נגישות
נגישות

הולכים על בטוח: מתכון לסלט פנצנלה איטלקי

אוהבים לשלב ירקות בארוחה אבל רוצים קצת לשדרג? מסעדת אפרטו בקיסריה מזמינה אתכם להכין את סלט הפנצנלה המפורסם שלה אצלכם בבית - כמה ירקות טריים, גבינת מוצרלה איכותית, ואתם מסודרים

מגזין REST מסעדות בצפון מתכונים
מערכת  zap rest

מערכת zap rest

תאריך פרסום: 30/12/2018, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

 צובע את השולחן. סלט פנצנלה באפרטו (צילום: שחף לאופר)

סלט טוב וטרי זאת לא משימה מורכבת במיוחד -  לחתוך כמה ירקות, להוסיף כמה חומרי גלם נוספים כמו שמן זית ותבלינים, אולי איזה רוטב או שניים, לערבב שוב הכל והנה קיבלתם תוספת מזינה שמתאימה כמעט לכל ארוחה. אבל תסכימו איתנו, שלפעמים סלט הירקות הסטנדרטי לא מרגש במיוחד, ויש צורך לחדש ולרענן את התוספת הקבועה שאנחנו מגישים לאורחים או מכינים לעצמנו מדי יום. מסעדת אפרטו בקיסריה מביאה אל המטבח הביתי שלכם את אחת ממנות הסלטים הנבחרות שלה, קלאסיקה על זמנית שאהובה על מבוגרים וילדים כאחד ותמיד מוסיפה עניין לכל שולחן. הסלט צבעוני ועשיר ומדגיש את אופי המטבח הדרום איטלקי שבו דוגלת המסעדה והשף "פפה" ג׳וזפה ג׳ורדנו. אפרטו שומרת על המסורת האיטלקית ביציבות ומציעה לצד אגף הירקות הפריכים מבחר פיצות לוהטות היישר מהטאבון, שהוא לב ליבו של המטבח. אם בכל זאת תרצו לפנות למנות אחרות, אפרטו דואגת לכם גם עם מגוון רחב של פסטות, עיקריות מבטיחות וקינוחים. ברוכים הבאים לאיטליה.

מצרכים:
7-8 עגבניות שרי 
1 בצל סגול בינוני
1 מלפפון
2 יחידות ארטישוק קרצ'ופי
חופן זיתי קלמנטה מגולענים
חופן קרוטונים, או 2 פרוסות לחם שהתייבש מעט
כדור גדול של גבינת מוצרלה
3 כפות שמן זית
כף ורבע חומץ בין יין
מלח לפי הטעם
3 עלי בזיליקום טריים

אופן הכנה:
1. יש לחתוך את הירקות באופן הבא: את עגבניות השרי לחצות לשניים, את הבצל הסגול והמלפפון לחתוך לטבעות ואת הארטישוקים לחתוך גס לרבעים.
2. מוסיפים את חופן הזיתים המגולענים והקרוטונים לירקות. הסוד הוא לתת לקרוטונים או ללחם לספוג את המיצים העסייסים של הירקות ולקבל את הטעמים הטריים.
3. מפוררים את כדור המוצרלה בידיים ומפזרים מעל.
4. מוסיפים את שמן הזית והחומץ בין יין.
5. מתבלים במלח בעדינות לפי הטעם ומערבבים.
6. קוצצים את עלי הבזיליקום הטריים, מפזרים מעל ומגישים.

אפרטו, אלון התבור 11, קיסריה, הכרמל והסביבה, 053-9379734

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
אפרטו בקיסריה
053-9379734

קוקטייל וודקה ועשבי תבלין (צילום: באדיבות מותג פינלנדיה)
בראנץ' במסעדת טאיזו (צילום: יפית שמחה)
אוזני המן של לולה וקובה (צילום: עלמה הראל)
פסטיבל יצרני ממתקים בשוק הנמל (צילום: אנטולי מיכאלו)
נתח של שירת הבשר (צילום: באדיבות המקום)
מרתף היין העתיק בזכרון יעקב (צילום: באדיבות המקום)
מנה במסעדת בליקר במשגב (צילום: באדיבות המקום)
פלטת סלטים במסעדת רותס (צילום: באדיבות המקום)

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי