נגישות
נגישות

השבוע במסעדות בתל אביב - 14.7

טוב, זו בהחלט הולכת להיות תקופה משגעת לכל חובבי הקולינריה שיגיעו לתל אביב. ערבי nose to tail בפונדק דה לוקס, פסטיבל המבורגרים בדיקסי, יוליה חוגגת עשור, חודש כפרי בקלארו, תפריט אסיה-לטיני בלומינה ועוד מטעמים. שווה לדפדף עד הסוף

מסעדות בתל אביב חדשות מהצלחת
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 14/07/2015, 11:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

ערב Nose to tail בפונדק דה לוקס
החל מאתמול השיק פונדק דה לוקס סדרת ערבי בשרים חודשית תחת הכותרת nose to tail. על פי גישה זו נעשה שימוש בכל חלקי הבשר. כל הנתחים מטופלים בעבודת יד בטכניקות מסורתיות של שרקוטרי: יישון, המלחה, ייבוש, כבישה, בישול ארוך וברביקיו בצליה ועישון בעת טבעי לאורך זמן בחום נמוך - "Low & Slow", בה מתמחה המקום. התפיסה הזו דוגלת בשימוש בכל חלקי הבשר ובמניעת בזבוז, וחזרה אל הכרת מקורות המזון. לאחרונה אנחנו עדים לטרנד שמתפשט במסעדות, ומכירים נתחים חדשים, וביניהם אברים פנימיים, שעד עתה לא היו נפוצים במסעדות. לאורך הערב יוגשו מנות כמו: לארד מעושן- שומן בבישול ארוך במרקם חמאתי; פסטרמה צוואר בעישון ארוך; בטן מגולגלת בסגנון פורקטה בבישול ארוך בזרעי שומר ומנות נוספות. בנוסף יוגשו סלט תפוחים וסלרי, עדשים , קרם תירס עם תרד ולקינוח קראק פאי אמריקאי מסורתי. לאורך כל הערב יוגשו יין הבית ובירת חיטה גרמנית בכוסות (19 ש"ח לכוס). ערבי nose to tail יתקיימו במתכונת חודשית ובהזמנה מראש (המחיר לאדם – 160 ₪).
פונדק דה לוקס, עולי ציון 7, יפו. 053-9367916

יוליה חוגגת עשור
מסעדת יוליה, שממוקמת בדרום נמל תל אביב, ממש מול הים, חוגגת עשר שנים להיווסדה עם תפריט מנות מיוחדות של השף רומן דימנט. תפריט הספיישלים יצטרף לתפריט הרגיל של המקום. המנות: סביצ'ה דג ים עם כוסברה, אבוקדו, בצל סגול וצ'ילי לצד ברוסטקה; סלט קפרזה עם מוצרלה טרייה, עגבניות שרי צבעוניות, בזיליקום ובלסמי; אלה- פלנצ'ה- (200 גרם) שרימפס לנגוסטין וקלמרי סגול צרובים בפלנצ'ה עם סלט עגבניות כוסברה פיקנטי ויוגורט צאן; כאוס פירות ים (750 גרם)- מולים, סרטנים כחולים, שרימפס וקלמרי ברוטב רוזה צ'יפוטלה; פילה דג ים (לפי הדגה) על הגריל עם ניוקי, פירות ים , ארטישוק ותרד טורקי בשמן זית; ראש לוקוס (לפי משקל) קריספי, וסטייק סינטה (250 גרם) בחמאת זעתר על ירוקים חמים. שעות הפעילות במקום: מ-8:00 בבוקר ועד אחרון הלקחות.
Yulia, נמל ת"א מבנה 2, הגעה דרך רחוב חבקוק, תל אביב. 053-9439386
מסעדת Yulia. צילום: יחסי ציבור
המהפך של ג'ויה
ג'ויה סינמטק עוברת שינוי משמעותי, בהובלת השף רוברט קלוגר, ומתעתדת להיות מסעדה איטלקית לבילוי של קז'ואל עם קולינריה מוקפדת, אך במחירים אטרקטיביים יותר. בתפריט מנות כמו ברזזאולה "עבודת יד" וברוסקטות - 26/48 ₪, דג ים נא - 33/52 ₪, רביולי של שכונת שפירא - 53 ₪ , נתח קצבים על פולנטה - 88 ₪, דג ים וירקות בטאבון -92 ₪ ועוד מנות. לצד האוכל גם תפריט יינות רחב, והאווירה כולה משדרת תל אביביות קלילה. מובטח גם תפריט עסקי במחירים משתלמים.
ג'ויה סינמטק, הארבעה 5, תל אביב. 053-9426862
ג'ויה סינמטק. צילום: אנטולי מיכאלו
ערב צרפתי במרינדו – 23 ביולי
מרינדו חוגגת את יום שחרור הבסטיליה (שנחגג ב-14 ביולי) בחוויה קולינרית בניחוח צרפתי. בין המנות שיוגשו בארוחה, בניצוחו של שף אריאל כהן: קנאפס חזה אווז, סלט ניסואז, המבורגר עגל בניחוח גבינה כחולה או פרמזן מוגש בלחמניית בריוש, לקינוח פונדנט שוקולד חם עם וניליה ועוד. הארוחה כוללת כוס יין אדום, ועלותה 129 ₪ לסועד.
מרינדו, אחד העם 58, תל אביב. 053-9368729
מרינדו, השף אריאל כהן. צילום: אורי אמיתי
הילדים שלכם יחייכו באקיקו
אקיקו סושי בר מחבק את הילדים עם תפריט קופסאות בנטו מסורתי ופשוט מקסים. לסועדים הקטנים נבנו קופסאות בנטו כמו רייס פופ- אורז  בשילוב ירקות מוקפצים - תירס, אפונה וגזר ברוטב ברביקיו (24₪); רולינג וג'יס- רול מאקי אבוקדו ורול מאקי מלפפון (8 יחידות) עם טמאגו וירקות טריים (26 ₪); האפי נודלס- אטריות ביצים מוקפצות עם ירקות (28 ₪- תוספת סלמון 9 ₪); צ'יראשי קידס - סלמון מבושל בטריאקי מעל אורז לבן , טמאגו וירקות ( 32 ₪) ועוד.
אקיקו סושי בר, אבא אחימאיר 17, תל אביב. 03-6417641
אקיקו סושי בר. צילום: שרית גופן
חודש של מגדלים כפריים בקלארו - מהשדה לשולחן
בין התאריכים 23/6-23/7 יתקיים בקלארו חודש בסימן kfar to table, במסגרתו יושק תפריט חדש, פרי שיתוף פעולה בין השפים רן שמואלי ואלדד שמואלי לשפית נוף עתאמנה איסמעיל (זוכת מאסטר שף), שבנו יחדיו תפריט המחבר את המטבח הערבי האותנטי למטבח הישראלי העכשווי, תוך התבססות על תוצרת מקומית וטרייה של מגדלים ויצרנים קטנים מכפרים בצפון הארץ. חלק מהמנות שיככבו בתפריט: מנטי - כיסוני בצק דקים ממולאים בבשר טלה, עם בצל מטוגן בתיבול של ציפורן, מוסקט פלפל אנגלי וזעתר, עם סלסלה של עגבניות, שום, פלפל חריף, עלי נענע ונגיעות של יוגורט (76 ₪); סלט פאטוש - עלי תרד, עגבניות, עלי זעתר טריים, נענע, פטרוזיליה, פלפל חריף, קרעים של פיתה קריספית ושניצל ג'יבנה (54 ₪); שרימפס מלוחייה - שרימפס במחבת עם עלי מלוחייה מוקפצים ו"צ'יפס מלוחיה" עם שום, פלפל, פילטים של עגבנייה, מיץ לימון ושמנת חמוצה (138 ₪); מסיח'אן - לאפהבתנור עם עוף קונפי, הל, קינמון ואניס, המוגש עם לבנה עיזים (106 ₪) ועוד.
קלארו, אלוף דוד אלעזר 30, תל אביב. 053-9365741
קלארו. צילום: בועז לביא
תפריט אסיה-לטינו במסעדת לומינה
מאיר אדוני לא נעצר לרגע, ובנה תפריט עם טעמים אסיאתיים ולטיניים, שכולל מנות רבות וגם תפריט קוקטיילים שמתאים לסגנון. התפריט יוגש עד סוף חודש אוגוסט. בין המנות: פיש אנד צ'יפס פרואני של נתחי בר מטוגנות בבלילה של בירה וגרגירי תירס חלב, זרעי כמון, צ'יפס פלנטיין ותפוח אדמה מעושן, קמול דליים וצ'יפוטלה לצד חמוצים מקסיקניים; פאד תאי טונה אדומה עם אטריות אורז, רוטב דגים, כרוב, סוכר דקלים, למון גראס, ג'ינג'ר, בוטנים, כוסברה וביצת עין; סלט תאילנדי עם ורסיית דגים/בשר או ורסיה טבעונית ועוד.
לומינה, מלון קרלטון, אליעזר פרי 10, תל אביב. 053-7933435
לומינה. צילום: מאיר אדוני
תפריט חדש בשיין אנד שארפ
ולא רק תפריט חדש, אלא גם צמד שפים חדשים (אלעד לוי ונדב נצר), שריעננו את התפריט עם מנות חדשות ומעניינות כמו ברזאולה (סינטה בכבישה ביתית) עם צלפים וצנונית; פטה כבד עם ערמונים קלויים וקרם מנגו; כבד אווז עם קרם שורשים, בריוש, קציפת קוקוס וזרעי כוסברה מסוכרים ועוד.
Shine & Sharp רחוב יגאל אלון 65, תל אביב. 053-9443055
שיין אנד שארפ. צילום: אלעד שושן
פסטיבל בורגרים בדיקסי
פסטיבל המבורגרים יתקיים בדיקסי עד ה-25.7, והחגיגה כוללת 10 סוגי המבורגרים שונים בגודלם, טעמם וצורת הגשתם. למשל: בורגר מקסיקני עם טורטייה כריספי, גוואקמולי, סלסלת עגבניות ושעועית שחורה / צ'ייסר של טקילה קוארבו (77/67 ₪); בנדיקט בורגר עם האם, ביצה עלומה ברוטב הולנדייז עם טבעות בצל קריספיות תוצרת בית / צ'ייסר של וויסקי אמריקאי ווילד טרקי (81/71 ₪); בורגר SURF&TURF עם שרימפס בחמאה ושום, ירקות ובתוספת קלמרי מטוגן עם איולי בזיליקום / צ'ייסר קטל 1 (89/77 ₪ ); בורגר טבעוני עם טחינה צ'יפוטלה שיוגש בלחמנייה נטולת גלוטן (54 ₪) ועוד. התפריט יוגש בימים ראשון עד רביעי ושבת בין השעות 12:00-23:30 כאשר בשעות הלילה (23:30-5:00) יהיה אפשר להזמין משני סוגי בורגרים מתפריט ספיישל הפסטיבל, ובימים חמישי ושישי מהשעה 12:00 בצהריים ועד 5:00 למחרת.
דיקסי גריל בר, יגאל אלון 120, פינת תוצרת הארץ 3, תל אביב. 053-9443055

טוקיו ברמת החייל
קבוצת ONAMI  מביאה את בשורת האוכל היפני אל רחוב הברזל ברמת החייל, ומשיקה סניף נוסף של מסעדת oban koban, שתתמחה בפרשנות מודרנית למאכלי רחוב יפניים. המסעדה ברחוב הארבעה הצליחה מעל ומעבר, ואנשי הקבוצה החליטו לפתוח מסדה נוספת. השף ציון ברנץ הרכיב תפריט דומה לזה של המסעדה ברחוב הארבעה, פלוס מנות ייחודיות. תפריט ה-Oban Koban מתהדר במנות כגון היאקיניקו (פרשנות יפנית לברביקיו קוריאני) – נתחוני פרגית או אנטריקוט המוקפצים בווק עם תרד, שעועית ירוקה, צ'ילי ובצל ברוטב יאקיניקו על אורז מאודה וביצת עין (מוצעת גם כמנה טבעונית עם טופו וללא ביצת עין). התפריט כולל גם שלל מנות נודלס, וביניהן: ג'פאדתאי (אטריות אורז, טופו, ביצה, בצל ירוק, נבטים, וואקאמה וג'ינג'ר כבוש ברוטב סויה תמרינד, לו ניתן להוסיף שרימפ וקלמארי), אזוקי קורוממה אודון (אטריות אודון דקות, שעועית אזוקי, כרובית, בצל סגול ורוקט ברוטב שעועית שחורה וסויה) ועוד. המסעדה מעוצבת כסמטת רחוב יפנית, מעוטרת בפנסי נייר שיוצרים תאורה חמה. בשלב הראשון המסעדה פתוחה בין השעות 12:00-16:00 בימים א'-ה' ולרגל ההשקה ניתנת הטבה של 10% הנחה על התפריט.
Oban koban, הברזל 4, רמת החייל, תל אביב. 053-9379312
 אובן קובן. צילום: אפיק גבאי

