪
צ'וריסוס – 72 ₪
שני קוקטיילים – 84 ₪
סה"כ: 250 ₪ לשני אנשים שבעים ומרוצים

מירנצ'ו, יפת 30, יפו. 053-9379049

* הכותב ביקר במסעדה כאורח המקום

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
כמו בחו"ל: המעדנייה של גולדשטיין
ארוחה קונספטואלית מארץ האגדות
מרגישים בבית בדג על הנחל
נוסעים לנס ציונה
מסעשת שף בשלט רחוק עד הבית. קורדרו, תל אביב (צילום: באדיבות המקום)
תפריט חדש של ג'ורג' וג'ון תל אביב (צילום: באדיבות המקום)
בירה ללא תחתית וארוחת טעימות זוגית בפסטה מיאה
ארנצ'יני פטריות ופרמזאן של ראיסה (צילום: באדיבות המקום)