נגישות
נגישות

לכבוד שבת: 3 מתכונים קלילים לארוחת שבת

דג גפילטע, צלעות טלה עם שזיפים וקינוח של פבלובה ורימונים. רגע לפני החגים, קבלו 3 מתכונים לארוחת שישי משפחתית עם מנה ראשונה, עיקרית וקינוח שכיף להכין ולאכול בחיק המשפחה. שבת שלום

המלצות קולינריות מתכונים
נעם פרל
תאריך פרסום: 03/09/2020, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

מי לא מכיר את זה? יום שישי מתקרב והמוח מתחיל לעבוד שעות נוספות - מי אוהב מה, מה יתאים למה ואיך לבנות ארוחת שישי כהלכתה, כזו שלא תזכיר את שבוע שעבר והשבוע לפניו? ובכן, רגע לפני החגים, המתכונים המושקעים ועם חזרתם של הילדים לבתי הספר, קבלו 3 מתכונים שישאירו אתכם עם הרבה כוח לחודש תשרי. מנה ראשונה אותנטית, מנה עיקרית שתופתעו כמה קל להכין אותה וכמה רושם היא יוצרת, וקינוח ללקק את האצבעות. קדימה, לבשו את הסינר:

3 מתכונים לארוחת שישי בסטייל
מתכון לסלט עוף עם אגסים

 גפילטע פיש של מסעדת קיטון. צילום: דניאל לילה

מנה ראשונה: דג גפילטע / מסעדת קיטון, אורנה רסקין

מצרכים:

קציצות
דג קרפיון נקי מעצמות וללא עור.
כף שטוחה מלח
1 כפית פלפל לבן
2 כפות סוכר
2 בצלים חתוכים גס
2 ביצים קשות
2 ביצים חיות
3/4 כוס קמח מצה

ציר
מים
מלח, סוכר ופלפל לפי הטעם
4 בצלים חתוכים גס
האידרה של הדג

הוראות הכנה:
1. טוחנים במטחנת בשר את בשר הדג, הבצל והביצים הקשות ומעבירים לקערה. מוסיפים קמח מצה ומערבבים. מוסיפים את הביצים החיות ומתבלים, מערבבים ומניחים בצד לחצי שעה לפחות
2. ממלאים סיר גדול עם מים ומוסיפים מלח, סוכר, פלפל לבן, גזר, בצלים ואת אידרת הדג ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מבשלים במצב רתיחה עדינה כחצי שעה
3. בשלב זה ניתן להוציא את האידרה אבל אם יש מקום בסיר לקציצות לא חייבים להוציא
4. יוצרים קציצות בגודל האהוב עליכם ומכניסים לציר המבעבע למשך כ-45 דקות
5. מוציאים את הקציצות לצלחת הגשה ומסדרים מעל כל קציצה עיגול גזר
6. מסננים את הציר ומכניסים למקרר ליצירת ג'לי ציר שנהוג להגיש בתוספת חזרת ליד קציצת הגפילטע

קיטון - דיזנגוף 145, תל אביב, 0539379307

 צלעות טלה של מסעדת הצוק. צילום: יעקב מדר

מנה עיקרית: מתכון לצלעות טלה עם שזיפים / מסעדת הצוק ראש הנקרה

מצרכים:
4 צלעות טלה
4 בצלי שאלוט קצוצים
2 שזיפים שחורים קצוצים
כף טריאקי
תימין טרי מעט
1/2 כוס מים

הוראות הכנה:

  1. צורבים את צלעות הטלה במחבת פסים עם מעט שמן על מנת "לסגור" אותן וללכוד את הטעמים הטובים פנימה. מעבירים לתבנית רחבה
  2. מערבבים את הבצלים, השזיפים, הטריאקי, התימין והמים לכדי רוטב אחיד
  3. שופכים את הרוטב על הצלעות ומכניסים לתנור שחומם מראש על חום של 190 מעלות ל-כשעה

הצוק - Hatsuk - ראש הנקרה, 046016849

 פבלובה של מסעדת בראסרי. צילום: אפיק גבאי

קינוח: מתכון לפבלובה קרם לימון ורימונים / מסעדת בראסרי, תל אביב

מצרכים:

פבלובה
4 חלבונים
300 גרם סוכר
1 כף קורנפלור
חצי כף חומץ

קרם לימון
125 גרם מיץ לימון
1 זסט לימון
100 גרם סוכר
85 גרם חמאה חתוכה בטמפרטורת החדר
2 ביצים

הוראות הכנה:

  1. מקציפים חלבונים ומוסיפים סוכר בהדרגה עד לקצף יציב
  2. מוסיפים לאט את הקורנפלור והחומץ. ממשיכים להקציף לקצף מבריק, חזק ויציב.
  3. מניחים על נייר אפייה ויוצרים שקע באמצעות כף (אפשר גם להניח ערימות קטנות לפבלובות אישיות)
  4. אופים בחום של 140 מעלות למשך שעה וחצי. מכבים את התנור ונותנים לפבלובה להתקרר בתוך התנור
  5. מכינים את הרוטב: מחממים את כל המרכיבים על האש מלבד הביצים. מערבבים את הביצים
  6. עושים השוואת טמפרטורות בין הביצים לשאר המסה והחמאה. מזלפים לאט לאט מהמסה החמה אל הביצים עד שיוויון טמפרטורה ומחזירים לאש, להסמיך עד כמעט רתיחה
  7. מורידים מהאש וטוחנים בבלנדר מוט
  8. ממלאים בקרם לימון (או קצפת לעצלנים) ורימונים או כל פרי אחר

בתיאבון. שבת שלום ומבורכת

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
קיטון בתל אביב
053-9379307
בראסרי בתל אביב
053-7104158
הצוק בראש הנקרה
053-9373557

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
החורף כאן: מתכון לקרמבו אמיתי
אריא מציגה: מזרח תיכון חדש
טשקנט: מנפלאות המטבח האוזבקי
רוזה מציגה: אש ותימרות עשן
אמנות הדגים: מסעדת 4SEA בהרצליה פותחת קיץ
בציר 66: הגרסה הצרפתית והכשרה בגליל
פאפי צ'ולו: פיצרייה ואווירה במרכז תל אביב
מסעדת AKLATY חיפה: בואו לאכול איתי בכרמל
מונא - ביסטרו ירושלמי אלגנטי
דוניס דגים ויין  - אוכל משובח ואירוח נפלא
מתי הפעם האחרונה אכלתם אוכל צרפתי אמיתי, ו... כשר?
סילבסטר 2024 – השנה אוכלים בבית