נגישות
נגישות

רגע לפני סגירה: יצאנו לסיבוב ברים בעיר

העולם קורס, אין מה לומר. המציאות מרגישה מרה וזה הזמן להשתכר, וכדאי שזה יהיה בסטייל. רגע לפני סגר סבב ב' יצאנו לסיבוב (עם מסכה!) בברים של תל אביב וחיפה לשמוע על החששות המתגברים והגעגועים לשגרה. חזרנו מבולבלים וגם קיבלנו כמה מתכונים

מגזין REST חדשות אוכל מתכונים
נעם הופמן

נעם הופמן

תאריך פרסום: 16/07/2020, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

 פרפל ריין של בראון, חיפה (צילום: יפית ירושלמי)

מה עולה בראש כשחושבים על רום? דמות של מלח שיכור מתנודד על הספינה, וכוס של רום מעורבב עם קולה. שני אלו כבר לא רלוונטיים, חבר׳ה. מלחים כבר לא ממש קיימים, בטח לא כמו פעם, ורום עם קולה, ובכן, כדאי שיהפוך להיסטוריה ממש כמו דמות הפיראט השיכור.

יש לא מעט מתכוני קוקטיילים מתוקים ונהדרים מבוססי רום, והמפורסם שבהם הוא הדאקירי, כל כך מפורסם שיש יום מיוחד שבו חוגגים את קיומו. לכבוד יום הדאקירי שחל ב-16.7, ורגע לפני הסגירה הנוספת של הברים ביום שלישי הקרוב, שוחחנו עם מספר בעלי ברים ברחבי הארץ, שלמרות הצער והלחץ יצאו גדולים והביאו לכם מתכונים להכנה בבית, וכמה מילים טובות:

כל עוד אפשר: פאבים וברים ברחבי הארץ
עוד רגע סגר? אל תפספסו את זה
מתכון מרענן להכנת פאלודה

רובינא, מול היכל התרבות, תל אביב

מה שלומכם?
״לא פשוט. בימים טובים יותר, בר ה״רובינא״ הכיל למעלה מ-400 איש בכל ערב, ו-1000 בסופי שבוע. היום, תחת ההנחיות, אנחנו יכולים לארח לא יותר מ-50 איש.״

למה אתם מתגעגעים?
״אנחנו נמצאים מול היכל התרבות של תל אביב, ובכל ערב מגוון האנשים שהיינו פוגשים כאן היה מיוחד במינו. צעירים, מבוגרים, חיילים, הייטקיסטים. פשוט כולם. מתגעגעים לאנשים.״

נקודה מתוקה בתוך כל המר?
״הלקוחות הקבועים שמגיעים לשבת איתנו למרות המצב, מזמינים בירה ושומרים על הקשר. אוהבים אותם.״

איחולים של אהבה:
״שנחזור לשגרה במהרה בימינו.״

מתכון לקוקטייל דאקירי אננס של רובינא
שמים בכוס הרצויה:

  • קרח עד למעלה
  • 30 מ״ל סירופ אננס איכותי או מחית אננס
  • 50 מ״ל בקארדי לבן
  • סודה עד שהכוס מתמלאת
  • מעבירים הכול לבלנדר, מוזגים לכוס, ונהנים מהטעם המופלא.

                            דאקירי של רובינא. 42 שקלים, האפי האוור - 30 שקלים (צילום: באדיבות המקום)

עוד משהו מתוק לשתות ברובינא:
״לכו על המוחיטו. קלאסיקה זה כיף: נענע, קוביות לימון, סוכר, בקארדי לבן (45 שקלים).״

רובינא - robina - מרמורק 6, תל אביב, 053-9380948

ראיסה בר, יפו

מה נשמע?
״אנחנו פתוחים כל עוד אפשר, אנשים באים ויושבים אצלנו בחוץ במסגרת ההנחיות. בפנים על הבר אפשר למצוא את הלקוחות הקבועים.״

נקודת אור?
״בראיסה בר אנחנו משתדלים להמשיך ולעשות שמח למרות הכול. אנחנו פה בשביל לשפר את מצב הרוח לאנשים, שזה חשוב בתקופה הזו. למרות המצב, אנחנו רוצים להגיד שיפו עדיין נעימה ושמחה ואפשר לבוא ליהנות אצלנו.״

מתכון של ג׳ק ספארו - קוקטייל על בסיס רום על שמו של הפיראט הגדול של דורנו:

  • 60 מ״ל רום (עדיף מסוג ׳הוואנה קלאב׳)
  • 30 מ״ל מיץ אננס
  • 45 מ״ל מחית קרמל בננה
  • 30 מ״ל מיץ ליים טרי
  • משקשקים ומוזגים לכוס גבוהה עם קרח. שותים ונהנים.

           ג׳ק ספארו של ראיסה בר. הישמרו לכם, זה נהדר. 46 שקלים (צילום: באדיבות המקום)

כבר מתוק לנו אז תנו לנו עוד מזה:
"לכו על ה״מרקוטי״, עוד קוקטייל מתוק נהדר שלנו עם ג׳ין, תמצית תה דובדבן, גרנדין ומיץ לימון. 42 שקלים.

ראיסה - Raisa bar - רבי יוחנן 8, יפו, תל אביב, 053-9377784
להזמנת שולחן בראיסה - Raisa bar

שאפה בר, שוק הפשפשים, יפו

מה נשמע שאפה?
"מקווים לטוב. בינתיים אנחנו כאן לפי ההנחיות, שולחנות בפנים ובחוץ. שינינו מעט את התפריט ביחס לקיץ ולתקופה, אבל הקוקטיילים הנהדרים שלנו ממשיכים לככב ולשמח אנשים.״

למה אתם מתגעגעים?
״להופעות הקבועות שהיו אצלנו, אנשים רוקדים צפוף. מי לא מתגעגע לזה. אבל מוזיקה תמיד יש, שום דבר לא ייקח אותה. ואלכוהול כמובן, כמה שיותר משובח.״

איפה אנחנו מוצאים את הרום שלכם?
״בקוקטייל ספיישל שנקרא ׳דארק אנד סטורמי׳. הבאנו לכם את כל המתכון:

  • 30 מ״ל רום לבן
  • 30 מ״ל רום חום
  • 15 מ״ל מיץ לימון
  • נגיעה של אנגוסטורה
  • משקשקים משקשקים ושמים בכוס גבוהה על קרח
  • סוגרים את היתרה בג׳ינג׳ר ביר ו-לחיים!!

                        דארק אנד סטורמי של השאפה. 44 שקלים (צילום: באדיבות המקום)

עוד קוקטיילים מתוקים בשאפה:
ג׳ין מושרה בסלק, מי סוכר, לימון וג׳ינג׳ר ביר. מיוחד וטעים. 48 שקלים (יקר אבל טעים!), קוסטנטינופול עם וודקה סומק, סירופ לימון פרסי, מיץ לימון. מקשטים בתפוז מיובש. 46 שקלים.

 קוסטנטינופול של שאפה בר, יפו (צילום: באדיבות המקום)

שאפה בר בע"מ - רבי נחמן 2, יפו, תל אביב, 053-9419220

בראון, חיפה

קצת על הבראון:
״הבראון קיים כבר 20 שנה. בר שכונתי אמיתי, כמו ששכונתי צריך להיות. בר עם אוכל מעולה, מוזיקה טובה, אחלה בירות, צוות שמכיר אותך ויודע מה אתה שותה ברגע שאתה נכנס ואם אתה במצב רוח טוב, או שלא בא לך שידברו איתך יותר מדי. בימים כתיקונם, הבראון מושיב 98 איש. עם ההגבלות החדשות מושיבים 50 איש, לפי חלוקה לאזורים.

נקודת אור? 
"נקודת האור שלנו בכל התקופה הזו היא חד משמעית הצוות והלקוחות. הצוות שנרתם איפה שצריך, והלקוחות שלנו, שלא מוותרים עלינו אף פעם."

למה אתם מתגעגעים?
״לתקופה שכדי להיכנס לפאב אפשר פשוט לפתוח את הדלת בלי לעבור רישום ובידוק בטחוני, כשהאווירה יותר משוחררת. אבל יהיה בסדר. נעבור את זה עם בירה קרה ואיזה צ'ייסר ליד!״

מתכון להכנה ביתית של Mr. Brownstone

  • 60 מ"ל רום
  • 30 מ"ל סירופ אלדרפלאוור
  • 15 מ"ל מיץ לימון טרי
  • נגיעה של מיץ תפוחים
  • משקשקים ומוזגים לכוס מלאה בקרח ומקשטים במקל קינמון.

 מיסטר בראונסטון של בראון. 45 שקלים (צילום: יפעת ירושלמי)

עוד מתוקים של ה׳בראון׳: 
Cold gin - ג'ין, לימון, סירופ יוזו, נגיעה של סירופ מלפפונים וטוניק. קישוט בנענע ובזיליקום טרי. 45 שקלים, Purple rain עם רום בהיר, רום כהה, סירופ סיגליות, לימון, נגיעה של מי דבש וסודה. 45 שקלים.

 קולד ג'ין של בראון (צילום: יפעת ירושלמי)

בראון - Brown - שד' מוריה 131, חיפה, 053-9368533

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
רובינא בתל אביב
ראיסה בתל אביב
הזמנת שולחן
בראון בחיפה

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
כתבות נוספות של נעם הופמן
חם. לוהט. רותח. המנות החריפות ביותר בארץ!
הרבה יותר מתפוח אדמה: מנות הצ'יפס הכי שוות
סיפוח או לא: באנו לאכול ביהודה ושומרון
בית הפנקייק
מנשנשים את הלב: איפה אוכלים בט"ו באב 2020?
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
סיום שהוא גם התחלה: סקירת מסעדות חדשות
בלאק פריידי: מרד המסעדנים עד הרגע האחרון