נגישות
נגישות

מרגישים בבית בדג על הנחל

זה כבר שלושים שנה שעמוס אוהב דגים, והם אוהבים אותו. במסעדה שלו בחדרה אפשר לחוש את הים, לטעום את הדגים הטריים ביותר, והכי חשוב – להרגיש בבית

מגזין REST מסעדות במרכז המסעדות של rest
רון  רוזן

רון רוזן

תאריך פרסום: 08/10/2015, 14:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

מסעדות דגים מעולם לא היו הקאפ אוף טי שלי. בכל מה שקשור לארוחות מחוץ לבית – אני לגמרי איש של בשר. נכון שאני אוהב גם פירות ים, אבל כשאלו מוגשים במסעדות הם לעתים קרובות מופקעי מחיר ומופשרי הקפאה ממושכת. השילוב הזה גורם לי לחוש מנוצל.

האלטרנטיבה במסעדות הדגים בארץ היא או דג מפולט, שבדרך כלל מגיע כנתח קטנטן, או דג שלם פתוח, שבמידה והוא לא מטוגן בשמן עמוק הוא עשוי להיות בהחלט טעים אך מלא בעצמות חדות שמאלצות אותי להישאר בקונטרול מלא עם כל לעיסה. אז באיזשהו שלב ויתרתי. מתישהו בתחילת המילניום אמרתי שדי, אם בארץ אז בשר, וכשמטיילים באירופה מדי פעם אז פירות ים.

פרופסור לדגים
בבית זה סיפור אחר. אני קונה דגים ומטפל בהם כך שיהיו מהנים ולא יהוו מטרד. השבוע אכלתי דגים בבית ונהניתי כמו שלא נהניתי הרבה הזמן. אמנם זה לא היה הבית שלי, אלא של עמוס, ואמנם זה לא היה ממש בבית שלו, אלא במסעדה שלו - דג על הנחל בחדרה, אבל תאמינו לי - מזמן לא אכלתי כל כך בבית.

עמוס היה סיטונאי דגים במשך שלושים שנה. הוא חי ונושם דגים, הוא בקי בהכל ושולט בתחום כמו פרופסור. הוא מכיר כל סוג, ואם רק תבקשו הוא יישב איתכם ויגולל את המורשת המרתקת הזו של איש דגים ישראלי אמיתי, מהימים שהוא קנה קילו לוקוס בעשרה שקלים ועד המנגל הארוך בקיסריה.

לאכול אצל עמוס זה פשוט, זה טרי, זה אותנטי, זה לא מסובך, ויותר מהכל - זה טעים. כי מה שמיוחד אצל עמוס זה לא הלוקסוס. יש מסעדות מפוארות ומרשימות יותר, אך הייחוד של דג על הנחל בחדרה טמון בכך שכשעמוס במטבח, הוא עושה בדיוק, אבל בדיוק את אותו דבר שהוא עושה בבית. זה טעים בטרוף, זה מורגש בכל ביס ולצערי אין בארץ הרבה כאלו.
מסעדת דג על הנחל
לא מתווכחים
כבר כשהתיישבנו, גיל אחי ואני, קיבלנו את מבחר הסלטים הצבעוניים, חצילים במיונז, גזר מרוקאי, חומוס בעבודת יד, סחוג ביתי, סלטי כרוב שונים, סלק ועוד. כולם טריים מאד וטעימים. הסלטים האלו עולים 10 ₪ לכל אחד מאיתנו במידה ומזמינים מנה עיקרית, וזה בדיוק מה שעמדנו לעשות. עמוס המליץ לשנינו על המוסר הטרי (140 ₪ למנת מוסר זוגית), ואם עמוס ממליץ - מי אנחנו שנתווכח?

המוסר הגיע חצוי על הגריל, וללא טיגון כלל. הבשר שלו היה רך מאד ועסיסי, היו בו עצמות אמנם, אך הן בהחלט היו ניתנות לשליפה מבלי שיפגמו בהנאתנו. שתינו מים קרים, שמענו המון סיפורים, ורק כשיצאנו מהמסעדה של עמוס והתיישבנו שבעים ברכב, גיל שאל אותי: "תגיד, זה מרגיש גם לך כאילו אכלנו בבית עכשיו?" עניתי לו שהוא לא יכול היה לנסח את זה טוב יותר.

אז אם אתם מזדמנים לחדרה, או עוברים ליד בדרך מהצפון או בחזרה ומתחשק לכם להרגיש קצת בית, שווה לבקש מהווייז שייקח אתכם לעמוס. הוא עושה במקום שלו גם אירועים ופתוח כל יום עד הלילה. ההנאה מובטחת.

חשבון בבקשה
סלטים – 20 ₪
מנת מוסר זוגית – 140 ₪
סה"כ: 160 ₪ לארוחת דגים לשניים

דג על הנחל, צה"ל 100, חדרה. 053-9372870

* הכותב ביקר במסעדה כאורח מטעמה

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
כמו בחו"ל: המעדנייה של גולדשטיין
ארוחה קונספטואלית מארץ האגדות
מירנצ'ו תסחף אתכם למרכז אמריקה
נוסעים לנס ציונה
מה חדש בעיר?  מסעדות מומלצות בגבעתיים
מסעדת בן בקר 5 בנתניה: עושה בית ספר לכשרות
אילוסטרציה/שאטרסטוק
"שניים על הבר, לא מעשנים": שובן של המסעדות