נגישות
נגישות

המנה של הסדר: כך תכינו דג שלם שיעשה לכם את ערב החג

דג לוקוס טרי ועסיסי, שמן זית איכותי, תבלינים במינון הנכון ותנור חם שיעשה את העבודה – מסעדת הדייגים עוזרת לכם לגנוב את ההצגה בערב החג, עם מתכון קל ולא מתחכם לדג שלם בתנור

מגזין REST המלצות קולינריות המסעדות של rest
מערכת  zap rest

מערכת zap rest

תאריך פרסום: 10/04/2019, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דג לוקוס שלם במסעדת הדייגים תל אביב (צלם: דרור ורשבסקי) דג חגיגי לכבוד פסח. לוקוס שלם במסעדת הדייגים תל אביב (צלם: דרור ורשבסקי)

עבור רוב המשפחות בישראל, סדר פסח כהלכתו חייב לכלול לפחות מנה אחת של דג, ולעיתים קרובות אפילו יותר. לא משנה אם אתם מעדיפים גפילטע פיש מסורתי, דג חריף ברוטב או קציצה פיקנטית במתכון האהוב של סבתא, יש מנה אחת שתמיד תעשה את הרושם הנכון, תשדר חגיגיות ותשכנע את כולם לקחת עוד ביס, גם כשנראה שאי אפשר יותר – דג שלם, עסיסי ונימוח, אפוי בתנור עם תבלינים ותוספות. מסעדת הדייגים הוותיקה ביפו מסרה לנו את המתכון וגם הוסיפה כמה טיפים בסיסיים שצריך לקחת בחשבון באפייה של דג שלם כמו שצריך.  אחרי שכל המשפחה תתענג על המנה, אתם מוזמנים לנצל את חול המועד ולהגיע גם לביקור במקום אחרי טיול כיפי ביפו - תוכלו לפתוח שולחן עם שפע של מנות טריות מהים, בהן דגים נאים, פירות ים ברוטב, דגים על הגריל, פיש אנד צ'יפס ועוד ים הפתעות לחג שמח במיוחד.

לוקוס שלם עם עגבניות ושמן זית

מצרכים:
דג לוקוס שלם בינוני וטרי
5 שיני שום קלופות ושלמות
5 עגבניות שרי טריות
2 ענפי קטנים של טימין
חצי כוס שמן זית איכותי
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח

הוראות הכנה:

1. לוקחים את הדג השלם ומניחים על משטח העבודה. עם סכין חדה חותכים לאורכי של הדג צמוד לעצם ככל הניתן, אך מקפידים לא לשבור את העצמות, ולהשאיר את הדג שלם. עושים זאת משני צדדי האדרה.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. מניחים את הדג על תבנית האפיה.
4. בקערה קטנה מוסיפים את שמן הזית, ענפי הטימין, הפפריקה, הפלפל והמלח ומערבבים היטב.
5. לוקחים את התערובת ושופכים באופן אחיד על כל הדג. מעסים את הדג היטב עם הידיים ודואגים שיתכסה באופן שווה עם כל התערובת הארומטית. מוסיפים את עגבניות השרי ואת שיני השום על גבי הדג שיתנו טעם נוסף בזמן האפייה.
6. מכניסים את הדג לתנור שחומם מראש למשך כ-20 דקות. חשוב לבדוק לאחר כרבע שעה ולוודא שהבשר נותר עסיסי ולא נאפה יתר על המידה. כשהדג כמעט מוכן לחלוטין יש להעביר את התנור למצב גריל ולהשחים מעט למשך כ-5 דקות. (גם בשלב זה, נסו להימנע מהשחמת יתר ולהוציא את הדג ברקע שחלקו העליון מתחיל לתפוס צבע שחום ויפה).
7. מומלץ להגיש לצד שלל תוספות כמו תפוחי אדמה אפויים, אורז, סלט רענן ועוד. בתיאבון.

הדייגים - האנגר 2, יפו, תל אביב, 053-9443408

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
טרטר סלמון של מסעדת טאיה (צילום: באדיבות יח"צ)
לירן בלו שף המקדש (צלם: אסף אמברם)
נתח בשר במסעדת בישיקיו משמר איילון (צילום: עידן גור)
פירמידות שוקולד והפתעות (צילום: נועם בן שושן)
פלטת בשר במסעדת מדיטה ירושלים (צילום: אסף קרלה)
המבורגר, מינוט סטייק ופלפלים חריפים בראיסה תל אביב (צלם: דניאל לחיאני)
שולחן במסעדת אוקינאווה תל אביב (צילום: אפיק גבאי)
סלט מתוך תפריט האביב של משק ברזילי (צילום: שי בן אפרים)