השוק הפליאוליתי
ממש עכשיו נפתח בשכונת הדר יוסף בתל אביב השוק הפליאוליתי. התזונה הפליאוליתית מבוססת על אורח חייו של האדם הקדמון שחי בתקופה הפליאוליתית לפני 10,000 שנים, ולפיה גוף האדם מותאם אבולוציונית למזון שונה לחלוטין מזה שאנו ניזונים ממנו כיום. חסידי הפליאו נוהגים לצרוך "אוכל אמיתי" שאינו מתועש, והינו נקי מכימיקלים, ללא שמנים מזוככים, ללא דגנים וללא סוכר מעובד. הם ניזונים בעיקר מבשר, דגים, אגוזים, ופירות וירקות טריים בלבד. אורח החיים הפליאוליתי נמצא במגמת תאוצה עולמית, ואם בעבר נחשב לנחלתם הבלעדית של ספורטאים ושוחרי בריאות אדוקים, כיום משתייכים אליו אנשים רבים אחרים אשר מעוניינים לצורך מזון טרי, איכותי ומזין. בישראל קהילת הפליאו התפתחה וגדלה ויש כ-20,000 פליאוליתים אדוקים. בשוק יהיו כ-40 מציגים עם תבלינים, בשרים מעושנים, חליטות, דבש, ירקות שורש, מעשנות וגרילים ועוד. מרינדו יגיעו עם מוצרים שהוכנו במיוחד לשוק; שירת רועים יגיעו עם גבינות מהצפון; פיצה האנט שעשויה מקמח שקדים וטפיוקה תימכר במקום ועוד רבים וטובים.
שכונת הדר יוסף, שישי 17 ביולי בין השעות 9:00-14:00. הכניסה בחינם


תמונה בראש העמוד: פונדק דה לוקס. צילום: בן יוסטר
תמונה בעמוד הבית: השוק הפליאוליתי. צילום: איל קרן

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
ביסטרו 56: הנאה מאוכל, נוף קסום ואווירה קסומה
מסעדת השף M37 - המסעדה שלא תרצו לפספס
פורטו – מטבח ים תיכוני: אווירה נעימה ואוכל משובח
סוהו: אסיאתית אמיתית ראשון לציון
חדש ומלוח: אנין  המסעדה החמה של ים המלח נפתחה
מה נשים אוהבות לאכול? המסעדות המושלמות לערב נשים
קינוחי שוקולד מומלצים בעוטף ובצפון
מונא - ביסטרו ירושלמי אלגנטי
דרבי בר דגים: מסעדת הבית של חובבי הז'אנר
בוצ'רי דה ברילוצ'ה - עיירה ארגנטינאית בלב תל אביב
בית ויס התחדש: ברוכה הבאה פוזיטינו
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?