נגישות
נגישות

הלילה הזה כולו מתוק: פירמידות שוקולד במילוי הפתעות

מי אמר שקשה להפתיע עם קינוח כשר לפסח? מתכון חכם ופשוט לפירמידות שוקולד במילוי גלידה ביתית והפתעות מטריפות שיעשו לכולם חג מתוק

מגזין REST חגים מתכונים
מערכת  zap rest

מערכת zap rest

תאריך פרסום: 10/04/2019, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

 מתי מגיעים לקינוח?? פירמידות שוקולד של נועם בן שושן

היעדר החמץ בפסח אמנם עלול להגביל קצת את התפריט והמנות שאנחנו מתכננים לארוחות המשפחתיות, אך כשמדובר בקינוחים, יש המון אפשרויות מופלאות וטעימות שניתן לרקוח בלי אף זכר לקמח. נועם בן שושן, קונדיטורית צעירה ומבטיחה שעושה קסמים במטבח מגיל קטן, חלקה אתנו רעיון נהדר לקינוח נטול חמץ שגם נראה מעולה, גם נוח להגשה ובעיקר כזה שמשאיר לכם חופש יצירתי להוסיף את התוספות האהובות עליכם. כל מה שצריך זה תבניות סיליקון טובות, כמה מצרכים איכותיים והרבה אהבה לשוקולד וגלידה. אם אתם פחות בקטע של מטבח והכנות, כדאי לדעת שבן שושן מציעה גם נבחרת של עוגות מעוצבות ואלגנטיות בהזמנה אישית, לפסח ולכל השנה.

כמה טיפים לפני שמתחילים:
1. במתכון נעשה שימוש בתבניות בצורת פירמידות, אך ניתן להשתמש בכל צורה שרוצים.
2. ניתן להחליף את הפקאן והנשיקות שבמתכון לתוספת אחרת שאוהבים כמו בוטנים, שברי עוגיות ועוד.
3. מומלץ בחום להכין את המילוי לבד אך ניתן לקצר תהליכים ולעשות שימוש בגלידה מוכנה, רק להפשיר אותה מעט, להוסיף את התוספות שרוצים ולמלא את הפירמידות.

פירמידות שוקולד לליל הסדר (צילום: נועם בן שושן) מקורי וברוח החג. פירמידות שוקולד כשרות לפסח של נועם בן שושן

כמות ל- 12 פירמידות סיליקון אישיות

מצרכים למעטפת השוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד לבן

מצרכים לגלידת שמנת:
1 פחית חלב מרוכז קר
2 שמנת מתוקה להקצפה קרות מהמקרר
100 גרם שברי נשיקות
100 גרם שבבי פקאן מסוכר
כמה דקות לפני ההגשה

אופן ההכנה:
1. מתחילים עם מעטפת השוקולד: מעבירים את השוקולד המריר לקערה וממיסים בשיטת בן מארי (קערה המונחת מעל סיר שבו מים רותחים, מבלי לבוא במגע ישיר עם המים). מערבבים וממיסים עד לקבלת שוקולד נוזלי וחלק. את אותה הפעולה עושים גם עם השוקולד לבן בקערה נפרדת.
2. אחרי שממיסים את שני סוגי השוקולד, לוקחים מברשת ומברישים בעזרתה את דופן התבניות. מתחילים בשוקולד הלבן ואז החום (חשוב להתחיל עם השוקולד הלבן שבדרך כלל מתייבש מהר יותר). מקפידים לייצר דופן שווה עד כמה שניתן, לא עבה מדי ולא דקה מדי.
3. בודקים את הפירמידות ומוודאים שאין חורים והכל מוברש.
4. מעבירים למקפיא ובינתיים מכינים את מלית הגלידה.
5. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת רכה.
6. מוסיפים את החלב המרוכז וממשיכים להקציף עד למיזוג. לאחר הוספת החלב המרוכז הקצפת עלולה לחוש לא יציבה, אל דאגה, זה מתייצב במקפיא.
7. מוסיפים את הנשיקות והפקאן ומקפלים בעדינות לתוך התערובת.
8. מוציאים את הפירמידות מהמקפיא, ובעזרת כף ממלאים אותן בגלידה.
9. מחזירים למקפיא לפחות ללילה.
10. מומלץ לחלץ את הפירמידות כמה דקות לפני האכילה, ולהגיש לצד פירות חמצמצים שישלימו את מתיקות הגלידה כמו פירות יער, מנגו וכדומה. בתיאבון.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
לירן בלו שף המקדש (צלם: אסף אמברם)
נתח בשר במסעדת בישיקיו משמר איילון (צילום: עידן גור)
דג לוקוס שלם במסעדת הדייגים תל אביב (צלם: דרור ורשבסקי)
פעילות עמודי תוצאות חיפוש באתר rest
פלטת בשר במסעדת מדיטה ירושלים (צילום: אסף קרלה)
פורים ברשת מוזס (צילום: חיים יוסף)
סופגניות אשל (צילום: באדיבות נעה עינת)
קולקציית הסופגניות של מתוקה לחנוכה 2018 (צילום: בני גם זו לטובה)