נגישות
נגישות

רוסטיקו מציגה: מתכון למרק קרם דלעת וערמונים

הוא קרמי וקטיפתי, עשיר בטעמי ערמונים עמוקים ומתאים במיוחד כשבחוץ החורף צובר תאוצה - מסעדת רוסטיקו עם מתכון למרק דלעת מעולה שיעזור לכם לשמור על החום

מגזין REST המלצות קולינריות מתכונים
מערכת  zap rest

מערכת zap rest

תאריך פרסום: 06/01/2019, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

 חורף כתום וחם. מרק דלעת וערמונים ברוסטיקו (צילום: באדיבות המקום)

הרוח בחוץ העיפה לכם את המטריה? הגשם הצליח למצוא את דרכו פנימה למרות שהחלון סגור? אל דאגה. החורף אמנם כאן כדי להישאר, אבל יש המון דרכים להפוך את הקור ליתרון וליהנות מצדדים הכי טובים (וטעימים) של העונה הגשומה. מסעדת רוסטיקו האיטלקית, הפועלת ביציבות בשדרות רוטשילד בתל אביב (שלוחה נוספת במתחם בזל בתל אביב), מציעה מן הסתם את אחד המטבחים הכי מנחמים ונעימים שיש בחורף - פסטות עשירות ברוטב, פיצות לוהטות עם תוספות וכמובן מרקים קטיפתיים שתמיד כיף לשלב בארוחה. רוסטיקו בחרה הפעם לגלות לנו את אחד המתכונים המוצלחים שלה, למרק מענג של דלעת בתוספת ערמונים שמוסיפים טעם אגוזי ועמוק. אז אם כבר החלטתם להישאר בבית, עשו זאת כמו שצריך ובשלו לעצמכם משהו חמים וטוב. בתיאבון.

מצרכים:
דלעת במשקל כ-1 קילוגרם, קלופה וללא גרעינים
1 בצל לבן
1 גבעול סלרי עם העלים
1 שן שום כתוש
רבע כוס יין לבן
2 כוסות מים
כוס וחצי מים נוספים (שמוסיפים לקראת הסוף לפי ההוראות)
מיכל שמנת מתוקה
כ- 6 יחידות פטריות פורצ'יני יבשות ומושרות בחצי כוס מים חמים
4 כפות חמאה
כ-10 ערמונים קלופים ומבושלים (ניתן לקלות לבד או לרכוש באריזות מוכנות במגוון רשתות)
מלח לפי הטעם
מעט פלפל שחור
2 כפות סוכר חום דמררה
3 עלי מרווה גדולים

אופן ההכנה:
1. חותכים את הדלעת לקוביות גדולות.
2. בוזקים מעט שמן רגיל על הדלעת, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. צולים עד לריכוך והשחמה יפה של הדלעת.
3. קוצצים את הבצל והסלרי לחתיכות דקות וכותשים את השום.
4. ממיסים בסיר גדול את החמאה ומוסיפים פנימה את הבצל, הסלרי והשום.
5. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים ל-2 דקות נוספות עד לאידוי האלכוהול.
6. מוסיפים שתי כוסות מים, את הדלעת, הערמונים, שמנת, מלח, פלפל, סוכר חום עלי המרווה ופטריות הפורצ'יני (כולל הנוזלים).
7. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה ל- 20 עד 30 דקות.
8. בעזרת כף מוציאים את פטריות הפורצ'יני וזורקים.
9. טוחנים את המרק היטב במשך כמה דקות, עד שמתקבל מרקם אחיד, קרמי ונעים, רצוי בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים כוס וחצי מים נוספים, מחממים ומגישים.

רוסטיקו, שד' רוטשילד 15, שדרות רוטשילד, תל אביב, 053-9443070

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
רוסטיקו בתל אביב
053-9443070

קוקטייל וודקה ועשבי תבלין (צילום: באדיבות מותג פינלנדיה)
בראנץ' במסעדת טאיזו (צילום: יפית שמחה)
אוזני המן של לולה וקובה (צילום: עלמה הראל)
פסטיבל יצרני ממתקים בשוק הנמל (צילום: אנטולי מיכאלו)
פורים ברשת מוזס (צילום: חיים יוסף)
ניבה בנטו בזכרון יעקב (צילום: תהילה אור שלו)
מסעדת דלידה בשוק לוינסקי (תמונה: באדיבות המקום)
שולחן במסעדת רוסטיקו בזל (צילום: באדיבות המקום)

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי