בשר משובח הוא המפתח שלכם לחגיגת יום העצמאות מוצלחת וטעימה באמת. בין אם אתם קוראים לזה מנגל, על האש או ברביקיו, החגיגה לא תהיה שלמה בלי בשר טוב, כזה שאתם יודעים מאיפה הגיע, איך טופל, כמה זמן יושן וכך הלאה. לרגל יום העצמאות ליקטנו 10 אטלזים וקצביות מומלצים ברחבי הארץ:

איפה אוכלים ביום העצמאות?
מטיילים ביום העצמאות: המלצות
הנקניקיות הטובות של תל אביב
הפינות השוות למנגל
לכל מסעדות הבשר המומלצות

אטליז לגזיאל

השף מאיר אדוני הוא אולי הפרזנטור הטוב ביותר של האטליז של דוד לגזיאל ברמת גן (יש גם סניף נוסף בפתח תקווה). הבשר שאדוני מכין במסעדותיו ובסדנאותיו מגיע מלגזיאל והוא יותר משמח לשתף בטיפים משלו לצליית הבשר שהוא קונה שם. הבשר כשר ויש פה מעדנים כמו צלעות, סטייק איירון, אנטרקוט על העצם (וגם לא), המבורגר בטחינה עצמית, צוואר טלה ועוד מעדנים. המחיר לא זול אבל המקום זכה למוניטין משובח ויש הטוענים שמדובר במקום המומלץ בארץ.

עוזיאל 83, רמת גן, 03-6762420; נחשון 28, פתח תקווה, 03-7414864

לגזיאל (צילום: מאיר אדוני/אינסטגרם)כשר ומובחר. לגזיאל (צילום: מאיר אדוני/אינסטגרם)

מושבוצ

במושב רמות ברמת הגולן פועלת מסעדת מושבוצ (שילוב של המילים מושב וקיבוץ אם תהיתם) ומגישה, בין היתר, בשר מהאטליז הפרטי שלהם. האטליז ששמו נודע למרחוק מוכר בשר במקום (לסועדים ולקחת הביתה) ומספק אותו גם ללקוחות ברחבי הארץ במשלוחים עד הבית. בשר בקר הוא לגמרי אחד מהמאפיינים הבולטים של הגולן וכדי להגיש ולשווק בשר טוב, ממקור איכותי ומגידול מקומי, חברו במסעדת מושבוצ בשנת 2015 ליוחאי שניידר ממעלה גמלא והקימו יחד את הקצבייה. משפחת שניידר מטפחת את העדר שלה כבר יותר מ-50 שנה ברחבי הרמה, ללא אנטיביוטיקה וללא זרזי גדילה ועומד בתקן של עמותת חי בריא. המשך הטיפול בבקר שניידר מתבצע במסעדה, שם מיישנים אותו יישון יבש בשיטה מסורתית ומייצרים ממנו במקום את כל מגוון המוצרים, בהם סטייקים (המיושנים לפחות 21 יום), קציצות וקבבים, המבורגרים, נקניקיות איכותיות ונתחים מובחרים אחרים. מפעם לפעם עורכים במושבוצ סדנאות שבהן מלמדים לפרק בשר, מלמדים על ההבדלים בין הנתחים השונים, דרכי הטיפול בהם, הטעמים השונים ועוד.

מושבוצ, מושב רמות, 04-6795095

 

בית ספר לבשר. מושבוצ (צילום: אסף רונן)

הבשר של ניר

מדובר בגן עדן לקרניבורים שגם אוהבים חוויה ליד הנתח שלהם. חנות הבוטיק של ניר סיויק לממכר נתחי בשר ומוצרים נלווים נמצאת במושב כפר חיים שבעמק חפר, לא מקום על הדרך. את הנתחים מייבא ניר בעיקר מארגנטינה, אוסטרליה, ברזיל, אירלנד ועוד. מלבד נתחים בצורתם הובעית יש כאן מבחר של בשרים מתובלים לפי מתכונים מיוחדים הנמכרים בוואקום לצלייה קלה ומהירה, בהתאם להוראות ההכנה של הצוות המקצועי. אפשר למצוא כאן פילה בקר, אנטרקוט, נתחים לאסאדו בהלכתו, צלעות טלה, עגל, נתחי עוף וגם בשר חלק למהדרין ובשר מוכשר לשומרי כשרות.

מלבד בשר משובח יש כאן חוויית קנייה וכר נוח ופורה להתייעצות, ציוד מקצועי לטיפול בבשר, החלפת מתכונים וידע מקצועי רב שמוענק ללקוחות הקבועים והמזדמנים. יש גם סדנאות בשר, קייטרינג ומשלוחים עד הבית.

כפר חיים, עמק חפר (ליד מגדל המים הישן), 077-5014104 

גן עדן לקרניבורים. הבשר של ניר (צילום: אסף רונן)

אנגוס

בקצביית אנגוס (שלה גם רשת מסעדות) יש הרבה מקררים מרשימים שבהם תלויים נתחי בשר ענקיים מיושנים, מקוטלגים ומסודרים. מדובר בקצבייה גדולה המספקת בשר רב וסדר צריך שיהיה. ייחודיות הנתחים של אנגוס היא הדרך שהם עוברים מהאחו עד הצלחת. בגדול, מדובר בתהליך ממושך המבוסס על האידיאולוגיה של farm-to-table מפוקח ומבוצע על ידי צוות אנשי הבשר של אנגוס ובראשם פאדי דאבח, העומד בראש אימפריית הבשר, דור שלישי למשפחת קצבים ומגדלי בשר מהכפר די אל אסד בגליל. את הבשר שלהם, מזן אנגוס שהביא דאבח מהתמחותו באוסטרליה, מגדלים בעצמם, תוך התאמת התנאים לאקלים ולמרעה המקומי. כל נתח, קציצה או המבורגר מגיעים לוויטרינות הקצבייה תוך ידיעה על הדרך שעבר עד אז.

אנגוס – קבצבייה בטירה, בכניסה מזרחית לטירה מכיוון כוכב יאיר; חנות מפעל והקצבייה בכרמיאל, רחוב המגל 16, 04-6130000; תל אביב מסעדת אנגוסרי וקצבייה, הארבעה 20, 03-7715733 ; דיר אל אסד מסעדת אנגוסרי וקצבייה, קניון דבאח דיר אל אסד, 04-9983647

בשר ומסורת. אנגוס (צילום: אנטולי מיכאלו)

מו ומו

אנחנו בעד מוסדות ותיקים, אחד כזה הוא אטליז (ומסעדה) מו ומו ברחובות, ששמו נודע למרחוק. וכמו במקרים רבים של אטליזים וקצביות גם כאן מדובר בעסק משםחתי. מו ומו החל את דרכו כאטליז משפחתי ב-1984. בהמשך נוספה גם המסעדה, כדי שיהיה איפה להגיש את הבשרים האיכותיים. יש כאן מקררים גדולים ליישון נתחי הבשר, קצבייה לפירוק, מעדנייה וכאמור גם מסעדה. יש חלוקה לבשרים לצלייה קצרה על האש (כמו נתח קצבים, ראמפ סטייק, סינטה, אנטרקוט, פילה עגל, צלעות טלה ועוד) ולבשרים המיועדים לתבשילים ארוכים.

הרצל 177, רחובות, 08-9473073

חוות צוק

מה שהחל לפני שנים רבות כמשק אוטרקי של תומר צוק ומשפחתו בעמק האלה הגיע לפני כמה שנים לרמת אביב, בפורמט של משק אוטרקי. לא שמסתובב ברחוב עדר של כבשים או עזים אבל בהחלט יש כאן כמעט כל מה שצריך סביב אוכל בכלל וסביב בשר בפרט. הקומפלקס של חוות צוק כולל מעדנייה ומסעדה ורוב המוצרים הם מהחווה, ומה שלא מגדלים או מטפחים בחווה מביאים מיצרנים אחרים בסטנדרט דומה. למשל בעלי הכנף אורגניים על חלקיהם ממשק מלמד, מוצרי הטלה והבקר מהחווה, בהם לא מעט חלקי פנים ונתחים מיוחדים ואקזוטיים בסגנון מראש עד זנב (יש פירוט ומחירים באתר). במעדנייה תוכלו למצוא גם גבינות, ירקות, ממרחים, נקניקים, דגים כבושים ומעושנים, סלטים מוכנים, שימורים, לחמים, עוגות, יינות ועוד. משק אוטרקי לגמרי. אגב, מדי כמה שבועות עורכים בלוקיישנים שונים ברחבי הארץ את קרקס על גחלים, אירוע סביב בשר צלוי, יין, מוזיקה וכיף באופן כללי.

משה פרלוק 5, תל אביב, 077-5155905

מסדרים לכם עצמאות. חוות צוק (צילום: נתנאל ישראל)

בר בשר

השם קצת מטעה אבל מדובר באחד האטליזים המומלצים בצפון, בעיקר בפי תושבי האזור. מדובר באטליז ומעדנייה בצומת הגומא, המתמחה בממכר ובטיפול בבשר טרי ממיטב העדרים שרועים בגליל ובגולן. האטליז מתמחה ביישון בשר בקר טרי ישראלי, בראשם סטייקים וצלעות, וכן בהכנת המבורגרים, נקניקיות וקבבים במקום. בבר בשר יש גם בשר טלה, עוף ודגים טריים ובמעדנייה מוכרים גבינות ויינות מהארץ ומחו"ל, תבלינים, כלים וסכינים ומה שצריך לעל האש בצימר, בבית או בפיקניק (במקומות המותרים לכך בלבד כמובן). בר בשר משווקים בשר איכותי גם למסעדות מובילות בצפון ומפעילים מעין מסעדה על טהרת בשרים צלויים בתוך לחמנייה או על צלחת ולעיתים מהמעשנה. 

צומת הגומא, 052-2480608‏

תאוות בשרים

האטליז השכונתי בצפון תל אביב המוכר גם בשם מעדניית הבשר של דובי. יש כאן הכל מהכל: נתחי בקר, עגל, טלה, כבש, עוף, דגים ופירות ים, וכמובן קבבים, המבורגרים ועוד, כך שכל אחד ימצא את מבוקשו, כולל הטיפים והמתכונים של דובי הקצב. אפשר להזמין אירוח מנגל מהמקום ולשבת ליהנות עם האורחים בלי לנפנף.

אלי תבין 9, שכונת המשתלה, תל אביב, 03-6474763

הלגה וורסט 

כולם מדברים על סטייקים ביום העצמאות, אבל לא רבים יודעים לטפל טוב בבשר ולצלות אותו כראוי, וחבל. מה לעשות, לא כל אחד הוא גרילר מומחה ולא פעם חבל על הרס של נתח יקר ומשובח. הפתרון יכול להיות בדמות נקניקיות מעולות בעבודת יד. הלגה וורסט הוא שארקוטרי בוטיק של השרקוטייר דובי פורת, עשויים 100% בשר איכותי, ללא כימיקלים או תוספות מלאכותיות. הנקניקיות והבשרים המעושנים של פורת, מהנדס חומרים בכיר, נולדו אחרי שהתוודע במהלך נסיעותיו הרבות לאירופה לתהליך המורכב של ייצור נקניקיות בשיטה בווארית מסורתית. אין סיבה שהמנגל שלכם לא יהיה מורכב מהן (להשיג במושב כפר ברוך שבעמק יזרעאל. או במשלוחים עד הבית). יש נקניקיות בשר חזיר ובקר, יש המשלבות עוף וחזיר, יש עם גבינה, יש חריפות בסגנון מקסיקני או בסגנון צ'וריסו ארגנטינאי, נקניקיות ידידותיות לילדים ועוד.

אפשר להזמין באתר עד הבית ולהשיג במעדניות וקצביות בוטיק נבחרות ברחבי הארץ, 054-5724878

אל תהיו נקניקים. הלגה וורשט (באדיבות המקום)

שמישהו אחר ינפנף

לפעמים אדם (איש או אישה) צריכים להתבונן על החיים ולהודות שהם אולי לא הגרילמנים או הפיט-מאסטרים הכי מחוננים ביקום. זה בסדר, לא כולם נולדו עם מלקחיים ביד אחת ונפנף ביד השנייה. בשביל זה אנחנו כאן, לעזור לכם לנעוץ שיניים בבשר איכותי שמישהו אחר כבר הכין.

המעשנה בינוב – זיו רודר והצוות שלו במעשנה מתמחים בהכנת בשרים צלויים. בהזמנה מראש תוך ייעוץ מקצועי בהתאם לקהל היעד, האירוע וסגנון האירוח משדך זיו בין הנתחים השמנמנים שהוא צולה לבין הלקוחות, בדגש על כמויות וסוגי נתחים. המחירים נעים בין 150 ל-250 שקלים לק"ג בשר מוכן, עוף וחזה אווז מתומחרים לפי יחידה (100 שקלים ליחידה). הנתחים מגיעים עם הוראות חימום במקרה הצורך ובגדול יישאר לכם רק ללעוס. במקום פועלת מסעדה ומדי פעם נערכים אירועי הפנינג ומשתה על טהרת הבשרים שמפיקה המעשנה שבמקום.

המעשנה, נתיב הזית 88, ינוב, 09-8945118

רק ללעוס. המשנה (צילום: Roshianu&Moloko)

עראיס – שלב נוסף בהקלה על מנגליסטים, בייחוד האורבניים שבחבורה, הוא מסעדות כמו ARAIS בשרונה מרקט. למשך החודש הקרוב ובעיקר סביב יום העצמאות עורכים במסעדת הבשרים חגיגה לרגל בוא האביב. הבשר איכותי ומטופל היטב ולרגל האביב מוזמנים חברי המועדון (ההצטרפות חינם, גם און-ליין באתר) ליהנות מ-1+1 על כל הבשר מהתפריט. בעראיס, המעוצבת כאטליז, בוחרים מראש נתחי בשר איכותיים ומבצעים חיתוכים לקבל מנות עסיסיות של נטו בשר כמו פילה בקר, אנטרקוט, קבב, שיפודים (פרגית, כבד, לבבות), עראיס ועוד. ויש אפילו משלוחים.

עראיס, מתחם שרונה מרקט, תל אביב, 03-5509070

מבצע של עצמאות. עראיס (צילום: יח"צ)