נגישות
נגישות

ממשיכים לאכול באזור גשר מעריב

עבודות הרכבת הקלה כבר החלו, אבל גילינו שהשד לא כל כך נורא, והעומסים אינם כבדים כמו שחשבנו. מסעדות ומזללות באזור גשר מעריב ממשיכות להפעיל עסקים כרגיל. האזור משופע בחניונים, וברוב המקומות יש גם שירות משלוחים

מגזין REST מסעדות בתל אביב חדשות מהצלחת
שרון שגב

שרון שגב

תאריך פרסום: 13/10/2015, 14:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

הכינו אותנו לנורא מכל, אבל המציאות שונה לגמרי. עבודות הרכבת הקלה בגשר מעריב אמנם גורמות לשינויים בתנועה, אך העובדים בסביבה והמבלים ממשיכים לפקוד את המסעדות באזור. ליד רוב המקומות יש חניונים, ולחלק מהמסעדות יש הסדרים מיוחדים שמוזילים את מחיר החניה. בנוסף, לרוב המקומות (בעיקר למזללות) יש שירות משלוחים, כך שאין שום סיבה להפסיק להגיע לסביבה או להזמין הביתה.

מסעדות יוקרה כמו טאיזו ודקא, מוסדות ותיקים כמו מפגש הסטייק ומסעדת מי ומי - כולם קוראים לסועדים להגיע, ולתרום להמשכיות האזור כמתחם קולינרי שוקק חיים.

את יובל בן נריה לא מפחידות עבודות הרכבת הקלה באזור. טאיזו נחשבת כיום לאחת המסעדות הטובות בארץ, ומספקת לסועדיה חוויה קולינרית אסיאתית עכשווית, שמצליחה לגעת בקשת רחבה של טעמים. האווירה בטאיזו לא מפונפנת מחד, אך מאידך אתם יודעים שבאתם לאכול טוב ולשלם יפה. המחירים כאן לא מרקיעים שחקים, ומחיר ארוחת טעימות ליחיד (בין 7-9 מנות) יכול לעבור את סכום ה-250 ₪. יקר? תלוי איך אתם מסתכלים על זה. המנות בטאיזו מעידות על יצירתיות ומעוף, חומרי גלם טובים וטכניקות עשייה מגוונות. המטבח כאן לא נח. בן נריה מציע את הטובים שברעיונותיו, ואם לקחתם את תפריט הטעימות, אין ספק שתזכו לטעום מכל כך הרבה סוגים של יצירות אמנות, שלבסוף לא תדעו איך לדרג אותן (אם אתם כאלה שמדרגים את טיב המנות כמונו). הסועדים של טאיזו יכולים לחנות בחניון מגדל רובינשטיין, והגישה משם אל המסעדה מהירה וקלה.
טאיזו. צילום: אפיק גבאי
ברחוב מנחם בגין 37 נמצא מפגש הסטייק. מוסד תל אביבי ותיק, שמציע לקהל הסועדים את כל מה שאפשר להעלות על הגריל - משיפודים, דרך כבד אווז ועד דגים. למפגש הסטייק יש תפריט קינוחים עשיר, שלא מאפיין בדרך כלל מסעדות בשר, אך כאן שמו דגש גם על החלק המתוק של הארוחה. המחירים סבירים מאוד, (לדוגמא: שיפוד כבש - 42 ₪; חצי עוף בגריל – 55 ₪; סטייק פילה בקר 250 גרם – 155 ₪) ומזמן לא ראינו תפריט כל כך מגוון. בנוסף למנות ה"קלאסיות" של מסעדות מסוג זה, יש מנות ראשונות בניחוח גורמה, כמו ברוסקטה כבד אווז על מרקחת פירות אדומים (70 ₪); פרחי כרובית מטוגנים עם איולי (28 ₪) ועוד. למקום יש שירות משלוחים, ויש גם חניה צמודה במגדל רובינשטיין. לבאי המסעדה יש הנחה משמעותית בחניון.
מפגש הסטייק. צילום: המסעדה
מאז שנת 2007 פועלת מסעדת DECA כאחת ממסעדות העילית הטובות בתל אביב. תחילתה תחת שרביטו הקולינרי של חיים כהן, בהמשך השף תום קבלו, לאחר מכן רועי כהן, וכיום מנהלת אותו יעל יוסף. המסעדה נמצאת ברחוב התעשייה 10 (ומחזיקה, אגב, חניה צמודה שגם מונגשת לנכים), ומתוקף היותה כשרה היא מהווה אלטרנטיבה ראויה לפגישת אנשי עסקים מכל העולם שמגיעים לעשות ביזנס באזור. דקא מצליחה לפצח את הטעם הישראלי האנין, בלי לוותר על טעמים ים תיכוניים מובהקים. הקבב הוא קבב בורי, והסלט הישראלי הקצוץ דק משתלב היטב בתפריט. החציל שרוף על האש, והפלאפל דגים לא מתנצל כשהוא מוגש עם המון עשבי תיבול וטחינה ירוקה. 
דקא. צילום: יחסי ציבור
רשת סנדוויצ'יות על ובר סלטים בהרכבה עצמית, אבל בעצם אפשר לומר שאוליב היא מעדניית בוטיק, שיכולה לתקתק לכם בכמה דקות ארוחת סנדוויץ' מעולה, או צלחת פסטה ראויה. מחירי הפסטות נעים בין 26-34 ₪, ומחירי המנות החמות (ספיישלים מתחלפים) נעים בין 38-42 ₪. אפשר לקחת הביתה/למשרד או לאכול במקום. לילינבלום 24.

בורגרים, רשת ההמבורגרים הקטנים והטעימים מתפעלת סניף קטן ונחמד ברחוב קרליבך 25. עובדי האזור פוקדים את המקום בהמוניהם בשעות הצהריים, ולקראת הערב מגיעים מבלים מהאזור. תמורת 35 ₪ תקבלו זוג בורגרים, וב-45 ₪ תקבלו שלושה. תוכלו לבחור בין בקר, טלה, סמוקי, בקר מעושן, מרגז, עוף או עדשים וטופו. יש גם טעם חדש – אסאדו צ'ימיצ'ורי, שנשמע בהחלט מסקרן. יש שירות משלוחים לאזור.

אין עובד בסביבה שלא מכיר את השווארמה של דבוש. המקום הותיק והטוב הזה עובד מ-11:00 עד 24:00 בלילה, ומסובב שווארמה ללא הפסקה. למתקשים להגיע לאזור – יש שירות משלוחים.
השווארמה של דבוש. צולם על ידי המסעדה
"כל המי ומי" היה ביטוי שגור בשנות ה-80, אבל מסעדת מי ומי קיימת עוד הרבה לפני. 40 שנים של עשייה קולינרית, והמקום עדיין חי ובועט. בשרים על האש, סלטים והרבה חומוס זורמים כאן. פתוח גם בשבת, ובאמצע השבוע עד אחרי חצות. 
 

תמונה בראש העמוד ובעמוד הבית: מסעדת טאיזו. צילום: אפיק גבאי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
עכשיו אילת. איפה הארוחות הכי משתלמות?
שיראטויה: יפנית אמיתית בתל אביב
מסעדות חדשות בתל אביב
פסטיבל סרי לנקה באוליב ליף ועוד חדשות קולינריות
סשימי במסעדת טאיזו (צילום: באדיבות המקום)
מרק דלעת וערמונים ברוסטיקו (צילום: באדיבות המקום)
המסעדנית רינה פושקרנה (צילום: איתן וכסמן)
גלידה שחורה בדוכן "גלידה טובה" (צילום: לאור קוקה)

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי