נגישות
נגישות

היין נדיר, החלב קריר, היקב - אדיר

רועי פנחסי בילה צהריים שמשיים בהשקת היינות החדשים של יקב 'אדיר' הגלילי, והתפעל ממגוון היינות המשובחים ומוצרי המחלבה שבבעלות יקב הבוטיק הצעיר והמוצלח

מסעדה ביום חדשות מהצלחת
רועי פנחסי
תאריך פרסום: 12/07/2010, 16:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

יקב הבוטיק הגלילי 'אדיר' ערך לא מזמן אירוע השקה חגיגי לכבוד שני יינות חדשים מסדרת כרם בן-זמרה שלו. האירוע נערך במרכז המבקרים של היקב שבאזור התעשייה דלתון ברמות נפתלי. היקב הוקם בשנת 2003 כמיזם משותף למשפחות רוזנברג ואשכנזי, ועלה לכותרות לפני שנתיים כאשר היין 'פלטו 2005' של היקב הצעיר כיכב באופן מפתיע בתחרות "טרה וינו 2008", בו נבחר כיין הישראלי הטוב ביותר לשנה זו. מאז, נאמן למסורת גידול הענבים, התססתם ויישון היין, ממשיך היקב להפתיע עם יינות בוטיק משובחים.

ליקב אדיר שתי סדרות איכות. הראשונה נקראת 'כרם בן זמרה', המאופיינת ביישון שנמשך 12 חדשים בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי, והשנייה היא סדרת 'פלטו' בה משך היישון הוא 24 חדשים. כל הענבים גדלים תוך הקפדה יתרה בכרמים משפחתיים, העוברים דילול שמעמיק את טעמם ונבצרים ידנית בשעות הבוקר המוקדמות.

מרכז המבקרים מחולק לשניים, כאשר בראשון חנות יין ובר המאפשר לטעום את היינות השונים שמייצר היקב - שמונה במספר (שישה יינות אדומים יבשים ועוד שניים מתוקים), בעוד החלק השני מוקדש למכירת תוצרת המחלבה המשפחתית, המייצרת מגוון רחב של מוצרי גבינה בזכות כמויות החלב הגדולות שמניבות 2,000 העיזים החולבות: יוגורט בטעמים, לָבַּנה, גבינת שמנת, חמאת עיזים וגבינות חצי קשות בסגנון סנט פולן וברמות יישון של שלושה, שישה ו-24 חודשים.

לסל המוצרים המשפחתי נוספה לפני חודש סדרת גלידות מחלב עיזים, שהמעניינות ביניהן הן גלידת יוגורט בטעם רימונים וגלידת שמנת בטעם דובדבנים. במסגרת האירוע הוצבו בחצר מרכז המבקרים פינות טעימה לגלידות, לדובדבנים מרהיבים בגודל של שזיפים וכמובן לשני היינות שיוצאים לשוק.

כוכב המסיבה היה היין החדש - 'שיראז 2008' (120 ₪ לבקבוק). צבעו סגול כהה, כמעט שחור, גופו בינוני-מלא והוא מציג מורכבות המתחילה עם ניחוח מתובל, מתפתחת לטעמי קפה ומותירה סיומת ארוכה המזכירה קירש דובדבנים.

לעומתו, הקברנה סוביניון  2008 (90 ₪) הוא יין בתולי עם פוטנציאל גדול שעדיין לא הגיע לבשלות. הוא מתאפיין בטאנינים קופצניים, טעמי פירות חזקים ובניחוחות עץ אלון בוסריים. לרכוש עכשיו וליהנות עוד שנתיים. אגב, בטעימת האח הגדול, הלוא הוא קברנה סוביניון 2007 (105 ₪), ניתן להבחין באיכויות הגבוהות שצפויות להתפתח מהיין הצעיר הזה - יין בשל בצבע אדום-כתמתם, ניחוחות של פירות שחורים, וניל וציפורן וגוף מלא.

לרגל ההשקה נפתח אחד מ-180 הבקבוקים הנותרים (מתוך 3,000 שיוצרו) מהזוכה הגדול של היקב, קברנה פלטו 2005 (180 ₪), ונמזגו יינות הקינוח 'אדמון' ו'פורט'. אדמון (70 ₪) הוא יין קינוח סמוק במתיקות מאוזנת, ולו טעמי צימוקים ופירות יבשים. יין הפורט (100₪), המתאפיין בשיטת הכנה פורטוגלית קלאסית, יושן בשמש במשך שלוש שנים בחביות אלון, במהלכן רכש איכויות טעם נדירות של עץ קלוי וקקאו.

מרכז המבקרים פתוח לקהל ללא תשלום בימים א'-ה', בין השעות 09:00-17:00, ובימי ו' בשעות 09:00-15:00. מומלץ להגיע לביקור וליהנות מההיצע הרחב של המוצרים, לצפות בסרטון הקצר המספר את תולדות היקב ולהצטרף למועדון החברים המציע הנחות ומזמין את חבריו להצטרף לאירועים שעורך היקב, כדוגמת השקה זו.  

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
אוכלים בג'פניקה בנמל
עסקיות שוות ב-206 דגים
נאו אפטר דארק
כשרוצים ערב אחר. שפילד
אוכלים במסעדת אפרטו בקיסריה
פו-מו ברמת החייל עושה את זה בגדול
נרגעים באיטלקית במסעדת קמפנלו
ארמיס: המנצחת של חוף אשדוד
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר