נגישות
נגישות

יורדים דרומה: איפה אוכלים באילת?

אוכל איטלקי אלגנטי על הטיילת, מסעדת שף יוקרתית או מוסד ותיק וידוע שיפנק אתכם בתפריט צרפתי איכותי - תשע סיבות טעימות במיוחד לבקר באילת

מגזין REST מסעדות בדרום
מערכת  zap rest

מערכת zap rest

01/07/2018
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

רגע לפני שתגבשו את דעתכם על הקולינריה האילתית -  אם אתם נופשים כאן בעונה, שזה אומר לאורך מרבית השנה, כדאי לדעת שמומלץ להזמין מקום לארוחת ערב אפילו במסעדות רשת רגילות. מערכת רסט הדרימה, השתזפה, חזרה עם מזוודה מלאה בדברים ללא מע"מ ובחרה בקפידה את המסעדות הטובות בעיר. קבלו 9 מסעדות מומלצות שיסדרו לכם את החופשה או הביקור הבא באילת.

הקינוחים הכי מושחתים שתמצאו במסעדות
מסעדות הדגים הכי מומלצות ברחבי הארץ
מנות הקובה הטובות ביותר בארץ

פסטורי

פסטורי היא איטלקייה ותיקה, מרוחקת מעט מרצועת החוף המתוירת, מה שלא הפריע לה לתפוס את מקומה הבטוח ברשימת המסעדות השוות בעיקר. בפסטסורי מגישים פסטות תוצרת בית, בשרים, דגים ופירות ים, וקינוחים איטלקיים אותנטיים עם גלידה תוצרת בית. פסטורי ידידותית למשפחות וילדים, והופכת בשעות הערב לאיטלקית רומנטית למדי.
חייבים לנסות: רביולי שחור במילוי שרימפס ומסקרפונה ביוגורט עזים וגם ספגטיני קרבונרה - חזה אווז מעון, אפספרגוס פטריות, יין לבן שמנת וחלמון ביצה. אל תוותרו על הפנקוטה!

פסטורי - תרשיש 7, בין מלון נפטון לקיסר, אילת, 053-9387423

לה קוצ'ינה

אם לא הייתם בלה קוצ'ינה - כנראה חלפתם על פניה, או אפילו אכלתם ואתם לא בטוחים שזה בדיוק השם של האיטלקייה האלגנטית על הטיילת. הלוקשיין המרכזי בטיילת רויאל ביץ' עושה את שלו, וזה המקום המתאים לארוחת ערב נעימה מול חוף הים. מול המרפסת מסתתרת מסעדה עם מבנה של בית איטלקי, עם חללים שונים, בהתאם לאופי הבילוי שלכם - זוגי או משפחתי. המטבח הפתוח מציע אופציות טוסקניות קלאסיות, עם פוקאצ'ות ופיצות הנאפות במקום. התפריט בתפריט: בשרים, דגים ופירות ים, לצד סלטים מרעננים, מנות ראשונות ואיך אפשר בלי ממבחר עשיר של פסטות.
חייבים לנסות: ריגטוני פימונטזה נתחוני פילה בקר, שום, בצל, עגבניות מיובשות, שמנת, ציר בקר ועלי בזיליקום, וגם פטוצ'יני ארטישוק - פטריות וארטישוק בניחוח כמהין

לה קוצ'ינה - טיילת רויאל, החוף הצפוני , טיילת רויאל ביץ', אילת,  053-9442736
להזמנת מקום בלה קוצ'ינה

לה קוצ'ינה (צילום: באדיבות המקום)לה קוצ'ינה (צילום: באדיבות המקום)

שוק דגים

שוק דגים היא מסעדת דגים ופירות ים שמעוצבת כמסעדת שוק אותנטית. התפריט מציע טעמים ים תיכוניים וישראליים, שמשתלבים נהדר עם האווירה והנוף הפתוח למפרץ והרי הים האדום. במחיר המנה העיקרית תקבלו מבחר עשיר של מנות ראשונות, חומוס ופוקצ'ה. על הגריל, בהתאם לעונה, לברק, ברבוניות, דניס, פילה סלמון, ג'מבו שרימפס, לצד נתחי אנטריקוט ופילה בקר.
חייבים לנסות: את מנת דג וים הכוללת שרימפס קלמארי ומולים בחמאה ושום, מוגש בתוך פילה לברק בגריל.

שוק דגים - חוף אלמוג, מול מלון הריף, אילת, 053-9442916

לוויתן

מסעדת הלוויתן שנפתחה לפני כשנתיים בטיילת הרודס הצפונית היא כנראה מסעדת השף הכי יוקרתית בעיר. הבעלים ליאור רפאל וענבר שפירא, בגלגול הקודם ממסעדת המסגר 5 בתל אביב, הביאו איתם את הלהיטים מפעם, ושדרגו את סצנת האוכל בדרום בכמה רמות. עם מנות כמו מח טלה מטוגן, סלט אנדיב וגבינה כחולה, פרפה כבד אווז עם ג׳לי יין אדום ופירות יער, ועיקריות כמו סטרוגופורק - פילה חזיר עם פטריות וריזוטו עם צלפים ובייקון, ונזיד לברק ומולים - גם היאפי הכי תל אביבי יצטרך להודות שגם באילת מבינים באוכל.
חייבים לנסות: את שרימפבורגר המיתולוגי, ואת דיאבלו נגרו - פסטה עם דיו דיונון

לוויתן - קרדו, אילת,  053-9387572

ישראלית

הדבר הכי מורכב ב"ישראלית" הוא לא לפספס אותה בין הלובי של מלון רויאל גארדן ליציאה לבריכה, פשוט המשיכו ישר בין החנויות הפנימיות. מגישים כאן אוכל ישראלי מצוין, פשוט וטעים, והרבה יותר מחומוס צ'יפס סלט. יש גם פרגיות, שיפודים, קבבים ושורה של מנות ראשונות טעימות. בזמן שאתם ממתינים לעיקריות, התחילו מסלטים למרכז שולחן, ואל תשחו לקנח בקנאפה או מלבי מצוינים. ארוחה כאן היא סיום מצוין ליום קניות או בילוי משפחתי בים או בבריכה. מגישים כאן גם ארוחות בוקר למי שמתאכסנים בתנאי לינה בלבד במלונות הסמוכים.
חייבים לנסות: מוסחאן - עוף צלוי עם בצל וסומאק , עטוף בלחם ערבי, מוגש עם אורז

ישראלית - שדרת לה בולבארד, מלון רויאל גארדן,  053-944274
להזמנת מקום בישראלית

הישראלית (צילום: באדיבות המקום)הישראלית (צילום: באדיבות המקום)

המחבוא של אדי

המחבוא של אדי היא מסעדה צרפתית ותיקה ומוערכת שנשרפה כליל במהלך קרבות ירושה קולינריים בין הבנים של אדי. לאחר שהלהבות שככו, המסעדה נפתחה בשנה שעברה כוחות מחודשים בלוקשיין חדש באזור התעשייה, תוך שמירה על מסורת הטעמים והקפדה על כל פרט. היום מגישים פה את המנות שהיו פופולריות במשך עשרות השנים: אוכל איטלקי, אוכל צרפתי, בשרים, דגים ופירות ים.
חייבים לנסות: לינגוויני מאכלי ים, פילה רוסיני ומנת הפילה דיז'ון המצוינת - סטייק אפוי בסוכר חום וחרדל.

המחבוא של אדי - המסגר 2, 053-4293615

המחבוא של אדי (צילום: סטודיו דרור כץ)המחבוא של אדי (צילום: סטודיו דרור כץ)

ראנץ' האוס

לוקשיין, מגוון וטעם - ברשימת המסעדות שאסור לפספס תמצאו את ראנץ' האוס - הממוקת בלב טיילת רויאל ביץ'. המסעדה מעוצבת בסגנון אמריקאי יוקרתי, ומתמחה בעיקר בבשר משובח וייחודי, הנבחר באופן קפדני במיוחד ולפי משקל. המנה המומלצת צלע בקר עם עצם, שספק אם בשום מקום אחר באזור.
המסעדה מתאימה לבילוי עם משפחה, חברים או ערב זוגי של תאוות בשרים.
חייבים לנסות: לראשונות – קרפצ'יו סינטה וסביצ'ה סלמון, לעיקריות: פילה בקר וסטייק על העצם
פילה בקר

ראנץ' האוס - טיילת רויאל ביץ', 053-9442738
להזמנת מקום בראנץ' האוס

ראנץ' האוס (צילום: באדיבות המקום)ראנץ' האוס (צילום: באדיבות המקום)

אולה

אולה היא כבר מזמן לא כוכב עולה, אלא מסעדה ותיקה ומבוססת, בין המועדפות על גולשי זאפ רסט. כשמתארחים אצל אולה יוצאים להרפתקה קולינרית חובקת עולם: מתחילים בפיצה ואנטיפסטי מאיטליה, קופצים ללינגוויני טיקה מסאלה מהודו ומסיימים עם קרם ברולה צרפתי. בשולחן אחר יש טריפ אחר לגמרי: חציל טורקי, המבורגר אנטריקוט ולקינוח צ'ורוס ספרדי. בתוך חגיגת הטעמים הבינלאומית הזו - שומרים מקום של כבוד למטבח הישראלי ומגישים גם פלאפל מפרחי כרובית, דג בתנור, קציצות טלה עם חציל בטחינה ונתח קצבים מרמת הגולן.
חייבים לנסות: כדאי תמיד לשאול על הספיישלים ועל השילובים מהמלצרים, כדי שלא תלכו לאיבוד בשדה התעופה

אולה - תרשיש 7, חזית מלון בל, אילת, 053-9442686
להזמנת שולחן באולה

אולה (צילום: באדיבות המקום)אולה (צילום: באדיבות המקום)

המפלט האחרון

עוד מסעדה מיתולוגית היא מסעדת המפלט האחרון, שהתחילה את דרכה עוד בשארם א שייח ומאז זרמו מים רבים במפרץ. כיום זו אטרקציה בפני עצמה, לאכול במסעדה שמעוצבת כמו "מוזיאון ימי" או ספינת דייגים עם רשתות דיג על התקרה, והיסטוריה ארוכה. המסעדה נמצאת בחוף הדרומי, ממש על קו המים. כפי שהייתם מצפים, המסעדה מתמחה בצליית דגים טריים על גריל פחמים, ובמאכלי פירות ים טריים.
חייבים לנסות: מרק סרטנים; שיפודי אסקלופ; מעורב ימי עם שרימפס, קלמארי, פטריות, שום ושמנת.

המפלט האחרון - חוף אלמוג, אילת, 053-9441790

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
שוק דגים באילת
053-9442916
ישראלית באילת
הזמנת שולחן
053-9442741
המחבוא של אדי באילת
053-4293615
אולה באילת
הזמנת שולחן
053-9442686

צ'יקן מסאלה של מסעדת אינדירה (צילום: בועז לביא)
פילה דג וסלט צנוניות של שגב (צילום: באדיבות המקום)
בשר בקר בבירה של מסעדת אדום  (צילום: אפרת ליכטנשטט)
עוגת דבש טבעונית של מיץ מרק (צילום: ניסים בן כהן)
עסקית בשיפודיה של שופן (צילום: באדיבות המקום)
מנה במסעדת וינו דל מאר (צילום: באדיבות המקום)
נוף במסעדת ביאנקיני (צילום: איתמר גרינברג)
מסעדת ארצ'י אשקלון (צילום: באדיבות המקום)