נגישות
נגישות

מחממים את האווירה עם מרק בטטה של מסעדת פסטינה

"אוכל עושים באהבה" - ככה מתייחסים במסעדת פסטינה בבאר שבע לתהליך הכנת המנות והאירוח, באווירה משפחתית, חמימה ואיטלקית. פסטינה מגישה לכם מתכון פשוט ומהיר למרק בטטה מנצח שיהפוך את החורף לעונה הטובה והטעימה בשנה

מגזין REST מסעדות בדרום מתכונים
מערכת  zap rest

מערכת zap rest

תאריך פרסום: 19/12/2018, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

 מרק בטטה שמכינים באהבה. פסטינה (צילום: טמיר רבידי)

כשהחורף נוחת באזורינו מגיע החשק להיכנס מתחת לשמיכת הפוך עם משקה חם או מרק מהביל ולא לזוז עד שהשמש תצא. פעילויות פשוטות נראות לנו כמו משהו מאוד מורכב בתקופה הזאת של השנה, אבל תסכימו איתנו שלאכול משהו טעים תמיד עוזר להרגשה ומעודד את הגוף. אחד המטבחים שתמיד כיף ליהנות מהם כשקריר בחוץ הוא המטבח האיטלקי המענג, ואם אתם גרים או מבקרים בבאר שבע, יש נציגה אחת שבהחלט כדאי להכיר ולקחת בחשבון - מסעדת פסטינה המשפחתית מדרך מצדה. אז עד הביקור הבא שלכם במקום, קחו את המתכון המנצח של המסעדה, ומלאו את הבית בניחוח מתקתק של מרק בטטה שאי אפשר לסרב לו. מצרכים זמינים, הכנה קלה במיוחד ואתם מוכנים. בתיאבון! 

מצרכים:
חצי קילו בטטה (3-4 בטטות בינוניות)
1 בצל לבן גדול
2 גזרים
2 גבעולי סלרי ללא עלים
5 ליטר מים
כפית של אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות בגודל בינוני.
2. קוצצים את את הגזר, הבצל והסלרי.
3. שמים בסיר שמן בישול ומטגנים את הבצל, הסלרי והגזר עם פלפל שחור.
4. לאחר אידוי קל של הירקות, מוסיפים את הבטטה וממשיכים לטגן עד שהיא מתחילה להתרכך מעט.
5. במקביל מרתיחים את המים ומוסיפים לסיר. נותנים לכל המרכיבים להתבשל במים כשעה יחד עד שהבטטות רכות.
6. מוסיפים כפית גסה של מוסקט ושתי כפיות של מלח.
7. לבסוף טוחנים את כלל המרכיבים בבלנדר עד למרקם חלק של מרק קטיפתי.
8. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך. בתיאבון.


פסטינה, דרך מצדה 43, באר שבע, 053-7101832 / פסטינה חיים פרקיס 3, פארק המדע, רחובות, 053-4293329

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
פסטינה בבאר שבע
053-7101832

קוקטייל וודקה ועשבי תבלין (צילום: באדיבות מותג פינלנדיה)
בראנץ' במסעדת טאיזו (צילום: יפית שמחה)
אוזני המן של לולה וקובה (צילום: עלמה הראל)
פסטיבל יצרני ממתקים בשוק הנמל (צילום: אנטולי מיכאלו)
meating point 102 הפוד טראק של נמרוד (צילום: באדיבות המקום)
פריים ריב של מסעדת שיפודי אילת (צילום: באדיבות המקום)
המבורגר במסעדת סאנסט (צילום: באדיבות המקום)
נתח בשר בראנץ' האוס (צילום: באדיבות המקום)

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי