נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

עם עיצוב של ביסטרו אמריקאי, קיר חמוש רובים ובר גדול ומרשים במרכזה, וילונות משובצים, שולחנות עץ כהים שנראים שייכים לבר אירופאי, ציורים ממוסגרים מונחים מסביב, וזכוכיות צבעוניות בחלונות בתקרה – ארנולד נראית כאילו הועתקה מארצות הברית, הישר אל מרכז הספורט הלאומי בתל אביב.

לעומת המסעדות ההיפסטריות שמעטרות את מרכז תל אביב ומתאמצות לשדר ״אנחנו מיוחדים״, נראה שארנולד עושה את זה באופן טבעי.

מלך החצילים של תל אביב
ובלי להתאמץ, גם התפריטים מוסיפים לתחושה המיוחדת ונפתחים בגזרי עיתון ישנים שמספרים את סיפורו של ארנולד בייניש, מלך החצילים של תל אביב. מסתבר שבשנות ה-60 מלך לו ארנולד על מסעדה שנהרו אליה אנשים מכל קצוות הארץ. ארנולד של היום היא המורשת שלו.
אווירה מיוחדת במינה. ארנולד

ארנולד מיוחדת במינה. במבט אחד אפשר להבחין בזה, ובביס אחד אפשר באמת להבין את זה לעומק, והביס הזה היה כבר ב׳מנה הראשונה׳ הראשונה שטעמתי. היה זה מנת "קלמארי יצחקי" - מנת קלאמרי עם פטריות שמפיניון, סויה, שמן שומשום, יוגורט ואספרגוס. מנה מתובלת לתפארת עם מליחות שמוציאה את המיטב מהקלמארי הרך. הפטריות סופחות אליהן את הרוטב המתובל ומתפוצצות בפה עם הנגיסה הראשונה.

כמובן שהייתי מזמין גם את מנת החצילים שהוצעה שם כראשונה אלמלא זוגתי הייתה סולדת מחציל מבושל. לא כולם מושלמים, אחרי הכל. אז במקום זה הזמנו את מנת האיקרה ואת לחם הבית, ולא התחרטנו. האיקרה הנהדרת עם טעם ימי מתון, והלחם שיצא באותה השנייה מהתנור גרמו לי לשכוח מהחצילים של הוד מלכותו.

באותו הזמן יצאה אל השולחן גם מנה שמשכה את תשומת ליבי בתפריט, תחת קטגוריית ה״נוסטלגיה״. נקניקיות קנקר מטוגנות עם צ׳יפס. אני משער לפי שם הקטגוריה זו מנה שהוגשה בעבר אצל אדון בייניש, והיא מתאימה לילדים ולמבוגרים שאוהבים לחזור אל המוכר והטוב. 
קדירת פירות הים של ארנולד

אוכלים ומבוסמים
למנה עיקרית הזמנו קדירת פירות ים עם מולים, קלמארי ושרימפס, ברוטב מרטיני אדום וחמאה. זו הייתה הפעם הראשונה שזוגתי הסכימה לטעום מולים, ואני שמח לבשר שהיא מאוד נהנתה ותעשה את זה בשנית.

בנוסף, הזמנו ניוקי תפוחי אדמה עם שמפיניון, כרישה ואורגנו, ביין לבן וחמאה. הניוקי מאוד נימוח ויוצא דופן במרקם שלו, והרוטב, כמו שאר הרטבים עד כה בארנולד, היה מתובל בדיוק במידה.

יחד עם כוס יין, צ׳ייסר, ושני רטבים מבוססים על משקאות אלכוהולים, בשלב הזה כבר הייתי מבוסם, שמח ושבע. חשוב לציין שכל המנות, ללא יוצא מן הכלל (גם הראשונות), היו עצומות בגודלן, ואת העיקריות כבר לא הצלחנו לסיים מפאת חוסר מקום.
אופציה מעולה לערב נעים

יחד עם זאת, הייתי אמנם שבע - כן, אך לוותר על קינוח - בחיים לא. לכן לקינוח הזמנו עוגת גבינה אפויה עם רוטב דובדבנים וטארט לימון עם מרנג צרוב. מנת סיום מעולה של קרם לימון על קרמבל עוגיות, ועוגה נפלאה במרקם עדין וחמצמצות של דובדבנים.

כל מה שנשאר בשלב הזה זה להגיד תודה להוד מלכותו ויורשיו.

חשבון בבקשה:
לחם הבית - 16 שקלים
קלמארי יצחקי - 59 שקלים 
איקרה - 35 שקלים
נקניקיות קנקר - 48 שקלים
קדרת פירות ים - 106 שקלים
ניוקי פטריות - 53 שקלים
טארט לימון - 34 שקלים
עוגת גבינה - 37 שקלים
כוס יין - 33 שקלים
שורה תחתונה: 421 שקלים לארוחה זוגית מלאה, כולל יין וקינוחים

ארנולד, שטרית 6, מרכז הספורט הלאומי, תל אביב. 03-6484911

* הכותב היה אורח המקום

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
ארנולד בתל אביב
053-6114525

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מייקס פלייס הרצליה (צילום: באדיבות המקום)
 אוכלים בגרג בנמל תל אביב
 אוכלים בגרג בנמל תל אביב
ראצ'ה תלמד אתכם על אוכל גיאורגי
מסעדה ובייקרי: בראון בתל אביב
שני קילוגרם מעל כל היתר: מסעדת NG
יודעת את השפה: מסעדת בית איטלקי
יודעת את השפה: מסעדת בית איטלקי
דרבי בר דגים: מסעדת הבית של חובבי הז'אנר
בוצ'רי דה ברילוצ'ה - עיירה ארגנטינאית בלב תל אביב
בית ויס התחדש: ברוכה הבאה פוזיטינו
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?