נגישות
נגישות

מוסיפים עניין: מתכונים לטרטר וסביצ'ה לשולחן החג

סביצ'ה דניס עם קרם חציל שרוף בסטייל ים תיכוני וטרטר סלמון מרענן עם קרם אבוקדו – מתכונים למנות קלילות שישלימו לכם את שולחן החג

מגזין REST חגים מתכונים
מערכת  zap rest

מערכת zap rest

תאריך פרסום: 15/04/2019, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

סביצה במסעדת קופינאס (צעלום: באדיבות יחצ) רענון ים תיכוני לשולחן. סביצ'ה וקרם חציל של מסעדת קופינאס (צילום: באדיבות יח"צ)

אם פעם דגים נאים נחשבו לאוכל פחות מוכר בקרב החך הישראלי, הרי שהיום אין כמעט בית שלא מכיר את המונחים סביצ'ה, טרטר או סשימי. אז נכון שאנחנו נוטים לרב להתענג על המנות הללו במסעדות, אך ערבי החג הקרובים אלו מאורעים מספיק מהודרים בשביל לשלוף את ארסנל המתכונים היוקרתי ולגרום גם לסבתא לבקש עוד קצת מהמנה הראשונה המפתיעה. שף ירון שנבל ממסעדות טאיה בקדימה וקופינאס בצור משה, עם שני מתכונים מבטיחים לדגים נאים בסטייל חגיגי ואלגנטי במיוחד לחג הכשר.

סביצ'ה דניס וקרם חציל שרוף
(מרכיבים לכ-4 סועדים)

סביצה דניס בקופינאס (צילום: באדיבות יחצ) קל לעשות רושם. סביצ'ה דניס במסעדת קופינאס (צילום: באדיבות יח"צ)

לסביצ'ה
2 פילה דניס נקיים מעור ועצמות חתוכים לקוביות בגודל חצי ס"מ
חצי תפוח עץ ירוק חתוך לקוביות קטנות
חצי בצל סגול קצוץ דק
10 עלי נענע קצוצים דק
1 צ'ילי קצוץ דק

לקרם החציל
1 חציל גדול או 2 קטנים
שמן זית – 2 כפות
מיץ לימון סחוט – 2 כפות
מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב הויניגרט
מיץ מחצי לימון סחוט
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם

מרכיבים לקישוט המנה
פרוסות צנונית דקה
עלי מיקרו
יוגורט קל (לא חובה)
מלח גס לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. מתחילים מקרם החציל: קולים את החציל בקליפתו על הגריל או מעל להבה גלויה עד להשחמה.
2. מקררים לטמפרטורת חדר, מסירים את ראש החציל ולאחר מכן טוחנים את החלק הנותר עם הקליפה עד לקבלת קרם חלק (בבלנדר מוט או מעבד מזון). מוסיפים לקרם שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם ומעט מיץ לימון. מערבבים היטב להטמעת התיבול.
3. מרכיבים את המנה: מורחים על צלחת הגשה את קרם החציל.
4. מערבבים את קוביות הדניס עם יתר המרכיבים (תפוח עץ, בצל קצוץ, נענע וצ'ילי) ומרבבים את הדג ועם רוטב הויניגרט. ניתן (ואף מומלץ) להשרות את הדג בויניגרט גם כמה שעות לפני ההגשה.
5. בעזרת כף מניחים מהתערובת מעל קרם החציל ומקשטים. מגישים ובתיאבון.

טרטר סלמון ואבוקדו
(מרכיבים לכ – 4 סועדים)

טרטר סלמון ואבוקדו של מסעדת טאיה (צילום: באדיבות יחצ) נגיעה אסיאתית לשולחן החג. טרטר סלמון ואבוקדו (צילום: באדיבות יח"צ)

לטרטר הסלמון
250 גרם סלמון טרי חתוך לקוביות בגודל 1*1 ס"מ
2 גבעולי בצל ירוק חתוכים לטבעות
10-12 עלי כוסברה שלמים
1 כפית שומשום קלוי שחור / לבן
פלפל צ'ילי אדום חתוך לטבעות

לרוטב ויניגרט
מיץ מחצי לימון סחוט
חצי כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
1 כפית שמן שומשום
חצי כפית דבש
1 כף סויה (ניתן לרכוש סויה כשרה לפסח) 
מלח ופלפל לפי הטעם

לקרם האבוקדו
2 אבוקדו בשלים
מיץ מחצי לימון סחוט
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט טבעות של פלפל צ'יפוטלה

אופן הכנת המנה:
1. מתחילים עם קרם האבוקדו: מקלפים את האבוקדו ומועכים אותו עם מזלג עד לקבלת קרם חלק ללא גושים. מתבלים ומניחים בצד.
2. מכינים את רוטב הויניגרט: מערבבים את כל המרכיבים היטב עד קבלת מרקם אחיד.
3. מערבבים את קוביות הסלמון ויתר המרכיבים של הטרטר ברוטב הויניגרט המוכן.
4. מרכיבים את המנה: מורחים את קרם האבוקדו על הצלחת, ומניחים מעליו את קוביות הסלמון המתובלות. מקשטים עם עלי כוסברה, צ'ילי ומעט שומשום. ניתן להגיש ב-4 צלחות אישיות או בצלחת אחת גדולה לחלוקה. בתיאבון!

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
קופינאס בצור משה
טאיה בקדימה
הזמנת שולחן

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
נתח בשר במסעדת אדום (צילום: באדיבות המקום)
פנקייק אוראו של בנדיקט (צילום: נמרוד סונדרס)
נתח בשר במסעדת בישיקיו משמר איילון (צילום: עידן גור)
לירן בלו שף המקדש (צלם: אסף אמברם)
בשר בחוות צוק המעדניה (צילום: יתיאל ציון)
פלטת בשר במסעדת מדיטה ירושלים (צילום: אסף קרלה)
פורים ברשת מוזס (צילום: חיים יוסף)
קולקציית הסופגניות של מתוקה לחנוכה 2018 (צילום: בני גם זו לטובה)