נגישות
נגישות

הממכר הרשמי: איך תכינו בעצמכם קראק פאי מוצלח?

אוהבים חמאה? משוגעים על מתוק? חולמים על מלית רכה ומתוקה שנחה על תחתית פאי פריכה? אם כך אין סיבה שלא תכינו בעצמכם את הקינוח המפורסם בעולם

מגזין REST המלצות קולינריות מתכונים
מערכת  zap rest

מערכת zap rest

תאריך פרסום: 23/01/2019, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

קראק פאי מהתפריט החדש של קפה ג'ו (צילום: דניאל לילה) הקינוח שכבש את המסעדות. קראק פאי בקפה ג'ו (צילום: דניאל לילה)

אלא אם כן התנזרתם לחלוטין ממסעדות בשנתיים האחרונות, ודאי פגשתם לא פעם את צמד המילים "קראק פאי" בתפריטי קינוחים. המאכל הממכר שנכנס לחיינו סוחף אחריו אינסוף מעריצים ופרשנויות, והאמת היא שמספיק ביס אחד בגרסה טובה באמת כדי להבין את הטירוף שמאחורי המתוק-המתוק הזה. את המתכון הבא קיבלנו הפעם מרשת קפה ג'ו המפורסמת, שהוסיפה לאחרונה את התענוג לתפריט החורף החדש שלה. אז בלי הרבה הקדמות וסיפורים על תולדות סם הקינוחים האולטימטיבי, קבלו גרסה פשוטה יחסית לפאי האמריקאי שיגרום לכם לשכוח ודאי את העוגות הקלאסיות שהתרגלתם להכין לסופ"ש. הסוד הוא להיצמד למינונים, לעקוב אחר ההוראות ולהחביא לבסוף חתיכה קטנה שתישאר לכם אחרי שכולם ילקקו את האצבעות. קדימה למשימה.

קראק פאי (תבנית קוטר 22)

מצרכים לתערובת הבצק לתחתית :
80 גרם חמאה (בטמפרטורת החדר)
4 כפות סוכר דמררה
2 כפות סוכר לבן
1 ביצה ( L)
1 כוס שיבולת שועל
1/2 כוס קמח לבן
1/4 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
2 כפות סוכר חום (לשלב מתקדם)
50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (לשלב מתקדם)

מצרכים למלית :
3/4 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כפית מלח
120 גרם חמאה
100 גרם שמנת מתוקה
4 חלמונים
100 גרם חלב
1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה:

1. מחממים תנור ל 170 מעלות ומתחילים בהכנת הבצק: מערבבים 80 גרם חמאה ואת הסוכר הלבן והדמררה במיקסר עם וו גיטרה, מוסיפים ביצה, לאחר מכן מוסיפים את שיבולת השועל, קמח, אבקת אפיה ומלח. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. משטחים באופן חופשי בתבנית משומנת ואופים 16 דקות או עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומצננים.
3. מפוררים את הבצק שהתקרר ומערבבים עם החמאה והסוכר החום. מהדקים בתבנית הפאי, כולל דפנות התבנית.
4. הכנת המלית: בקערה שמים את הסוכר המלח והחלב, ומוסיפים חמאה מומסת (לא חמה). לאחר מכן מוסיפים שמנת מתוקה, את החלמונים והווניל .
5. מערבלים הכל במיקסר או במטרפה לתערובת אחידה.
6. שופכים את המלית על התחתית.
7. אופים כ- 30 דקות ב-170 מעלות, לאחר מכן מורידים מעט את הטמפרטורה ל- 150 מעלות וממשיכים את האפייה לעוד כ-20 דקות . הפאי מוכן כאשר הוא יציב בצדדים אך באמצע עדיין רוטט מעט.
8. מכניסים לקירור ללילה (חשוב) ומגישים ביום למחרת. בתיאבון.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
קפה ג'ו בתל אביב
053-9439688


תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי
פרנץ' טוסט עם ריבת אגסים (צילום: באדיבות יובל בן נר)
ניוקי של קפה גו (צילום: דניאל לילה)
קוקטייל וודקה ועשבי תבלין (צילום: באדיבות מותג פינלנדיה)
בראנץ' במסעדת טאיזו (צילום: יפית שמחה)
סלט מתוך תפריט האביב של משק ברזילי (צילום: שי בן אפרים)
פורים ברשת מוזס (צילום: חיים יוסף)
מסעדת דלידה בשוק לוינסקי (תמונה: באדיבות המקום)
שולחן במסעדת רוסטיקו בזל (צילום: באדיבות המקום)