נגישות
נגישות

חובה לכל בשלן: מתכון לקובה סלק מושלם

משוגעים על קובה סלק וחוששים להכין בעצמכם? מסעדת כתר המזרח עם מתכון מפורט ואותנטי למנה האהובה שהכי כיף לקבל איתה את השבת

מגזין REST המלצות קולינריות חדשות מהצלחת
מערכת  zap rest

מערכת zap rest

תאריך פרסום: 11/10/2018, 15:00
תאריך עדכון: 26/11/2018, 9:42
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

 תתכוננו להכין כל שבוע. קובה סלק של כתר המזרח

זוכרים את כל המשימות שגרמו לכם לומר "אחרי החגים"? ובכן, אחרי החגים כבר כאן, ואם תשאלו אותנו מדובר בתקופה נהדרת ללמוד מתכונים חדשים ולמלא את המטבח בהפתעות לארוחות שילוו אתכם בשנה החדשה. הפעם החלטנו ללכת על קלאסיקה טעימה במיוחד שאהובה מאוד על קיבוץ הגלויות הישראלי – קובה סלק חם, מנחם וממלא, שייתן צבע לאווירת השבת ויצטרף לרשימת המנות המועדפות על המשפחה. אז נכון, הכנת קובה באופן מוצלח זה דבר שדורש פרקטיקה וניסיון, על כן פנינו למסעדת כתר המזרח הוותיקה שתלמד אותנו את רזי הסולת, סודות הגלגול ונפלאות המרק הארומטי. אם אתם קצרים בזמן (או השראה) תוכלו לרכוש את המנה המוכנה במסעדת כתר המזרח בשוק צפון בימי שישי בלבד, אבל אם כבר מוד של חמימות וסתיו – נסו את המתכון ותוכיחו גם לעצמכם שאין כמו בבית.

בטעם של חופש: מתכון לשייק אננס
אחת ולתמיד: מסעדות החובה של תל אביב
מסעדות כשרות מומלצות בתל אביב
איפה אוכלים ברמת החייל?

מצרכים למעטפת הבצק
1 כוס סולת
1.5 כוס מים
חצי כפית מלח

מצרכים לתערובת הבשר
חצי קילו בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ
חופן פטרוזיליה
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל
חצי כפית בהרט לקובה
15 מ"ל רכז רימונים

מצרכים למרק
חצי קילו סלק חתוך לחצאי ירח
רבע כוס מיץ לימון
1 כף סוכר
1 כף שטוחה מלח
כפית פלפל
1 בצל קצוץ
חצי כפית פפריקה מתוקה

הוראות הכנה
1. ראשית מניחים בקערה את הסולת עם המים והמלח ונותנים לה להתרכך במשך כ-20 דקות.
2. מכינים את מלית הבשר: מטגנים בצל עד להשחמה, מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר חצי מוכן (שימו לב לא לבשל יתר על המידה). מוסיפים לתערובת את שאר מרכיבי המילוי, מערבבים ומכבים את האש. נותנים לתערובת להתקרר ומתחילים להכין את המרק.
3. למרק: מטגנים בצל לצבע זהוב ומוסיפים מים, לאחר מכן מוסיפים את הסלק החתוך. ברגע שהמים רותחים מוסיפים את התבלינים,מערבבים, מנמיכים להבה ונותנים למרק להתבשל עד שהסלקים מתרככים.
5. מרכיבים את הקובה: קורעים עיגולים קטנים מבצק הסולת פותחים ל"פיתה" קטנה ומניחים במרכז את הבשר, סוגרים בעדינות לצורת כדור ומניחים את הקובה ישירות במרק. כך עובדים עד לסיום כל הקובות. משך הבישול כ-7 דקות. בתאבון.

כתר המזרח שוק צפון - ראול וולנברג 20, תל אביב 053-9379727 / כתר המזרח אבן גבירול 115, תל אביב 053-9387887

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
כתר המזרח בתל אביב
053-9379727

פרויקט ותפריט קדרות במסעדת רוטנברג (צילום: אפיק גבאי)
מרק ראמן של מסעדות פריים (צילום: דניאל לילה)
ביסטרו מלון רוטשילד בתל אביב (צילום: באדיבות המקום)
עראייס דג בביגלה ירושלמי של בין המטעים (צילום: אסף קרלה)
נתח בשר בראנץ' האוס (צילום: באדיבות המקום)
מסעדת הלנה בנמל (צילום: באדיבות המקום)
תפריט חדש במסעדת קלמטה ביפו (צילום: אנטולי מיכאלו)
סלמון ומטיאס בג'ונסי גארדנר (צילום: באדיבות המקום)

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי