נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
גם אם יש הרבה דברים שלא ברורים לי בכלל כרגע על ההווה, העתיד, העבר ומה שביניהם, דבר אחד אני יודעת.

יום אחד, עוד 40-50 שנה ככה בערך, החברות שלי ואני עדיין נתכנס בבתי קפה ונמשיך את המורשת המפוארת שהותירו לנו אנשי העלייה החמישית. הם, הגאונים הגרמנים, הגיעו תל אביבה לבנות ולהיבנות בה והבינו שמשהו חסר. משהו לא מריח נכון. אין ריח של קפה והדוניזם באוויר, רק ריח של זיעה וחלוציות. וחאקי. המון חאקי. לכן קמו, או בעצם התיישבו על כסאות נוחים, ועשו עמנו חסד. בתי הקפה באו ושינו את תמונת הישראליות.

ואני, כצאצא רוחני גאה של הדוניזם, ממשיכה במסורת עד היום. הפוך, בבקשה. בעצם, אספרסו קצר עם קצת חלב וכוס מים.

את הקפה השכונתי שלי, הבאצ'ו, כנראה כבר לא אעזוב לעולם. מגיל 14, כלומר, כבר שמונה שנים, הוא חלק מההווי הרחובי שלי. מדי יום שישי מתכנסים שם כולנו אחרי שבועות עמוסים.

לפעמים אני יושבת מהצד ורואה איך יום אחד, כשהבגדים אולי יהיו קצת יותר דהויים והדיבור קצת פחות מהיר ויותר נוסטלגי, בן עדיין יכין לנו קפה ואני אזעם אם חס וחלילה לא תהיה גלידת סטרצ'יאטלה לשוקו באצ'ו שלי. ואנחנו עדיין נשב שם ונחליף חוויות ישנות יותר או פחות עד השישי הבא. בטח גם עם הגיל נתחיל פתאום לשחק ברידג' והאספרסו יהפוך לתה עם לימון. איך אפשר בלי?

צ'ירס.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של רותם רוזנטל

חגיגה גרוזינית בננוצ'קה
אם אין לחם...
NG בר & בשר
אוכל סטודנטיאלי
קוקטייל "הכינותי מראש"
גן עדן בסיני...
מאפה-קפה-סיגריה
ההתקפה האתנית
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר